Hela fredagen har gått, fick ett jättefint tack-kort av SSK-studenten som jag var i Linköping och firade i januari, det hänger nu på kylen under tack-kortet från hennes student. På torsdag ska jag smörgåstårtefira min andra sjuksköterska som tar examen på onsdag, jag är så stolt över de fina vänner jag har turen att ha de är så jäkla duktiga hela högen (högskolestudier eller ej).

Jag och Astrid var ut snabbt i världen idag, till ÖB och bytte kolsyrepatron och köpte lite städprodukter, till ICA och köpte ny skurmopp och hink, har velat köpa en ny modell länge nu!

Hemma igen så hängde vi ute en stund, Astrid kröp omkring och grävde i gruset, klättrade i rutchkanan och var bara allmänt lycklig över miljöombytet. Så lycklig att hon vägrade sova på resten av eftermiddagen. Jag dammsög och plockade undan, möblerade lite i sovrummet för det har känts lite trångt sen Astrid flyttade in till oss. Använde sedan min nya mopp för första gången, mycket tillfredsställande att äntligen ha ett riktigt städat hem och allt otäckt damm som inte dammsugarn tagit är borta!

Sen får vi se hur många dagar det håller i sig innan vi får göra om det.

Nu har vi kväll här, massor av fredagspannkakor i magen, bebis sover och vi vuxna sitter av någon anledning och diskuterar homosexuella scouter.

Så kan det vara, helgen blir planerad utifrån väder.

(Jag och Astrid såg ut som riktiga flumm när vi gick hemifrån, men jag skulle bära massor av sopor på väg till bilen så Astrid fick sitta på magen idag. Tack-kortet och en bebis med hybris som fick vara lite själv på golvet på ICA)

Vi är så äckliga! Pizza och smågodis till middag liksom.. Eller inte Astrid såklart,hon fick spagetti och köttfärssås.

Stan hela dagen, köpte fyra plagg åt Astan (två i födelsedagapresent, och två för just nu) och ett par sandaler så att hon har ett par skor med hård sula när hon vill testa benen utomhus. Fick för övrigt rabatt på 238 spänn när jag handlade på kappahl där kläderna är ifrån så det var inte fyskam!

Annars har jag tagit beslutet att resten av presenterna kommer att handlas en helg i Nacka forum! Orkar inte försöka shoppa i stan något mer, inte med barnvagn och hysteriskt skrikande barn iallafall, det är folk ivägen för mig överallt!

Nu är jag och pappan dödströtta medan bebisen är galen och överallt!

(Ps. Jag har mina pyjamasbyxor på mig utanför mitt svettluktande linne uppdragna till midjan. Det är så man får se ut när man är gift och har barn)

Nacka igår, lunch med Astrids farmor och massor av affärer men vi köpte inte en enda grej, om inte parkering på 60 spänn och bensin för en tusing räknas. Skönt att fördriva en regnig dag iallafall.

Gjorde köttfärssås och spagetti åt Daniel när han kom hem innan han åkte och skrev jägarprovet - som han klarade!

Var lika trött igår som de andra dagarna så jag gick och sov klockan nio.

Imorse när vårt larm (Astrid) väckte oss strax efter sex så sken solen och jag gjorde upp planen att åka till stan och hitta någon stor lekpark och gå på stan och kolla av lite födelsedagspaket men nu ser det ut att börja regna så vi får se vad vi gör.

Jag har precis duschat och Astrid har sovit en kort stund så jag ska gå och klä på mig och sen blir det nog stan ändå, tänkte börja köpa något redan denna månad så att vi sprider utgifterna lite.

Igår gick livet i ett, uppstigning, frukost, gjorde bärpuré att ha denna vecka, bytte lakan i sängarna och plockade sen kom jag på att klockan sprungit ifrån oss så jag hastpackade och klädde på oss tjejer och 9.12 stod vi utanför porten och var på väg till gymmet.

