Julafton nu, Astrid sover i den obligatoriska tomtekostymen (som F.ö. var alldeles för kort, jävla barnklädeskedjor!) himlen spyr ur sig snö, varför det skulle vara nödvändigt det vet jag inte! Det är grått och mulet och rent ut sagt ett jäkla skitväder ute. Jag sitter inne på kontoret och Daniel sitter i vardagsrummet tror jag.
 
Hur som helst, kollade på uppersittarkvällen igår, eller på en del av den. Sen somnade jag i soffan, precis som jag gjort alla andra kvällar sen vi flyttat hit. Jag orkar inte hålla mig vaken längre än max halv nio de flesta kvällar. I fredags var jag uppe enda till 23 och det var rekord! Det bådar inte gott för nyår om det ska fortsätta såhär.
 
Idag är första julen jag och Daniel firar tillsammans också, han har tidigare firat med sin sida av släkten och jag med min. Men iår så kände vi att vi inte orkade så det blir en lugn dag hemma, vi har inlett med att kolla på henrik schyfferts show the 90's ett försvarstal, Daniel gav Astrid en julklapp som hon med glädje började misshandla (det var en jättefin aktivitets-bläckfisk i tyg med en bjällra och färger och prassel, allt en bebis vill ha) och jag har väl mest bidragit med att duscha och sminka mig. Fick idag bevis på hur ofta jag gör mig iordning då Astrid började gråta och gallskrika helt vettskrämt när jag hade smink på mig, hon kände inte igen mig och blev skrämd av att jag såg annorlunda ut! Det var både kul och obehagligt att uppleva då hon länge satt i Daniels knä och tittade på mig och till slut brast ut i ett högljutt vrål. Senare på eftermiddagen idag kommer Daniels föräldrar och bror så ska vi äta.
 
Känns lite konstigt faktiskt, det har varit massa tjaffs hela året om "de svenska traditionerna" och här står jag nu under högtidernas högtid och vet knappt vad jag ska göra. Vi har en gran, det var Daniel som insisterade, under granen ligger det paket. Bordet är dukat och pyntat och Tvn står beredd för användning klockan 15.00 men det känns ändå fel på något vis, jag har inte på något vis aktivt firat jul på flera år så jag vet liksom inte vad man ska göra. De senaste jularna har gått åt till att antingen sova hela dagen eller att jobba, visst har det funnits både paket och mat men det har liksom inte varit någon organiserad julafton (för min del måste tilläggas då jag mest varit helt skummig och dimmig i huvudet), förra året var jag även gravid och hade bara ångest, hemlängtan och mådde förfärligt dåligt i kroppen det var innan graviditeten vände och jag började på bra igen.
 
Men det kanske är så det alltid har varit, ickeorganiserat och improviserat, man har kört hakuna matata och bara låtit dagen glida förbi i sin egna sköna takt bara det att man inte märkte det för att man varit så uppe i de "svenska traditionerna". Jag orkar egentligen inte spekulera i detta då våran dag började första gången vid halv fyra imorse när Astrid brölade i sömnen och väckte mig som inte kunde somna om. Sen vid klockan 05.30-06.00 någon gång så vaknade hon för dagen och tyckte att alla skulle gå upp. Det var ju trevligt i sig att hon gillar gemenskap men måste den vara så tidigt en ledig dag? måste verkligen lära henne att veta skillnad på vardag och helg..
 
Nej nu är jag hungrig, jag ska gå och se efter om det finns någonting ätbart då det ännu är oklart vilken tid det blir mat här i huset idag.
 
Jul 2011, Tomten kom och Sid tyckte inte att det var någonting för honom
 
Jul 2010, Jag jobbade alla dagar runt jul och nyår och var tämligen svindöd
 
Jul 2009, Jag jobbade på dagen sen vi drack sprit och spelade sällskapsspel när alla måsten var över
 
Jul 2008, julklappsbyte två dagar före aftonen med GetSarah. Aftonen inställd i mitt hus istället så drack vi grogg i dalen på kvällen
 
 Jul 2007, någon form av julklappsutedelning på kvällen, minns inga andra aktiviteter som relativt nybliven 18-åring. Misstänker att det blev ett rejält kalas på juldagen (Då vi firade att Syster och Hakan förlovade sig)
 

En sak jag insåg nu var iallafall att jag måste fotografera kommande jular bättre då arkivet bjöd på några små oskarpa fjuttiga bilder.. Skam över mig!
 
