Upp i morse och gymmade och yogade. När jag kom hem åt vi lunch och jag duschade. Efter det har jag sovit i princip hela dagen till och från, Astrid är på riktigt dåligt humör och har gråtit mest hela dagen, vi är rätt osynkade med andra ord. Jag önskar just nu, mest för hennes skull, att denna tandlossning eller förkylning eller vad det nu än är som spökar släpper så att hon kan få i sig ordentligt med mat och sova igen. Det sliter lika mycket på henne som på hennes föräldrar!

Det var det. Vi får se när jag återkommer med tanke på ställningarna här.

Kungens kurva, där var vi idag och gick på IKEA. Nu kan man ju undra varför vi åker en hel familj till IKEA på en löningslördag. Brist på annat att göra är svaret!

IKEA i kungens kurva är för stort, det är inte ens roligt att gå dit längre för man missar hälften! Idag var vi bara där och klämde på möbler och försökte få inspiration till nästa inredningsvåg här hemma. Med oss hem kom en ny soptunna till köket, ett överkast, lite led-lampor och två prydnadskuddar.

Det var den dagen, inget annat blev gjort för huset har varit så trötta efter en jobbig vecka så när barnet sov, sov de vuxna. Dagen har med det också känts väldigt kort eftersom vi inte tog tag i saker förrän vid ett.

Nog om detta, imorgon är det söndag!

https://cdn2.cdnme.se/243063/7-3/pic_517c2d08e087c33b42a22ab9.jpg">https://cdn1.cdnme.se/243063/7-3/pic_517c2d08e087c33b42a22ab9.jpg" class="image">

Nostalgi på två kanaler, scary movie på 6an och Air force ine på kanal 5. Tänk vad kul livet kan bli av lite tv!

Idag så gick dagen fort! Jag passade på att städa badrummen och torka golven, Astrid fortsatte vara ledsen och liten men jag fick bekräftat var det var, en liten tand är på väg ut ur överkäken på höger sida. Får se hur den kommer ut, om de där tänderna någonsin vill komma fram!

Sen kom alla på en gång, Daniel och Lisa kom samtidigt och sen kom Klara. Astrid var lycklig över massor av uppmärksamhet och jag gjorde mat. Middag och kaffe och bullar och sen massor av prat. Systrarna S har åkt åt varsitt hålö och nu trycker vi i oss godis till nostalgifilm. En helt okej start på helgen och imorgon blir det förhoppningsvis både bullbak och träning!

(Gårdagens mathandling och dagens Lisa med solglasögonen hon hade med sig till Astrid)

Igår handlade vi, och Gud vad vi handlade. Jag känner mig dock tveksam, hittade inte hälften av vad jag ville ha för vårt Ica maxi satsar hellre på att butiken ska se tjusig ut än att det ska finnas bra kvalité på saker! Skitbutik! Men jag är för snål för att handla en del varor på en annan affär (åka runt och krångla och inte få all bonus på samma ställe) så då får man helt enkelt vara utan!

Måste kika lite hur utbudet på frysvaror är i Uppsala nästa gång vi åker igenom, eftersom vi är där titt som tätt så kanske jag får krångla till det med att handla på mig mat då. Alltså detta land och dess utbud, det är fan hopplöst att bli nöjd på alla vis!

Hur som helst, Astrid somnade motvilligt igår kväll, vaknade inatt och fick sova mellan mig och Daniel. Tror ingen har sovit bra inatt, Astrid hat vridit och vänt på sig till absurdum, gnällt och slagits. Imorse ville hon inte äta gröt så det enda jag fick i henne var två rån med smör. Sen var damen pigg en stund bara för att i stunden efteråt bryta ihop och bara vilja sitta i mitt knä med nappen i munnen och gosa.

Något står inte riktigt rätt till med min lille bebisgris, hoppas verkligen att det är tänder på väg och att de kommer fort!
Nu sover hon lite förmiddag, jag har pysslat och städat lite, borde gå och städa badrummet så att jag inte behöver göra det i helgen! Men jag fastnade i soffan vid iPaden.
Borde även ringa försäkringskassan och fråga lite eftersom deras hemsida är så jäkla konstig och inte hjälper mig någonting och nu har vi i sista sekund ansökt om dubbeldagar och Daniel tar pappadagar nästa vecka och eftersom vi ansökt i sista sekund så kan vi ju glömma att se några pengar på ett par månader. Pappersjobb när det är som knöligast!

Äsch, det är fredag så egentligen kan jag skjuta upp allting till på måndag, det borde väl stämma?

Astrid har typ varit sjuk hela veckan. Det är svårt att avgöra om hon är sjuk eller om det är något annat som spökar. Den lilla tanden har inte vuxit långt sen förra veckan då den först tog sig igenom tandköttet.

Men för att ta det säkra före det osäkra har vi varit inne denna vecka, Astrid har varit gnällig, gosig, slemmig i halsen och snoret rinner ur näsan. Det har förvisso varit genomskinligt för det mesta men eftersom hon är så liten och gnällig så håller vi oss för oss själva. Men här hemma går det undan, Astrid ställer sig upp mot fler saker och river i allt som står löst så jag har möblerat om lite för att slippa ett trasigt barn eller trasiga bordslampor.

Just nu sover damen och jag har gett blogg-appen en andra chans för att kunna dela med mig av lite bilder från telefonen.

Utöver det så händer inte så mycket, vi ska storhandla idag när Daniel kommer från jobbet och nästa vecka har jag honom hemma hela veckan så då får vi förhoppningsvis någonting gjort.

(Liten hängig grisbebis, igår var vi ute en sväng men hon var helt slut efteråt så vi gör så lite som möjligt nu)

Astrid har snart varit 9 månader i en månad, det innebär att hon om en vecka är 10 månader denna ålder har dock bjudit på en hel del.
 
Från att ha stått på alla fyra och gungat i flera veckors tid så har det långsamt släppt i hennes krypande, nu så går det fort till och med. Hon är lite stel när hon kryper så det ser lite roligt ut, men med full koncentration tar hon fart. Hon ställer sig upp mot saker men har en lite speciell stil när hon gör det, istället för att flytta på foten så att den är under henne så står hon på knä och drar sig upp vilket innebär att hon står på ovansidan av foten när hon försöker ställa sig upp, ovansida fot - tår - till sist undersidan av foten. Det ser inte bekvämt ut och det är inte alltid hon lyckas, de gånger hon inte lyckas så blir hon arg och skriker samtidigt som hon blir helt högröd i ansiktet och ibland kommer det en tår av frustration.
 