Jag hade ett shape-pass klockan 10 och Astrid har inte varit på minisats på över en månad så jag ville vara ute i god tid ifall något skulle gå snett. Det resulterade i att jag kvart i tio stod utanför salen med en inlämnad bebis på minisats. Allt gick så fort och Astrid var överlycklig över att vara tillbaka på minisats med massa barn och leksaker och allt annat kul för en vilding.

Shape-passet var ungefär sjutton resor värre än förväntat och en halvtimme in så badade jag i svett och lårmusklerna hade små spastiska ryck av ansträngning när vi tagit oss igenom 50 av 55 minuter så kom mini-personal och hämtade mig för då hade Astrid upptäckt att jag inte var i närheten och hon grät sitt hjärtskärande föräldrar-gråt.

Sen försvann resten av dagen i att gå hem, njuta av sol, äta lunch, laga middag, tvätta, städa, diska osv. och strax efter att Astrid somnat för natten så somnade jag i soffan.

Idag är det en underdrift att säga att jag har träningsvärk, min rumpa och mina lår vibrerar om jag försöker böja mig ner eller anstränga dem. Men jag gillade passet helt klart! Helt och fullt min typ av träning, funktionell styrketräning för olika muskelgrupper. Men till nästa vecka är jag förvarnad.

Idag ska jag och Astrid åka till Nacka och titta på vad damen önskar sig i födelsedagspresent, regnskydd till vagnen och sommarskor åt både morsa och bebis.
Sen får vi se om något får komma med hem men visionen är att bara titta och träffa farmor.

Men nu sover hon i mitt knä och jag ska göra mig i ordning och när hon vaknar så åker vi.

Har suttit i flera timmar och pillat på datorn med en grej och lyssnat på Sarah Down Finer, har aldrig lyssnat på henne på riktigt. Har alltid uppskattat hennes speciella röst men känt att det varit lite för mycket för mig, ungefär som att trycka i sig en McD-meny när man bara vill ha lite knäckebröd. Iallafall, sommartid är ju tiden för för mycket så ikväll har jag frossat. 
 
Blev precis klar med det jag höll på med och måste gå och sova för risken finns att jag har en dotter som vaknar runt 3 och tror att det är morgon för hon somnade nämligen i sin stol i köket vid kvart i fem efter att ha sovvägrat hela eftermiddagen.
 
Jag har iallafall nästan lyckats städa idag, får förmodligen fortsätta imorgon men det är lite svårt när lilla damen kryper kring benen på mig och vill umgås, då släpper jag hellre och hänger lite med minigrisen.
 
Men jag ska hosta fram lite bilder när jag äntligen sitter vid datorn.
 
Prickiga korven på grillkväll i Nynäshamn
Glömde vända på bilden, men detta var bara en tråkbild på oss.

I lördags var jag och Astrid i tantolunden...

Där lyssnade vi på folk som sa fina, bra och smarta saker, det var nämligen #hejdå6ism - "demonstration" där en massa fina människor sa smarta saker om kön, sexualitet och annat viktigt för Astans små öron att höra i tid så att hon inte växer upp och tror att hon är en fitta istället för att hon har en.
Upptäckte att jag lyckats fånga Lady Dahmers kropp på bild..(blev smygimponerad av en kändis..)

När vi kom hem så hängde vi i den sköna kvällen med familjens pappa som varit och spelat fotbollsmatch
Mamman fick för sig att gunga

Det var kul!

Astrid vägrade solhatt för tillfället, hon brukar inte få vara ute utan mössa eller solhatt för den som tvivlar..

Själva ivägputtandet, kittlandet i magen och vinden i skalpen tycks vara det hon gillar. Men själva gungandet som sker planlöst fram och tillbaka är hon inte imponerad av
Idag fick Astrid sitta bredvid när jag gjorde maten, efter en stund gav hon med sig och somnade. Har aldrig sett henne somna bara sådär utan strid. men jag tog massa kort!
 

Detta missade vi dock hemma och nu ser det ut som ett baltiskt slagfält hemma! Dammråttor överallt och bebis fettfläckar efter att Astrid gått från geggigt vid matbordet till lek på golvet för hur mycket vi än försöker torka av henne så är hon smutsig, det enda som hjälper är dusch eller bad och det går inte att bada en unge tre gånger om dagen hon skulle se ut som en rynkig tant på en vecka!

