Gårdagen blev en flopp, när vi kom till badhuset så var det stängt för simtävling. Vi kollade upp olika alternativ på telefonen men tänkte att vi testar sydpolen i södertälje. Ångrar mig något så bittert, det var så otroligt äckligt, omklädningsrummen var gamla som gatan, bassängerna var iskalla, det var olika färg på allt kakel och mosaik i bassängerna och detta av smuts och kalk. Det fanns i princip ingenting att bada i, en liten "bassäng" och runt den var det en virvelström samt några rutchkanor. och detta tog de 100 kronor/vuxen för.
 
Vi höll ut i en timme och Astrid kunde inte vara i bassängen längre än ca 5-10 minuter innan hon skakade och var blå så vi fick gå och sätta oss i bubbelpoolen som i sin tur kändes som en vanlig bassäng i temperatur. Vi badade utomhus med Astrid hela sommaren samt att hon badade i östersjön på Gotland så det är ingen känslig unge vi snackar om. Vi har varit på andra badhus med henne och det har varit problemfritt så det var en stor nit igår.
 
Vi åkte till ikea istället eftersomv i ändå var i krokarna, gick ett varv och köpte en matta och ett bort till balkongen och sen åkte vi hem och tog kväll.
 
Jag vaknade 4-5 någongån i morse, försökte verkligen somna om men väckte sen Daniel för att slippa lida ensam (?), jag hade blivit galen om han väckte mig då men han bara fann sig i situationen. Astrid vaknade och sen var det liksom morgon. Vi satte oss i soffan i hopp om att Astrid skulle somna om men icke.
 
Jag gjorde mig i ordning och familjen satt kvar och blev segare och segare och vid 7.30-8 så fann jag dem i en liten hög så vackert sovandes.
 
Idag ska vi åka till länna och se om vi ska byta ytterkläderna och sen blir det kalas på brevik och Daniel ska ha fotbollsmatch. och än en gång har jag ställt in yogan för att livet kommer emellan.
 
Min lilla hög
 
Jag har nämnt att håret är en historia i sig.
 
Jag ska låta bilderna tala, bakgrundshistorien är att jag länge funderat på om jag ska färga håret rött, jag har varit blond i många år nu och med lite eftertryckningar från Daniel så tog jag steget och färgade rött, det blev rätt schysst, färjade hemma två gånger och det blev verkligen rött! 
Detta var förra helgen och när måndagen kom hade jag en stor klump i magen och fick akut torgskräck och tog beslutet att färga tillbaka. Det kändes som att jag hade utplånat hela min identitet och kvar stod bara denna sunkiga illaluktande småbarnsmorsa med hemmafärgat hår.
 
bilderna är inte de fagraste men jag måste dela med mig eftersom ingen förutom Daniel, Astrid och Daniels föräldrar har sett det.
 
 

Det är svårt att få färgen rättvis, men det blev rött/orange/brunt typ.

Dessa bilder tog jag i måndags precis innan jag skulle färga över det, jag hade haft håret uppsatt också så det är inte speciellt smickrande egentligen.

Första färgningen, det ser väldigt orange ut.

Efter första färgningen, längderna är blonda men rötterna är orangea. Men eftersom håret redan utstått tillräckligt så får det se ut såhär. schysst timing med Astrid som i sin tur var hängig och trött och ledsen så vi stannade inne hela veckan.

Fredag köpte lite svagare färg, den borde helt klart utplåna de orangea rötterna!

Sen kör vi några minuter i resten av håret för att få lite lika resultat
Dagsformen, håret har inte ramlat av eller sagt upp sig helt, jag tackar de senaste årens "tvätta en gång i veckan" samt "Balsammetoden" som jag använt mig av för det! dock kommer det ta en lång stund innan jag ser ut som vanligt igen. ska börja om på balsammetoden imorgon efter gymmet, börja med reningsschampot och sen köra på med balsam och inpackning tills håret blir sig självt igen.
 
Jag har lärt mig en läxa. Adjö!
 
Igår, igår var jag och Astrid ensamma hela dagen och kvällen. Ingenting jag såg jättemycket fram emot eftersom Astrid gärna blir en riktig gnäll-Fia utan pappa. Men igår så var hon helt makalös, hon var på världens bästa humör hela dagen. Kvittrade, pussades, busade, körde alla sina knep och trick och ett tag glömde jag nästan bort att vi ens har en pappa i familjen. Jag och Astrid njöt hela dagen, handlade på maxi, där vi träffade fröken från mini-sats (Astrid verkar ha saknat henne eftersom vi inte varit där på en vecka).