Hon blir mer och mer mammig, inte så konstigt kanske eftersom vi suttit ihop nästan dygnet runt i tio månader, pappa fungerar absolut men eftersom jag är den som är hemma mest så har jag och Astrid våra inövade sätt att trösta och bli tröstad på. Men Daniel ligger i och all tid som han är ledig på så tillbringar han med Astrid så de ligger tätt efter i att utveckla sina egna små regler och koder.
 
Hon äter fortfarande det mesta, hon blir mer och mer nyfiken på vad vi äter med eftersom den lilla lilla tand som bröt igenom för nästan en vecka sen inte har kommit upp så långt  och det ser inte ut som att så många fler tänder är på väg just nu så får hon fortsätta äta den mat som jag lagar speciellt till henne. Däremot så längtar jag till hon får fler tänder för då kan hon iallafall hemma äta samma saker som oss eftersom vi inte är så duktiga på att krydda eller använda andra "barnförbjudna" saker i maten. Det blir lite mindre pill med allt då, och framförallt så kan vi börja variera oss ännu mera.
 
Nätterna går upp och ner, Astrid gnyr och gråter i sömnen bearbetar dagens intryck skulle väl proffsen säga.Vi lägger henne på samma vis som vi gjort sen hon föddes, lite mat i magen, pyjamas och pussar och sen får hon somna själv i sin säng med föräldrar som kommer in vid minsta pip från grisekno. Det syns lång väg när hon är trött då hon gärna har nappen i munnen och ögonen går åt olika håll samtidigt som hon "drar" sig i håret, drar händerna bredvid öronen och nyper lite i öronen, hon är otroligt snuttig och vill gärna nypa i saker när hon somnar.
Hon vaknar (och väcker oss) två gånger per natt, en gång får hon en flaska välling och en gång då hon får komma in och sova mellan sina arma föräldrar, jag säger arma föräldrar för att vi får tillbringa större delen av tiden som hon ligger med oss i sängen med att försöka lugna henne eftersom hon i sömnen far omkring som en galning, sparkar, gnyr och drar och sliter i oss. När hon till slut hittar en stil där hon kan sova lugnt på så är det dock världens mysigaste bebis vi har bredvid oss. Väckta blir vi mellan 05 - 06.30 oftast blir vi väckta vid 05.30 men att vi kan snooza lite med en halvseg bebis i sängen. Dock är det sällan hon tillåter att någon är vaken efter 06.30 och detta visar hon tydligt genom att klättra omkring, dra oss i håret och gärna skrika högt.
 
Till sist, rent personlighetsmässigt så är den lilla damen väldigt stark, hon visar tydligt vad hon vill ha här i livet och ibland så kan jag inte annat än skratta när hon blir arg på mig, då rynkar hon ihop hela sitt lilla ansikte, blir illröd och skriker högt ibland kommer det en tår också. När hon är glad så är hon väldigt glad och ju mer hon lär sig desto nöjdare är hon men hon är även väldigt hårdhänt, vill gärna leka tufft och känna på saker och personer hårt. Jag står fast vid att jag tror att hon har en gammal själ och att det är därför hon har en otroligt stor vilja och en envishet som det inte går att missa - allt för att hon varit här förut och redan lärt sig det en gång.
 
Hur som helst, bönan underhåller oss och håller hov till alla som kommer i hennes väg, hon skaffar sig kompisar (och ibland även ovänner) överallt, precis som det ska vara!
 
 
Den senaste månaden
 
Ibland undrar jag hur svårt det är att utveckla appar, med tanke på att hälften av mina appar fungerar hälften av gångerna jag försöker använda dem. Just nu så är det blogg-appen som inte vill fungera.
 
Just nu sitter jag vi datorn med Astrid i knäet, hon är snorig och lite avslagen men vägrar sova så hon får sitta hos mig. Igår så satt hon mest hos mig och gosade hela dagen, blandat med hetsigt krypande som tog musten ur henne på en gång. Det händer verkligen massor i hennes utveckling just nu, ska göra en liten sammanfattning för framtiden någon dag.
 
Helgen gick fort, i fredags var jag hemma och bakade bullar, lördag var jag och Klara i stan och sen hade vi lite häng på balkongen, natten slutade halv tre och jag var så slut i söndags att jag inte åkte på någon yoga. Tillbringade 2-3 timmar i söndags med att städa istället medan Daniel var ute och provade sin nya cykel. Har dock fortfarande inte dammsugit eller torkat golv så är Astrid far omkring så blir hon helt grå på knäna. Förstår inte vad allt damm kommer ifrån. Nu är hon så snabb också så det blir svårt att dammsuga när hon är hemma eftersom hon inte nöjer sig med att sitta i sin stol och titta på så jag får förmodligen vänta till i helgen med att städa ordentligt.
 
Igår tog jag tjuren vid hornen, efter att ha missat i princip all träning förra veckan, förutom ett gympass i Onsdags så åkte jag till gymmet innan tröttheten tog över kroppen. Var inne i gymmet typ en timme innan bodybalancepasset, och jäklarns vad bra det gick igår, kroppen var så varm att jag utan större problem kunde böja och hänga och spänna. Koncentrationen var helt plötsligt tillbaka den också och jag kunde fokusera på vad jag höll på med istället för på allting annat. När kvällen kom och jag stod i duschen så kände hela kroppen att den fått sig en omgång så idag tar vi det lugnt, få se om Daniel ska till skjutbanan imorgon annars så gör jag om det då med.
 
Längre än så har vi inte kommit, Astrid sitter nu på golvet nedanför mig och pillar på de leksaker som står här inne på kontoret, jag ska försöka lägga henne en stund så att denna krasslighet hon bär på försvinner.
 
Det senaste jag fotat med digitalkameran

Klara på medborgarplatsen

Årets första balkonghäng

Astrid när hon vaknat efter en förmiddagslur

Den lilla marodören har lärt sig att riva i saker

Alldeles nyss, en förkyld liten gris och en halvsunkig morsa

Det blev en upp och ner vecka. Jag var så på hugget i början av veckan med bloggandet så sen i onsdags har det inte hunnit bli något inlägg. Det har inte hunnit bli någon träning heller, däremot har jag bakat bullar. Daniel och Astrid var hos kompis igår, jag valde dock att stanna hemma för jag kände att jag hade massor att stå i. Det resulterade enbart i att jag bakade tre plåtar bullar, drack två cider och åt tacos med mig själv, mådde sen illa, kände mig packad och somnade på soffan, alkohol har inte varit min grej alls sen jag blev gravid för under graviditeten så mådde jag dåligt på alla möjliga vis och det är ingenting jag eftersträvar att "ge" mig själv igen genom att vardagsdricka. Så det blev inte så mycket gjort som jag tänkt under min ensamtid.

