Så var det ännu en dag närmre helg. Vi var på öppna förskolan dig igen, vi gick ut halv nio och Astrid fick ränna runt på gården och så tog vi god tid på oss att gå upp till centrum, vet inte vad vi eventuellt skulle stressa till men det är kul att bara hänga.

2,5 timme på öppna och sen vandrade vi hem igen, var ute en stund till innan lunch och sen somnade Astrid.
Eftermiddagen har varit seg, jag är seg och har kollat på bones och Astrid har busat. Vi kollade lite barnprogram på ipaden och Daniel kom hem och tog över och jag har legat på soffan hela kvällen hittills.

Ska kolla ett avsnitt av bones och sen är det fredag och ny månad! 

Imorse efter frukost så slog vi på musik och Astrid nakendansade till låtarna från rent samt åt rester under köksbordet. Sen badade vi tillsammans innan vi gjorde oss i ordning för att gå till centrum.
Den puttiga rosa fläcken mitt i bilden är mitt barn som springer ifrån mig. Hon kom sen till mig och vi kunde gå.



Jag fick agera någon typ av "fatboy" (höhö möbeln alltså inte kroppstypen) åt Astrid när vi youtubade barnprogram.
Onsdag igen, halva veckan har gått. Vi har varit på öppna förskolan, det var vilt idag och alla barn lekte och Astrid som var övertrött körde vilt alltså!
Men som vanligt riktigt trevlig, det är ett skönt gäng morsor som brukar vara där varje vecka och man lär sig alltid något nytt, eftersom de andra är födda och uppvuxna här så frågar jag så mycket jag kan om förskolor och jobb och platser osv. Alla kommuner ser ju olika ut och man lär sig bäst av att träffa folk.

Idag fick jag höra att Haninge är i desperat behov av vikarier till förskolorna så om jag inte får läsa i vår kan jag ju alltid testa mig tillbaka till rötterna som springvik.
Vill ha svar på antagningen nu, för om jag  inte får läsa så måste jag skaffa ett jobb illa kvickt!

Igår sov Astrid på eftermiddagen efter gymmet , jag passade på att städa toaletterna. Idag så hänger jag bara, har ont i tänderna, ett tecken på att det är dags att tandtråda. Astrid har börjat med sina nattuppror igen, igår gick till och med Daniel och lade sig kvart över åtta (jag somnade i soffan innan sju) av ren utmattning då Astrid vaknar vid ett-två alldeles pigg och förbannad/ledsen, skriker och gråter tills hon får komma in till oss där hon sedan ligger och sparkar oss, slår på oss, drar oss i håret och brer ut sig så ingen får sova skönt.

Imorse skämtare Daniel om att det ska bli skönt att få åka ut på övning i två veckor och äntligen få möjlighet till att sova lite. På onsdag nästa vecka drar han, två veckor gräsänka med vild bebi blir det för mig. Veckorna går fort så jag är inte så orolig, mest fundersamt om ifall det blir ensamt.

Gårdagens gourmet, fullkornsmakaroner, ekologisk färsk broccoli och sojabönor. Till detta drack fröken ekologisk fullfettsmjölk från 7gårdar i Uppland (den röda alltså). Hon klagade inte, äter det mesta man ställer fram.
Såhär är det att sova hemma hos mig, observera att armen som håller i telefonen som tar kameran hör hemma på en kropp mosad av familjemedlemmar.

En dryg natt blir lite bättre när fröken vaknar på rätt sida!

Mot öppna förskolan, Astrid har övat på att själv gå i trappor idag, hon gick även hela vägen upp till centrum och halva vägen hem utan större avvikelser.
Vid centrum finns en brant genväg man kan ta om man inte vill följa gångbanan. Självklart skulle Astrid ta den, hon fegade lite och skulle hålla i mina händer.