Sen träffade vi en mamma från Öppna förskolan som vi träffade i våras, med sig hade hon sin fyraåring som charmade Astrid så jag trodde Astrid skulle följa med dem hem! Denna mamma är otroligt trevlig och lättpratad och med två fina ungar så passade vi på att byta Facebook (det känns lättast i moderna tider) och sa att vi skulle försöka ha någon dejt i framtiden så barnen får leka.

Hem, packa upp varor, Astrid somnade och jag färgade håret (mer om detta i ett separat inlägg). Sen när hon vaknade så åt hon lunch som om det inte fanns någon morgondag och sen åkte vi ut på ärenden. Bytte en pyjamas vi köpte i Nacka men som det var hål i, letade ytterkläder och träffade fler mammor från öppna förskolan som vi fastnade vid och pratade med.

Var till Mio och eurostore innan vi åkte upp till lämna och gick på fler affärer, på intersport hittade jag lite jackor och ytterbyxor men det var svårt att prova på en busig springande bebis. Så jag köpte i blindo och imorse provade vi och de var centimetrar för stora i ben och armar, vi får åka upp och kolla igen imorgon och prova på plats och se om vi hittar något som passar bättre.

På väg hem stannade vi vid thai/sushi stället vi har i vårt område, har aldrig testat men beställde hem sushi och det satt fint till middag, Astrid fick pannkaka.

Astrid badade och sen satt vi i soffan och åt vindrutor och gosade, eller jag gosade och Astrid matade mig med druvor. Bebisen fick springa fritt och klättra runt som hon ville, då och då kollade hon på kvällens film som var "bortspolad". Sen fick hon gå och sova vid 19.30-20.00  och hon somnade på en gång och jag fick lugnt somna i soffan tillsammans med Ramlösa och vinägerchips.

En bra dag och kväll! 

Nu ska jag packa ihop oss och sen åker vi till Tyresö badhus så får Astrid en hel dag bara åt sig då de flesta helger springer iväg i alla andra saker vi alltid måste göra.

Igår när vi åt druvor


Tidigare i veckan när bebisen var trött.

Den nya pyjamasen
Ännu en gång så sitter vi i bilen utanför Icamaxi i väntan på att de ska öppna. Ibland saknar man Skövde och deras artighet att öppna klockan sju!

Så derby igår, undrar vad alla rasister jag har i min omgivning anser om alla dessa pengar som går åt till att lugna Stockholm/städa Stockholm efter all förstöring och slagsmål. Struntar vi i några derbyn så kanske vi har "råd" med alla dessa invandrare som bara tar våra pengar.. Eller hur var det nu igen?

Nej vad bittert det lät, dock har jag blivit lite bitter då jag dagligen matas av rasism och sexism, när blev det helt okej igen? Jag trodde att vi hade blivit lite mer öppna i landet men tydligen inte.

Nu ska jag och Astrid handla. Hej svejs!

Ibland när jag blir bitter så tittar jag på den här, sen inser jag att det är viktigt att försöka ändra något.
För hennes skull iallafall, så att hon slipper växa upp i ett fientligt land!
Skrev ett långt, rätt innehållslöst inlägg om den senaste veckans händelser men appen la av innan jag hann publicera så nu struntar jag i det!

Veckan har varit skit, det mesta har gått fel, Astrid har varit ur gängorna, gnällig, ledsen och massa kliande i öronen. Var till doktorn med henne idag och hon fick okej-stämpel så det är bara en lite jobbig period.

Imorgon är Daniel på konsert så jag och Astrid är ensamma hela dagen, vi ska ha en mysdag med ärenden och skoj, gott att äta och någon kul barnfilm vi kan somna vid i soffan ungefär. Som jag tänkte förra veckan när vi var på Ikea, jag har ju bara en unge varför inte skämma bort henne så mycket jag bara kan! Det är okej ibland.

Lite bus finns det såklart alltid!

Vi var i Nacka och hälsade på farmor på jobbet och försökte göra ärenden igår. Astrid gillade lekrummet i forumet bäst.
Gick igenom vårens ytterkläder och de var centimetern för små nu så vi packar ihop och sparar till nästa kulting!
 i veckan så var lilla damen så trött och gnällig, ledsen och mammig, varm och ville inte äta. Då blev det soffan hela dagen nästan. Massor av kramar och mys.

När jag ändå sitter vid datorn så tänkte jag uppdatera lite om hur det ser ut. Jag bytte plats på kontoret och Astrids rum efter hennes födelsedag (Daniel kom hem och blev ytterst förvirrad då jag var i sluttampen av flyttandet och en hel del småsaker låg i hallen, såg ut som jag hade fått bryt och tänkte slänga ut honom).
 
Vi flyttade ju ner Astrids hylla till förrådet när hon började klättra i den och nnu har jag istället köpt en simpel billig expedithylla med fyra lådor som hon kan slita på (den rymmer grejer som bara den).
 