Men det var skönt att ha en kväll för sig själv ändå. Men en kväll räcker! De första två timmarna efter att familjen åkt var så ljuvliga, jag hade köpt mig en tidning som jag skulle läsa och allt - den ligger fortfarande oläst. Efter att de två timmarna gått så kändes det tomt och jag saknade familjen, särskilt min grisekno, vi umgås dygnet om känns det som. Vi tröttar ut varandra något så ohyggligt, vissa dagar undrar jag hur vi båda ska hålla ut resten av ledigheten. Sen är hon med sin pappa en dag eller en kväll och så fått jag får en lugn stund så kommer tomheten och saknaden. En svår känsla att beskriva men jag blir som lite förvirrad när hon inte är hos mig, förvirrad och ofta lite nedstämd faktiskt. Tur är att vi sällan är ifrån varandra!

Hur som helst, i torsdags åkte jag och pappa Olsson och köpte en (för oss) ny tv-bänk och en skänk till vardagsrummet, vi hittade en annons på blocket i onsdags. Med på köpet fick vi även en byrå, ett nattygsbord och två hyllor. Byrån lyckades vi dock paja två lådor på när vi skulle packa den och det var en helt vanlig IKEA byrå så vi kände oss inte så ledsna och slängde den på en gång. Huvudsaken var tvbänken och skänken, de blev rätt bra vardagsrummet känns lite mer möblerat nu och Astrid kan inte pilla på tvn som kom upp lite och bak lite. Däremot kan marodören öppna alla lådor och skåp och klämma fingrarna, men jag tror att hon lär sig. Vi har ingenting av värde i lådorna heller, har försökt lägga i saker i dem men alla våra saker har redan sin plats så nu har vi lite att växa i!

Jag har precis varit uppe och gett Astrid välling, hör hur hon knorrar lite borta i sin säng, Daniel ligger i fosterställning vänd ifrån mig och jag tänkte somna om efter att ha publicerat detta. Imorgon ska jag in till stan och träffa Klara.

(Tv-bänk och skänk, skänken fick lite provisoriska saker på sig för att jag ville känna av den lite, ska dock möblera om på den nästa gång jag får en minut över. Mina bullar, gårdagens projekt var att baka bullar utan bullpapapper, jag är inte riktigt där än! Astrid ville inte sova middag i torsdags utan stod upp och protesterade!)

Idag är vi piggare, eller Astrid är trött och jag är pigg. Kan förmodligen bero på att jag inte blev väckt inatt, halv sex imorse blev jag och Daniel väckta av Daniels väckarklocka. Jag fick först lite panik och trodde att Astrid vaknat under natten och inte kunnat väcka sina övertrötta föräldrar och fick först bilder i huvudet på en ledsen och övergiven bebis som låg i sin säng och filosoferade över varför ingen älskade henne (sen kom jag på att Astrid skulle kunna väcka grannen rakt över gården med sin röstkapacitet bara hon ville så om inte vi skulle vaknat så skulle vi förmodligen fått påhälsning av polisen som fått larm om misstänka ljud).
 
Men PHU, efter 10 minuter att vakna till på så hörde jag henne, jag nästintill sprang in till hennes rum och där låg en yrvaken liten minigris och tittade upp på sina två stissiga föräldrar som stod och hoppade lite av nervositet över att hon inte väckt oss under natten. Sen var morgonen lugn och mysig, kaffe och gemensam frukost allihopa Astrid som inte väckt sig själv inatt var pigg och överlycklig över två utvilade glada föräldrar.
 
Daniel packade in sommardäck i bilen och skulle bege sig mot jobbet, jag stod bredvid Astrids barnstol när Daniel skulle säga hejdå. Astrid tog tag i min hand och stoppade min tumme i sin mun och då kom dagens andra panik, det var alldeles vasst där! Jag tog ett skutt åt sidan och slet upp ungen ur stolen och drog ner läppen på henne, och där var den, den gyllene första tanden var på väg upp och hade brytit sig igenom tandköttet. De två fummliga föräldrarna blev nog lika lyckliga över att minigrisen fått en tand men hon själv ville inte dela med sig av händelsen utan sträckte ut tungan så fort jag ville undersöka om det verkligen var en huggtand som var på väg men jag har känt den, och sett den, så den är där!
 
Nu sover flickebarnet sen två timmar tillbaka, jag har packat ihop oss och väntar bara på att hon skall vakna så jag kan klä henne och sen kan vi ta oss ut i livet med nya krafter!
 
En oskyldig, stilla, tandlös liten minibebis för 9 månader sen!
 
 
Ännu en kväll som gått åt till att sitta vid datorn och försöka förstå sig på försäkringskassan. Jag ska erkänna att varje gång jag sitter där så gissar jag mest, jag låtsas att jag förstår deras konstiga regler, ett exempel på hur det kan vara när man vill ansöka om föräldradagar så kan det dyka upp en ruta där det står:
 
"Du ansöker om 30 dagar enligt tomtenivå mellan den 1 maj och 34 Augusti, om ditt barn föddes med blont hår så kommer dina pengar att utbetalas första röda vardag efter påskafton, om inte påskafton sker på en lördag för då sker utbetalning nästkommande onsdag. Är ditt barn mörkhyat, med undantag för mulatter, så kommer utbetalning att ske den första måndagen innan månadskifte"
 
Alltså det är ju tur att man som människa har humor men efter varje session av klickande i rutor, räknande av dagar samt en och annan tår över byråkratins makt över den lilla människan så är jag helt slut i huvudet. Det är ett mirakel att de inte ringt till mig från försäkringskassan och erbjudit mig en bonus för att jag tillbringat halva min föräldraledighet i deras trånga tunnlar av lagar och regler.
 
Anyways, jag kan inte påstå att jag blev så mycket piggare efter förra inlägget men jag tog mig lite i kragen iallafall och nu är det dammat, dammsuget och halvt torkat (tokade bara kök, hall, badrum och eventuella spyfläckar som galningen lämnat bakom sig). Har plockat och pillat och grejat, somnade i soffan när Astrid sov middag också 1,5h middagslur som kändes som 5 minuter. Jag känner inte igen mig själv!
 
När Daniel kom hem och försökte socialisera den lilla stund han hinner på tisdagar innan han ska iväg igen så höll jag på att börja gråta av utmattning och orkade inte ens öppna munnen, han fick ta Astrid när jag lagade mat och efter mat och lite bullar (yepp, dålig moral infann sig idag också!) så for Daniel iväg igen och jag och Astrid satte på nya lakan på sängen, eller jag satte dit lakan och hon övade på att ställa sig upp mot saker och riva i mina prylar.
 
