Yepp yepp, lördag! Jag vaknade strax efter fem, Astrid halv sex och tjugo i sex klev vi upp. Trevligt, nu är vi alla påklädda, sängen bäddad, frukost äten och disken diskad. Vi har även hunnit med diskussioner om allt och ingenting samt hört Astrids första skratt (visserligen så var det inte mycket och väldigt smygande men man kunde höra ett hahaha och inte det vanliga "kluckandet" hon gör)

En rätt produktiv lördag hittills med andra ord, vi ska besiktiga bilen i skara idag, Daniel tänkte åka själv först för enkelhetens skull men det regnar och jag har inget annat att fördriva tiden med så vi kan ju göra en roadtrip av det hela. Roadtrip i skaraborg man vet ju aldrig vart vi hamnar..

Men nej, det blir nog skara och besiktning sen Skövde och comerce för att handla jeans till mannen i huset som knappt äger jeans han är villig att använda.

Gårdagen blev ett varv på stan, en kaffe på rådhuset en promenad hem och ett besök på Elins sen hem och äta tacos och Alvesta-glass (den som är gjord på enbart naturliga råvaror och är direkt skitgod) och sen tidigt i säng.

Trevlig lördag!

(gårdagen, på rådhuset inte så imponerad av att bli pussad och sen testade vi att ha henne framlänges i bärselen för första gången uppe på Elins)

Fredag igen, Daniel är ledig till onsdag nästa vecka, om han får sluta jobba någon gång idag det vill säga. Man vet aldrig med försvaret..

Jag har precis ätit lunch, samlar i ordning mig för att dra mig ner på stan och göra ärenden. Så får vi se vad denna fredag bjuder på senare.

Imorgon blir det kalas hos klassis på käpplunda, nära hem och allt. Ska bli väldigt spännande att gå på fest för första gången på ett år, ogravid då menar jag förstås. Dricka något trevligt kanske man ska göra också med tanke på att amningen är över för denna gång. Tudorna blev till slut tomma då vi på något vis trappade ner amningen till bara en eller två gånger om dagen och då kändes det mest bara otäckt att försöka.

(Astrid fick kläder av mina klassisar tidigare i höstas som vi kunde inviga idag)

Planering för framtiden är tröttsamt! Men om tre veckor är det dop, det är ju trevligt!

Nu känner jag att någon borde sälja sin lägenhet till oss så att vi slipper magasinera alla våra saker!
Nej sova och sen är det fredag. Denna dag har varit precis som alla andra inga undantag!

(ett undantag, jag fick blommor idag, den första gåvan någonsin från min karl åh herregud!)

Astrid har denna vecka börjat med en ny grej, hon får gå och sova klockan 19 och sover till 7.30 det är helt underbart, och framförallt uppskattat!
Imorse gick Daniel upp och gjorde sin egna frukost och fot iväg till jobbet innan jag ens vaknat ordentligt, nu låter det som att han är lite efter som inte brukar göra sin egna frukost men oftast gör jag den medan han tar Astrid på morgnarna men nu när hon sover så får han göra sin egna frukost.

Tröttheten från igår hänger i, jag känner mig höst-förkyld, det där otäcka man får varje år när man inte riktigt är sjuk bara snorig, kall och trött.
Jag och Astrid klev upp 07.40 och hon fick mat och kläder och lite gos, sen fick hon somna om och jag gjorde frukost åt mig själv, bäddade och diskade.

Igår köpte vi nya nappar, nu är det sen fjärde sorten vi testar för att hon ska få sitt snuttbehov tillfredställt - de andra sorterna kräks hon som sagt av och spottat ut, men idag lyckades vi! Till och från hela morgonen har hon sugit på nappen utan att vara missnöjd, några gånger har hon spottat ut den och vägrat ta emot den igen men efter en stund har det gått igen. Nu ligger hon till och med på soffan och sover med nappen i munnen som hon högljutt suger på då och då! Nu håller jag tummarna för att detta ska fortsätta så ungen min kan slappna av lite och speciellt på eftermiddagarna ta nappen istället för att gnälla, skrika och slicka sig på knogarna.

men ja, ännu ett inlägg om bebis och hennes liv plus städning. Det tycks vara det ända jag gör för tillfället, städar och försöker lista ut bebis behov. Men idag ska jag även ta tillfälle i akt och ta en lång promenad med vagnen och njuta av att jag inte har någonting jag måste göra!

Hörs då!

Kollar på big bang theory, repris, på kanal 5. Allt går i repris, hela tiden! Jag är så trött på att se samma saker om och om igen. Världen får komma på något nytt!

Idag har jag städat badrummet och köket! Dammsög och torkade golven och sen var det klart för visning, Daniel hade bilen där både vagn och börsens var så jag tog Astrid på armen och gick till elins, upptäckte att Daniel även hade förlagt min plånbok, var ej imponerad! Särskilt inte när de ringde från trygg hansa och frågade om det fortfarande var okej att de kom klockan 17 och pratade om försäkringar, Daniel lovade nämligen för två veckor sedan att ringa och avboka den tiden.