Fotade lite snabbt hur det ser ut nu, blev jättetråkiga färger då persiennen var nere. Planen är att byta Astrids spjälsäng mot en säng hon kan kliva ur själv, hon är så stor nu att det börjar bli dags. Hon vill gärna att man sitter bredvid henne vid nattning och då är spjälsängen bara i vägen. Dock har vi inte hittat någon vi gillar än, vill ha en växasäng så vi slipper ge henne en 160cm säng för det skulle nog inte damen gilla. Eller jag har hittat några jag gillar men de gick lös på 3-4000 och det kändes lite väl saftigt.
Vi fortsätter leta men planen är att byta lagom till det nya året så Astrid som har kläder och leksaker som kommer ur öronen på henne önskar sig bara bidrag/inredning till rummet i julklapp. (läser i efterhand och ser att det låter kallt och tråkigt men på riktigt så är vår dotter otroligt bortskämd, på ett bra vis av hela sin omgivning, och eftersom vi är hemma kör på regeln "används det inte så åker det ut" så känns det så jäkla onödigt med överflöd som inte används när hon själv är duktig på att byta favoritleksak hela tiden och variera sig)
 
Direkt efter att vi tog bort hyllan alla hennes saker stod i så tog vi upp en vit låda på hjul samt bokhyllor vi tidigare haft i köket i Skövde, Daniel borrade upp hyllorna på väggen och jag plockade ihop Astrids leksaker. Som synes så ser det inte så kul ut.

hyllorna på väggen blev bra iallafall, nu ställer hon sig nedanför och pekar när hon vill ha en bok så får hon hjälp att ta ner en. Vi har även länge pendlat i om vi ska sätta in en garderob eller köpa en byrå för hennes kläder och kommer ingenvart i våra funderingar så kläderna får ligga kvar i de otroligt snygga trådbackarna.
 

slängde i all hast och brist på annat ner alla hennes gosedjur i våran gamla tvättkorg.
 
Sängen, som inte ens var bäddad vid tillfället.

Det blev alltså en expedithylla, den åt upp allt där inne, djupa lådor med massor av plats, lätt att städa, lätt att riva fram. I lådorna krävs ingen som helst ordning vilket är tacksamt för både föräldrar (som lätt vill kunna slänga undan alla leksaker) och barn (som lätt vill riva fram).
 

Detta var precis när hyllan var uppmonterad och inställd, allting byter plats hela tiden varteftersom det används men det blev bra!

Tog ut tvättkorgen också, alla djur som ligger i korgen på bilden fick plats i en av lådorna till hyllan. vi ska fortsätta låta rummet växa fram lite i takt med damens behov, tidigare har hon enbart sovit inne i rummet men nu börjar hon vara där inne mer och mer.
 
Det känns som att man aldrig skriver här, förut kunde jag skylla på att appen till telefonen var konstant kass men nu när den är uppdaterad och fungerar väldigt bra så vet jag inte vad som är felet.
förra veckan hann jag inte ens med, först var det måndag sen var det helg igen, vad var grejen?
 
Sen gick helgen, vi var till centrum i lördags, jag lämnade in min sko för kedjebyte, jag klippte mig på samma ställe som jag skickade in Daniel på för någon månad sen. De var bra! och billiga så plus i kanten på det.
 
Fick för mig att färga håret så det gjorde jag (Det är en hel historia och ett bildinlägg för sig). Sen åkte vi till oma och opa och fikade och Astrid lekte med farmor som var där. Vi skjutsade farmor till brevik där Astrid blev kvar över natten. Jag och Daniel handlade mat och sen var klockan så mycket så vi satte oss i soffan en stund och sen gick vi och la oss.
 
Söndag, upp och äta frukost och sen åkte vi till centrum och hämtade skor, gick ett varv, åt lunch och sen åkte vi till Brevik, fikade och så skjutsade jag Daniel på match innan jag och Astrid åkte till Ikea i kungens kurva, och jisses halva stockholm var där denna söndag eftermiddag. Hittade lite till Astrids rum och sen åkte vi hem, insåg alldeles för sent att alla söndagsbilister var ute och hamnade därför i kö, det tog en kvart att åka från gubbängen till kungens kurva och ca 30 minuter att åka tillbaka. Men det känns skönt att jag äntligen kan lokalisera mig, inte bara hitta hemifrån till ställen utan från ett till ett annat helt själv, klapp på huvudet fick jag när jag satt i bilen och tyst svor för mig själv över alla dessa puckon som inte är vana vid rusning och tror att rusningstrafik i stockholm innebär att man ska köra så fort man kan och göra snäva filbyten medan de som har vanan inne kör stenhårt på blixtlåsprincipen och planerad körning (Med undantag för att bekräfta regeln).