Nu har vi lämnat skövde, det var sorgligare än jag trodde faktskt. För trots att jag inte haft så mycket där att göra denna höst då jag mest varit i en bil på väg uppåt landet så har Skövde ändå varit våran oas under denna tid.
Det har varit ett ställe för bara oss, ett ställe där vi har fått vara oss själva på eget revir, haft ett privatliv som inte många haft insyn i då det rent geografiskt funnits hinder. Vårt första hem, där vi väntade vårt första barn, där vi bodde när vi gifte oss osv. osv. det finns så många händelser man kan ta upp när man vill vara nostalgisk över en plats men jag tänker inte gå längre än så just nu.
 
flytten gick smidigare än väntat, med väldigt mycket hjälp från omgivningen så gick både flytt samt ett gigantiskt besök på IKEA mer smärtfritt än vi förtjänat, vi fick även ovärderlig hjälp att montera ihop sakerna vi köpt. Det är ett stort plus med att ha flyttat till stockholm, hjälpen finns lite närmare nu. När vi flyttade till Skövde så var vi två personer som fick kånka prylar och handla på IKEA, dock var det ju bara en bråkdel med prylar då också.
 
Det vi gjort sen vi flyttat in är att skaffa en sjukt stor garderob till hallen, otroligt välbehövligt måste påpekas då vi nu har täcken, kuddar, lakan, handdukar, ytterkläder m.m. i den och den är knappt halvfull trots att jag hela veckan tryckt in prylar så med lite omstuvning så får vi plats med ännu mera saker. vi har målat det som nu blivit kontor, slängt in ett bord, en stol och en bokhylla och det bästa av allt en 140 säng har också kommit på plats så nu finns det ett riktigt gästrum.
 
Det som går att få ordning på har vi nu fått ordning på, porslin i skåp, kläder i garderob osv. dock så har inte en endaste tavla kommit upp, det tar lång tid att få sånt på plats. men jag har försökt plocka fram en del "pynt" så att det inte ska vara helt kalt överallt.

som om det inte vore nog med en megaflytt så bestämde sig Julen för att komma nu också, som tur var så var vi nästan klara med alla julklappar så det är bara lite småsaker som har inhandlats. Igår skjutsade jag och Astan Daniel till jobbet och åkte sedan och handlade mat och dricka m.m till julafton, en sväng hem på förmiddagen för mat och sovpaus och sen ut igen för att kolla in haninge centrum och gå på bolaget. vidare till port 73 för att köpa lite blomor på blomsterlandet (då mina dog i flytten) och sen till huddinge och hämta Daniel.
 
Tur var att vi gjorde allt det där igår då det visade sig att Daniel skulle vara på jobbet vid 03 igen för att åka ut och greja med något som de ville få gjort innan stan vaknade till liv så idag hade det varit svårt att ha en bil. och imorgon vill man garanterat inte ut med sistaminuten-dårarna.
 
Det var väl ungefär så långt som vi har kommit nu. Eller idag tar mina fina klasskamrater examen, jag kan inte låta bli att känna ett sting av avundsjuka för att de är helt klara men om jag hade varit där med dem nu hade det inneburit att jag förmodligen inte hade haft Astrid och garanterat inte haft denna underbart fina lägenhet och jag hade garanterat inte haft någon ro i själen då vi fått fortsätta kuska land och rike upp och ner för att hinna träffa vänner och bekanta. Jag har absolut ingenting att klaga på!
 
Ett av de sista diskho-baden i Skövde, sen var damen för stor och vi duschade med henne istället. Nu har vi badkar!