Nu, just nu sitter vi i bilen som styr oss mot Skövde. Vi har susat förbi Eskilstuna och fortsätter i rasande fart mot Arboga och Örebro där vi ska käka innan vi far hem.

Om jag ska summera vistelsen uppåt landet så måste jag konstatera att jag/vi hunnit med mycket, döpa bebis, gifta oss, få iväg våran lägenhet, köpa en ny lägenhet, träffa nästan alla mina vänner (bara mer eller mindre långa stunder), träffa byns mammor på öppna förskolan, umgås med de finaste barnen i världen, gå ner fyra kilo, besöka Drottningholm (två gånger), köra bil i Stockholm stad, köra massor av bil runt Stockholm stad, byta till vinterdäck, träffat en nästan helt nyfödd bebis, handlat massor av kläder (i varierande storlek, kvalité och pris) till vår bebis, varit jätteförkyld, gjort en helt underbart rolig utgång, blivit bakfull, trotsat bakfyllan och lekt runt på Leos lekland, sett den första snön falla (och smälta), varit på IKEA, framtidsplanerat, klippt mig, färgat håret, handlat på Ica för ca 5000 kronor (inte i ett svep), fått 10 000 i kontanter (inte bara till mig eller från bara en människa).

OSV. Listan kan göras otroligt mycket längre egentligen men summa sumarum är väl helt enkelt att man som människa om man spottar lite i nävarna och vässar armbågarna hinner göra en hel massa prylar på 20 dagar!

Nu kan jag bara avsluta med att citera det mina föräldrar brukar konstatera efter lite längre perioder av umgänge "det är himla roligt att ni är här men det är också väldigt roligt när ni åker och då brukar man inte gå och sakna er"

Om man feltolkar den där meningen så kan den ju låta lite otrevlig men inte i mina öron! Det har varit underbart (oftast) att vara borta men det ska bli så otroligt skönt att åka hem. Och nu ska jag "göra Skövde" fram tills den 10/12 då vi får tillträde till våran fyra på vendelsömalm.

(blandat från telefonen, ska hämta bilderna från kameran och dela med mig lite av, sen.)

Jag har slarvat med min måndagsTV! Så idag får jag smygkolla på reprisen av färjan.

Kaffe hos en god vän med två spralliga ungar och ett besök i Sala med getsarah stod på menyn idag. Så vi satte igång, mysig och trevlig och behövlig dag för mig! Astrid där emot hade två episoder idag med hysteriskt skrikande.

Det går inte att trösta henne, hon stirrar på mig som om jag försöker göra henne illa och så skriker hon så att lungorna håller på att hoppa ur kroppen och tårarna sprutar. Även om jag har otroligt oändligt tålamod så river det i kroppen när ens egen bebi väljer bort en.

Men hoppet ligger i att det bara är en fas och snart åker vi hem och får köra på i vårt lunk igen, bebi somnade när ingenting jag gjorde hjälpte och jag till slut lade henne i hennes säng och hon fick lugna sig själv.

I Sala så köpte jag en ny skapelse till kalaset imorgon, så får vi se om det blir kalas eller om vi bara kör på att vara snygga, vin och djupa samtal. Livet är underbart när underlivet är bart eller hur var det?

(dagens bebis innan livet blev sådär svårt)

*detta inlägg skrevs fredagen den 26/10 men internet ville inte publicera det!

Det känns som att jag lever på kaffe en del dagar, det känns rent spontant som en dålig idé! Känner mig lite som en knarkare som går på uppåttjack just nu. Mår lite illa och känner mig spattig och vaken.

Nu är torsdag slut, den bjöd på öppna förskolan i byn, hysterisk bebis (i två omgångar, börjar bli dags för oss att tänka på refrängen och ta oss tillbaka till vardagen så jag får tillbaka min lugna, trygga unge)
Ni sitter jag med kletig färg i håret och känner mig lite hungrig, ska tvätta ur färgen och äta lite och sen ska jag sova!