Jag kanske svor tyst men i bilen var jag tvungen att sjunga "Ekorre, ekorre vifta på sin svans, ekorre, ekorre vifta på sin svans. plocka upp en hasselnöt, rynka på sin nos så söt. Ekorre, ekorre vifta på sin svans" för annars så grätskrek Astrid i baksätet. Men det gick bra för sen mindes jag hur man gör för att volymen från radion ska höras i baksätet och så fort hon fick musik så fungerade tillvaron igen och jag slapp sjunga.
 
Vi hann iallfall till slutet av Daniels match och Astrid fick titta på när pappa stod i mål och skrek på laget. Sen åkte vi hem, klockan hade hunnit bli halv sju innan vi kom i ordning och Astrid var trött och ville sova så jag lagade mat och Daniel nattade. När vi äntligen fick sitta ner och äta var klockan åtta på kvällen och vi avslutade helgen med tända ljus och glass
 
Tänkte hitta nån kul bild att slänga in. hamnade långt ner i arkivet och hittade en Sid när han var ca 3 månader äldre än vad Astrid är nu. gud vad lika de är ibland!

Den fina fina Sidbebisen.
 
När jag var i arkivet så hittade jag en av de första bilderna på mig och pappa Olsson, här var vi alldeles unga och nykära. hade känt varandra i två månader ungefär och varit ihop i tre veckor.
Sid och Astrids minspel påminner väldigt starkt om varandra. De båda har "Allting är världens fel"- minen när de tittar på en med ögon djupa som brunnar. Zakk har alltid varit mer chill och hoppade över den minen.
 

Till sist hittade jag dessa, Jag och pappa Olsson och alla våra ägodelar på våran första tur ner till Skövde, jag hade varit där en gång tidigare, två månader tidigare, och sen gick allt fort 7 månader efter att vi hade träffats för första gången så hade vi ett gemensamt hem. Idag när det känns lite som att vi alltid bott ihop så är det kul att kolla på de få bilder jag har och minnas hur konstigt fast ändå helt naturligt allting kändes då.
 
Förövrigt så är sista bilden världens brantaste drive in i laxå, någonting som under våra två miljoner resor fram och tillbaka genom laxå aldrig slutade vara roligt.
 






Senaste veckans mobilbilder. Denna vecka har gått så otroligt fort att jag inte hängt med. 
Min vän har fått bebis, fantastiskt! Mer barn åt folket! Jag och Astrid har gymmat och varit på öppna förskolan och sen var det helg! Vi har varit hos oma och opa och sen hos farmor och farfar där Astrid blev kvar så helt plötsligt blev vi ensamma. Ska försöka sova inatt och inte göra någonting imorgon innan vi ska hämta bebisen igen!

Nästa vecka så är det samma schema som innan , gym, gym, öppna förskolan, öppna förskolan, gym och sen är det helg igen!
Nu var det längesen jag kollade bloggen, trots att vi fått en ny bra app att använda och skriva ifrån.

I helgen städade vi förrådet och hade besök, sen var vi inne i stan och firade kungen 40 år på tronen med Pellan och Franz. Det var kul och en massa folk och aktivitet överallt!

Sen är det lugnt, har storhandlat och plockat här hemma, vi köpte en soffa till balkongen och har flyttat runt alla möbler igen.

Idag ska jag och Astrid till gymmet som vanligt, sen ska vi försöka dammsuga hemmet när vi kommer hem. Eller Astrid  ska väl riva omkring som hon alltid gör, full fart och springer överallt och leker med allt. 

Nej frukost i magen vore något!
Våran nya blocketsoffa!

Efter förrådsstädet så fick Daniel en egen hylla och hörna där han kan pyssla med sin cykel!
Pellan gjorde ett litet collage som jag stal från facebook för att ha något att visa från i söndags.

Eller torsdag är slut, typ. Astrid ska sova först bara, Daniel badar henne just nu och vi har ätit middag och städat undan i köket.

Jag sitter och tittar på en dokumentär på netflix, den handlar om att använda mat som medicin, det är mer intressant än var det låter så länge man har de kritiska ögonen på sig. Just denna dokumentär handlar om att man ska äta vegankost och minimalt med animalisk mat, så inget kött, inga mjölkprodukter, ägg eller något annat. Grönsaker, frukt, baljväxter osv. är det som gäller i denna dokumentär. Intressant i dagens samhälle där alla ska banta, äta fett, räkna kalorier, fasta två dagar i veckan, äta pulver och allt annat sjukligt som hittas på i eftersträvan att hitta nya revolutionerande Quick fix.

