Så känns det nu, vi har hamnat mitt i livet igen. Helt plötsligt så upphörde det senaste 1,5åren och jag är tvungen att bli en tänkande individ igen. Det är nästan sjukligt vad mycket fritid man har när man inte har barn, eller rättare sagt vad mycket fritid man kunde välja att ha innan man hade barn eftersom man mycket väl kan boka upp sig med massor av skola/arbete/fritidsnöjen osv. och då har vi ändå bara ett barn.
 
Det känns som att jag inte avslutat en mening på flera år, det finns alltid någonting att säga och man kommer aldrig till punkt. Skolan kör på som sjutton och om en och en halv vecka så ska jag ut på praktik, 5 veckor på onkologen på karolinska och jag är livrädd, trots att undersköterskor inte har särskilt komplicerade uppgifter särskilt inte som praktikandet men ändå. Jag har på något vis intalat mig om att jag inte kan någonting längre. Men det finns där, i bakhuvudet men osäkerheten tar liksom överhand.
 
Lägg därtill att våra lärare har höga krav och många tips på olika ställen att få information, en bebis som kräks, en man som jobbar jour och en helvetisk förkylning som försöker bryta ut i min kropp.
Annars är det bra, det är otroligt skönt att ha vardag och saker att göra igen, det är inte hjärnfysik utan mest roligt och intressant och ju mer jag håller på desto mer lossnar från sist jag läste så det är skönt.
 
Helgen var fantastisk, intensiv men fantastiskt! som tur var så kunde Astrid vara med mamma nästan hela helgen så jag kunde få roa mig samt hjälpa GetSarah med hennes familjs dag! mer om det sen. sitter och tömmer kameror och återupplever livet som gått en gång till.
 
En pytteliten del av helgen, de är inte skarpa alla bilder men tog bara ett vilt plock för att stilla nyfikenheten hos dem som vill se. Astrid och jag var uppklädda och fina dagen till ära, tyvärr så är det inte lätt att vara tjusig med en vild bebis även om vännerna turades om att passa henne när jag fixade med kaffet.
 
Då är vi alltså inne på vecka två av 20. Första veckan missade jag första dagen på grund av missförstånd, andra veckan missar jag sista dagen på grund av kräkning. Nu var det inte jag som kräkts men mitt lilla barn.
Daniel ska ha dagjour i en vecka (7.30-19.30 alla dagar) så idag skulle vi skjutsa honom till jobbet då han ska ha jobbarbil in till stan där jouren utgår ifrån. När jag och Astrid släppt av Daniel och åker hemåt så hör jag ett gurglande och sen kräkor. Stannar bilen, och får hälften på mig och försöker skadereglera så gott det går utan extrakläder eller papper. Vi åkte tillbaka till Daniels jobb och lånade papper och sen hem.

Jag som idag enbart hade skola i två timmar och få våra praktikplatser vid 13-15. Innan det så hade jag en del uppgifter jag ville bli av med så jag hade planerat 4h med kaffe vid datorn. Men icke, det blev till att bada Astrid och slänga oss i soffan för netflix-maraton av dreamworks filmer. 
Astrid i sin tur var gladare än någonsin, hon fick vara hemma och ligga och vila med en mamma som överöste henne med kex och ersättning, Astrid hade god aptit och vid lunch så vågade jag påstå att dagens kräkor förmodligen orsakats av tillfällig åksjuka (som hon haft vid fyra olika tillfällen underligt nog). Men vi är hemma imorgon också ifall det skulle vara magsjuka som bara visade sig genom en kräka liksom, vore hemskt elakt om damen bar på smittan (som går på avdelningen) och jag skickar henne till dagis.

Det har inte varit en sekund skola idag, är helt omöjligt att försöka göra seriösa grejer som kräver timmar med koncentration med Astrid i närheten. Men jag har istället fått lägenheten städad, städade badrummen, pillat med allt pynt, bytt kuddöverdrag, dammat, dammsugit och torkat golv. Astrid har sprungit mellan mig och tvn hela dagen och mått prima.
Efter middagen så fick hon pyjamas och somnade på två minuter, jag har hängt tvätt och ligger nu i soffan och försöker orka gå och duscha, Daniel borde komma hem om någon timme.