Så när han kom från jobbet var han inte populär hos mig, samtidigt så ringde klassis och hade problem med bilen så vi åkte upp till billingesluttningen och skulle testa att kabla igång den. Dock kunde varken jag eller klassis minnas hur man gjorde med kablarna så Daniel hamnade snabbt på populärsidan igen när han var så vänlig och försökte om och om igen. Men tyvärr så ville inte Britta starta idag så nu blir det verkstaden för hennes del och vi håller alla våra tummar på att hon skall tillfriskna.

Storhandling på maxi innan vi fick återvända till vårt hem där visningen var över, förhoppningsvis så gick det bra, det återstår att se om några dagar.
Daniel nattade Astrid och ikväll tillät hon honom både mata och natta med bara lite tårar och skrik men ändå väldigt smärtfritt, vi hoppas att det fortsätter såhär!

Nu har vi ätit en lätt middag och jag är så trött att jag skulle kunna somna nu! Men jag ska hålla mig vaken en stund till så inte natten blir så lång!

Farväl

(två snillen slår sina huvuden ihop och dagens Astrid)


Wssrk, jag har skaffat instagram, det trodde jag inte om mig själv! Mycket underhållande och en liten paus från Facebook! Dock tror jag inte att fotofiltren är något för mig, i smyg tycker jag faktiskt att det är fjantigt att förstöra fina bilder genom att göra dem suddiga och bajsbruna!

Nej men ändå så kan jag inte hålla fingrarna i styr så svartvitt ändrar jag till, liiite lyx i vardagen måste man unna sig.. Så var det de där med moralerna igen, ju förr desto bättre eller?

Har varit på fika hos klassis och träffat fler klassisar, mycket kul och trevligt! Jag gillar umgänge, det är något jag saknar med vuxenlivet när alla flyttat ifrån varandra, det där självklara umgänget som sker i timmar, ibland i dagar. Förr hade man alltid någonstans att vara med någon! Nu kör vi lite lugnare tempo och umgås bara ibland.

Mitt instagamnamn skulle vara samma som mitt bloggnamn som från början var mitt Lunarstormnamn som i sin tur var en ren felskrivning, jag skulle heta krisse (okej jag var typ 13!) men tryckte på W istället för E så fick det vara så, på instagram var krissw upptaget så jag skulle skriva det baklänges men glömde I så det blev wssrk. Så två felskrivningar som inte blev så tokiga ändå.

Nu blir det de sista minutrarna av underbart är kort och sen hoppa i den renbäddade sängen!

God natt.

(suddiga, rätt dåliga bilder från hänget)

Idag är det sol! Underbart med ljus, men jag ligger och degar. Som vanligt när bebis sover på morgonen. Lade henne klockan 19 igår, hon fick 210ml ersättning och somnade som ett litet barn (?). Sen sov vi, och sov och sov tills Daniels klocka ringde klockan 6, eller jag vaknade flera gånger som vanligt bara för att konstatera att jag inte blivit väckt av en arg bebis, däremot blev jag väckt av att jag frös då gubben lindat in sig i täcket och lagt sig i fosterställning.

Bebis vaknade inte av pappans klocka utan hon fortsatte att sova, jag försökte också fortsätta att sova men kände mig för stressad för det så tjugo över sex gick jag upp. Kände flera gånger på Astrid då hon låg helt stilla, hjärtat stannade en sekund när jag kände på hennes hals och den var alldeles kall. Men sen tog logiken över och jag insåg att hon faktiskt har sin säng närmast väggen och de inte slagit på värmen i huset än så på nätterna är det riktigt kallt. Men resten av kroppen var varm och hon drog en stor suck i sömnen åt sin svettiga moder.

Jag antar att det är så resten av livet kommer se ut, rädsla för allt! Det gäller bara att hålla sig på jorden annars kommer det stackars barnet aldrig få leva normalt. Bebis vaknade iallafall vid halv sju efter 11,5h sömn (!) hon var glad och mysig och såg väldigt mycket ut som jag gjorde när jag var liten med en liten smilgrop, tjocka kinder och glada ögon.

Efter matning och umgänge så passade jag på att byta lakan och städa lite inför visningen imorgon, toaletten, dammsugning och torkande av golv sker det sista jag gör så att lägenheten visar sig från sin absoluta bästa sida.
Idag ska jag tvätta vid 12, skönt att bli av med tvätten på en gång nu när jag har massa lakan som ska tvättas.

Sen ska jag på besök hos en klassis, äntligen efter 3 månader har vi funnit ett hål i schemat att ses, jag ska passa på lite den tid som jag har kvar i Skövdelandet!

Solen skiner som sagt, måste försöka titta ut en sväng också!
Sen blir det måndagsTV - veckans bästa! Men nu hojtar bebis efter umgänge.

Vi hörs!

(bebis kör en "Pingvinen" igår när hon tränade nacken, sen däckade hon på sin pappas mage efter många om och men)

Söndag alltså, en väldigt bra dag då man kan göra allt i ultrarapid. Dock tråkig för allt är stängt. Vi har dragit ett varv på stan, lunchade på gräddhyllan och köpte paket åt bror som fyller i morgon.