Skit samma, idag har vi gymmat. Gymmat och städat, passade på att städa båda badrummen när Astrid lekte med sitt, självfallet ville hon hela tiden komma till mig och smaka alla intressanta rengöringsprodukter jag hade. En spännande eftermiddag med andra ord! Dammsög och vek tvätt också och sen blev det fisk i ugn till middag och nu sitter jag alltså i soffan.

Jag önskar att Astrid ville sova så jag får lägga mig och sova.


Soffhäng





Imorse tog vi skumma bilder, Astrid tyckte det var kul när vi vände till kameran som sitter på skärmen.
Jag är inte överens med teknik nu. Skaffade efter 7år (typ) dropbox så att fröken Cilia inte har några undanflykter från att ge mig förra årets lovade födelsedagspresent (mjehehehe) men jag förstod inte mycket, jag hoppas det klarnar!

Sen skulle jag äntligen tömma min telefon där det fanns över 700 bilder (på ingenting! Eftersom jag använder min lumix till att fota sånt jag vill ha på bild!) detta tog en stund och när jag var klar så låg det fortfarande kvar 700 bilder i min "bildström" där bilderna delas, bara det att jag inte har några andra enheter som delar mina bilder (ipaden är kopplad till Daniels Apple-konto) och självklart (enligt lagen om all jävlighet) så går dessa inte att ta bort, jag försökte på alla sätt, vill man radera dem måste man göra det en och en och det går inte att radera hela mappen som på allt annat.

Slutar med att jag bestämmer mig för att återställa hela telefonen, men då är det såklart en säkerhetskopia i datorn som man kan välja att använda sig av efter en återställning. Allt detta knapptryckande gjorde att jag i princip lade en timme på att radera allting i min telefon och sedan lägga tillbaka det.

Bilderna var kvar. Jag fick manuellt radera dem. Sen svor jag. Sen raderade jag alla spel på telefonen (spel som bara Siddan använder).

Så nu har jag en telefon, där jag helt enkelt inte ved vad som ligger kvar och vad som är borta i. Det kvittar egentligen bara de där bilderna är borta och min telefon äntligen kan fungera utan att vråla om att minnet är fullt, som om det är mitt fel? Dumma telefon som gör som den själv vill!

Sen kom klara med fika, och nu är livet trevligt igen! Dock kommer jag förmodligen vara tvungen att träna imorgon. Men det är trevligt!

Eftersom jag inte har en enda bild i kameran så tog jag en sån där populär "vända kameran mot sig själv bild". Kan inte se att det skulle vara någonting jag fortsätter med.
Nu borde veckan gå snabbare tycker jag, jag vill ha helg igen! Måndag tisdag har vi varit på gymmet och idag på öppna förskolan. Vi passade på att gå dit igen trots att vagnen är lagad så att bebisen fick vädra benen lite. På väg hem så snubblade hon och tog emot sig med näsan och ser därför väldigt slagen ut just nu.

Hemma så plockade jag fram lite kall pasta från igår som Astrid fick äta medan jag värmde maten, plockade fram rester till lunch och fick i Astrid en sked av bara farten, när jag vände mig om för att sätta mig på stolen så somnade ungen, rakt upp och ner i sin stol. Man får vara glad för att en del dagar är lätta, igår tog det nästan en timme att få henne att somna för att få lite lugn och ro här hemma och då vägrad hon äta lunch.

Jag ska ta tillfället i akt och göra det jag missade igår, vika tvätt och hänga tvätt. Det var ingen underdrift att säga att jag var trött igår, somnade om halv tre och sen upp igen när bebisen vaknade så var det fullt ös igen. När middagen var bortstädad så somnade jag medan Daniel nattade Astrid och gick och lade mig vid åtta när han åkte på fotbollsträning.

Var upp två gånger med Astrid inatt när hon vaknade och fick henne att somna om i sängen utan bråk och halv sex imorse vaknade hon fortfarande i sin säng, otroligt skönt att inte ha henne mellan oss för tillfället då hon rör sig otroligt mycket, skriker och slåss och man vaknar lika trött som när man somnade och har dessutom ont överallt!

Vi får se om hon kommer mer till ro nu när hösten är igång och veckorna kommer att se likadana ut igen.




Klockan är 01.06 just nu, Astrid var inte speciellt trevlig igår och att lägga henne gick för en gångs skull relativt smärtfritt då hon hade tillbringat kvällen med att skrika sig blå av ilska vid matbordet, det finns inget ont som inte för något gott med sig eller vad brukar man säga?