Men nu så går en maskin ljus tvätt där även stolsöverdragen fick gå med så förhoppningsvis blir de rena också, det var en miss av oss när vi köpte stolarna att köpa den modell med vita kuddar på men det kostar massa slantar att byta överdrag och jag har inte hittat någon färg son är värd pengarna. Man skulle vara lite händig så kunde man köpa tyg och göra egna, då skulle jag ha avtorkningsbart tyg med dalahästar på, jag älskar dalahästar!

Astrid har somnat i mitt knä, jag och Daniel är två riktiga mjukisar på att krypa upp i soffan med minigrisen i knäet och låta henne somna i famnen. Helt klart bästa stunden på dagen!

Men nu ska jag stoppa henne i sängen och gå och städa upp köket efter helgen då vi knappt varit hemma men när vi varit hemma så har vi bara kladdat och släppt saker överallt.

Ska skriva om vad helgen bjöd på med tillhörande bilder nästa gång jag sitter vid datorn och tömmer kameran.

Idag handlade jag nästan byxorna av mig, något min mor har lärt mig är konsten att storhandla, detta gör att vi har mat i en månad bara vi är lite kreativa. Sen brukar det förstås bli lite bekväm nöjeshandling av färskvaror också men just basvarorna finns hemma månadsvis!

Hur som helst, löning och fredag gjorde att det inte bara var jag och Astrid ute och handlade. Smått kaos på vårt maxi! Men efter två timmar, en överfylld vagn, tre raseriutbrott från det trötta barnet och en trevlig kassörska senare så var vi hemma. Jag sprang tre vändor upp med Astrid skrikandes i protester så var alla varor uppe och sen packade jag upp dem.

Det låter som mer jobb än vad det är, jag är van vid det för vi storhandlade när vi bodde i skövde också och jag gillar det! Storhandling med självscaning och gärna en hel del rabatter och kuponger uppepå så är jag nöjd!

Vi var dock rätt trötta både jag och Astrid och satt i soffan en stund (hon en kort stund innan hon skulle upp och flyga igen) och sen fick jag henne att sova middag när jag började med middag, soppa och pannkakor bjöds det på.

Paltkoma efter massor av pannkakor och vi bestämde oss för att ta en promenad, två timmar senare var vi hemma igen och nu sover barnet, jag har tömt min sega telefon på ett halvårs bilder och Daniel sitter nu vid datorn och pillar och jag sitter i soffan med iPaden och skriver.

Dagen i sin helhet, eller inget gym som jag först tänkt, istället blev det streching och lite mage hemma när Astrid sov förmiddag!

(Astrid tittar på häst när vi gick till tyresta naturreservat)

Kväll igen, dagen har gått i repris av de andra dagarna denna vecka, mat, lek, vila och en lång promenad för att titta in områdena, stannade på innergården och gungade, åkte rutchkana och åt gräs.

Sen kom vi in och Astrid spydde en massa av gräset hon envist skulle äta så det var trevligt! Men eftersom dagarna består av väldigt mycket städande så gjorde inte lite mer städning varken till eller från.

Daniel kom hem och jag åkte till gymmet, kan inte påstå att jag var så duktig idag men det var så mycket folk att jag blev störd. Men 40 minuter varierad träning/strech pressade jag ur mig iallafall. Lusten att komma tillbaka fanns där iallafall och det var det viktigaste!

Hem och äta och duscha, nu sover barnet och jag och Daniel sitter i soffan tillsammans för första gången sen i söndags, tittar på halv åtta hos mig och har en varsin kopp kvällsro-te framför oss och Astrid sover.

Imorgon är det fredag och storhandling och pannkakor! Sen ska vi fredagsmysa och förhoppningsvis pressat jag in ett gymbesök i dagen också.

Ps. Astrid gick själv i källartrappen idag, hon besteg trappan som om hon aldrig gjort någonting annat! Lugnt och försiktigt klättrade hon hela vägen upp till entrén.