Efter badet så bäddade jag plastad frotté i soffan och Astrid och ugglorna bäddade ner sig.


Letade som sjutton efter en fin klänning åt Astrid att ha på vincents dop på söndag. Men tydligen är modet "hög målare designar i mörker" på barnkläder just nu, så alla fina kläder på de vanliga kedjorna (som vi har i mitt centrum) lyste med sin frånvaro. Hittade till sist denna på Kappahl.



Igår hämtade jag Astrid tidigare från dagis och vi gick hem, eller jag gick och Astrid fick små utbrott för att vi inte åkte pulka (vi gick förbi pulkabacken där massor av barn fick åka och mitt lilla barn stod och stirrade och markerade tydligt att hon ville vara med)
Slängde in en matta på Astrids rum, det såg så tomt ut när vi ställt in nya sängen. Köpte även ett överkast i helgen på Ikea.

Förra veckan var inte den bästa av veckor, jag bestämde mig för att det skulle bli bättre denna vecka. Det blev sämre, i måndags fick jag mejl från studievägledaren på centrumvux där han skrev att han "tror" att jag har haft upprop den morgonen, jag satt på dagis med Astrid och frös till is, för enligt hemsidan (som de så flitigt hänvisar till) så hade jag upprop på onsdagen, jag har kollat och dubbelkollat och trippelkollat. 

Jag blev så jävla arg och ledsen så jag skickade ut en massa förvirrad mejl till alla berörda lärare (tre stycken) och fick genast lugnande svar från en av dem, jag hade missat hennes upprop men det var ingen fara alls jag var så välkommen på onsdag istället och allt skulle ordna sig.

Igår hade Astrid sista inskolningsdagen, en dag då hon skulle vara på fsk själv 9-15, Daniel lämnade det gråtande barnet och hela dagen gick vi som på nålar över att vi praktiskt taget gett bort det finaste vi har till kompletta främlingar (OBS. Stor överdrift men det kändes lite så). Vi åkte och tränade och handlade lite mat (nu igen, hur mycket äter vi hemma egentligen??) och strax innan tre snubblade vi över varandra i hallen för att hämta vårt barn. Barnet i sin tur var upptagen med att leka med låtsasköket och var inte alls speciell glad att se oss och fröken berättade att Astrid inte har varit blyg, utan visat alla känslor på barometern glad som ledsen och arg, det var rydligen ett trygghetstecken och med ens så rann ett helt badkar med oro och skräck av mig (oro och skräck jag knappt visste att jag hade).

Idag lämnade jag Astrid tidigt för att själv åka till centrumvux för första lektionen i akutsjukvård, vi klev hemifrån tidigt för att vara på den säkra sidan ifall det skulle vara svårt att lämna, lite tårar och oro var det men fröken agerade snabbt och vant och för mig som förälder var det en trygghet att hon är i vana händer.

Resultatet av den tidiga lämningen blev att jag nu alldeles nervös över första lektionen suttit i skolan utanför salen jag ska vara i 45 minuter före start. Jag saknar Skövde och min gamla klass väldigt mycket just idag! 

Men det blir bra! Det är bara fyra månader sen kan jag jobba som alla andra vuxna.

Efter måndagens slut ville Astrid inte gå hem utan hon ville gunga. 

Jag tog en otroligt snygg bild och skickade till GetSarah från gymmet igår.
 Helgen är över, igår var vi på tyresö slott och lunchade med en hel hög Olssons och Lorenz till ära av Omas 75- årsdag som vi missade under trettonhelgen.
Jag som haft hela helgen bokad till att hinna med sånt jag vill ha klart till Astrid och dagis nästa vecka var lite lätt för stressad för att vara social, men det gick bra för vi skickade hem Astrid till farmor och farfar med de andra gästerna så kunde jag och Daniel åka till sickla och komplettera Astrids garderob nu när vintern kommit.