Sen kröp Astrid omkring på golvet och jag for omkring och uppmuntrade henne till att ställa sig mot saker (känns som att jag kommer få ångra det en annan dag!) helt plötsligt var klockan nästan sju och Astrid fick pyjamas och gröt och helt utan protester efter lite kramar och pussar så somnade hon och det har varit helt tyst inifrån hennes rum sen dess, inget gråt eller otäckt drömmande!
 
Själv så ska jag gå och duscha, längta lite till nästa måndag då det blir lite bodybalance eftersom jag missade gårdagens och inte kan gå imorgon för Daniel ska iväg och skjuta. Sen är det bara att invänta en blankett från försäkringskassan där de tycker att Daniel ska överlåta föräldradagar åt mig så att de sedan kan processa min ansökan. suck (behöver jag ens tillägga att Daniel inte fått ut sina pengar för de 3 dagar han tog i mitten av januari, han har inte ens fått något meddelande om att de dagarna blev godkända. Det är ju tur att familjens ekonimi inte är beroende av försäkringskassans beslut och hastighet).
 
Till något lite roligare, bilderna!
Var tvungen till att blanda lite nytt och gammalt idag.
Promenad en kylig "förvår"-kväll, Astrid var moderiktigt uppklädd i fleeceställ.

Dopet, Astrid var 3,5 månad. Vi tyckte att hon var så stor

Köket i Skövde, saknar Skövde oftare än jag törs erkänna. en kväll med en gosig bebis.

En av de två onykterheter jag varit inblandad i sen Oktober 2011, klasskalas med komvuxare. En kväll som var jäkligt rolig men som fick ett kasst slut alldeles för tidigt!

Astrid lyfter huvudet, ett stort kliv för mänskligheten!

Augusti 2012 - min lilla grisekno med pappa innan han åker till jobbet för att lämna oss i någon vecka.

Minns inte riktigt datum här, men det är Astrid jag håller i famnen. det ser ut som att filten är tom!

 Liten grisbebis, bara några dagar efter att vi kom ut från B.B. På nattygsbordet bakom henne står mina piller och de tog jag bara i någon vecka efter att vi kommit hem. Gigantiska antibiotikapiller (såg ut som stolpiller nästan), långtidsverkande alvedon samt helt vanliga ibumetin. Gulligt.
 
hej så länge då!
 
 

Det skrek min hjärna när jag vaknade imorse. Jag ville skänka bort mitt barn och bli singel igen, allt för att få vara ensam hemma! Men icke, vi har alla våra plikter och jag har turen att ha en snäll karl som är fullt medveten om att pappa är också en förälder och inte någon form av "vaktare" som skrämmande många fäder tycks tycka.

Detta har sin botten någonstans, det började igår när jag skulle åka och träna strax innan sju. Jag bara ångrade mig, jag hade två minuters lugn innan jag skulle klä på mig och åka. På de två minuterna så gick luften ur kroppen och jag kände mig helt punkterad.

Halv nio somnade jag tvärs över sängen och allt som hänt efter 20.15 ligger i någon dimma. Vaga minnen av att Daniel pratat i telefon, att Daniel sagt åt mig att lägga mig under täcket, att Daniel försiktigt rullat mig åt sidan samtidigt som han dragit fram täcket under mig och lagt mig ordentligt, att Daniel gått upp och gett Astrid välling, gått upp och hämtat Astrid och lagt henne mellan oss istället och till sist att Daniel gått upp och börjat göra sig i ordning för att gå och jobba.

Allt det där hände utanför min kropp, min kropp i sig var bara en sten som låg helt bortkopplad från min hjärna. Vid halv sju var Daniel tvungen att gå till jobbet, Astrid hade då precis vaknat och jag var tvungen att kliva upp. Det är sällan jag verkligen känner panik över en sån sak då jag egentligen är väldigt plikttrogen. Men just denna dag var vidrig att vakna till, det fanns någon ambition om att gå till gymmet eftersom gårdagens träning uteblev. Men mitt huvud är så tungt att jag kommer få köpa en skottkärra åt det för att kunna flytta mig till gymmet!

Jag vet inte ens vart det kommer ifrån, det känns lite som när man gått och förskjutit en förkylning i flera veckor och när den väl bryter ut så blir man nästintill dödligt sjuk. Men jag är inte sjuk, jag är bara trött. Så väldigt trött att jag bara vill sova, men just nu kan jag inte sova. Jag kanske piggnar till mig under dagen, men tills dess ska jag bara göra det allra mest nödvändiga!

Nu till exempel, upptäckte jag en stril av fruktpuréspya på en soffkudde, den ska jag tvätta bort. Sen ska jag lägga in tvätt i skåpet, sätta på nya lakan på sängen (de gamla tvättade jag imorse), när Astrid vaknar ska jag köra en sväng med dammsugaren innan jag blir uppäten av en dammråtta.

När jag tänker efter så kanske det inte är så konstigt att jag är trött om jag räknar detta till "saker som absolut måste göras"..

(Gårdagens Astrid var trött och seg, morgonens Astrid läste bok)

Morgonen med ior i köket, sen drog jag och tränade och var borta tre timmar, hem och duscha och sen åkte vi till Nynäshamn.


Jag hade för dagen fått en massa hår, bara sådär. Vi tog en promenad ner till hamnen och letade efter någonstans att äta. Statusen blev att Nynäshamn är totalt dött på Söndagar och urvalet var klent

Men i hamnen var det varmt och fin utsikt och folk att titta på så vi klagade inte!

Klara var trött och förkyld och frös medan jag tyckte att det var hur varmt som helst i solen.


Matjakt, Daniel tog random kort på måfå och vi fastnade då och då.

En del av oss fastnade mer medveten än andra


Vi hittar mat på grillen.

Trött vårklädd bebis gosar med sin anka som hon fått av moster

Dagens garv bjöd klara på genom att inte vilja vara med på kort.

Astrid ville inte sitta i vagnen så pappa var snäll och bar henne

Klara funderar på att köpa upp fastigheter i Nynäshamn och tjäna stålars.

Hem till kaffet

De två genierna fick igång Klaras internet, klara blev frånvarande och vi tackade för fika och trevlig dag och åkte hemåt igen när klockan hunnit bli halv sju. Observera kopparna som står på bordet, snyggkoppar från cervera serien design house stockholm (Design Stockholm House) som gör de snyggaste sakerna till hemmet. Deras kollektion på Hemtex brukar jag kasta mig över på rean (Ja, jag är snål men 500 spänn för en kudde är liksom aldrig värt oavsett hur rik jag kommer vara)

 Hemma igen fick Astrid gröt och blev nattad, hon sov oroligt och vaknade flera gånger innan vi gick och lade oss. Hon grät och var orolig men gick med på att sova i sin säng ändå. Somnade vid halv nio och vaknade inte förrän halv fyra och jag gick upp och gosade och gav välling och sen somnade hon om i en timme innan hon var ledsen igen. Jag gick upp och gav henne nappen och klappade lite på henne och då slappnade hon av och sov fram till kvart över sex.
 