Imorse provade jag att baka peanut butter cheesecake oreo cups, väldigt spännande typ muffins gjorda på philadelphia, jordnötssmör, socker, oreos och ägg. Lätt att göra, smakar lite.. Ja vad smakar de egentligen? Inte lika sött och sliskigt som vanliga bakverk men heller inte sådär torrt sockerfritt.

Jaja, nyss gjorde vi upptäckten att lägenheten vi är intresserade av har försvunnit från hemnet, detta är oroväckande och tyder på att någon köpt den. Men det är konstigt att mäklarn inte har ringt mig, just våran tur! Jag behöver ett hem! Kan inte någon bara köpa våran lägenhet så vi kan köpa en ny snart?

Nu är det dålig skräptv, jag borde göra något vettigt! Men jag orkar inte, har jordens träningsvärk i benen efter veckans stretch och vill bara sova en stund men vi kör en kompromiss, jag ligger kvar och umgås med bebis.

(morgonens aktiviteter)

Daniel har jobbat idag, de har haft militärjippo nere på regementet så vi gick upp allihopa vid sex.

Skjutsade honom till jobbet och gjorde sedan ingenting särskilt. Gick till regementet och tittade på militärer och fordon, nästan lite spännande.

Nu tar vi det lugnt, Astrid sover efter ett långt hysteriskt anfall med skrik och gråt, hon vill inte vara hos Daniel nu när han varit borta så länge, hon känner inte igen honom och när hon är trött så får han inte vara i närheten, detta är jobbigt för henne som är ledsen, för mig som aldrig får en paus men mest av allt för Daniel som inte ens får njuta av sin egna dotter. Alla förlorar på att Daniel inte är hemma, men ljuset i tunneln finns! Nu jobbar han hemma i två veckor iallafall, sen är det inte långt kvar till december!

Grannen har fest för ovanlighetens skull, men Astrid sover som sagt och Daniel njuter av öl som han tjatat om så länge, jag gjorde ett bakhåll på honom och gick till bolaget och köpte finöl på flaska istället för 3,5or från Ica. Lyckan i hans röst när han hittade dem i kylen var helt klart värt det! Han fick även en liten kärleksgåva i form av en ny luvtröja (som jag mest tyckte att han behövde men passade på att göra en överraskning av det..).

Nej nu ska jag vara sådär äckligt gullig med mannen i mitt liv som jag inte fått njuta av själv på flera veckor!

Puss då!

(mina två Olssons!)

Frukost intagen, disken gjord, köket städat, sängen bäddad och det är desperate housewifes på tv. Jag har inte ork till någonting! Inte till något utöver det vanliga! Det tär att vara ensam, och jag ger en eloge till alla kvinnor som mer eller mindre vara ensamstående. Det är liksom inte jobbigt när man är mitt i det, däremot så är det slitsamt när man sätter sig ner och andas i fem minuter.

Jag har tur på många vis, bland annat att jag har en rätt snäll bebis som för varje dag som går blir lite gladare och lättare att ha att göra med. Det faktum att jag faktiskt har en man som vill vara där men som haft lite oflyt med jobbet men varje gång han kommer hem så tar han henne, inatt till exempel så var det Olsson som var upp och bytte blöja och matade och nattade igen.

Nu är han på jobbet igen, de ska förbereda för morgondagen då det är något jippo borta på regementet.
Vi sitter i soffan, eller bebis ligger och jollrar, dregglar och sparkar och skrattar. Nog för att folk säger att det går fort men såhär fort trodde jag inte att det gick, hon är en riktig liten människa nu, bestämd, envis och charmig. Däremot är jag inte så nöjd över de senaste dagarnas sovval hon vägrar sova dagtid och när kvällen kommer är hon så trött att hon bara skriker och gråter! På dagarna har hon sovit max 40min i sträck.

Nej om en skulle försöka komma igång, inte för att jag vet med vad. Men någonting finns väl alltid att göra, jag skulle städa badrummet om bebis bestämmer sig för att somna bara. Vill inte hålla på med kemikalier när hon är vaken och kräver uppmärksamhet.

(såhär ser det ut när vi napptränar, hittills så har hon vunnit varje gång, jag har gett upp och hon har gråtit och spytt.)

Kvällen började tidigt här ikväll, bebis sov redan tio i sju, tack och lov för det med tanke på att hon skrikit och bråkat och bökat sen vi kom hem från våran promenad vid fyra.

Vi har napptränat idag, men hon vägrar och jag försökte att inte ge upp men varje gång man försöker stoppa in nappen så gråter hon eller kräks. Men ändå ska hon snutta och mina brön är i princip uttorkade och hennes hand kommer lossna om hon inte slutar slicka på den!

Men men efter en hel massa tårar och skrik och otröstlighet så gjorde jag en flaska vid halv sju, satte på henne pyjamas och vi satte oss lugnt och hon fick flaskan och åt inte ens upp den innan hon sov tungt. Jag lade henne i hennes säng och där har hon legat helt utslagen sen dess.
Men med tanke på att hon inte velat sova ordentlig under dagen så förstår jag hennes trötthet, när vi var på stan så var jag tvungen att ha henne i babybjörnen för att hon skulle få ro. Stackars bebis som inte kan sova!