Imorgon blir det kaffe hos mammaledig kompis och sen är helgen här!

Men, vi hörs!

Igen! Veckorna går utan hänsyn till någonting.

Idag har vi lekt med klara halva dagen, sen skulle hon åka till sin båt för att arbeta, jag i och Astrid for till kusinerna för att få lite kaffe och umgås. Men där funkade det inte för henne så hon bestämde sig för att bli hysterisk, vi åkte hem och hon fortsatte vara hysterisk och skrek bara mer och mer till slut var jag tvungen att lägga ner henne i hennes säng för att inte skrika tillbaka. Stackars bebis var så trött och upprörd och väl i sängen med pyjamas och lite mat i magen började motvilligt att lugna ner sig och somna. Sen hon somnade har hon legat och hulkat lite då och då och man blir ju alldeles trött i kroppen när ens lilla oskyldiga bebis är ledsen och orolig.

Nu är lite ordning återställd, disken är gjord och bebis flaskor står redo i kylen för morgondagens måltider och jag har intagit soffan för att vila lite innan sängdags. Imorgon blir det till att laga lunch åt männen då morsan flyr gården och sen öppna förskolan framme i byn.

Annars inget nytt, lördag har jag fixat bebisvakt för att få umgås med mina kvinnor och dricka vin! Något man saknat oerhört när man bosatt sig långt bort och hållit sig sysselsatt med annat.

På återseende!

(min brudbukett samt gårdagens besök på drottningholm)

Måste bara inleda med ett citat från Facebook, ett citat som sätter punkt på HEN - diskussionen från min sida.
"HEN kan du vara själv din jävla gubbkärring" det var lätt det bästa jag hört om den diskussionen, jag tillhör dem som tycker att kön inte är så viktigt, att kalla någon för HEN är för mig jämställt med att feminister skulle vara orakade, hår och kön har väl ingenting med åsikter att göra? Har man belägg för sina åsikter så spelar ingenting annat någon roll!

Nej helgen var det ja, veckan flöt på riktigt ordentligt, muffins bakades, mat lagades, bord bars och lokalen pyntades. Det var organiserat kaos och nog för att det var trevligt så är jag så lättad och glad för att det är över!

Livet går just nu, det går hårt och fort och även om jag planerat bra så vill jag inte påstå att det ingick att ALLT skulle hända på samma vecka! Men hjälp från extra händer där jag inte hann var guld värt och kalaset var bra!

Kyrkan, vi tågade in, det plaskades vatten, sjöngs psalmer och sen fick jag och gubben ställa oss vid altarringen och lova varandra evig trohet. En ren formalitet från våran sida då vi har hem, unge och bil ihop (typ) och om någon månad har vi även ett fett lån och en ännu större bostad ihop så att vi skaffar samma efternamn kändes rätt naturligt, det var mer ett löfte om att vi nu är varandras nummer ett, en trygghet i att om något händer så har vi fullt ansvar över varandras liv och materiella ting.

Men eftersom folk var oss på spåren så kantades eftermiddagen med fina detaljer, Daniels morbror hade med sig ris som han delade ut till alla och vi fick kastade på oss. Mormor hade med sig ett kuvert där det stod "grattis på bröllopsdagen Daniel och Kristin önskar mormor" och storebror hade en mick som det var några modiga gäster som sa några ord i.

Mat och fika fortlöpte och vi gled omkring och försökte prata med alla, mer med vissa och mindre med andra. När kvällen var slut och borden och stolarna trollats tillbaka till församlingshemmet (tack!) och vi äntligen fick komma i säng så hade jag sådan spänningshuvudvärk att hypokondriken i mig försökte övertala mig att jag dragit på mig en hjärnblödning.

Även om det kanske låter tråkigt och negativt att bara slänga in lite bröllop i ett dop (även om överraskningen tog lite överhanden) så är jag otroligt nöjd då kalaset och cermonin kunde kvitta helt för mig, jag ville bara ha den extra ringen, nya namnet och resten av livet tillsammans med gubben. Sen att nästan alla vi känner och älskar var där och delade det med oss var bara en liten bonus.