Till våran stora glädje så var det ju gigantisk rea efter mellandagsrean så en del av sakerna vi skulle ha fick vi för halva ordinarie priset. 
Med oss hem kom nya termobrallor (större storlek och bättre lösning vid benen så all snö stängs ute) med matchande jacka från McKinnley, fodrade gummistövlar att ha som extra om vinterkängorna sviker när blasket kommer tillbaka,från tretorn. Galonställ och underställ i polyester från Everest, extravantar och extramössa även de från Everest även Daniel hittade lite på rean, nya shorts och tröja till fotbollen.

Alla var nöjda och svettiga när kvällen kom, jag var mest nöjd över att jag fått allt jag skulle ha med mig hem, Daniel var nöjd över att han bara behövde gå på två affärer. Astrid var nöjd för att hon fått leka med sin pappas kusin som är 5 månader äldre än henne.

Idag har vi flängt omkring och fortsatt med livets alla ärenden först åkte hela familjen till sats där jag och Daniel fick njuta av 75 minuter yoga medan Astrid röjde på minisats.
Sen hittade vi en säng i Nynäshamn som får duga, det blev en kompromiss av vad jag och Daniel var ute efter då vi tittat på helt olika stilar på säng. 
Är inte riktigt nöjd men jag började bli desperat i att bli av med den där jäkla spjälsängen som Astrid slår sig i hela tiden! Så var den vit och enkel och kostade en femhundring så Astrid får slita på den helt enkelt!
Problemet var att vi inte hade någon vidare plan med sängkollandet så det slutade med att jag och Astrid tog pendeln tillbaka till handen och Daniel åkte bil med sängen, sen hämtade han oss och vi åkte och handlade mat (igen), nu har vi ätit, jag har namnat alla kläder som ska till dagis, impregnerat Astrids skor och jacka som jag tvättade igår och så har allt annat vi inte gjort i helgen blivit gjort.

Kvar av helgen blev 45 minuter lugn fritid att kolla på någon dålig serie på tv innan ögonen slår ihop för denna söndag. Imorgon är planen att jag går med Astrid till dagis och Daniel följer med på tisdagen.









Daniel fick sova en skvätt imorse så gjorde jag och Astrid en ansträngning och pysslade ihop ett personligt örngott hon ska få ha med sig till vilan på dagis, inget måste eller avancerat på något vis men jag tänkte att det skulle vara lite kul med något hon får vara delaktig i.

Astrid ville mest vara skitförbannad över att jag inte lät henne leka med pennorna då hon bara ville dra av och sätta dit korken hela tiden.


Idag var jag med Astrid på förskolan 9-15, det gick bra, det första hon gjorde var att simma i diverse vattenpölar och testa kläderna, de höll otroligt bra för vattnet kom bara in genom öppningarna och det kändes rätt oundvikligt då ungen verkligen badade i de djupa pölarna både avsiktligt och oavsiktligt. 

Sen gick dagen så som de gör på förskolor med mat och vila och lek och grejer. Sen fick Daniel hämta oss med vagnen för Astrids skor var blöta och vi har inte köpt gummistövlar än, ska passa på i helgen så har hon till nästa vecka, vi har ändå en del ytterplagg som bör införskaffas nu när slasket kom till stan (det var mer än blött ute när vi gick till dagis imorse).

När vi kom hem så hade Daniel legat i och tvättat alla täcken och kuddar så lägenheten är täckt av saker på tork och Astrid fick sitt extratäcke som är så tjockt och stort att hon drunknar i det. Hon sover nu, helt utmattad efter en dag på dagis och en kväll hemma.

I helgen ska jag passa på att tvätta alla ytterkläder och impregnera Astrids skor och ytterkläder, sen blir det säkert lite nöjen gjorda som vanligt.

Kvällens fredagsmys blev smoothie med kvarg och bär och frukt och grejer, precis vad hushållet behöver efter allt gottigott vi ätit de senaste veckorna. Astrid fick en tablettask som hon sparade från trettonhelgen och vi stora fick lite choklad jag hittade i kylen sen nyår.