Nu är Daniel på jobbet och vi har måndag, vi ska försöka dammsuga lite här och bara ha en seg dag.
Eller nu ska jag och Astrid sätta oss i köket och jag ska göra lite matburkar och fruktpure och hon ska få sällskapa mig.
 
Det var dagens bildbomb, får se när vi hinner igen.
 
Det hände en gång, mycket kämpande och ilska. Hon skrek och grät och tyckte att jag skulle göra jobbet åt henne. och efter första gången så har inte intresset att ställa sig mot saker kommit igen.
 
Här är bevisen på att hon den 11/4 -13 ställde sig upp själv!
 

Till sist så släppte hon taget, satte sig ner och sen lade på golvet och skrek igen för att hon ville stå.

Jag läste förra inlägget och hittade massa konstigheter, det var sista gången jag mobilbloggade samtidigt som Daniel och Astrid satt bredvid.

Äsch, Astrid sover så jag sätter mig vid datorn en stund. Resten kan vi ta sen!

Har ätit så sjukt med frukost! Tänkte åka och träna unna yogan. Har stresstränat hela veckan så idag tänkte jag avsluta med en lång lugn stund på gymmet och sen 75min yoga. Eftersom jag tänkt åka i tid idag så måste jag ju få min plats på yogan så vi slipper förra veckans missöden.

Hur som helst, igår så gick hela dagen, jag bakade bullar med Sofias änglar på iPaden som sällskap. Städade ugnen och bytte lakan åt Astrid. Astrid själv hängde mest med och var sällskap. Daniel var och sköt och sen åkte han och köpte cykel, med sig tillbaka hade han farmor och farfar så Astrid blev glad över en halv eftermiddag med full fokus på henne.

Sen var det kväll för barnet, vi vuxna tog det lugnt och lagom till vi ville sova så vaknade Astrid helt hysterisk. Hon grät och grät och var ledsen och skärrad, vi turades om att ha henne i famnen i soffan en stund och sen fick hon följa med oss när vi skulle sova. Resten av natten försvann i en dimma av gråtande, bökig bebis som låg överallt och ingenstans och så fort hon somnade djupt så vaknade hon och grät. Tror att den stackaren har mardrömmar.

Nej nu ska jag börja röra mig mot sats och lämna familjen åt sitt öde!

Astrid vaknade halv tre inatt, min första impuls var att putta på Daniel. Jag har varit så otroligt trött i flera veckor och Daniel har klivit upp väldigt många fler nätter än mig och gett Astrid. Just inatt så kände jag mig piggare, när jag tänker efter så har jag varit vaken iallafall till klockan 21 i flera kvällar i rad så jag kanske är på väg mot ett piggare leverne nu när våren är på ingång.

Hur som helst så lät jag min stackars snälle make sova vidare och gick upp till Astrid som sov. Hon sov och lät och var ledsen och alldeles upprörd, såg ut som att hon drömde mardrömmar. Jag försökte lägga henne ordentligt och ge henne nappen men under någon minut så spottade hon ut nappen och var ledsen, jag stoppade in nappen och försökte lugna henne. Till slut så tog jag upp henne och när hon låg på mitt bröst var hon stilla och sov tungt. Jag tog med henne in till oss och hon fick ligga nära och sova resten av natten. Hon vaknade lite då och då och växlade mellan att ligga tätt intill mig eller tätt intill Daniel.

Det är tredje natten Astrid kommer in till oss, en natt så tog vi in henne när vi gick och lade oss för att hon gnydde och var orolig. Vi har aldrig samsovit hemma, mest för att vi inte haft det behovet, Astrid sov gott från början i sovnästet som vi la i hennes säng som stod bredvid våran.

Ett tag efter att vi flyttat hit så fick hon flytta in i sitt rum och nu så tycks hon alltså fått mer behov av närhet på natten. Inte mig emot, för som med allt som har med min dotter att göra så måste hon få bestämma själv. Nu när hon vill sova hos oss så ligger hon lugnt och avslappnat. Tidigare var det händer i ögonen, skrik och sovvägran.

Dagen idag står öppen, pannkakor till middag denna fredag också, vi har haft mjölk i kylen i två veckor som vi måste ta slut på. Jag vill gärna städa och gå och köpa gröt också men jäklar vad träningsvärk jag har i kroppen, den är sådär skönt tung bara så vi får se vad vi tar oss för.

(Inte lika kaxig och nyfiken på att stå upp idag. Lite harig och obekväm)

https://cdn3.cdnme.se/243063/7-3/pic_5167af15e087c34731913a7c.jpg" class="image">

Reklam på alla kanaler och folk klagar på tv-licensen, hellre den än tonvis av reklam.
Igår var en lugn dag hemma åter igen, vi gjorde så lite som möjligt hela dagen. När Daniel kom hem så åt vi och sen stängde vi ner, klämde ner oss i badkaret med lite dricka och bara hade det tyst. Jag somnade till och med.

Idag har det varit desto livligare, gymmet imorse, moraliskt stöd åt Daniel på ett läkarbesök och sen hem. Tvätta, gjorde barnmat och vuxenmat och sen tog vi en promenad till ICA och har nu kommit in och bebis sover och vi vuxna sitter i soffan och kikar på tv innan vi slänger in handduken.

Astrid ställde sig upp själv idag, för första gången så klättrade hon upp mot en pall som jag ställt mot soffan för hon visade intresse av att ställa sig mot pallen tidigare. Allt är självfallet dokumenterat och kommer upp nästa gång jag sitter vid datorn.

Ungefär så, imorgon är det helg, på lördag ska Daniel åka och skjuta vilket lämnar mig åt ödet med Astrid. Får se sf vi gör.

Hur som helst så är jag jättetrött nu så jag ger mig.