Dagen idag, vi har inte gjort mycket mer än nödvändigt. Jag har städat toaletterna och möblerat om i klädkammaren, drömmer lite om extra stålars så att jag kan köpa hyllor och smartboxar till förrådet så att jag kan få sortera upp de kartonger vi har där nere och få bättre ordning! Men var sak har sin tid.

Vi gjorde mat så att Daniel kunde äta direkt när han kom hem för idag cyklade han och då är han hungrig när han kommer hem. Sen drog han på fotboll och lämnade oss tjejer igen. Astrid var vild och galen så att det räckte och blev över kröp och busade överallt. Jag jagade henne och till slut var hon så vild så jag fick stoppa henne i badet för lite nedvarvning.

Smörjde in kopporna, eller skorporna som det är nu. På med pyjamas och sen satt vi i soffan och kramades lite innan jag lade henne i säng men då kom vildheten tillbaka och hon vände och vred, flög upp och ner och bråkade men efter fem minuter så lugnade hon sig och nu sover hon.
Jag tittar på halv åtta hos mig, har gjort en kopp te, kvällsro heter smaken och ska försöka hålla mig vaken en liten stund till.

Det var alltså onsdag, städning, om-möblering och drömmar om framtiden alltså. Precis som alla andra dagar.
Imorgon hoppas vi på bättre väder så att jag slipper denna dimma i huvudet som alltid uppkommer vid tung luft, jag är helt förstörd men är det bättre väder imorgon så ska vi ut i livet!

Hörs då!

(En helt galen prickig korv. Bara bilder på Astrid nu men jag har inte suttit vid datorn så att jag kunnat tömma kameran på länge)

Vi har stått på paus ett tag, all balans blev rubbad av ledigheten under Valborg och Kristi himmelsfärd! Sen fick Astrid vattkoppor och nu har det helt plötsligt gått 9 dagar sen jag visade min nuna på gymmet.

Astrid mår bra, hon har varit ledsen och gnällig men inte verkat lida särskilt mycket av sina koppor, jag däremot är så trött att jag inte känner igen mig själv, därav bristen på inlägg tror jag. Igår skulle jag åka och träna när Daniel kom hem men hela eftermiddagen kantades av en begynnande migrän och så fort Daniel klev innanför dörren så somnade jag stenhårt på soffan och han fick ta över allt. Vilket resulterade i att det inte blev allt för god mat på bordet och Astrid var inte samarbetsvillig utan hon skrek och grät.

Så kan livet vara ibland, jag har lite huvudvärk än, men förra veckan bestod av massor av socker och alldeles för lite vatten och då mår min kropp risigt som bara den! Nu har jag inte ens druckit kaffe på två dagar, äter mest fullkornsknäcke och dricker massor av vatten!

Astrid sover just nu, i sin egen säng där hon somnade själv för en stund sen. Det var längesen som hon gjorde det, damen har varit väldigt på tvären med att sova, många tårar och höga skrik och vill helst sova en kvart åt gången i famnen. Jag klagar inte på detta plötsliga behov av närhet så vi sitter och myser då och då under dagen. Men kruxet är att damen behöver sömn, och när hon vägrar sig själv sömn så orkar varken hon eller jag långa dagar.

Nu har vi köpt ibumetin för att smärtlindra hennes stackars tänder som bara ligger och retar henne så jag hoppas damen vill sova en stund nu innan vi tar tag i ännu en lugn dag i vattkoppornas tecken.

Det är så det är nu, kopporna börjar att torka och det är inte många vätskefyllda kvar. Så vi satsar på att komma igång med livet nästa vecka!

(I fredags hann vi vara ute hela eftermiddagen och njuta av solen iallafall, vi gick till tyresta naturreservat och sen hängde vi på gården tills pappa kom hem från jobbet)

Det har varit en sån vecka. En sån där man nästan önskar ett år tillbaka då man kunde äta vilka mängder som helst av vad som helst och inte gå upp ett gram Astrid åt liksom allt. Denna vecka har vi inte tränat någonting, inte ens pyttelite, men vi har ätit glass! Mm
Glass!