Astrid som var rätt trött på umgänge och leksaker ville bara ligga och leka med ipaden i soffan under kvällen, vi vuxna hittade både filmen modig och Rödluvan 2 på netflix. 

Snart är det dags att hoppa i säng, klockan halv nio en fredag. Livet är strax fulländat alltså!


I tisdags så fastnade min skoklack i näst sista trappsteget i källartrappen, jag föll och tog emot mig med knäet. Ingen fara egentligen men distriksköterskan på VC gav mig rådet att åka och röntga knäet så det blev ett par timmar på SöS.

Igår var vi först på intro på dagis (som tidigare nämnt), sen åkte vi ut till sickla och hämtade Daniels klocka som han fick i julklapp av mig, till Nacka forum och köpte svindyra vantar och polokrage till Astrid från PoP (julklapp till Astrid från mormor så vi slapp lida när vi betalade). Storhandlade mat efter alla storhelger då vi tömt förråden och sen blev det tidigt i säng för en helt trött familj.

Imorse klev vi upp tidigt för jag hade tandläkaren 7.50, det var inte så hemskt egentligen. Inte förrän jag skulle betala och kalaset kostade 900 spänn, efter en del diskussion med en totalt oförstående receptionist och flertalet kommunikativa missförstånd så betalade jag och har sedan varit ytterst oimponerad resten av dagen. Nu har jag iallafall en försäkring för 135kr/månaden så trots irritationen över att tandläkaren lade mig i riskgrupp 4 (var tidigare i nr2 med löfte om att hamna i nr1 om jag slutade snusa). Men vad vore väl en bal på slottet när man behöver gå till tandläkaren liksom?

Hur som helst så bitterheten över vårt idiotiska tandläkarsystem i kombo med att centrumvux inte hör av sig gjorde att jag var och tränade, en lång stund var det jag och volbeat som fick skrika ut lite frustration över livets orättvisor och det faktum att jag kostat mig själv 1500kr denna månad i ren klantighet.

Sen stretchade jag en lång stund och bara satt i skräddarställning och andades och stretchade ut sätesmusklerna, nu är jag lite lugnare igen. 
Daniel och Astrid har kört inskolning 9-15 idag så jag har en "ledig" dag och sen jag kom hem så har jag låtit luften gå ur mig helt. Bara lagt mig i soffan och låtit allt backa åt sidan, för det löser sig! Jag har gjort det jag kunnat och nu tänker jag ta vara på ledigheten, vem vet när det kommer mer av den varan?

Imorgon ska jag inskola Astrid 9-15, ska bli kul och läskigt på en gång, skönt att de andra föräldrarna verkade lätta så har man iallafall gott sällskap i båten!



Vi fastnade på skanstullsbron på väg till SöS, det var första gången på hela Tisdagen som jag fick riktigt rejält otäckt ont i benet. Men det var lugnt, inga vitala delar skadade!







Min lilla grisekno och hela familjen på väg till dagis för första gången, dagis ligger nere i gropen med massa plats och utrymme. Det blir bra! 




Gårdagens storhandling gick otroligt bra med tanke på att alla var trött och jag hade huvudvärk, kvittot blev ungefär liks långt som Astrid med nu har vi mat iallafall! Hittade även lite roligt från jord på trynet, köpte det inte denna gång men jag tyckte det var fint att man kan få hem bit hemifrån här ute hos oss!
Idag har vi påbörjat inskolningen för Astrid, eller den riktiga inskolningen börjar imorgon och idag var det mer en introduktion där barnen fick klämma och känna lite på varandra och förskoleläraren fick ge information och svara på de eventuella frågorna som kom.
Det kändes bra, inte för att jag förväntat mig något annat men det har varit svårt att acceptera att det nu är dags för nya tider. Att det helt plötsligt inte kommer vara jag som förstår vad min unge tycker och tänker och känner och som är där när något händer, det var svårare att acceptera än jag trodde eftersom "dagis" är ju liksom någonting som alla börjar på och det är inga konstigheter.
 