Huvudvärken satt kvar igår och idag känns huvudet tungt och uttrycket betongkeps skulle passa in just nu, jag lever långsamt timme efter timme och har värktabletter som bränsle. Nycklar är återlämnade och vi är på väg till Sthlm för att hälsa på en nyfödd och gå på Ikea, helt lagom aktiviteter för mig som inte kan vila, skulle jag lägga mig ner och vila så skulle jag förmodligen dö av stress då jag hatar att inte göra saker!

Jaha, grattis till den som orkat läsa hit! Som vanligt så är iphone-bilder eran belöning!


Ja just det, östa igår, handling idag. Nu bör maten till dopet vara inhandlad. Vi började budgivningen idag, hittills ligger jag och Olsson högst men de andra intresserade kan ju säkert ta revansch imorgon.

Själv försöker jag att inte spy, jag tror jag börjar få flunsan, eller så är det dåliga nerver. Det är saker jag inte kan styra över som stör just nu, budgivning och detaljer till dopet som gnager. Men en dag i taget bara så ror vi i land på lördag!

Ikväll var det me and i -party i björnabo 111, jag handlade för alldeles för dyra slantar men de hade så himla fina saker, mycket i velour vilket jag avskyr men det blev två par byxor i det materialet ändå för de var så jävulskt fina! Härlig kvalité också tydligen, det kändes så iallafall, köpte bara i 74/80 så det kommer dröja innan Astrid kan använda det jag köpt men förhoppningsvis kan hon då ha kläderna lite längre! Och jag som älskar udda och häftiga saker, jag skulle egentligen lära mig sy och göra egna kläder. Men med tummen mitt i handen och inte det minsta intresset av varken sömnad eller design så känns det som en fruktansvärt dålig idé!

Sova var det ja!

(de få bilder jag tog vid östa)

Alltså, jaha då kör vi då. En vecka till i kaos, nu är det lägenhetsbudgivning vi pratar om. Imorgon kommer det förmodligen att dra igång. Jag ringde mäklaren på en lägenhet vi vill ha och de har en visning ikväll och sen ska vi se vilka som är intresserade och då börja buda.

Gårdagen kretsade kring hem, pengar och framtid och när kvällen äntligen kom så slocknade jag som ett litet barn men nu är bollen verkligen i rullning.

Veckan kommer gå åt till att ordna till dopet men även det ser ut att ordna sig, det är bakning och matlagning som känns drygt men jag tror att det ordnar sig det med! Mycket som ska göras fredagkväll bara! Men nu ska jag laga mat, minns inte vad jag tänkte skriva först, återkommer när jag minns.

Ja just det, hämtade Björn och Jessica vid båten igår, efter en noggrann vägbeskrivning från Tyresö så tog jag mig in i stan, rundade baksidan av Stureplan, förbi stadion och ut till båtarna, hittade en parkering, gav Astrid en flaska och sen kom de från båten. Snacka om glidig eftermiddag allt bara flöt på. Hittade till och med ut och sen hem utan större svårigheter!

Ibland har man flyt, jag ber till fastighetsgudarna att detta fortsätter!

Nej mat var det innan karlarna börjar klaga! Vi hörs.

Så var vi här igen, idag är det två visningar i vedelsömalm vi ska kolla på, blir mycket spännande!
Jag och Astrid skjutsade Björn och Jessica till sthlm igår, vi skulle till Centralstationen men jag råkade åka till gullmarsplan istället, men lika glada var dem för det!

Vidare till Tyresö där vi tillbringat natten, har sovit tillsammans med Astrid för första gången, mycket otäckt! Nog för att hon bara är lite mindre än 60 cm lång och väger 6kg så tar ungen plats! Och man vill inte väcka den bebis som sover, hon vaknade ett par gånger under natten och gnällde och nu är vi uppe och hon får sin flaska.