Astrid får fler och fler koppor och idag var hon och jag ut för första gången sen i söndags. Jag gick runt i områdena och tittade på hus, det är våran favoritsyssla, vi tittar på hus och drömmer om att en dag bli vuxna på riktigt, jag säger 10 år och Daniel säger 7. 7 - 10 år av sparande sen vill vi ha hus.. Eller kanske inte, just nu trivs hela familjen som bara den i våran rymliga 4a med fin utsikt på allmänningen (berget som jag brukar säga) bakom, en jättemysig innergård, närhet till i princip allt (förskolor, skola, fotbollsplan, pulkabackar, lekplatser, grönområden, ICA maxi, ICA kvantum, Coop, shoppingcenter, lokaltrafik osv.) det är helt lagom för oss med andra ord! Men i våra fantasier drömmer vi ändå om hus, med altan och gräsmatta.

Men kraven är höga, Så även om vi en dag skulle skrapa ihop kapital för ett hus så kanske vi inte finner just det vi vill ha! (Ska bli kul att en dag läsa detta och se hur långt vi kommit)

Jag hör skrik utanför fönstret, det är förmodligen en fotbollsmatch nere i gropen. Men man vet aldrig här omkring. Sofias änglar på tv och Astan sover, det är typ dit veckan gått! Imorgon är det helg, ska bli skönt att få solnjuta lite i helgen (vädret lovar sommar!) promenera med prickiga korven här hemma förutsatt att hon inte blir sjuk av sina koppor. Bara vi håller oss ifrån folk så borde det vara lugnt.

Ja just det, hade runkeeper på när jag gick, det finns karta så att programmet registrerar vart man är, hastighet man går i, hur länge man går osv. Jag och runkeeper är inte riktigt sams men enligt registreringen idag var vi ute i två timmar och gick omkring och avverkade 7km någonting. Lustigt hur tiden flyger när vädret är fint, barnet sover, musik/radio i öronen och bara låta benen gå dit de vill!

(Kartan över hur vi gick, Astrid som fick gunga, och så lät jag Astrid pilla på min telefon och när jag öppnade fann jag detta, ungen letar hotell! Vill hon redan flytta, är vi så hemska?)

Igår var vi på tio-månaderskontroll och Astrid fick en okej stämpel i rumpan, allt såg jättefint ut!
8955 tror jag damen vägde och 73,1 lång var hon, jag blir lite nojig över att hon tycks göra av med lika mycket energi som hon tar in så nu ökar vi på maten lite, det är så roligt nu för hon äter allt man ger till henne och nästan ingenting kommer upp igen, inte ens mjölprodukter som hon annars brukar vilja kasta upp.

Daniel kom hem med en jättefin stavmixer så nu blir det lite lättare att mixa mat till den konsistens bebis gillar, har tidigare mixat i vår vanliga mixer och den är stor och bökig och allt blir slät puré, det gillar inte bebis längre.

Astrid somnade igår eftermiddag, vid åtta väckte jag henne för att ge henne mat och pyjamas. Hon somnade om i ca en kvart sen var hon vaken och skulle sitta med mig i soffan och gosa. Jag höll mig vaken till tjugo över tio och Astrid var ledsen och gnällig så jag insåg att det inte skulle gå att få henne att sova själv, jag bäddade ner oss båda i vår säng. Daniel var på jaktkurs och fotbollsträning så vi tjejer hann somna väldigt djupt och gosigt innan han kom hem. Sen var natten lugn, vi mös och Astrid sov bättre än hon gjort på veckor!

Kvart över sex imorse skulle Daniel cykla till jobbet och Astrid ville kliva upp, vi gick upp och åt frukost. Sen skulle jag byta på henne och fann då en vattenfylld koppa på hennes rygg så nu får vi se hur det utvecklar sig det kommande dygnet!

Det är spännande nästan jämt!

Dagen ligger framför oss, Astrid "sov" till klockan 7, dock inte helt och håller utan hon vaknade och gnydde med jämna mellanrum.

