Hur tänker du nu?
Jag väntar mig en värld
Hur tänker du nu?
Hallå, är det nån där? 
                        - Kent, skisser för sommaren


(tjuvlyssnat i charkdisken på IcaMaxi, Skövde)
"Vi har tyskt eller svenskt, det tyska är billigare"
"Då tar jag det tyska"

Nejnejnejnej, vad som helst men inte det Tyska, vad har Tyskland någonsin gett oss?
Visst, de var med och grundade EU, de har störst befolkning av EU-länderna, De är näst störst i världen på att producera humle och är känt för god Öl.
Jag erkänner att de har gett oss en del stjärnor som tex. Beethoven, Bach och Wagner. De har vunnit Shlagern två gånger (1982 samt 2010), gett oss synthmusik och hårdingar som Rammstein.
De har blivit världsmästare i fotboll tre gånger, är framgångsrika inom friidrotten och räknas som en av de ledande hästnationerna i både uppfödning och sport.

AND SO FUCKING WHAT?!? Om nu tyskland är så jävla underbart så kan du väl flytta dit Tantjävel?
Nu är vi i sverige, Vi är ett väldigt avlångt land med en vacker huvudstad, glada grisar, mjölkande kossor som hoppar och skuttar när de släpps ut på sommarbete, Vi har ABBA, Snabba cash, Milleniumtriologin, Agneta Sjödin, extrema bloggare och sist men inte minst Peter Settman som leder alla program på Tv.

Nu menar inte jag att låta elak mot Tyskland, men om nu deras kött är så mycket billigare så kan ni väl flytta dit och äta av det? Vad hände med att stötta fosterlandet, värna om miljön, älska sin nästa osv.?

Jag har en väldigt god vän som jag älskar att tala om detta med, jag själv är dålig på att minnas fakta om djur, köttproduktion, mjölkproduktion osv. Men hon har alltid tålamod med mig och alla mina frågor, hur dumma de än är!
Varje gång vi är i en butik, åker bil eller äter mat så brukar hon berätta för mig vilken typ av kossa som man vill avla på beroende på vad man vill få ut av den, att bregott inte bara består av mjölk från svenska djur utan även från tyska kossor (återigen, vad vill tyskarna oss?).
Jag blir alltid lika upprörd, varför vet jag inte? Kanske har det med att göra att jag är född och uppvuxen på landet och lika mycket som jag alltid har hatat det så älskar jag det, eller så kanske det beror på min mors eviga tjatande om den svenska kvalitén, eller så kanske det helt enkelt har att göra med om alla dessa fakta min kära vän alltid ger mig om alla regler och krav vi i sverige har om man jämför med de relativt slappa de har i många andra länder.

Hur som helst, när jag står på ica i charken och väntar på min rökta (SVENSKA, närproducerade) skinka så blir jag alldeles svettig på läppen när jag tittar på denna tant som helt nonchalant struntar i att stötta Sverige när hon har ett ypperligt tillfälle att göra det.

Jag är inte konservativ på något vis, jag är för utveckling och förändring, men det finns en punkt som ligger alldeles för nära hjärtat för att jag ska ignorera den, och det är just lantbruk och köttproduktion, jag älskar (i smyg förstås) när de ekologiska grisarna släpps ut och skuttar, det värmer i mitt hjärta när jag känner lukten av gödsel på åkrarna för det är hemma!
Jag blir lycklig när jag går på Coop och ser att de satsar stenhårt på lokalproducerade produkter, det står på mjölkförpackningen att mjölken kommer ifrån kor i skaraborg, för då kan jag när vi sitter i bilen till Mariestad titta på alla gårdar och kossor vi passerar på de tre milen vi har dit och tänka att "åh den där kossan är nog en glad kossa". Jag anser att det är min förbannade plikt att se till så att de där kossorna får fortsätta vara glada kossor genom att stötta deras ägare!

Visst. man kan alltid göra lite mer, en kan inte göra allt men alla kan göra något osv.osv.osv. Jag är inte great på alla sätt och vis, då jag är väldigt dåligt upplyst, kanske jag målar upp min lilla idyll av glada kossor själv, men vem målar inte upp låtsasidyller för att själva må bättre?