(Vi har satt på bygeln till vagnen, Astrid var jättelycklig när hon slapp sitta med bälte. Gångträning igår, nu börjar det gå undan med motoriken)

https://cdn2.cdnme.se/243063/7-3/pic_51670991e087c3474d405322.jpg" class="image">

Vi gick till gymmet för att testa träningsschemat jag fick gå igenom i torsdags, Astrid var inte på humör och efter en halvtimme fick jag gå in och trösta en ledsen tjej. Sen gick det bra i tjugo minuter och när hon var ledsen och uppgiven igen så tackade vi för oss. Jag gav Astrid mat, lade ner henne i vagnen och hon somnade på en gång och sen tog jag en lång väg hem för att hon skulle få chans att sova, den vanliga vägen tar 20-25 minuter att gå och att sen dra upp henne ur vagnen och upp i lägenheten gör bara att hon vaknar till ordentligt. Istället gick vi dalarövägen ner och till brandbergen centrum för att handla lite, det blev ca 50 minuter promenad istället så barnet fick sova lite.
 
Efter alla äventyr och handlingen på ICA så hade klockan hunnit bli över 1 och jag åt lunch och sen var eftermiddagen över. Daniel kom hem, vi åt middag och sen åkte han på jaktlektion.
Jag och Astrid har hängt på golvet, jag har tagit över 90 bilder på bara henne när hon kravlat omkring, anledningen till att jag tog massa kort var för att försöka lära mig alla kamerans funktioner. Det blev en rätt spridd blandning på bilder kan jag säga, men jag ska inte fresta nyfikenheten utan jag delar så gärna med mig:
 

Några av de bättre




Några av de mindre bra, För övrigt så var anledningen till att Astrid var naken att hon spydde på golvet när jag skulle ta första bilden, sen lade hon sig och gottade runt sig men golvet blev halt och hon ramlande in i tv-bänken i samma veva som jag tog första bilden.
1, ta bort eventuella fotbollsskydd
2, ta fram de ärvda möblerna
3, ställ dem i position
4, ta fram lite ärvda dukar
5, släng dem över borden
6, ställ dit eventuella ljusprydnader som finns i hemmet
7, ställ några ljuslyktor i hörnet för att fylla ut med lite mysighetsfaktor
8, (vid behov, plocka ner väggdekaler)

Voilá

För den som inte förstod, här kommer bilderna!

(Kom ihåg att arbetet blir lite roligare om du har en lämpligt klädd sidekick)

Före
 
Efter
Sidekick

Gårdagens bodybalance var skön! Min rygg känns helt som vanligt, lite ledsen och svag bara efter ett par dagars smärta men nu är vi tillbaka.

När jag kom hem så satt jag och bokade gotlandsfärja till i sommar, vecka 31 så blir det förhoppningsvis 6 dagar på grann-ön, eller färjan är ej ombokningsbar så vi måste åka dit!
Jag har nog aldrig varit så nöjd över att bo så nära Nynäshamn som vi nu gör 30 minuter ifrån färjorna. Blir skönt att inte behöva ha en hel natts projekt att ta sig till båten som går 04.50.
Men det är 3 månader dit, framtidens Kristins problem med andra ord. Resesällskap blir familjen Blekman, hoppas att Astrid lärt sig gå tills dess hon kommer vara 13 månader då, så kan hon leva rövare med kusinerna i en vecka.

Somnade som en sten och vaknade halv sex imorse av att Astrid babblade, trodde först att det var mitt i natten och att hon var hungrig såg sen att klockan var 06.25 och att Daniels larm strax skulle ringa.

Astrid var pigg och ville ha sällskap och frukost och vid sju efter att morgonsysslorna var gjorda så somnade hon om och jag fick äta frukost i lugn och ro, tar det som en hint att vi ska röra oss mot gymmet vid 9.

Inser nu att även om jag gillar att Astrid sover till sju så är morgnarna mycket skönare om vi kliver upp innan sex, jag har redan tvättat en maskin som jag ska hänga.

Framtidens utmaning - få Astrid att sova till 9 utan matpaus på helgen men vakna 05.30 och vara nöjd på vardagar..

(I helgen var det en liten pappagris som var med oss, Astrid och pappa umgicks nonstop hela helgen!)

Igår fick vi pizzaleverans med tillhörande middagsgäster, inte helt fyskam! Astrid var överträtt och glad eftersom det var farmor och farfar som var här och gav henne sin fulla uppmärksamhet!

Astrid somnade vid kvart i åtta och sov till halv sex imorse, det är sån skillnad när man får sova en hel natt utan att bli väckt en enda gång! Jag gick upp, gjorde en flaska och tog in henne till våran säng för hon var väldigt trött, hon åt sin välling och sen gick Daniel upp och tog med sig tomflaskan. Jag och Astrid somnade om och sov till tio i sju som tycks vara Astrids nya biologiska vakna-tid.

Vi har klivit upp, ätit frukost, kramats lite och hon har somnat om jag har bytt lakan, vikt och hängt tvätt.
När jag bytte lakan imorse så kom jag på att vi har haft våran säng sen den 7 mars, vi har fyra uppsättningar med lakan och idag gick jag in på varv nummer två i lakananvändning, vi har alltså bytt lakan 5 gånger.

Enkel matematik i snitt byter vi lakan 1 gång i veckan. Detta måste betyda att vi 1) Är väldigt pedantiska hemma
2) Är väldigt äckliga
3) borde köpa flera lakan så att vi får större spann på bytandet

Jag sätter pengarna på nummer 3, lakan skulle vara trevligt!

(Daniel kunde inte åka hemifrån utan att smygfota oss. Man är ju ej fager när man sover, men trevligt hade vi!)

Daniel och Astrid åkte hemifrån och jag började städa, eftersom jag idag känner mig helt okej i ryggen (hade känts perfekt efter lite yoga) så ville jag städa avskyr verkligen när det känns dammigt och ofräscht hemma!

Sagt och gjort, nu 3,5h senare så är det damfritt och glänsande igen, började med badrummet och gick sedan vidare till duschrummet när de två torkade så dammade jag och våttorkade alla fönsterbläck och andra fria ytor. Dammade lister och torkade sängbord och soffbord och gick ut med mattorna, bytte sängkläder och gardiner i Astrids rum, bytte gardiner i köket, städade mikrovågsugnen och tog sedan fram dammsugaren.

Dammsög och torkade alla golven, in med mattor och dammsög dem och har nu tagit ner stolarna från bordet och ställt tillbaka allting. Hela dagen har balkongdörren stått öppen så nu är det fräsch vårluft i hela lägenheten.

Känner egentligen att jag borde byta lakan i våran säng, dammsuga ventilerna i badrummen, plocka isär och städa köksfläkten, damma lampor och torka köksluckor samt rengöra ugnen och ugnsluckan men det får faktiskt finnas en gräns till hur mycket man behöver göra på en söndag.

Jag borde äta lunch. Men det är snart middag. Livets små dilemman alltså!