Jag har drömt massa sjuka drömmar och känner mig rent allmänt ur form, det är rörigt här hemma och det behövs plockas en del för igår så släppte vi bara allt där vi var jag och Astrid, tvätta ska vi göra, fick en del tvätt avklarad igår men som alltid efter helg med mycket att göra så är det mycket tvätt.

Det blev ingen träning igår, inte blir det någon idag heller känner jag för nu på dagen vill vi städa och vid 14 ska vi på 10-månaders besiktning på BVC. Sen är det bara hem och laga mat så att Daniel kan äta innan han ska på sin jägarkurs.

Just nu ligger jag raklång över sängen och Astrid som har sin säng bredvid våran far omkring och pillar på allt i sin säng. Nu börjar det dock låta som att det är dags för frukost åt damen!

https://cdn2.cdnme.se/243063/7-3/pic_5191cac2ddf2b320504d35a5.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/243063/7-3/pic_5191cac9ddf2b3204e0009f0.jpg" class="image">

Efter en mycket jobbig natt med ett mycket hysteriskt barn sitter vi nu och återhämtar oss på brevik. Astrid sover och solen skiner, tänk vilka kontraster det kan vara på ett par timmar!

Daniel är hemma, jag bakar bullar och Astrids tänder retar oss alla genom att de finns där men vägrar bryta ut!

Typ så

Idag är ingen vanlig dag, idag fyller Astrids farmor 50 år. Detta firades genom att vi blev bjudna på god mat uppe i gondolen i slussen, efter det tog vi en promenad ner till kungsträdgården och tittade på körsbärsträd som står i blom och sen gick jag och Daniel och Astrid och kollade snabbt efter en sjal åt Astrid (hittade ingen då det var så otroligt mycket folk överallt) och sen köpte vi present åt födelsedagsbarnet innan vi åkte hem, köpte med oss lite middag från gullmarsplan och nu är Daniel på fotbollsträning, Astrid sover och jag är otroligt trött men tänkte ändå visa lite bilder från dagen innan jag sätter mig i soffan och kikar på dålig tv en stund.
 

Uppe i gondolen, solen sken så det blev inte någon bra bild på utsikten för att allting reflekterades. Det var alltså Födelsedagsbarn (som fått en kamera!), Födelsedagsbarnets make och barn (med respektive), föräldrar, svärfar och Vivvi samt barnbarn som var med och åt lunch i utsikten. 
Kungsträdgårdens körsbärsträd, otroligt vackert!

Jag funderade länge på vem denna snygging var, förbarmade mig över att jag var gift tills jag kom till insikt om att det var min karl som till sin mors ära rakat hakan, klätt upp sig samt ordnat någon form av frisyr. Skämt å sido, jäkla snygg snubbe jag har, det var en bra investering!

Astrid har fortfarande bara fått en halv tand, den leker hon med hela tiden vilket resulterar i att hon gör denna min väldigt mycket.
 
Ungefär så såg det ut, massa blommor och glassätare överallt. Det var även en hel massa systemkameror som förevigade träden och samlingen med människor.
 
Det var idag, nu är Daniel ledig tills på måndag så förhoppningsvis används kameran flitigt tills dess!
Det var en vecka sen, vi åkte till Huddunge och fick grillat och gott i Björnarbo, sen åkte alla in till Sala och tittade på crousing eller mor och far och Blekmans crousade men jag och familjen stod bredvid och åt godis och tittade på sen åkte vi hem och sov hos mamma och pappa. Dagen efter så var planen att gå på me and I party och sen åka hem i vettig tid men vi fastnade hos Björn och Jessica och klockan hann bli 21 innan vi åkte hem, jag somnade i bilen och mådde risigt när vi kom hem, trodde först att jag var på g att få någon influensa men jag behövde bara en natts sömn tydligen.
 
Här kommer bilderna
 
 

Galna barn som kryper på allt och busar och bråkar, alla lika lyckliga över att få leka vilt med varandra!