Sen kommer mamma, pappa, sid och zakk upp och då blir det lunch och lägenhetsvisning, stackars mäklare som får en hel cirkus, men nu när inte Daniel kan så måste jag ju ha lite vikarier!

(vi har haft fullt upp med barn de senaste dagarna, de är överallt!)

Det ser ut som att lägenheten blir såld, det ser ut som att de budades hej vilt och att den gick upp 90 000 över utgångspriset, det ser ut som att vi kommer ha råd att äta mat även nästa år, det ser ut som att vi kommer flytta om 5-6 veckor, det ser ut som att det löser sig.

Men man kan ju inte ropa hej förrän man har hoppat i bäcken eller hur var det?

Nu är jag i byn igen och har fullt upp som alltid här omkring.

(vi har haft lite fotosession på morgonen)

Då kör vi en ny dag då, idag är det en ny visning av vårt hem! Jag ska alltså städa, förvisso så är det städat här men jag ska dammsuga och torka golven för att få lite fräschör, toaletten ska städas och köket ska piffas till. Alltid är det något!

Gårdagen gick i ett andetag, förmiddagen tvättade jag och rensade åter igen i Astrids kläder och förberedde packningen som skall göras imorgon till två veckor i byn, blöjor och mat och grejer har vi köpt på oss! Vi är så vana att bo ett stenkast från maxi och när man sen är tre mil ifrån närmsta storhandel så blir det lätt att man glömmer det viktigaste, men det har vi alltså förberett!

Vid ett fick jag kaffebesök, mycket trevligt att umgås! Och sen blev det en 1,5h promenad för jag ville att Astrid skulle sova, när vi gått runt hela stan och sen svängde ner på vår gata igen då somnade hon. Så med sammanlagt ca 1,5 h sömn på hela dagen så hade vi en väldigt trött bebis igårkväll. Jag gjorde mat som stod i ugnen när Daniel kom hem, vi åt och sen fick bebis en massa häng och mys innan pappa stoppade henne i säng.

Tv fick avsluta kvällen, det var ju trots allt måndag och sen hopp i säng för oss andra. Gårdagens överraskning var när jag efter 3 månader utan min älskade första piercing så fick jag en impuls att prova stoppa in ett smycke igen, och utan problem så fick jag i smycket, lycka och glädje avslutade kvällen då jag haft sorg i flera veckor av tomheten utan smycket!

Nej nu är klockan över åtta, dags att börja fila lite på det som går att städa redan nu.

(Det blir lite blandade bilder från iPaden och där är bara bilder på Astrid, ska tömma kameran imorgon så då kan jag förhoppningsvis ladda in lite nya bilder på annat också!)

Helgen är över, söndag var bäst! Alltså jag undrar om jag någonsin igen kommer ha måndagsångest? Det som lever får se!

Igår iallafall, bebis sov men föräldrarna vaknade vid 5, kändes rätt ovärt men vid 6 så somnade vi om och alla fick sova till klockan 8 (!), frukost och vanligt häng en stund, eller jag for omkring och plockade med allt man kunde plocka med och sen gick vi ut i det underbara vädret!

Vi gick till Ö&B ute på stallsiken för att kika lite, in på chilli där jag fynda 12 fina glas för enbart 158 spänn! Hem igen, lämnade glasen och gick sen till stan och åt lunch på gräddhyllan, marängsviss på vete&råg och sen ett varv runt bara för att gå lite och sen hem. In i bilen och upp till Elins och handla lite grönsaker, vi handlade på Willys i stan igår men de hade knappt svenska grönsaker och snordyra priser så kan det gå när man blir petig då får man handla överallt!

På maxi gjorde Olsson en kul grej, han försvann in mellan bokhyllorna och kommer tillbaka lite flåsande och säger "har jag 250 kronor att lägga på en bok?" jag skrattade gott eftersom han är vuxen och klarar av att bestämma över sina egna pengar och inte behöver be mig om "lov" men jag tror att han mest behövde lite medhåll om att det var okej att köpa boken. Så det blev en 997 sidor tjock bok om andra världskriget i shoppingpåsen.