Jag har sett vilket slit det är, hur mycket skit man kan få, men jag har även sett glädjen och lyckan när allting går vägen! Det enda jag egentligen vet är att jag känner mig lite smutsig om det står ursprung danmark (tyskland, irland osv.) på mina köttförpackningar, visst det är en kostnadsfråga men i ärlighetens namn så vill jag inte äta fläskfilé alls om det inte är en svensk köttråvara (Förlåt mamma, jag borde äta ekologiskt men jag har inte kommit riktigt dit ÄN). Det spelar ingen roll hur mycket svennebanan framför mig i köttdisken står och noggrant (med svetten i pannan) väljer och vrakar bland de danska filéerna som är det enda med extraextra billigt superpris för att kunna frysa in och ta upp under alla de miljoner grillkvällar som stundar i sommar, jag känner mig smutsig och äcklig som ens tittar på priset. 

Tack men nejtack, jag är hellre utan!  

Om du orkat läsa hela vägen hit (Vilken jag är rätt säker på att bara min gode informativa vän gjort), så vill jag säga Tack för ordet då! och krossa tyskland!


Vår och översvämning i mitt hjärta


Ekologi i högsta grad (för hundra år sedan då pixlar inte var uppfunna!)


Vårteckensdokumentering


Sverige


Gränsen mellan Sverige och Norge


Rättvik

Tradition


En riktig kaxig skansen-Älg

Jag vet hur du ser ut i inga kläder
Kan det va därför du blev obekväm när
Visst du kan klippa dig skaffa en annan tjej
Men när du strippar och klär av dig är det samma grej
                                                            
- Veronica Maggio, Inga Kläder

 

Så var det gjort, det som jag har skrivit om så många gånger, det jag trodde att jag gjort så många gånger. Men det är som folk (vilka är folk egentligen? kan någon berätta det för mig!) säger, "Med facit i hand".

Jag talar förstås om att hoppa, blunda och hoppa. Jag trodde att jag hade gjort det så många gånger, men nu "Med facit i hand" så har jag stirrat och krypit runt. Som en mullvad med syn. Jag är tveksam över att jag ens har klarat av att hålla mig ovanför marken!


Någonting jag insett nu när jag fått facit är att om man i blindo hoppar in i saker så räknas det inte som att blunda och hoppa, det hamnar mer i kategorin "Full idiot på spåret". När man diskuterar, resonerar och tänker och den halvt idiotiska idéen och SEDAN tycker att det fortfarande är någonting att göra, det är då man blundar och hoppar. Hoppas att allting ska gå bra.
Fast av erfarenhet så bör man nog inte tänka för länge, då blir det oftast bakslag. Och det är inte så kul!

För några veckor sedan så försvann en av mina viktiga funktioner, lokalsinnet, jag brukar vara grym på att lokalisera mig och blir därför aldrig nervös när jag går fel. Men just den dagen så åkte jag fel hela tiden, Efter ett slag så kände jag mig som stålmannen som injicerat kryptonit och hade jag hittat hem så hade jag nog lagt mig ner och somnat av utmattning.

Just denna dag så kunde jag inte det, jag var ju tvugen att ta mig hem, även om det bara var för några minuter som jag var felorienterad så kändes det inte som någon lättnad när jag hittade rätt, det kändes mest tryggt - som om jag aldrig tvivlat på min egen förmåga utan litade helt och fullt på mig själv.

Jag har dock inte riktigt fått tillbaka mitt lokalsinne än, jag förstår inte riktigt vart jag är hela tiden, MEN jag hittar alltid hem. Det är lite så det börjar att kännas som nu - Hem. Det är lite som saknas, men det är Hem.

Jag har hittat mitt hjärta -  Home is where the heart is.


Heart


Home


Heart

Home

Home

Heart


För er som undrat vart jag har hållit hus hela våren så är svaret: Tyresö.




Tänk vad ett år kan göra med ett par skor!

Vi återkommer!