Mat och umgänge med mammorna och papporna

Vi kollar på bilar, Den röda på bilden högst upp är mamma och pappas nya kärlek

Ett stycke kompis (och trogen läsare) som har kommit mer än halvvägs i sitt bakande av Astrids första tvångsbästis. (Svar JA bilden är ett tvång från min sida för att jag ville ha en bild på graviditeten)
Barnrum efter att en hög ungar rivit och slitit i precis allt (jag och Sid återställde allt efteråt så att ingen skulle skada sig)

Min allra finaste och bästa unge (en av tre så att säga så att ingen tror att jag är partisk)
Äh vad sjutton nu när jag ändå sitter här så kan jag ju visa vad vi gjort på sistone
 

Haft finbesök från Huddunge av en fin kompis till Astrid (Med sig hade hon sin mamma och Astans moster)

Astrid har blivit 10 månader med allt vad det innebär

Herbert bestämde sig för att bli transvestit, detta är det sista vi såg av hans gamla jag innan operationen

Som var lika plågsam för mig som den var för Herbert

Gissa vad herbert ville bli

Lite fokus kunde jag hålla trots att det kittlades och sved.

Astrid hängde på Sachasska, tur att vi hade med oss lite resurser

Första gången på väldigt länge som inte ens våran unge kunde hålla sig vaken i soffan

 

Vi var in till stan och hängde lite på medborgarplatsens plastgräs

Tog gruppbilder och köpte en jeansjacka åt grisekno
 
Sen har vi firat valborg och umgåtts med kusinerna också, men det får bli i nästa inlägg jag skriver från datorn.
Sådär, första gången jag har tid att sitta vid datorn en liten stund. Har bråkat med Astrid i nån timme om att hon måste sova, hon har varit så trött att ögonen går i kors men i vanlig ordning så vägrar hon sova. Istället så är hon vaken och är jättearg för allt och skriker och gråter för minsta lilla. Detta är påfrestande för både mig och henne så vi är två som är i behov av att hon ska sova på dagtid också.
 
Sömn ja, vi flyttade in Astrid till oss för någon vecka sen, nu står hennes säng bredvid min sänghalva och detta gör att jag blir väckt 5-7 ggr per natt. Första nätterna var det lugnt för då var Astrid lugn bara man stoppade in nappen och sen kunde vi somna om igen, men nu så ska hon väcka sig själv och verkligen försöka vara vaken och efter ett par sådana nätter så har man ont i kroppen. Inatt fick jag frispel på Daniel, jag var så trött att jag skulle kunna gråta och Astrid knölade och var arg och ledsen på samma gång, jag hade inga glasögon vilket gjorde att jag inte såg längre än till nästippen (Jag har fått ställa bort mitt sängbord för att Astrids säng ska få plats och glasögonen låg alltså inte precis bredvid sängen som de brukar) Astrid slänger bort sin napp och försök hitta en napp i ett mörkt rum när du är närsynt som en mullvad och till råga på allt så hade jag ont i ryggen eftersom jag haft mycket smärtor i höfterna den senaste tiden (De blir stela när jag får ont och sen sprider det sig upp i ländryggen).
 
Allt detta drama, och Daniel sov, så till sist så bara skrek jag att nu fick väl han för en gångs skulle kliva upp och hjälpa till lite och efteråt nästan snyftade jag att "allt jag vill är bara att få sova". Då vaknade han och var helt förvirrad och borta, till saken hör att vi har provat några nätter att byta sida så att han har kunnat stoppa in nappen i munnen på Astrid och jag får sova men rätt fort gav jag upp den idén eftersom han inte vaknar, istället så hinner Astrid väcka upp sig själv så pass att hon är både arg och ledsen och jag är för långt bort (och för blind) för att kunna hjälpa henne fort.
 
En eller ett par jobbiga nätter hit och dit är inget jobbigt, men när man inte fått/kunnat sova obehindrat i över ett och ett halvt år då börjar man verkligen tappa bort sig själv som människa och beroendet av dagsömn hos barnet är stort! Och jag tillhörde den kategorin av gravida som tidigt i graviditeten blev störd under natten av att jag var kissnödig, hungrig, illamående eller bara för trött för att kunna sova.
 