Nu har jag iallafall invigt min yogamatta som jag köpte idag, inte för att jag har utövat yoga för det har jag inte en aning om hur man gör, men jag har stretchat min arma rygg som blivit alldeles stel. Jag passade även på att mjuka upp resten av min arma kropp, men som vanligt så kommer det ta många timmars arbete innan smärtan försvinner, men det känns redan bättre!

Ingenting vettigt finns som jag kan roa mig med, och ingenting på tvn men det är lite för tidigt för att gå och sova! så jag får sitta här i den gigantiska soffa i min ensamhet, hade jag orkat slå på datorn hade jag satt mig där, dragit igång all musik som finns och slösurfat. Men istället blir det att ligga stilla och vänta på morgondagen då Daniel fått lov att komma hem och sova hemma istället för i kråk, yeyy!

(jag saknar mina fejknaglar och alldeles nyss, tystnaden i vardagsrummet!)

Sjunde himlen på tv-burken, känns lite väl pretto för mig, de gamla avsnitten är hemska verkligen, fulla av kräkframkallande moral!

Igår ville inte bebis sova så jag drog på mig den lånade babybjörnen och hon fick haka på till tvättstugan, inte mer än så. Dock har jag så äckligt ont i ryggen idag för damen fick även hänga på min mage både på babyproffsen och i elins esplanad.
Tänkte ju köpa ett babygym, men med tanke på vad de kostade så känner jag att jag hellre kan aktivera bebis själv! istället så köpte jag lite långärmade bodys nu när vi går mot hösten, en jacka och strumpbyxor blev det också så att vi är lite förberedda för str 62 som hon är på väg att växa i inom en snar framtid! Förresten, har ni en aning om hur svårt det är att hitta bebisjackor/tjocktröjor som inte ser ut som mördade djur eller har öron? Hittade tillslut en jacka på IcaMaxi, den var visserligen fluffig men den såg inte ut som ett djur! Vi har redan tre jackor i fleece att värma henne med men med tanken på att hon kräks en hel massa så är det bra att ha någon mer.

Ska köpa en hållare till en mobil att ha över hennes spjälsäng, mobilen har vi redan för den köpte morzan på Ikea när vi precis kommit hem från BB, en jättefin en som ska få en hållare så fort spjälsängen används till något annat än bara nattsömn så hon har lite att glo på!

Astrid fick hoppa i säng vid åtta igår, jag åt då himmelskt god mat, torsk,champinjoner,tomat,paprika och purjolök i en ugnsform med grädde och blåmögelost. In i ugnen på 200grader i en halvtimme, ut och lite riven ost på toppen och sen in en stund till. Jag gillar mat som lagar sig själv!

Nu vaknar bebis ur sin dvala och jag ska aktivera henne lite! Hur man nu gör det med en 3månaders.. Vi ska ta en sväng ut i världen när hon fått lite mat om en timme så kan hon sova gott i vagnen!

(det var för det mesta kul att hänga i björnen men när det blev för mycket ljud så la hon sig på mitt bröst och gosade lite och höll hårt i min hand)

Att känna tvång över att tvätta, ha tvättstuga i källaren och en bebis som totalt vägrar att sova är inte det lättaste!

Oj skvallra inte om att jag springer ner till tvättstugan i fem minuter medan bebi sover, det kan hetsa folkgrupp! Jag längtar till den dag då jag har en egen maskin och kan tvätta när som helst. Men det funkar nu med, lite krångel och planering, är bebi vaken så får hon hänga med i babybjörnen men jag försöker få henne att sova så att jag kan springa snabbt ner. Det ultimata är när Olsson är hemma för då är vi ju två som kan dela på oss men med tanke på att han jobbar borta väldigt mycket denna höst och bebi kräks rätt mycket så måste tvätten bli gjord ändå!

Men det går fort om man sorterar innan man springer ner och allting åker i tummlaren numera. Inget krångel med att hänga saker i torkrummet för att skona dem!
Efter tvättningen idag ska jag slänga in Astrid i bilen och fara till stallsiken (åh hela 2kilometrarna ska vi ta oss, men det regnar ute så jag är inte sugen på att ta vagnen och gå) där ska jag försöka hitta ett gym åt henne och någonting att hänga över hennes spjälsäng så att hon kan titta på det när hon ska sova.

Idag vägrade hon att sova och vi har krånglat och krånglat, tror att det är dags att införa sovrutiner i spjälsängen (när vi är hemma) på dagarna istället för att hon får sova i babysittern när hon känner för det för hon har svårt att komma till ro. Kvällarna och nätterna rullar på likt en klocka och hon somnar innan åtta nästan varje kväll och sover till fyra eller sex så det är otroligt tacksamt!

Om tjugo minuter ska jag ner till tvätten, hoppas damen fortsätter sin middagsvila ett slag till så jag kan lägga in nästa maskin.

Kul inlägg men det är så vi arbetar just nu, skräp på tvn, tvätt i maskinen och om ett litet slag är det lunchdags.

Farväl!

(15 minutersvilan på soffan idag innan damen vaknade och sedan vägrade somna om)

Måndag igen, det betyder färjan och underbart är kort på tv-burken! Underbart.