Astrid sover, hon somnade precis nu jag har försökt få henne att lugna ner sig hela eftermiddagen, tagit det lugnt och inte uppmuntrat någon vildare aktivitet. Hon vägrade sova efter lunch och hon brukar även när hon är envis ge upp efter en stund. 

I helgen var vi i Farsta centrum och kollade i affärer, igår försökte jag dra om elen i min fynd-lampa som jag köpte i somras, plockade isär hela lampan, slipade och drog igenom en ny kabel och efter lång stund fick jag den att lysa, dock så går det inte att slå på och av den på lampknappen, lillebror får kolla det i helgen!

Slängde ut kontorsmöblerna också, ska göra om gästrummet/kontoret men det kommer ta tid. Just nu så vet jag inte hur vi ska ha det annars än att det stora bordet och stolen skulle ut!

Tog kort på lampan när jag grejade, det var ett smutsigt jobb!
Hejdå möbler! (Lillebror har ett hus att fylla och jag donerar gärna lite)
Vi har haft vagnen i lägenheten i helgen, skulle tvätta och serva men det blev bara rengöring. Imorse plockade jag ihop den och Astrid var så otroligt arg över det. Klättrade in i den och ville att vi skulle ut. Försökte förklara för henne att vi inte skulle gå än och att hon behövde kläder, fick denna min som svar.

När vi kom från gymmet ville inte fröken gå in så vi gungade lite.

Just precis nu. Sovandes i soffan!
Vi har haft fullt upp hela veckan, måndag och tisdag var som vanligt med lite lugn på eftermiddagen. 
Men i onsdags så var jag och bebis uppe med pappa och åt frukost och packade väska och hade oss, jag passade på att städa köksfläkten med filter som var alldeles äckliga. Strax innan  nio så tog vi bussen hemifrån till handen, bytte till pendeln mot t-centralen, köpte tilläggsbiljett och sen pendeln till Uppsala.

Har alltid svurit över sj, är helt hopplöst att försöka åka deras tåg med barnvagn men pendeltåget är lågt, bara att rulla in! Kostade samma och tog lika lång tid men det var knappt något folk när jag åkte! 

I Uppsala hängde vi en hel dag med Sarah och Vincent, sen rullade vi inte hemåt förrän fem i sju igen och strax innan nio var vi hemma.
Igår tog Astrid sovmorgon en stund, var snorig och trött och jag passade på att tvätta kläder, lakan och stolsöverdrag under förmiddagen. 

Var till KOMVUX, mötte djävulen själv i form av en kvinlig syokonsulent, hon var otrevlig mot alla som var där och behövde hjälp, spydig och sarkastisk och ifrågasättande. När jag sa att jag varit i kontakt med syo på skolan så höjde hon ett ögonbryn (samtidigt som hon såg ut som att har precis spytt på hennes skor) och sa "jasså, vemdå" eftersom jag ska söka lite krångligt. Sen när jag frågade hur jag skulle göra med mina betyg så hade hon samma min och sa att det fick jag ordna i receptionen (hur ska jag veta vart den finns i denna stora byggnad är också en fråga), sen sa jag att det var lite konstigt att de inte tog betygen från databasen, då ställde hon sig i krigsposition och fräste fram att det inte finns någon skola som gör det, jag svarade med att min förra skola gjorde det och hon fortsätter fräsa att INGEN KOMVUX-skola använder sig av den databasen och jag står på mig och säger att jag gick på KOMVUX tidigare, hon fortsätter fräsa (för det är tydligt att hon står över mig i hirearkin och jag ska bara ta att hon har rätt) då vänder hennes kollega sig om och försöker lugna henne med att skolorna har börjat använda sig av databasen men att det bara är några få skolor som gör det. Då tittar hon på mig som om hon tänkte spotta på mig eller dela ut en dansk skalle och frågar om jag ville ha hjälp med något annat.

Jag korrigerade det jag behövde, hade egentligen kunnat göra det hemifrån men nu var jag ändå där. Och sen flydde jag fältet utan att ens våga fråga om matte och naturkunskapskurserna (som går under annat namn nu förtiden).