Ringde Daniel, han och Astrid har haft en trevlig stund hos Astrids oma (Daniels mormor) medan jag fick en skön och välbehövlig egen stund hemma, det har varit en avkopplande dag. För även om det kanske är svårt att förstå så trivs jag när jag i min ensamhet får gå och gno, att få dammsuga och torka golv utan en marodör i gåstol som springer efter och drar ur sladden och skriker så blir städningen lyxigare än en räkmacka!

Men nu är jag klar, nu kan måndag komma för jag är förberedd! Jag ska gå och duscha av mig damm och rengöringsmedel bara!

(Imorse stal jag och Astan farzans mobil och fotade loss bokstavligen talat bakom hand rygg, så hittade jag en gammal bild på en liten stilla bebisAstrid i iPaden)

Imorse skulle jag vara duktig, satt och balanserade siffror på ett papper för att se så att ekonomin håller kurs.
Som vanligt när man gör saker så kommer man iväg alldeles för sent, skyndar mig att packa mig i ordning, min vintersko (som jag lade massa slantar på för att ha skor nästa säsong också) går sönder i blixtlåset, får ta converse,kör till gymmet, letar parkering, springer in och får höra att yogan är full, hasplar fram att jag har ju bokat och sakta går det upp att jag är försen, de har släppt kölistorna och alla som bokat men inte dykt upp förlorat sin plats.

Jag ville gråta lite, detta kan vara ett I-landsproblem men för någon som aldrig kommer försent så är det förkrossande. Särskilt eftersom jag idag efter tre dagar i plågor kände att jag verkligen behövde en rejäl omgång yoga till min stela, sargade kropp. Jäkla skit!

Trasig sko, ingen träning och så snöar det ute. Skitsöndag!

Återkommer när söndagen blivit bättre!

(Bitter bild till bitter söndag)

Söndag igen då och om två timmar är det yoga, förra söndagen så missade jag det eftersom jag var så jäkla trött att jag stannade i sängen. Men nu är det dags!
Gårdagen bjöd på en omgång till av ryggsmärta och dålig stämning, Daniel och Astrid gick ut på promenad och jag stannade med högläge i sängen. Sen ringde mamma och sa att det fanns en annons med däck att ringa på så jag ringde på en gång.

Ringde hem Daniel och vi for till Västertorp och kollade på däck, och köpte däck. Jag kan ingenting om däck men jag hade lång choaching av pappa innan vi åkte, i fickan hade jag beväpnat mig med en tändsticka med en markering på 5mm för att proffsigt kunna se djupet på däcken. En bra affär hoppas jag att det blev, Saab originalfälgar och däck som förhoppningsvis är lika fräscha som de ser ut! Tur var att vi var snabbt ute för det stod folk i kö och väntade på att få kolla på däcken om inte vi ville ha dem.

Sen åt vi på Max på väg tillbaka, eftersom vi drog iväg i all hast så fanns det inga tankar på lunch alls. Kom på att när vi ändå var ute så kunde vi passa på att åka till något centrum och köpa en mössa åt Astrid, Farsta centrum blev nästa anhalt vi hittade en fin mössa och sen åkte vi till bauhaus för att hitta lite inspiration till framtida projekt.

Helt plötsligt hade hela lördagen gått!

(Astrid var trött men vi hade ingen vagn med oss för att få plats med däck i bilen så hon fick sova på sin pappa, notera den snygga mössan med massor av färg och bilar, om man vill förnya sig så vänder man ut och in på mässan så blir den marinblå med vita ränder)

Sådär, nu sitter jag vid datorn. Daniel badar Astrid och jag får fem minuter i ensamhet, väldigt skönt!
Vi har ätit pannkakor till middag, alldeles för många med glass, grädde och sylt, ingenting för hälsofreak med andra ord.
 
Hur som, tänkte passa på att ladda upp lite bilder på hur Astrids rum blev. Om jag nu har några bilder som blev vettiga, det är så svårt att få till färger och grejer när man snabbfotar utan tanke på tidpunkt eller ljus.
 

Astrid kör någon form av magdans i hallen när jag fotar

Tavlorna är inramade vykort från IKEA. Dalahästen har jag räddat ur en slänga-hög i Huddunge och björnen är en amerikansk patriotBjörn som Astrid fick i födelsepresent av den utvandrade släkten.

Fina kusinerna, man ser att de simmar i samma genpool

Typisk morbror-bild
Kusinerna hade vild brottningsmatch och slagsmål, sen låg de och gosade. Skönt att alla är på samma nivå och det är alltid någon som börjar gråta men man vet att de är av samma skrot och korn hela den lilla högen så de kan ge igen på varandra!

Ja då var vi där, världens ände! Eller det känns lite så eftersom jag har lite panik över att jag vill skrubba loss i lägenheten men jag vet att om jag står upp så är jag helt krum och går som en gammal tant och håller mig i saker.

Just nu använder jag all kraft jag har till att ligga i sängen! Jag tog in kuddar och har benen högt och vilande på kuddar samtidigt som jag halvt sitter upp och lutar mig mot huvudkuddarna. Det blev väldigt avslappnande för höfter och ryggslut.

Någonting jag tänker på när jag sitter här är vilken underbar säng vi har. Vi köpte en ny åt oss för några månader sen, den kostade en hel massa pengar men vi kände att den gamla sängen gjort sitt och då ville vi slå till och skaffa en rejäl lyxmodell, våran första riktiga gemensamma vuxensäng! (Samtidigt som vi slängde visionen om att någon gång ha en bröllopsfest ut genom fönstret)

Sagt och gjort, vi beställde sängen och jag som inte är van att konsumera i sån skala drabbades av ångest men blev övertalad av min make. Vi väntade en månad på att sängen skulle bli gjord och en dag i början av Mars så blev den levererad.

Jag har inte ångrat mig en gång!

Hur som helst, här ligger jag nu och känner verkligen hur sängen mjukt men ändå fast ger mina höfter hjälp att slappna av ifrån paniken från ryggen.
Det blir förhoppningsvis yoga på söndag men innan det ska jag enbart ta det försiktigt!

Solen skiner som bara den så när Astan vaknar så ska vi gå ut, funderar nästan på att ta bussen någonvart och bara ha en mysdag med lite lugna rörelser så att inte kroppen blir stel.

Nu vaknade hon, jag reste mig och gick och hämtade barnet och skillnaden var helt underbar, jag kunde nästan gå normalt!

(Sängen den dagen den kom och jag packade upp och bäddade den, benen i viloposition!)

Gårdagens stelhet från onsdagens träning visade sig vara någon form av sträckning. Vi gick till gymmet för en genomgång av mitt sats you program, Astrid var på minisats medan jag var inne i gymmet. Efter 40 minuter så ropade de på mig i högtalarna för att Astrid var så arg, hon skrämde till och med de större barnen för att hon skrek så ilsket. Inga tårar bara skrik och vad personalen än försökte så var hon sur.

