Cause I'm far away
From everyting we knew
But all I see
Reminds me so 'bout you
Face to face
I'm a hopeless case
We go on and I pretend
Cause I'm far away
                              Backyard Babies - Abandon


Jag väntar på kreativitet, den är som bortblåst. Jag har inte lust att göra någonting längre, just nu när jag har som mest att göra.

Eller jo, det enda jag vill göra är att vänta på lite sol, ta med mig mina kameror ut och dokumentera världen en kall februaridag år 2009.
Men tills dess har jag sjukt mycket saker jag måste göra, och eftersom jag inte börjat på riktigt än så måste jag hitta inspiration från något annat håll.

Men tills dess så lyssnar jag på Backyard Babies och väntar på kreativiteten.

                                          
                                             Dokumentation av världen en kall dag i December
Låt mig gå i bitar
Jag har gjort något så dåligt igen
Låt mig ha ont
Låt mig skrika färdigt
tills bröstkorgen blir tom...
Låt mig spricka sönder
Det har jag verkligen förtjänat
Hallå, hallå
Låt mig vara dum
det blir din tur om en liten stund
                                        - Kent, stenbrott


Min vän E berättade häromdagen att humlor inte borde kunna flyga, varför inte då undrade jag, då sa hon att ingen förstår varför de flyger, de kan bara flyga för att de tror att de kan flyga. Enligt vetenskapen så ska inte humlor kunna flyga, de har för små vingar och för stora kroppar för sådant.

Bevisar inte det hur vetenskap fungerar? inte alls skulle jag vilja påstå, hur kan man som vetenskapsman (eller kvinna) kan säga något så kränkande, hur kan de vilja ta bort en humlas rätt att flyga?  Nu låter det som att jag bryr mig väldigt om humlorna i världen, men icke, de skulle kunna simma utan att jag skulle bry mig. Det är principen som irriterar mig, man kan inte säga att någonting är vetenskapligt omöjligt, när man har ett levande bevis för att någonting fungerar.

Har vi gått lite långt i vårat vetande? Är det verkligen så viktigt att veta hur det kommer sig att en humla kan flyga? Jag vågar inte ens tänka på hur mycket pengar det gått åt till att försöka lista ut detta mysterium. Måste vi människor verkligen veta allting?  Är det inte lite mera härligt med saker som vi inte förstår oss på? kan inte saker bara få vara?

Jag har haft ett par månader utan frågor, och nu helt plötsligt har de dykt upp igen. Jag har ännu inte listat ut ifall det är bra eller dåligt. Men jag tror att det är bra, för jag har fått lära mig att man måste ifrågasätta saker för att kunna förstå dem.
Är det kanske det vetenskap handlar om, att förstå saker? och för att förstå så måste man ifrågasätta. Det är alltså en ond cirkel, eller? 

Någonting jag kan slå fast vid just nu är iallfall att vissa saker mår vi nog alltid bättre av att inte få veta. Jag har lovat mig själv att åtminstonde försöka sluta lägga näsan i blöt, för det slutar alltid med att jag sitter med näsan i någonting som gör ont.

Så tills vidare, mind your own buissnes. Låt humlorna flyga om de känner för det!

inlindad men varmMemories.en gång var jag brun.Slussen. 03.15.

                                            Det Handlar inte om att titta på det du ser, utan att se det du tittar på.