Idag har jag pratat med två mäklare, vi får hoppas att det ordnar sig, utan blod svett och tårar!
Mejlade med SJ idag också, det har äntligen svarat på mitt önskemål om reklamation, det var rätt längesen jag skickade in den och jag skulle ju skriva hur det gick.

Först fick jag ett mejl om att de ville att jag skulle komplettera min ansökan, jag skrev några rader om att jag ville ha tillbaka pengarna då jag ansåg att jag inte fått det jag blivit lovad. Fick svar samma eftermiddag om att jag ska få 71kronor tillbaka, nu kommer jag inte ihåg exakt vad biljetten kostade men 71kronor är inte ens en tredjedel.

Jag ville av principiella skäl uppmärksamma deras arroganta verksamhet som går ut på att utnyttja folk som är beroende av transportmedel och de ger mig en skitsumma tillbaka för att kunna säga att de gjort vad de har kunnat. Istället för att be om ursäkt som folk för sin diskriminering så slänger de lite pengar på mig och spottar på problemet.

Personen på kundtjänst som fick den äran att svara på mitt mejl skrev även att de hoppas att jag väljer att åka med SJ i fortsättningen också. Skit ner er säger jag! Jag struntar i pengarna det är själva grejen att bara för att jag hade ett barn och en vagn så var jag inte välkommen, hur hade det varit om jag suttit i rullstol? Den hade garanterat inte gått in i de där tågen, vi måste modernisera samhället lite och inse att vi är olika med olika behov!

Nej nu blir jag sådär upprörd igen, jag ska sluta bli så stött av samhällets idiotier och istället njuta av färjan! Det är underhållning utan dess like!

(hade barnen för mig själv ett slag i torsdags, kom rätt snabbt fram till att tre barn inte riktigt var min grej just nu. Men kul hade vi i våra försök till gruppfoto!)

Två lägenhetsvisningar idag, den som var huvudmålet visade sig vara en stor besvikelse, men vi var på en annan lite dyrare och större först och vi blev riktigt sugna.
Bostadsmarknaden är ju dock knepig, någon måste köpa våran och så måste vi hitta något nytt vi vill ha i samma veva, suck! Men vi är på G iallafall och det känns otroligt skönt. Nu ska vi avvakta och se hur det går med den vi kollade på idag..

Efter lägenhetsvisningarna så for vi hemåt, ett stopp i Eskilstuna för mat och ett stopp i Örebro för att mata bebis och dricka kaffe. Klockan sju var vi äntligen hemma, packade ur bilen och upp med alla prylar och plocka i ordning, mata barn och natta barn. Nu har vi hängt i soffan och jag har tvingat Olsson att massera mig då jag har så ont i musklerna att de bara krampar. Ska ta tag i det i veckan och stretcha ut mig, veckan som bjuder på de vanliga rutinerna och ensamhet då Daniel jobbat i kråk mån-fre.

Nu är det partaj på tv-burken och sen ska jag hoppa i bingen då vi ska skjutsa Daniel till jobbet imorgon bitti.

Hej svejs

(solen stod livsfarligt till i stockholmstrafiken igår, och bebis håller i sin Anka som hon har som sällskap när vi åker bil då hon blir skitsne om hon inte har något att glo på)

Sådär, onsdag, torsdag och fredag har gått. Vad har hänt?

Vi tog oss från Skövde till byn, stannade på erikslund med avsikten att hitta en klänning, men icke. Jag funderade på att säga upp mig där ett tag men morzan styrde upp situationen och sa att hon syr åt mig.

Sen var det torsdag och jag följde med till öppna förskolan i Huddunge, det var faktiskt kul! Kanske för att de mödrar som var där är sådana från byn och stämningen inte blir så krystad för alla känner alla i vår by (oftast iallafall!) Och jag som inte är så mycket för att umgås med folk av "tvång" enbart för att man har en gemensam nämnare, men det var skitkul att höra om förlossningar och amning och tillväxt osv. Och få den ocencurerade versionen då alla varit med om lite samma sak!

Fredag var en sväng till Västerås för att köpa mönster och tyg till vad som ska bli en klänning till Astrids dop. På vägen hem, precis innan grällsta så la bilen av, grejt! Brorsan fick bärga oss till Sala där jag fick hoppa in i en fungerande bil och få skjuts hem och männen fraktade hem bilen och konstaterade att det var bränslepumpen som pajat. Men tack gode Gud så har vi en kyrkogård av bil-lik på gården där vi kunde hitta en ny del att laga bilen med. Allt detta på bekostnad av klaras 19års kalas som vi egentligen skulle på.

Lördag var möte med prästen och planering för dopet så nu är den cermonin färdigplanerad! Apu apu, då är det bakning och mat som ska ordnas nu då sen kan gästerna komma och fira Astrids första möte med kristendomen (oj jisses vad seriöst det låter) men det kommer bli asbra!
Vidare mot Sala för att hjälpa Jessica med lite extra ögon på pojkarna när hon skulle byta in ett modem, ett varv på stan för att se om det fanns några varmare kläder att investera i åt Astrid. Medan vi var där så lagade Björn våran bil och Daniel fick gå kurs i billagning!