Fick iallafall hjälp på receptionen med betygen och sen gick vi därifrån, var tvungen att ringa Daniel och berätta om den hemska upplevelsen för jag var i chock! 
I egenskap av människa som alltid jobbat med människor så kände jag att jag aldrig någonsin skulle tala till någon på det viset, har aldrig gjort heller för den delen trots att jag kan vara skarp ibland och har stött på en hel del puckon till kollegor man gärna hade fräst lite åt.

Sen var gårdagen förstörd ville inte hem och höra Ekot av satan i huvudet, jag och Astrid gick planlöst omkring i centrum, jag köpte några basplagg åt henne på hm och kollade ubud av vinterskor.
Tog bussen till Konsum i vårt kvarter och väntade på Daniel, vi köpte pizza med hem, åt lite glass på det och sen somnade jag i soffan strax efter sju.

Astrid sover i våran säng, sover än och klockan är halv åtta. Lilla grisen! Är hon frisk och kry när hon vaknar så ska vi ta oss till gymmet. Annars är vi nog bara hemma och gosar!

Vi väntade på pendeln, tänkte skicka en bild till Daniel men det blev aldrig av.
Vi kom först till Uppsala och väntade med spänning på upptåget med våra vänner (för ja, Astrid och Vincent är redan nu dömda till att bli bästisar!)
Den lilla har vuxit och hade gosiga kinder som man bara ville pussa på, har fina bilder i kameran som jag tänkte tömma under helgen och dela med mig av!

Igår efter flera timmars städning, satt jag på köksbänken och hörde Astrid skratta åt teletubies ute i vardagsrummet.

Nu ska jag gå och försöka hinna dra på överdragen till stolarna i köket och sedan skruva fast sitsarna igen.

Jag är helt slut, förstår inte vad som hände! Igår hade vi en mysig middag och satt sen i soffan en stund innan Astrid fick gå och sova. Jag och Daniel kollade lite på tv och sen gick vi och sov halv nio. Sov konstigt hela natten, djupt och förvirrat, vaknade flera gånger och somnade om.

Astrid kom in till oss imorse, låg och krånglade och sparkades och Daniel fick henne att somna om och sen sov hon också djupt, vi märkte knappt av att Daniel gick upp och förbereder sig för jobbet. Sa hejdå och låg kvar i sängen till efter sju, helt slut båda två. Inte ens Astrid orkade att hoppa upp som hon brukar.

Vi har varit på gymmet, jag tränare shape, det var tuffare tag idag, svårare också så motivationen tryter en hel del när man känner att man inte klarar övningarna. Dock var jag inte ensam, större delen av deltagarna fick ta paus eller minska svårighetsgraden på en del övningar. Nu har jag duschat och Astrid sover i vanlig ordning.

Är fortfarande trött, trött och ont i höfterna. Blir till att ligga lågt idag, ställer in eftermiddagen känner jag! Ska vika tvätten sen får det vara!


Gårdagens middag som blev potatis i ugn, korv i ugn med rotfrukter omkring och broccoli vid sidan om. Tände ljus i den opraktiska ljusstaken från Ikea, den har inget droppskydd, därav fatet under.

En liten trött böna imorse! 
Sitter och ska söka kurser till våren, jag ska läsa den tredje terminen på vård och omsorg, men eftersom programmen är lite olika uppbyggda beroende på vart och när man läser så får jag pussla lite. jag får ansöka alla kurser var för sig eftersom jag bara ska läsa en termin. Såg nu att de ska läsa hälsopedagogik, det har jag redan läst och fått betyg i, dock var den kursen på komvux 100p och den jag har betyg i 50p så jag sökte till den för säkerhetsskull.
 