Hur som helst så somnade hon 18.30 och vaknade 00.00 och var ledsen, jag gick in och tröstade och hon somnade om, jag gick och lade mig och efter några minuter så var hon uppe och skrek igen, jag gick in, hon somnade om. Några minuter efter det stod hon upp igen och skrek, då vaknade Daniel som flög upp ur sängen i någon form av dramatisk pappa-utryckning. Han hämtade Astrid och de lade sig i våran säng, Astrid fastklistrad vid Daniels ansikte. Efter några minuter får bebisen frispel, skriker, slåss och sparkar, går ner på golvet och går ut i vardagsrummet och skriker, jag går ut i köket och gör en flaska välling och hela tiden så skriker bebisen på mig, vi sätter oss i hennes fotölj och hon får flaskan och sen lägger jag henne igen och hon är tyst och trött.

Men jag är vaken, jag har alltid varit otroligt dålig på att somna om när jag väl har vaknat, vilket är en nackdel när man har en bebis som vaknar nattetid, jag passade på att städa det sista i köket, möblera om i diskmaskinen och göra rent efter Daniels lite slarviga undanplockning efter middagen där hälften av disken stod kvar på bänken. Men nu går diskmaskinen och jag kollar vad blogg-appen har att erbjuda, de har uppdaterat sin app så nu kanske den kommer fungera!

Försöka sova kanske vore något, nu blev jag hungrig, kanske skulle göra en flaska välling, det tycks ju fungera när bebin inte kunde sova.

Var tvungen att ta kort på kvällens middag, det såg så fridfullt ut med kyckling i ugn, rotfrukter/rödbetor, couscous, coleslaw och sallad. Efter maten såg det inte lika fräscht ut i köket måste jag erkänna.

När vi gick och lade oss tidigare ikväll såg det så lugnt och fridfullt ut när man tittade in hos bebisen!

Ps. Nya blogg-appen var allt man önskat, äntligen går det att skriva och redigera inlägg från telefonen likadant som i datorn! 

Ps.2, jag ångrar mig, det går inte att publicera inlägget, hur värt är det? Jävla skit applikation! Och nu är klockan halv två!
Jag lyssnar på Lars Winnerbäck, Astrid dansar och river på kontoret. Förkylningen har gått åt rätt håll och helgen var rätt fin trots förkylning. jag har städat undan i köket efter frukosten och plockat undan löst skräp som hamnar överallt. Idag ska vi till gymmet, har ett 30minuters corepass att gå på, brukar i vanliga fall försöka vara lite på gymet före och efter men idag så blir det nog bara de 30 minutrarna, jag vill inte utmana förkylningen så den ger mig en omgång till, vi kör långpromenad istället för det är så fint väder.
 
Satte mig igårkväll och kollade igenom våran ansökan om dagis åt Astrid, gjorde ansökan i januari i år men hon fick inte en plats i kön förrän i fredags eftersom haninge har 4 månaders garanti så man får bara stå i kö i 4 månader. Men när jag gjorde ansökan så visste jag inte riktigt vilka förskolor som var vilka så jag ansökte bara till dem i vendelsömalm (vårt närområde) sen har vi massor av förskolor i handen, brandbergen och vendelsö men vi skulle i såfall behöva använda bilen vid hämtning och lämning och det känns onödigt eftersom Daniel cyklar till jobbet (när säsongen tillåter) och jag tänkte gå i skolan i handen och kan gå/ta bussen dit.
 
Hur som helst, igår så satte jag mig ner med ansökan för att se i vilken ordning jag hade ansökt om förskolor, när jag sökte så visste jag inte vilken förskola som var vilken men nu vet vi det. jag blev riktigt förvånad när jag insåg att jag lagt in ansökningarna i exakt den ordning som vi fortfarande vill ha dem, snacka om att pricka rätt totalt! Hur det än blir så kommer Astrid vara garanterad en plats i kommunen (här räcker det att stå i kö och även om man inte får plats på någon av sina önskemål så får man iallafall garanterat en plats någonstans) om fyra månader så nu känns det spännande att se vart vi får plats och när vi får veta hur det kommer bli.
 
Tänk att våran lilli minigris ska röja runt på en förskola om dagarna och inte vara hos mig och riva. Jag är inte ett dugg orolig för henne, hon är en social tuffing och även om hon mest tyr sig till vuxna eller större barn så kommer hon förmodligen älska att livet tar lite fart.
 
VI låg i hallen en dag förra veckan och lattjade jag och den lilla avkomman jag belönats med, hon är så otroligt rolig just nu, väldigt egen och med stark vilja och som en svamp suger hon upp allting hon ser omgivningen göra, rätt som det är så skäller hon på tapeterna i köket eller så har hon ett långt samtal med en leksak, ibland kommer hon och man får en passionerad slemmig kyss och favoritgrejen för tillfället är att stjäla något hon vet att hon inte får ha, sen sätter hon fart och springer så fort hennes små ben bär.
 