Nu har vi slängt in oss i bilen och nosen styr mot huvudstaden där vi ska se på lägenheter imorgon innan vi återvänder hem till skövdet!

Phu, har jag nämnt att jag längtar till den dagen då vi inte bor minst 3,5h resväg ifrån alla vi känner? Jag drömmer om den dag då man räcker till och inte behöver irra omkring som en höna och försöka pilla omkring i schemat för att få allt man vill hinna med gjort.

Men men så ser läget ut just nu, sen ska jag återgå till det lugna livet med städ,tvätt, disk och framförallt fika och skitsnack med de älskare klasskamraterna!

Farväl!

(mormor satte upp en mobil Astrid kunde titta på, sid slog sig och ville ha bandage och en bild på bogseringshjälpen som var en rostig, sketen gammal 245a)

Solen ser ut att skina ute, här inne gör vi ingenting, min kropp är helt slut! Jag har ont i ryggen från ryggslutet upp till nacken, det tar hårdare än vad man tror att amma och mata, plus att släpa omkring på bebis och sköta hushållet med allt vad det innebär, att bo tre trappor upp utan hiss har både fördelar och nackdelar!
Det tar hårdare när inte Olsson är hemma eftersom jag då måste göra allting själv, släpa hem matkassar, och bära tvätt ner i källaren, men gratis träning ska ju också vara bra!

Dock kan jag i smyg erkänna att jag är bortskämd för klagar jag tillräckligt mycket och tjatar så får jag massage av herrn i huset och det hjälper spända muskler som tusan! Så när han idag kommer hem (tack gode Gud som vi ar längtat!) så ska jag kräva lite knådning av musklerna efter att bebis somnat!

Nu har morgonrutinerna gjorts, vi lyxade till det med sovmorgon till klockan åtta i morse, kände inte att vi behövde gå upp tidigare, och bebis ville ha mat vid fyra i morse så då kunde vi somna om efteråt och sov som sagt till klockan åtta.
Nu sover bebis och jag kollar på biggest loser, ska göra mig lite tjusigt och sedan gå till skolan och kramas med de underbara blockmongon som jag saknar väldigt mycket!

Efter det, då ska vi möta upp pappan som kommer hem, efter 9 dagar ifrån oss så kommer han äntligen tillbaka, det är helt sinnessjukt, när vi träffades kunde vi vara ifrån varandra i tre veckor och det gick bra, nu är nio dagar nästintill plågsamt.

Nej nu ska vi sparka igång dagen ordentligt och ta oss ut i livet! Farväl!

(min lilla minigris som för varje dag som går blir lite mer ordningsam, nu är till och med magen i skick!)

En gång i tiden så skrattade jag åt Sarah som älskade färjan, det får jag ju äta upp nu! Jag älskar färjan! Och jag vill åka på kryssning varje måndag när jag tittar på programmet!

Astrid somnade strax efter åtta igår och sov till sex i morse, då gick vi upp och gjorde oss i ordning och jag städade undan det sista innan fotografen skulle komma.

Klockan åtta kom han och tjugo i nio så var det klart! Sen var det vanligt pyssel, jag hade huvudvärk och när Astrid somnade så somnade jag med. Vid tre tog vi oss ut i världen, en promenad och ett varv i comerce och sen vid fem kom vi hem lagom till middagen.

Förkvällen och kvällen har bara gått, lite tv, pyssel, kräk i soffan och nattning innan jag fick sätta mig i vårt cosyhörn av soffan, med fönsterlampan och sofflampan tända för att få lite mysbelysning på min ensamhet.
I morgon kommer Daniel hem och jag ska hälsa på i skolan. Tvätt på kvällen och packning till veckans och helgens bortresande.

Nej nu ska jag se om bebis har somnat, hon har legat och pratat en stund men om hon får ligga i sitt lilla sovnäste så brukar hon somna i lugn och ro. Dock så ligger hon och slickar och suger sig på handen, det går inte att använda nappen för antingen så kräks hon eller så trycker hon ut den med tungan, hur mycket vi än försöker truga så är det roligare att slicka på handen!


(blandad kompott från hemmet i morse, jag blev lite sugen på att minnas hur det ser ut här den dagen vi har ett annat hem)

Där plaskar du, apu apu, apu apu.

Fick en väldigt fjantig låt på huvudet så jag var tvungen till att skriva ut den!
Helgen har gått, den har varit lysande, getabocken kom i fredags kväll, mat och umgänge till klockan 4(?!) på morgonen, vi pensionärer är inte vana vid sånt så vi båda var i chock. Jag var vaken till Astrid ville ha mat, bytte på henne, gav henne och gick och la mig samtidigt, men bara för att morsan är vaken så ändrar inte bebis sina rutiner så 06.19 var det upp igen, sovandes ammade jag henne i soffan, hon var allmänt missnöjd över mitt bristande intresse av umgänge så hon gnällde hela morgonen.

Vi låg och gosade i soffan (eller sov en stund och var vaken en stund osv.) men vid halv körde dagen igång på riktigt, konstigt nog så var det inte ens jobbigt att sova så lite, hela lördagen gick,lunch på stan och ett varv för att visa city och sen hem och där åkte den lilla svarta fram.