Vi packade ihop oss och Astrid somnade i vagnen på väg därifrån. Vägen hem blev lång eftersom smärtan i ryggen blev mer och mer påtaglig och när vi äntligen kom hem så hade jag väldigt ont och resten av dagen blev inställd för Astrid var jättetrött och jag kunde inte röra mig.

Idag skulle jag gå till gymmet, vi ställer in det. Istället hade det varit skönt att städa här hemma, kan bli ett problem när allt gör ont. Så vi satsar på en dag som Astrid kan sova ikapp lite på och en lång promenad i solen som vi aldrig tar oss riktig tid till på vardagarna så att jag får lite cirkulation i benen.

Just nu ligger Astrid och är i eufori på golvet för jag har lagt alla hennes leksaker i en låda och ställt bredvid henne på lekfilten, detta gör att hon kan kråla sig fram till lådan och slita upp det hon når och sen skriker hon åt leksakerna samtidigt dom hon försöker krypa.

(Bilder från Daniels telefon som synkroniserats med iPaden)

Jag äter frukost och tittar på morgonpasset på paddan, Astrid har precis somnat och jag hoppas att hon sover en timme iallafall.

Igår sov hon ca en halvtimme på hela dagen, hade en mindre glädjespridande dotter hela eftermiddagen. Daniel fick henne att somna vid 19 och sen sov hon oroligt hela natten, vaknade och gnällde. Halv fyra hämtade jag in henne till våran säng och hon somnade stenhårt tätt intill mamma och pappa.

Det var väldigt mysigt tills hon bestämde sig för att vakna och knöla innan hon till sist la sig på tvären och körde in huvudet i Daniels mage.

Igår var vi både på gymmet och i centrum, blir så frustrerad varje gång jag går till centrum då det verkligen inte finns någonting där! Får stanna till i tyresö centrum nästa gång vi ska åt det hållet och se om vi hittar någon vårmössa åt bebis!

På kvällen körde jag bodybalance, en annan instruktör på onsdagar än på måndagar och jag måste erkänna att jag gillar måndagar bättre, mycket högre musik och naturligare koordinering av rörelserna så att man kan fokusera. Gårdagens pass gav mig ont i knän och ländrygg då jag inte alls kunde slappna av som vanligt utan var alldeles stressad över instruktörens snabba byten och avsaknad av instruktioner.

Jag ska göra oss i ordning nu medan Astrid sover för klockan 10 ska vi vara på gymmet igen och ha en timme personlig träning (sats you) ska bli spännande.

Det var det. Ska se om jag kan sitta vid datorn någon dag och ladda in lite bilder. Vi slängde upp balkongen igår och jag och Daniel drack kaffe där på kvällen.

(Grisbebis har fått en onepice som klär henne väldigt vackert! Balkongen i dagsläget visionen är att göra ett mysigt uterum med soffa och grejer men det får vara ett annat års projekt nu kör vi på med de gamla möblerna)

https://cdn1.cdnme.se/243063/7-3/pic_515d192ae087c34abee15fb7.jpg" class="image">

Alltså sovmorgon idag igen, jag vet inte vad det är med barnet men hon sover än! Jag ska passa på att duscha och göra mig i ordning.

Jag som längtat efter att Astrid ska sova lite längre på morgonen känner mig just nu bara stressad och kan inte alls ligga kvar i sängen och njuta av det!

Hur som, fint väder idag igen! Idag tänkte jag sparka oss i röva och göra något!

(Igårkväll så fick jag massage innan Daniel drog sen badade Astrid och vi hade en lång stund med nattrutiner)

Gårdagens storhandling var succé, inte för att skryta men fyfan vad jag kan det där! Familjen var med och pappa Olsson som inte varit med på många månadshandlingar var halvt i chock över allt som går åt i hemmet. Jag försökte förklara för honom att vi fick väldigt mycket för våra slantar men jag vet inte om chocken lade sig någon gång.

När vi kom hem var klara här och fick både bära kassar och bevittna ett snurrigt uppackande av all mat, men nu är äntligen skåp, kyl och frys fulla igen!

Hur som helst så avslutades dagen med fikagäster och sen for jag till gymmet för första gången på en vecka.

Idag tänkte jag och Astrid gå till centrum och köpa en mössa åt henne och även stanna vid ÖB och köpa mer rengöringsmedel så jag kan städa loss här hemma igen. Men så blev det inte, vi har gosat, lekt och övat på att krypa och stå, med varierande resultat.

Nu sover barnet för andra gången idag, och jag känner mig seg som tuggummi och har lagt mig i soffan och kollar på Ullared. Vi tar tag i livet imorgon igen!

(Igår steriliserade vi allt som kom i våran väg, imorse hade jag pyjamas till klockan slog lunch och Astrid har tagit två sovstunder idag)

Jag har tömt kameran men inte tittat på bilderna så detta blir nog mest en salig blandning av den senaste veckans fotning.


Astrid och jag har övat på att stå, hon tyckte att det var skoj och trots att hela hennes lilla kropp skakade av ansträngning så skulle hon absolut stå och hålla sig i kökslådorna.


Astrid och pappa innan vi skulle ut på en promenad, Astrid fick både skor och ryggsäck på sig och vips så såg hon ut att vara ett år äldre!


Vi åkte och hälsade på  en potentiell framtida kompis till Astan, med oss hade vi Zakk som trots att han är över ett år äldre än de små barnen var den som var liten och tyst.

Eftersom jag inte kan umgås med mina barn så mycket som jag skulle önska så gäller det att umgås med dem mycket när vi väl ses, en lång stund så hoppade vi omkring i sängen i Björnarbo.


Astrid får hjälp av farbor Joakim och Dennis när hon vill lära sig gå.
 
Nu är påsken helt slut och vi ska natta barnet och sen äta chips och i morgon nalkas det en ny dag!
 
På återseende!
 
 
 

Vi körde påsk en dag till med mat, släkt och godis. Men nu får det vara slut! Det ekar verkligen här hemma i kyl och frys så vi ska åka och storhandla på en gång Daniel och Astrid klivit upp.

Astrid har haft så roligt de senaste dagarna med bara massa släkt som roat henne så hon har knappt sovit dagtid. Inatt sov hon mellan 21-05.30 fick en flaska och sov sen till 7.30, helt underbart för oss vuxna att få en liten sovmorgon när det faktiskt är en ledig dag!

Jag ska sätta mig vid datorn idag eller imorgon och ladda in alla fina bilder också!

(Halv åtta imorse och Astrid var tröttare än tröttast!)