Krångel krångel, skickade in en ansökan till de vårdkurser som tillhör termin tre vilket var akutsjukvård, palliativ vård (som jag så länge velat läsa ändå!) och hälsopedagogik.
Ska gå till komvux på en av deras öppet hus dit man kan gå och få hjälp att göra en ansökning, måste scana in mina betyg och få hjälp att söka naturvetenskap B och matte B som jag skulle behöva läsa in för vidare studier (om jag någongång vill läsa vidare så skulle det vara smutt att vara klar med alla dessa kurser jag struntade i på gymnasiet). Men jag har ju blivit så gammal att alla kurser bytt namn och behörigheter och man får inte läsa upp betyg på kurser som man redan har betyg i så jag är alldeles vilsen i pannkakan på hur jag ska göra. Men jag är peppad på att försöka iallafall, sen får vi se om jag eventuellt måste läsa någon kvällskurs om det blir för mycket att läsa in dagtid.
 
Måndag idag, helgen gick som sagt i sällskapets och matens tecken (har ätit så sjukt mycket mat och fika i helgen att det egentligen inte ens är kul!) i lördags var vi i Nynäshamn och hälsade på Daniels farfar och lilla fru, de är så barnkära att Astrid i princip fick göra precis vad hon ville i deras hem och de bara berömde hennes personlighet. Känns skönt att ha sådana människor i sin omgivning när bebisen är så vild som hon faktiskt är!
Vi åt mat och fikade, åkte sedan till Klara och fick träffa tillskottet i umgänget - hennes nya pojkvän. Känns lite utlämnande att lämna en kommentar om kvällen eller pojkvännen här men jag kan säga att han blev med beröm godkänd, vi fick jättegod mat, gott vin och framförallt ett väldigt trevligt sällskap!
 
Igår var vi på ettårskalas, även där var det alldeles supergott fika (ambitiöst och hembakat) och jag som mådde skit efter tre glas rödvin kvällen innan åt gärna de hemmagjorda färska friterade munkarna. Efter ett fint kalas så åkte vi vidare till brevik och fick middag, efter den så var min mage i extremt uppror och jag mådde illa efter en helg av ätande.
 
Idag har schemat varit som vanligt, gemensam morgon och ledsamhet över att pappan måste jobba, lek och bus, träning (som idag blev 10 min lat styrketräning (ryggmuskel som sitter nedanför skuldrorna), 30 min kondition och 30 min core-pass med instruktör) som vanligt med andra ord. Buss hem, lunch åt Astrid och skicka henne i säng, lunch och dusch åt mig och sen har jag suttit med komvux och framtidsplaner i huvudet.
 
Vad tusan vill man göra av framtiden? läser jag in naturkunskap B och Matte B så borde jag iallafall ha lite mera stöd till att gå vidare rent utbildningsmässigt. Blir jag klar med tredje terminen undersköterska så har jag två gymnasiala utbildningar att få jobb på. så helt bakom båten ligger jag iallafall inte.
 
Skitlångt inlägg, vi kallar det kompensation för helgens tystnad!
 
Daniel fotade igår, fann massor av bilder med mig för omväxlings skull. Så för den som inte minns hur jag ser ut!

Mitt barn och födelsedagsbarnet
Alltså, det där barnet vi har, hon blir bara större och mer fantastisk för all tid som går, undra om man någonsin kommer vilja ha en sån där liten tråkig skrikande sak igen? (svaret är, självklart! En till av henne liksom)

Hej hej! Tre glas rödvin och jag mår som förr dagen efter

Jättefina tårtor! Daniel glömde dock fota de fina munkarna.

Kalas rätt och slätt, Astrid och My är väldigt lika till sättet, coola och alldeles charmerande ungar. Jag var tvungen att klämma lite på dem!

Den där familjen jag har! På våran bröllopsdag och allt!

Astrid vill också öppna paket, så jag fick försöka tygla henne lite.
 