Hem, hänga med Astrid som var på strålande humör hon låg i mitt knä och pratade och skrattade. Vi dansade och sjöng lite också innan det var dags för henne att få pyjamas och bli nattad.
Vi åt middag och sen blev det solsidan-premiär och till sist partaj innan även föräldrarna somnade.

Nu är Daniel på jobbet,jag har en tvätt i maskin och en tvätt i tummlaren, jag sla strax resa mig ifrån soffan och gå och städa fläkten i köket, sen när jag är klar med all tvätt blir det en tur i supervädret och sen är det förmodligen kväll igen rätt som det är.

Vi ses!

(vi köpte en Dokey till vagnen, bästa solakyddet ever! Går att fästa hur som helst och Astrid får inte en massa sol överallt och om hon sover i vagnen så kan man ha ner den så hon får lite lugn och ro!)

Fredag - en lukt av svett, sovande karl och ilsken bebis. Sängen kallade 20.30

Lördag - stan hela dan, äcklig middag, en biltur i närområdet som åter igen måste påpekas är otäckt vackert! Skaraborg växer på mig lagom till vi ska flytta! Men den goda nyheten är att vi fortfarande är vakna, kors i taket 21.20 är klockan och ögonen är öppna.

Inga nyheter, eller jo, Astrid har tagit något starkt, hon asgarvar hela tiden och när hon inte gör det så gråter hon och vrålar enda nerifrån från tårna. Åh den där ungen underhåller mig något så otroligt!
Nu sover hon dock, hon var så arg så arg så det var faktiskt på grund av henne som vi tog en biltur, hon vägrade slappna av hemma, men i bilen sov hon och sen stannade vi till på Coop och handlade då låg hon i min famn och skrattade så hela hennes pyttekropp skakade samtidigt som hon var helt utslagen och bara somnade mellan varven. Hemma igen fick hon mat och sen sin säng och föräldrarna fick helgTV och godis!

Nej, åter till lördag! Vi hörs.

(att fånga ett leende på bild är i princip omöjligt då hon varje gång telefonen/kameran/iPaden kommer framför hennes ansikte så kniper hon ihop ansiktet och ser fundersam ut)

sådär, Astrid har fått sin första vaccination. En spruta i vardera ben fick hon, det gick bra med den första hon skrek till lite men det var snabbt över. När hon fick den andra så blev hon jätteledsen och grät en lång stund, det såg inte ut att vara skönt!
 
Men det var snabbt över, vi tog en promenad och hon fick sova i vagnen sen var dagen lugn, dock har de senaste två kvällarna varit väldigt gnälliga och hon har gråtit väldigt hysteriskt utan orsak så jag misstänker att det varit lite efterskalv från vaccinet.
Igår hade jag klasskamrat på besök, Astrid fick leggins, tröja och en onepice vilket var otroligt tacksamt! särskilt onepiecen då jag faktiskt letat efter en sån åt  henne men inte hittat någon jag tyckt varit värd pengarna! Den här var tydligen från en affär i Tidaholm och dit hade jag ju aldrig en tanke på att åka och leta men den var superfin iallafall, helt klart nöjd! det är kul att Astrid fått så mycket fina presenter särskilt då jag tänkt köpa flera av de saker som hon senare fått.
 
Astrid vaknade tidigt idag, så redan nu innan sju har vi gått upp, bäddat sängen, gett Astrid mat, gjort frukost till Daniel och han har gått till jobbet, han jobbade sent i onsdags och igår skulle de ut med jobbet så han kom bara hem en snabbis och under den en och en halv timmen som han var hemma så var astrid lite lätt hysterisk så vi hann inte ses ändå. Men nu är det helg, shoppinghelg i Skövde till och med så det kommer säkert vara lite jippon på stan så vi ska bara ta det lugnt och kika ner på stan en sväng och umgås hela helgen!
 