Hårddisken alltså, AKA mitt guldförråd! Vi skrattade, vi grät och vi skrattade så vi grät åt eländet (för hur såg vi ut?) men minnena till varenda bild var starka! Konstigt att man förtränger saker så väldigt och sen blir påmind så fort om massa saker genom bilder.

God mat som det blev överätning av och lite sockefri glass med bär och chokladmix till innan vi fortsatte titta i arkivet och vid elva så for ögonen i kors och jag somnade.

Bebis var väldigt vaken igår, hon gnällde och var ledsen och vid åtta fick hon sova då hon var så trött och gnällig, sov till fem då det var ny blöja och mat för att sedan somna om till halv nio. Sen dess har hon varit världens gladaste och nöjdaste tjej som man bara vill borra in huvudet i magen på och stanna vid för evigt!

Men festen är slut och gästen har åkt hemåt så jag ska städa och fixa till morgondagens fotografering!

(vi lekte mamma, mamma, barn..)

Idag vaknar vi till vackert väder, Astrid somnade igår, jag lät henne vara när hon pep för jag hörde att det var trötthetsgnäll, jag smög omkring i kulisserna så att hon skulle få en chans att somna själv. Och när jag sedan stack ner näsan i spjälsängen så låg hon där och flinade i sömnen.

04.00 så vaknade hon, skrek och gnällde så vi gick upp gjorde en flaska, bytte blöja och satte mig lugnt och ammade i soffan så hon fick ligga och mysa, för det är en riktig nattrött bebis jag har som bara vill ha gos och mat och sedan somna om på morgonkvisten. Efter amning och flaska så snarkade hon tungt på min axel och jag la tillbaka henne i sängen. Sen fick vi båda sova till 07.30 då det var dags igen, ny blöja, flaska och amma. Sen fick hon åka ner i babysittern så att jag kunde göra frukost, dock kom jag på femtioelva grejer jag "bara" skulle göra innan, har nålat upp gardinerna i sovrummet (för vem äger en symaskin eller ens kunskaperna att sy upp dem?) det blev över förväntan bra!

Nu ska jag passa på medan bebis är nöjd och trött att måla lite i sovrummet och sen ska jag ta mig ut! Jag vet ännu inte vad jag ska gör eller vart jag ska gå men ut ska jag!

Först lite kaffe bara!

(en gammal partybild med en gammal vän!)

Det är alldeles tyst. Klara for för en timme sen, Astrid blev precis nattad och förhoppningsvis sover hon för natten! Jag har fått tillfälle att plocka lite, håller fortfarande på med planering inför fotograferingen som kommer äga rum på måndag. Jag är jäkligt nojig nu alltså! Ingenting duger hemma även om det är väldigt fint!

Bokade tvättid till på fredag, och har tagit ner färgen ifrån vinden så imorgon ska jag försöka kladda lite färg i sovrummet. Fyndade gardiner på hemtex idag, en längd till köket och två panelgardiner till sovrummet, allt detta för ynka 98kronor.

Annars så går livet som vanligt, städ,disk, matlagning, promenad. Plus det senaste dygnet som bestått av väldigt skönt och välbehövligt besök från Klaraklara_klara!

Idag var vi till BVC. Astrids mage är inte i fas än så jag fick ytterligare lite råd om saker vi kan testa så vi får fortsätta testa oss fram, hon verkar inte ha lika ont längre iallafall det är ju bra!
Damen väger nu 5055gram och är 55,3cm och allt ser ut som det bör i denna ålder så det är bara positivt med henne, vilket är tacksamt speciellt då hon sover mellan ca 20.30 och 04.30, lite mat och sen sover hon någon timme till.

Nej nu piper lillgrisen där inne i sängen sin så det är bara att knalla dit och se vad hon vill!

(en väldigt rolig sak är att Astrid damen som annars kan vara kinkig på folk tycktes älska Klara, hon flinade och knorrade och skrattade till och med under klaras vistelse!)

Städa ja, det är ett måste när man har en icke rumsren bebis, nyss när jag matade henne för kvällen så spydde hon ner sig själv, mig, soffan och golvet från vardagsrummet till köket. Av med alla kläder och ta den nakna bebisen under armen och hoppa in i duschen. Ut ur duschen, torka ungen, klä på henne och torka golven och städa soffan och till slut få på mig lite kläder själv. Jag borde tvätta överdragen till kuddarna och plasta in själva kuddarna om det ska fortsätta såhär.

Behöver jag nämna att jag tidigare ikväll fick städa golvet, tömma soporna och bada henne efter en liten "olycka" andra änden på barnet.

Astrid tycks inte vara något stort fan av att Daniel inte är här, såhär var hon de andra två veckorna vi varit ensamma, allt går bra hela dagen men när kvällen kommer blir hon orolig, vill absolut inte sova, gnyr och gnäller, knölar och har sig. Nu har hon äntligen somnat, dock på soffan och inte i sin säng som hon brukar, min lilla gris! När pappan är här så duger det inte ändå, hon ska ha allt minsann.