 
 
 
 
Just nu sitter jag i bilen på våran parkering, efter en kort kväll igår (jag somnade när Daniel nattade Astrid vid 18.45) vaknade jag vid 02.00 av en glad och pigg Astrid som ville umgås. Tänkte låta den lilla maken som skrapat ihop till en 50h arbetsvecka denna vecka få sova så vi lade oss i gästrummet.

Men Astrid ville inte sova, hon ville hänga och eftersom jag sovit länge så hängde vi, gosade och kramades tills jag tröttnade och gjorde en flaska åt fröken, efter den somnade vi båda i en liten hög. Vaknade en sväng vid fem av att Daniel kom och kladdade på mig, skickade in honom i sovrummet med förmaning om att han borde sova.

Vid 06.00 var det uppstigning, Daniel väcktes av att jag letade efter Apple-tv dosan och fick med andra ord ingen sovmorgon då han valde att kliva upp med oss.

Vi har nu varit på ö&b, i centrum och i länna på olika ärenden, vi skulle enbart hem och packa om oss för att åka till Nynäshamn till Daniels farfar och fika och sen till klara och inspektera den nya pojkvännen samt bli bjudna på mat.
Men Astrid somnade i bilen på väg från länna så jag stannade kvar medan Daniel sprang upp och hämtade det vi ska ha med till nynäs.

Imorgon är det 1års kalas för lilla My och sen har vi blivit bjudna till middag på Brevik. Jäkla smidig helg om jag får säga det, vi bara åker runt och får sällskap och mat! 

Nu är Olsson tillbaka och bilen är ute på 73an mot Nynäshamn med ett stopp i Ösmo för blominhandling!





Helgen som hitintills varit tv, pannkakor och bus på media markt!
Halva veckan är över allaredan! Jag och Astrid har varit på sats måndag och tisdag och idag var det öppna förskolan, den är stängd imorgon så jag tror vi går till gymmet då med!

Helgen flög bort i målandet av köket, storhandling och besök av både Klara och Daniels familj, köket blev riktigt bra, vi ska göra detaljerna bara med lite färg i skarvar osv. 

Idag somnade Astrid i vanlig ordning efter öppna så jag tog tillfället i akt och kom ikapp i städväg, torkade golv, städade badrummen, tvättade dörrar och lister, dammade och packade ihop sopor. När fröken vaknade så dammsög jag och torkade golven igen.

Daniel ringde och berättade att någon ledning som förser Haninge och Nynäshamn fått en läcka (någon hade borrat i den under ett elarbete) så han skulle bara komma hem en snabbis och sen åka och jobba tills det var fixat, får se när han dyker upp igen. Jag har dock att göra ändå, Astrid ska stoppas i säng alldeles strax, hon har badats och fått pyjamas och springer nu runt och tokar sig. När hon somnat så är det tvätt att vika, Daniels arbetskläder som jag tvättat ska hängas, matlåda skall göras, diskmaskinen skall tömmas, mattan i hallen ska tvättas, jag måste försöka hitta ork att duscha  och sen ska jag försöka att inte somna i soffan klockan åtta (det blir helt klart svåraste uppdraget idag).

En riktig hemmafrudag med andra ord, men nu är det tjusigt och väldoftande här hemma igen!

Köket när färgen torkat

Vi tog tillfället i akt efter storhandlingen i söndags och upptäckte lilla skogen bakom huset.

Köket just nu, Daniel borrade upp en hylla igår, jag känner mig skeptisk till om jag gillar den!
Ska känna efter ett slag, möblera om och fundera. Eventuellt åker hyllan ner igen.
Trött unge som fick lite fotmassage innan sovdags.

Nej nu ska Astrid i säng så jag får saker gjorda!
Så har helgen gått igen, i fredags sov jag i soffan tills Daniel kom hem. Inte så socialt med andra ord! Sen igår så kom vi lite spontant på att riva ner tapeten i köket, har inte gillat den alls om jag ska vara ärlig men den har fått sitta uppe i brist på tid och ork.