Som sagt, vi har bara varit där en timme än så länge men det känns väldigt bra vid första mötet och så hoppas jag det förblir! Idag var hela familjen där, imorgon ska Daniel och Astrid vara där, på Fredag är jag och Astrid där och sen får vi se hur måndag och tisdag blir.
 
Nog om detta, jag har tömt kameran och det är lite kul.
 
Nyårsafton 2013 - året då vi kom till ro. Efter ett par dryga år med fart och vind så har vi nu haft ett år då vi bara slagit oss ner här i Haninge. Årets avslutades med en lugn dag med promenad och sedan middag och efter att Astrid somnat så somnade jag på soffan fram till efter tolv då vi gick och lade oss i sängen.
 
Trettonhelgen blev lång och intensiv, vi åkte till Huddunge och hade massor av aktiviteter, Fyrishov, träffa vänner och bekanta och juldans. På Söndagkvällen så var vi bjudna över till familjen Bjarås på hembakta baguetter och ungarna röjde.
 
I måndags innan vi åkte hem igen så var vi på julspel och juldans i kyrkan men jag och kameran är osams så bilderna blir inte som jag vil det är därför de är så jäkla oskarpa så jag behöver hitta något objektiv som vill som jag! Julspel och juldans alltså:
 
 
Imorgon åker vi till byn i fyra dagar, vi kommer alltså tillbaka på måndag eftermiddag, detta innebär att jag måste göra mina vanliga rutiner för bortavistelse.
Misstänker att jag blev lite skadad när vi bodde i Skövde och ibland kunde vara borta 2-3 veckor i sträck, när man då kom hem så vill man ju givetvis komma hem till ett snyggt hem. Detta gjorde att det blev som vana att tvätta, städa, diska, tömma kylskåp, dra ut alla kontakter osv. Innan vi åkte.

Nu går allt av bara farten, även om vi bara varit hemifrån max en vecka sen vi flyttade hit så beter jag mig fortfarande som om vi ska flytta varje gång vi åker bort. Idag har jag rensat kylen på diverse grejer som inte kommer hålla över helgen, bakat bullar för att göra slut på mjölken, tvättat (har tvättat allt hela veckan bara för att set ska vara tomt i korgarna), dammat, städat soffan, städat under/bakom soffan, dammsugit och torkat golv. 

Det lustiga är att vi inte har packat ned så mycket som en ynka liten tandborste än, men det ordnar sig. Får packa när golven har torkat.
Astrid har varit väldigt stöttande idag, vi busade på förmiddagen, hon åt lunch och sen somnade hon och sov i två timmar så jag hann baka och städa köket, sen hakade hon på när jag dammsög och torkade golven, eller hon sprang mellan mig och sitt rum där hon fipplade med alla sina leksaker.

Nu kollar vi på teletubbies, ska vänta in Daniel som förhoppningsvis är på väg hem från jobbet nu.


Astrid ville ha lite mellis men eftersom vi inte har någon frukt hemma då vi åker bort imorgon så blev det lite ekologiska russin.
Man övar och övar och bulljävlarna blir fula som stryk ändå!
Astrid badade imorse, jag tvättade hennes hår
Med schampoo och balsam, nu ser hon ut som guldlock.
Eventuellt så fick lilla fröken äta obegränsat med bullar vart hon ville idag. Tre stycken i soffan, på soffan, på golvet, i ryamattan blev det. Kanske jag börjar få lite separationsångest. Kanske. Lite..


Jäkla dåligt ljus ihop med en skakig iPhone resulterar i dåliga bilder, men jag ska börja använda systemkameran och datorn mer igen!


När golven skulle torka så satte vi oss i soffan och kollade på teletubbies, Astrid satt i mitt knä men varteftersom hon skrattade så rörde hon sig framåt nedåt.
Ni vet hur det kan vara ibland, när man kliver upp på morgonen och känner sig väldigt pigg. När man bestämmer sig för att plocka undan julsakerna och några timmar senare finner sig själv i köket och har plockat isär köksfläkten.

Idag var en sån dag.