 
 
 
                         
Förra söndagen bestämde vi oss för att försöka ta oss till stan och göra någonting hela familjen, moderna muséet blev målet, jag har aldrig varit där tidigare så jag kände att det kunde bli intressant
Astrid var inte så imponerad i kapprummet efter en lång promenad ut på djurgården, vi låste fast vagnen och lät Astrid gå själv där inne, det var desto roligare

Hej hej påsar under ögonen, det är lustigt vad dålig sömn kan göra med en.
Utställningarna var mer för oss vuxna men vi fick turas om att ömsom titta i montrar ömsom fånga bebis på vift

Det fanns en del av museet där man fick testa en massa roliga saker och leka med grejer, det var en hit hos Astrid som inte gärna ville gå därifrån
Sen fanns det en del som jag gärna stod vid länge, ett virtuellt obduktionsbord, tydligen en svensk uppfinning från linköping som nu börjar bre ut sig i världen. Väldigt lärorikt, man kunde kolla på ben, muskler och gasfickor.

Astrid tyckte att ko-borsten var en bra idé, klart kossorna ska ha det mysigt!

Astrid och Daniel drog sitt strå till stacken så att säga

Vi kollade på en gammal växel, jäkla flummigt man telefonerade förr i världen

Vi avslutade med lunch innan vi gick tillbaka in mot stan

Bebisen försökte övertala oss om att hon inte var trött

Vi gick längs med vattnet hela vägen, och denna soliga första september bjöd verkligen på sig

sen glömdes kameran bort och vi fikade på NK, lät bebis springa fritt i gamla stan och tog tunnelbanan upp till gullmarsplan och till sist bussen hem.
 
I torsdags försökte jag lösa problem, det gick inte bra alls! Jag var till flera olika optiker och försökte få tag på linsvätska men alla bara tittade på mig som om jag pratade ett annat språk.
Sen åkte jag till babyproffsen och försökte få hjälp med det punkterade däck jag hade med mig, expediten berättade att de aldrig har sånna lagningsgrejer i lager och ville man beställa ett nytt däck så fick man vänta tills de skulle beställa någonting större från mountain buggy för att slippa betala fraktkostnaderna. Jag frågade vad de kunde kosta, svaret blev 500 för däcket och 250 i frakt - jo tjena!
 
Gick därifrån otroligt frustrerad över kvinnans otroligt arroganta sätt och över att hon inte ens ville försöka hjälpa mig, bara tala om för mig att jag kunde (själv) prata med de andra babyproffsen inne i stan för att se om de kunde hjälpa mig, inget erbjudande om att hjälpa mig över huvudtaget, servicefolk när de är som värst!
 
Frustrerad så åkte jag och Astrid till tyresö centrum för att kolla present åt den kommande 20 åringen. på väg hem från centrum så ringer Daniel med punktering på cykeldäcket också, så vi fick åka och hämta honom och cykeln. Vi åkte direkt till cykelaffären (som lustigt nog ligger granne med babyproffsen) för att köpa reservdelar och då kom jag på att de kanske kunde fixa mitt barnvagnsdäck också, no problemo sa expediten cykeldäck - barnvagnsdäck ingen skillnad 200-300 hundra spänn för delar och arbete skulle kostnaden bli.
 
Lite gladare, mycket fattigare men med delar till cykel och ett inlämnat barnvagnsdäck så for vi hem och åt middag.
 
Hela dagen hade jag dock störts av halsont, på natten till fredagen gick det inte att sova för jag fick ingen luft alls och hostade och snorade, väckte Daniel och bad honom stanna hemma på fredagen då jag misstänkte att jag inte skule kunna ta hand om Astrid alls. Så rätt jag hade, hela fredagen låg jag i soffan och blev servad av Daniel. Fredagkväll började Daniel också må dåligt, och eftersom han är som han är (förlåt älskling!) så blir han sjuk så ligger han alltid för döden (enligt honom själv) och vem skulle då ta hand om Astrid, två odugliga föräldrar kan ju inte ens tillsammans bilda en vettig.
 
Vi löste det hela genom att ringa farmor, vi åkte till brevik och lämnade bebis, handlade mat och åkte hem och sov hela eftermiddagen i soffan till diverse filmer på netflix. Det var det bästa jag gjort någonsin tror jag!
 
Ett långt inlägg får avslutas med lite bilder ifrån i somras när bebisen gjorde vad bebisen gör bäst, äter hår.
 
 



2,5 h och Astrid röjde, jag pratade med andra vuxna, drack kaffe och hade trevligt.