Hittade för några veckor sen en kulör på rusta som jag varit sugen att måla som fondvägg istället för tapeten, så innan vi hämtade Astrid igår så åkte vi och köpte färg. Astrid hade haft det bra hos farmor och farfar och var mest glad att se sin pappa faktiskt!

Hem, tacos och sen i säng med Astrid och täcka golv och tejpa lister och sen målade vi väggen, den blev helt flammig och man såg att den skulle behöva ett lager färg till. Jag somnade i soffan och Daniel tittade på skräp tv.

Imorse vaknade jag 04.25, pigg som en mört och 04.45 stod jag och målade laget nummer två i köket och 45 minuter senare var jag tillbaka i sängen där jag nu har legat och filosoferat samt stört Daniels försök till sömn.

Tapeten släppte lätt med vatten med diskmedel i, limmet som var i överflöd fick vi blöta och skrapa och tvätta ett par gånger till.
Fram kom en likadan vägg som de andra i köket, det blev väldigt vitt och stort! Dock kändes det inte riktigt som att det skulle vara vitt där.

Färgen heter "melon" men jag skulle personligen kalla den för mintgrön
Efter första strykningen igårkväll, jag vet fortfarande inte om det blir bra men vi får se när allt kommer på plats igen!



Våra snygga och icke fungerande elkablar som vi låst med thorax som vi fick av Fredrik förra veckan, ska sätta ett lock över de i taket och en ny list över dem vid lampknappen som tidigare suttit på listen, men eftersom vi inte får någon kräm i dem och jag avskyr lampknappar som inte går till något så passar vi på att dölja skiten tills lillebror kommer och kan slänga ett öga på kopplingarna!

Fredag, och inte vilken fredag som helst utan en ensam fredag!
Daniel kom hem i veckan och berättade att han fått erbjudande om att ta jouren några timmar ikväll och på tisdag. Inga problem tyckte jag för det är några kronor extra i hushållet och ett sätt att visa framfötterna och då får man offra en fredag här och där.

Sen ringde farmor och frågade om inte Astrid ville komma och sova över, så kunde jag och Daniel göra något. Men timing som är allt var inte med oss så jag får vara själv. Skönt med egen tid och potentiell sovmorgon och frukost med maken. Vi får försöka hitta på någonting en annan gång när Daniel är ledig.

Astrid sover middag och jag har precis ätit lunch. Ska hoppa in i duschen efter morgonens gym också. Sen är det packning och förbereda inför tidig middag så vi hinner äta innan Astrid ska skjutsas till farmor och farfar och jag ska skjutsa Daniel till gullmarsplan så han kan ta tunnelbanan till kontoret där jouren utgår ifrån.




 Det är en riktig cirkusapa vi har här hemma? Hon var på strålande humör innan vi gick imorse!

Det var kyligt imorse så vi tog på tjocka jackan för första gången, blev väldig bra trots att den är lite lång i armarna!

Satte mig vid datorn, betalade räkningar och pillade med siffror, tömde kameran och gick in på kommunens hemsida för att fylla i inkomst till dagis, men kände att jag väntar tills Daniel kommer hem för hans exakta siffror. Lustigt egentligen, man ska fylla i vad man tjänar före skatt, och enligt papperna så ska man enbart fylla i skattepliktiga belopp. Jag får just nu vårdnadsbidrag vilket är skattebefriat och på en mindre summa varje månad. Daniel går på lärlingspeng som inte heller är så superstor.
Detta gör att när jag ska fylla i våra inkomster för att beräkna vad vi ska betala i avgift så ligger den på mindre än hälften av vad lägsta beloppet är för att få lägsta avgiften. Rent pappersmässigt ser det ut som att vi trollar med knäna, med en stor bostadsrätt i ett bra område, bil och andra diverse lyxartiklar och inga större inkomster, ett bevis på att teori och praktik inte alltid håller varandra i handen.
 