Det är väl egentligen som med allting annat, att man vänjer sig och det är mest jobbigt på natten för sen på dagen så är det så mycket kul som händer med bebis så när man väl är vaken så har man klivit upp och vaknat så är det relativt lugnt. Just denna natt rotade sig djupt in i kroppen och idag är man bitter och avundas alla dessa människor som "kan" sova hur länge de vill för även om de vaknar tidigt så har de inte världens vildaste människa i sängen som pillar dem i ögonen, och drar dem i det där fjunet man har i håret (ni vet det som sitter i tinningarna och gör så sjukt ont när någon drar i).
 
Men solen skiner, jag tänker inte släpa sur bebis, öm mamma och femtioelva väskor till gymmet idag! istället så ska jag ta oss en promenad till port 73 och glo på eventuella andra zombiesar till föräldrar som försöker fördriva tid med sina ungar. Förhoppningsvis så blir vi alla lite gladare och trevligare efteråt!
 
Bilden är ifrån i Fredags, det syns verkligen hur jäkla slitna vi är vissa dagar.

Daniel tog grymmaste bilderna på bebis under veckan.

Vad är grejen med vårt barn och minspel?

Då har vi avverkat ännu en "första", första gången vi tar vårt barn till akutmottagningen.
Planen idag var att Daniel skulle till skjutbanan och jag och Astrid skulle till Nynäshamn och umgås med klara. När vi nästan var klara att åka så var Astrid i vår säng och snabbt som attan for hon över kanten och ner i golvet.

Hon skrek inte så högt och blev alldeles trött och seg efter fallet, hon som annars är hårdhudad och gråter högt en stund och sen går vidare när hon gjort sig illa men just idag så var det annorlunda. Vi bestämde oss för att fortsätta som vanligt och avvakta tills något annat hände och när vi packat in oss i bilen och kommit två minuter hemifrån så spyr barnet en hel massa. Daniel som satt bak bredvid henne höll koll och vi beslutade oss för att åka till handens närsjukhus.

Upp till handen tar det ca 5 minuter att köra, parkera och in där vi anmälde oss och några minuter senare så kom en personal och sa att de inte sköter misstänkta neuroskador och att vi måste till sjukhus för bättre kontroller.

Vi tog oss till Södermalm och Södersjukhuset och den kvarten det tog att köra så var Astan dåsig och trött men inga mer spyor och pappa O satt bak och höll koll när jag orienterade mig.

Daniel hoppade ur vid huvudentrén och jag parkerade sen möttes vi upp nere på barnavdelningen och där fick vi informationen om att de sköter medicinfallen här och att Astrid (!) Lindgrens sjukhus tar neuro men eftersom vi redan var här så kunde vi avvakta och få bli undersökta.

Under de tre timmar som vi nu suttit här så har Astrid piggnat till sig, börjat bli sig själv, ätit bättre än på flera dagar och nu sover hon på bänken mellan mig och Daniel. Det ser ut som att vi kommer bli kvar här länge för de tar alla barn i ordning efter hur akut de behöver vård och allt som inte är medicinfall blir lågprioriterat och eftersom vi har en relativt pigg bebis som vi bara vill få dubbelkollad att ingenting är tokigt med och som dessutom inte är ett medicinfall så får vi vara glada om vi får se dagsljus idag över huvudtaget. Överallt är det barn och föräldrar som väntar!

Det här var ju tråkigt som David Batra skulle sagt.



Sådär, vi körde en snabb tur till Huddunge, tittare på bilar och åt grillat. Nu är vi hemma och idag städar vi, jag tvingar Daniel att städa badrummen, tycker det kan vara en bra erfarenhet för honom eftersom jag tvättar dem två gånger i veckan och han har städat ett badrum en gång. Det var nog inte riktigt var han räknade med när han tog ledigt en vecka.

Hur som helst, nu ska jag och Astrid dammsuga och torka golv och efter det kanske vi gör något roligt innan det är dags att ta sig till handen och gå på möte på banken.

Då säger vi så!