Jag som planerade för min ensamhet behöver helt plötsligt ändra om mina planer då jag imorgon får besök av klaraklara_klara och till helgen kommer getSarah, himla underbart. Med besök, lite krydda i vardagen! Ska försöka tvätta lite snabbt någon dag, hålla tvätthögen nere! Måla mitt kladdiga tak i sovrummet innan de kommer och fotograferar till försäljningen, var ner till mäklaren idag och satte bollen i rullning som han sa, mäklaren bokade in oss gör fotografering så jag hoppas fotografen ringer snart! Visserligen står det still så länge Daniel är borta men ändå!

Satt i över tre timmar och beställde dopinbjudningar också, letade efter adresser på internet tills huvudet höll på att ramla av så om någonting blir fel så hoppas jag att allmänheten är okej med det!

Nu ligger lugnet i hemmet, jag har kollat på färjan, pratat med en uttråkad Olsson två gånger i telefonen och nu kollar jag på underbart är kort, en jättebra dokumentär om kortväxta personer. Briljant!

Nej struntsamma, vi hörs!

(härom morgonen när familjen inte orkade stiga upp och den oslagbara utsikten från balkongen!)

Var upp 04.23 och ammade ett slag, nattade bebis som sov oroligt till 05.30 då vi gick upp igen. Kramades lite, bytte blöja, blandade ersättning, fixade sprutan med magmedicin och satte mig i soffan och underhöll bebis.

När vi var färdiga fick jag gå och skrika lite på Daniel som fortfarande inte tagit sig upp ur sängen. Frukost åt herrn medan jag duschade (då Astrid tidigare spytt ner hela min vänstra sida) och sen in i bilen och iväg till regementet. Ett halvjobbigt avsked, så som det alltid blir när Daniel ska jobba borta länge.

Hem och äta frukost när Astrid sov en stund, fastnade vid Nyhetsmorgon på TV4, inte så intressant egentligen. Jag och Astrid har legat och stirrat på varandra en lång stund, det är otroligt fascinerande hur mycket hon har utvecklats de två månader hon har funnits utanför magen, hon tittar och flinar och känner på saker hela tiden. Det är kul det där att det inte tar så lång tid innan de är riktiga människor och inte små neutrala klumpar.

Det ser ut att bli fint väder idag, ska se vad vi gör. Vad vi hinner med och åter igen så stoppar jag mig själv i stressen och försöker intala mig själv att allt inte behövs göras på en gång!

Nej nu har jag degat här för länge! Nu ska jag ta tag i livet!

(från nyss när vi låg och stirrade på varandra!)

Jag känner av söndagsångest för första gången på länge, misstänker att det beror på att Daniel åker på jobb imorgon, i nio dagar är han borta. Hoppas tiden går fort! Dock har vi en del att stå i här, ett dop ska planeras och organiseras, lägenheten skall förberedas för försäljning och allt annat som hör till vardagen.

Dagen igår tillbringades på stan, matfestival här i Skövde innebar en massa folk, stress och dyr ovärd mat. Jag gillar faktiskt stan bättre i sitt ordinarie skick. Sen gick vi upp till Elins och drog ett varv och en kaffe. Hem, natta bebis och kolla på massa avsnitt av suburgatory, bättre serie än jag trodde!

Idag har vi varit runt och handlar prylar till hemmet, har efter ett och ett halvt år äntligen köpt blommor till hemmet, det blev en lampa till vardagsrummet och två canvastavlor till hallen. När vi kom hem så packade jag ihop alla våra privata fotografier och bytte ut dem mot annat. Hemmet ser väldigt mycket ut som mitt hem, nu när vi faktiskt är här och hemma och kan njuta av att få ordning på saker och inte ständigt vara på väg härifrån.

Nu ska vi natta bebis och sen hoppa i säng för imorgon ska jag skjutsa Daniel till jobbet innan vi tar itu med våran dag.

(några av gårdagens och dagens iphonebilder)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/243063/images/2012/pic_5043ad719606ee47c9004707.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/243063/images/2012/pic_5043ad719606ee47c9004707.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/243063/images/2012/pic_5043ad719606ee47c9004707.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/243063/images/2012/pic_5043ad719606ee47c9004707.jpg" class="image">

Fördelen med att vara två är att när Astrid klockan 04.45 skriker och är hungrig är att man kan vakna, putta till grannen i sängen, säga "tar du detta?" och sedan somna om. Kvalitén på sömnen är väl kanske inte den bästa men jag menar att få sova till kvart i åtta är ju inte fy skam! Olsson njuter av en helg hemma och jag njuter av två extra händer som kan ta hand om bebis, det känns som att man räcker till då. Man hinner allt!

Gårdagen, jag tog en promenad kring norrmalm, mot lunden. En lång sväng på Elins också för att köpa förnödenheter. Hem, ge bebis mat och sen kom Olsson, och tvättandet var ett måste men jävlar vad skönt det känns nu! All tvätt klar och ihopvikt. Orkade dock inte slänga in den i skåpen igår.

Nu vaknar bebis och ska ha mat, lika bra med tanke på att jag läcker åt alla håll!