Struntsamma, någonting jag personligen tycker är kul, men å andra sidan så har de senaste årens kämpande med vår byråkrati roat mig något otroligt med tanke på hur lustigt det är att krångla med alla myndigheter vi har. Men ger man sig sjutton på systemen så går det i slutet ändå, kan meddela att jag längtar till sommaren då jag förhoppningsvis är klar med komvux och äntligen får börja jobba igen!
 
Tömde kameran ja, lite bilder från helgen
 

Vi fann en relativt nybliven pappa

En hungrig bebis, En Vincent Viktor Olsson Ahlsén för att vara korrekt

Det där lilla lilla bebisfjunet

En relativt nybliven morsa, som förmodligen kommer glömma bort min födelsedag som bestraffning för denna bild, så jag understryker att hon hade gårdagens smink och med en två och en halv veckor gammal bebis så prioriterar man annat än smink.

Jag premiärhöll Vincent och bad Daniel att ta en bild, snyggt. gillar att fokus ligger på taket hemma hos Olsson/Ahlsén och inte på den lilla lilla minimäniskan jag har i min famn.

Vi tog en kompisbild, eller försökte, Daniel är för lång för att få ha makt över en kamera egentligen med tanke på att alla bilder är tagna från luften.

Astrid var inte helt snäll mot den lilla bebisen

Men Vincent var inte den som klagade särskilt mycket trots ett fult tjuvnyp från sin nya kompis

Vi övade  i att "klappa bebisen fint"

Vi tog en tur till Sala och den nya affären dollarstore, Vincent låg så jäkla mysigt att man som vuxen person inte kan bli annat än avundsjuk på den snygga myströjan och filtarna, varmt ombäddad i kärlek och omsorg.
 

På lördagen så åt vi stor lunch, den var stor både i matmängd och gäster. Självfallet var min stora kärlek Sid där och spexade

Vi är släkt, ibland syns det!

Jag bad om massage

Ett försök till en fin bild. Men ungen är för lik sin far, jag skrattar varje gång jag ser de här påhitten till bilder!

Sen fick jag en av de andra stora kärlekarna i knät också.

Ungarna fick ett eget bord och egna stolar, där satt de och precis som i himelriket matade de varandra med vindruvor.
 

Sen blev det slagsmål över en dammvippa.
 
Helt plötsligt var det Söndag och vi tog oss hem
 
Jag har en huvudvärk här i världen, bilen. Jag avskyr saker jag inte kan rå över, därav huvudvärken.
Jag vägrar allt som har med renoveringar, verktyg och bilar att göra av den enkla anledningen att jag inte kan!

Bilen besiktigades i fredags och gick igenom kors i taket, dock hann det bli körförbud i några dagar från att förra besiktningen gått ut men det gjorde inte så mycket eftersom vi sällan använder bilen.

Hur som så är jag konstant rädd att den ska braka ihop eftersom jag inte har en krona eller ett uns tillit till verkstäder och idag kom skatten på 2500. Huvudvärk alltså, huvdvärk.

Men men, bebisen sover efter en förmiddag på öppna förskolan så jag ska sätta mig ner och ordna så skatten blir betald och sen finns det alltid något mer att passa på att göra.

I brist på annat så får jag slänga in två bilder för att hylla att förra veckan var det tre år sedan jag och Daniel träffades första gången. Ett försök till puss med bebin i mitten samt mina förlovnings och vigselringar.



Tisdag är slut, jag orkar knappt hålla ögonen öppna längre. Igår somnade jag i soffan vid åtta, sen vaknade Astrid vid midnatt och cirkusen var igång, Daniel fick händerna fulla då jag just inatt var helt apatisk, huvudet var vaket men kroppen bara låg helt stilla! 

Hur som, vi överlevde natten och Daniel åkte till jobbet och jag och Astrid var till gymmet och hem igen. När damen sov så gick jag igenom sakerna vi fick med oss från Huddunge, slängde de saker som inte behövdes sparas och har tvättat alla mjukisdjur i maskin/badkarlet. Nu hänger mjukisdjur på tork överallt, imorgon ska jag köra en del av sakerna i tvätten igen då flera års vistelse i källare satt sina spår.