Nu ska jag göra frukost åt mig själv och sen kolla på lite kul serier en stund medan resten av världen vaknar och sen får vi se vad fredag bjuder på.
 
Jag sitter just nu vid datorn så jag har inga bilder att bjuda på. Men det kommer senare!

Läste precis mitt förra inlägg, jag lovar att jag inte är så dålig på att skriva som inlägget påstår.

Men autocorrekt förstör allt, jag skriver lite för fort på telefonens tangentbord och missar rätt ofta.

Det är kasst men det får gå! Så snälla skicka mig inte på SFI, det är telefonens fel att ord byts ut och meningar blir konstiga!

Hej svejs igen då!

(Astrid brukar snacka med tummen när vi är ute och går)

Alltså herregud, tisdag. Vad hände med söndag och måndag?
Jo det är lördags fel att de andra dagarna försvann. I lördags "impulsköpte" jag en iPad åt Olsson, an har tjatat om att han vill ha en sen i somras och jag hade tänkt kolla upp lite finans för att köpa en i julklapp åt grabben. Och i lördags blev det lite nu eller aldrig moment så vi var till media markt och Olsson fick peka och jag blundade och drog kortet.
Men det var en bra investering till huset eftersom min dator ger upp när som så kan ja ta Daniels dator när jag ska tillbaka till studierna och han kan leka med paddan. Plus att jag kan hänvisa till den om han försöker avkräva mig på fars dag present/julklapp/födelsedagspresent.

Sen hem, parkerade Olsson i soffan med cola och ben and Jerrys och Astrid nattades. Jag gick till klassis för en väldigt trevlig fest/förfest. Bål, cider och vin och jag var över molnen när jag fick sitta helt ostört och prata med andra vuxna (eller störd i samtalen blir man ju alltid av andra fulla människor men men snackar ju så mycket så det jämnar ut sig) vi skulle till krogen och jag var pepp som tusan på dans innan hemgång men oturligt nog så blev kalaset avbrutet och både väktare och polis dök upp efter att grannen ringt då två av gästerna inte höll sams. Tråkigt när vuxna människor ska förstöra för andra, speciellt då det blir rätt höga böter för den som har fest. Riktigt irriterande och allt festhumör dog totalt då jag är väldigt allergisk mot sån barnslig idioti.

Sa hejdå till klassis som också fått partyhumötet dödat och gick hem. Dock hade jag ju förberett kroppen på dans och stärkt den liite väl mycket så när jag kom hem så babblade jag väldigt länge med Olsson och hängde lite med porslinet i badrummet.

Somnade, vaknare av Astrid halv sju på söndagen och hela familjen gick upp, jag mådde bättre än förtjänat men hungrig och seg, åt pizza, godis och chips plus att vi drack läsk. Vid eftermiddagen mådde jag riktigt risigt då sömnbristen och vätskebristen kom ikapp mig. Jag och Daniel somnade strax efter att vi nattat bebis.

Gårdagen bestod av återbesök hos MVC där vi gick igenom förlossningsjournalen och fick lite luckor ifyllda, kan såhär i efterhand säga att jag är glad över att förlossningspersonalen inte gav oss all den information som de satt på under förlossningen! Det var minst sagt jobbigt att gå igenom det där igen. Sen tog vi en promenad, lunchade på stan och handlade för veckan innan vi kom hem och gjorde middag.

Idag har vi bara varit inomhus och ordnat med tvätt och annat lätt underhåll. Imorgon börjar Daniel jobba igen och jag ska till BVC och Astrid ska få sprutor.

Ja, det var allt. Det var rätt mycket men nu slutat jag! På återseende!

(Astrid har varit riktigt trött och arg denna eftermiddag, jag var tvungen att fota hennes ledsna min när lilla läppen hänger. Min nya lampa som jag saknade till köket, Astrid redo att åka till skara i höstkylan och Daniels plånbok med innehåll som han råkade tvätta idag. Som vanligt i blandad ordning när man telefonbloggar)