Astrid somnade gott när vi kom hem, efter två veckor av nästintill sömnvägran så var det rejält skönt att hon sov en stund, snacka om att ladda batterierna med fem minuter för sig själv. I nästan en timme skrubbade jag badrummet som inte blivit städat på två veckor, lyfte bort badkarskanten och skrubbade lite, det blev fräscht och fint igen.

Sen har jag kommit ikapp i veckans tvätt, så all tvätt är nu färdig och imorgon slipper jag tvätta.

Vagnen är inte lagad så när vi gick till ÖF idag så gick Astrid halva vägen, första halvan bar jag henne för hon ville rymma in i skogen. Hem gick det bättre och hon hittade en genväg i skogen, snacka om att ungen är en exakt kopia av sin pappa, älskar att rulla omkring i skogen.

(Blogg-appen vägrar göra som jag vill och samma bilder laddas upp massor av gånger! Sämsta appen någonsin!)

Vi har netflix i huset för tillfället, detta gör att jag har återupptäckt en gammal serie. Den är väldigt dålig egentligen men jag vill minnas att den gick på TV3 gör en herrans massa år sedan.

Astrid har somnat och middagen är undanstökad. De senaste dagarna har varit fullt upp med livet så jag har inte hunnit med någon uppdatering. Men livet ser likadant ut som vanligt, träna, städa, laga mat, diska, leka osv.

I söndags var vi på äventyr, ska tömma kameran och visa bilder någon dag. Men inte nu!

Imorgon blir det öppna förskolan, eller jag ska försöka ta oss dit. Jag måste lösa ett nyligen uppkommet problem med vagnen också, vänster hjul har ett hål i sig och affären där vi köpte den har gått i konkurs och alla affärer bara suckar när vi kommer med våran vagn för att det är krångligt med delar till. Men men, får väl köpa en vagn på blocket och plocka delar ifrån i värsta värsta fall.

(Som vanligt består mobilkamerarullen bara av Astrid. Men det finns varken tid eller ork för andra bilder nu)

Vi har netflix i huset för tillfället, detta gör att jag har återupptäckt en gammal serie. Den är väldigt dålig egentligen men jag vill minnas att den gick på TV3 gör en herrans massa år sedan.

Astrid har somnat och middagen är undanstökad. De senaste dagarna har varit fullt upp med livet så jag har inte hunnit med någon uppdatering. Men livet ser likadant ut som vanligt, träna, städa, laga mat, diska, leka osv.

I söndags var vi på äventyr, ska tömma kameran och visa bilder någon dag. Men inte nu!

Imorgon blir det öppna förskolan, eller jag ska försöka ta oss dit. Jag måste lösa ett nyligen uppkommet problem med vagnen också, vänster hjul har ett hål i sig och affären där vi köpte den har gått i konkurs och alla affärer bara suckar när vi kommer med våran vagn för att det är krångligt med delar till. Men men, får väl köpa en vagn på blocket och plocka delar ifrån i värsta värsta fall.

(Som vanligt består mobilkamerarullen bara av Astrid. Men det finns varken tid eller ork för andra bilder nu(

Som kontrast till förra helgens fixande så har vi gjort så lite som möjligt denna!

I fredags var jag och Astrid på gymmet, sen var det pannkaksfredag som vanligt, var till port73 och kollade i affärerna som invigdes i veckan. Somnade i soffan precis som alltid med massa fredagsmys i magen.
Lördag var frukost och en promenad runt områdena så att Astrid kunde sova i vagnen, vi handlade mat och när vi kom hem så bar vi upp vagnen och ställde på balkongen så bebisen kunde fortsätta sova och sen kom släkten.
Farmor, farfar, farbror Joakim och tant Angelica kom på lunch.

Fisksoppa och bondbröd åt vi, när gästerna åkt hem så halvdäckade hela familjen i soffan vid varsin hjärndöd apparat.

Daniel och Astrid åkte iväg till brevik för att låna en Apple tv-puck och när de var borta fick jag tid att göra ett ryck, monterade ben på tvbänken, dammsög, plockade disken och hängde tvätt så lägenheten var tillbaka i sitt rätta skick.
Vi monterade in Apple tv och tog hem netflix och resten av kvällen gick åt till att leka med apparaten.

Fantastisk maskin måste jag säga! Så jäkla enkelt, bra bild och äntligen kan man sitta på röven och välja och vraka på saker att titta på!

Nu har vi varit igång sen halv sex igen, har hunnit stöka undan gårdagens lördagsmys (ja vi har problem med tvkvällarna här hemma och kollar på död tv och försöker att inte sova innan klockan nio och äter därmed socker!) bytt lakan hos bebis och förberett lite inför dagens äventyr. Snart ska vi äta frukost och sen försöka ta oss till tekniska museet.