Annars går det på schema, Astrid är glad, Astrid är arg, Astrid skriker, Astrid är glad igen. Daniel kom hem, vi åt mat och sen åkte han på fotbollsmöte och blir säkert sen.

Imorgon blir det öppna förskolan.

Gårdagens middag, cirkus-Astrid spexar för pappan som inte får äta ifred.

 På väg hem från gymmet, spexar-Astrid igång igen.

Tänkte sno en puss, blev en underlig bild.

Kvällens middagsutbrott, annars var det rätt lugnt, ett mindre utbrott bara innan och efter så åt fröken som en häst.

Vi var i Huddunge en snabbis i helgen, träffade en två och en halv veckas bebis, tänk vad förvånad man blir över att man aldrig lär sig hur små bebisar är! 

Åkte hem tidigt igår och var hemma vid halv tre tror jag, packade upp och sen åkte jag och handlade och så var helgen över.

Nästa helg ska vara obokad, det var så längesen vi bara hängde och inte var iväg på olika aktiviteter. Jag och Astrid har varit på gymmet, Astrid är lite ledsen idag, märks att hon är så stor att hon inte gillar när vi flänger omkring, väldigt trött och kramig,

Gymmet var Nice och jag har duschat och borde hänga tvätt men jag orkar inte riktigt just precis nu. Om en liten stund är det dags att laga middag. Alltså dagarna går i ett, lika bra att hänga tvätten nu så det är gjort!

Hittade denna under trappen i lillebrors nya lya, rätt kul!
Känns tryggt att det finns instanser för allt nu för tiden!
Just nu sitter jag i en obekväm soffa i ett fult väntrum. Det finns bara en sak som väntar efter en sådan inledning -gynekologen, som dagen till ära skall vara en snubbe.

Ytterst intressant detta ska bli, första gå gången efter Astrid som man ska kolla upp kvinnolivet. På tal om obekvämt, ringde folktandvården igår också ställde mig och Daniel i kö till kön till besök. De beräknas ta ca 4 månader till kallelse.

Kul. 

Men efter detta ska jag få träffa en bebis en riktig liten typ nyfödd bebis. Får tänka positivt!
 
Igår när bebisen ville umgås när jag lagade mat.





Igårkväll vaknade Astrid och väckte Daniel som lade henne i vår säng, där låg hon i en timme och grät, sparkade och slog på oss sen började det med turtagning i att försöka få henne att somna om i hennes egna säng för att någon skulle få sova inatt. Astrid grät och skrek, jag gjorde en flaska ersättning och gav henne och hon somnade nästan men tvingade sig själv att vara vaken. Halv två gav jag upp och Daniel tog slutspurten och hon somnade och vi somnade.
 
Vad som kändes som fem minuter senare var det dags att gå upp igen, segstartad dag som inte blev bättre av att Astrid var på sitt värsta humör, vild och slet och drog i allt, kletade in mat överallt, drog ner tvätt och var allmänt obstinat. Helt svettig så slängde jag henne i badet strax innan nio och strax efter nio var vi utanför dörren och på väg till öppna förskolan. Där var det liv och loppa tills vi gick hem igen och Astrid somnade i bärselen när vi kommit till andra våningen i huset, nu sover hon i sin säng och jag skulle försöka kolla hur det går med dagis och söka till tredje terminen på komvux men haninges hemsida fungerar inte så det sög. Jag borde städa badrummen men ögonen går i kors och jag känner för tillfället inte för att göra någonting alls.
 
Eftersom jag sitter vid datorn så blir det lite bilder från September

Vi var ute och gungade på gården och jag försökte ta lite bilder i solen, blev inte jättefint. Men kul!
 

När vi var och hälsade på kungen, en av de sista varma dagarna.