Från början: vår fläkt har aldrig fungerat, vi har bara accepterat det och tänkt att vi ändå ska byta fläkt när vi gör om i köket och lite funkar fläkten så man märker det inte så mycket. Sen för några veckor sedan när besök var här så fick vi tipset om att vi förmodligen har en kolfilterfläkt (något vi aldrig brytt oss i att faktiskt kolla trots att det tar ca två sekunder men fläkten fungerar ju inte). Nåväl, jag plockade undan julen här hemma idag, av bara farten åkte gardinerna ner och det mesta bytte plats. Daniel kom upp och vi åt väldigt sen frukost, då tänkte jag att jag bara ska plocka ur persiennerna ur fönstren i köket eftersom de är trasiga och fula och bara irriterar mig. När jag plockade ur persiennerna så var fönstren tvugna att bli tvättade också, och dammade och torkade. När jag ändå stod på en pall i köket så kunde det inte skada att öppna skåpet till fläkten och bara dammsuga lite.
Daniel tog ned städlådan där det gått läck på en flaska så jag städade ut lådan och lade allt på tork innan dammsugningen av fläkten. Det låg en skruvmejsel i köket, det satt tre skruvar på fläkten och öppnar man inte så får man inte veta hur det ser ut.

Sen är det bara ett svart hål i minnet och helt plötsligt så stod jag och skrubbade delar till fläkten med grönsåpa och en handduk, händerna var täckta av flott och fett och klockan hade blivit eftermiddag.

Lång historia kort, fläkten fungerar nu. Det är en kolfilterfläkt och nya filter är på väg hem till mig med posten och jag ska ha en ny fläkt när vi byter spis/ugn och diskbänkar för det var ett rent missnöje att gräva runt där uppe idag då allt var inknölat och svårt att hantera. Själva fläkten gick inte ens att ta bort för jag hade helst velat diska bladen till den också för även de var täckta av flera års flott.

Men ni känns hemmet åter igen lite renare, lite bättre och även om det önskas nya gardiner överallt så känns det bra!

Tog inga bilder på dagens arbete, men har inte tömt telefonen på tre månader så jag kan bjuda på lite äldre bilder 
Astrids fotomin.

Så mycket bilder det finns på barnet och hennes bordsskick alltså!
Ibland, det händer inte ofta alltså! Men ibland så sover vårt lilla barn hos sin farmor och farfar och helt plötsligt så får man smak av hur livet var en gång innan man gick på denna 24/7 jour som kräver dålig sömn, tidigt sänggående, tidig uppgång, ständig oro, ont i öronen, stress i magen och ständigt publik vid toabesök.
Då hinner vi för övrigt pussas.
Vincent har varit en tvärhand lång, tänk vad tiden gör med barnen! Nu är han både lång och stabil.

Grisbebisen som hipster.
Precis innan Daniel åkte ifrån oss i november

Lussebullekaoset. Svårt att tänka sig att jag för en månad sen boade in mig i december, pyntade, tände ljus och bakade när jag idag bara ville kräkas lite på allt pynt och elände!
När vi bytte lakan sist så hämtade Astrid sin bok och lade sig på tvätten och låg. Boken heter "BIMBO bakslaget" fantastiskt läsning för en 1,5åring
Blir lika förvånad varje gång jag sätter på henne kläder i strl 86 och de sitter bra. Strl 86 är jättelångt och stort! Men tydligen så har hon bestämt sig för att bli lång vår unge.

Ja men sådär, nu ska jag bara vika tvätt, vänta på tvättmaskinen som är igång, hänga tvätt och sen sova.
Nyårsafton har passerat och jag och Astrid sitter i soffan och kollar på Eva och Adam filmen, en bra och fin gammal klassiker.

De senaste dagarna har flutit på, vi har varit lediga och haft vardag, i lördags var Huddunge här på besök och Astrid fick leka med sina kusiner, de blev till slut så trötta allihopa att de inte riktigt höll helt sams. Annars så är jag faktiskt imponerad över att de leker alla tre utan sura. elaka miner. 
På fredag ska vi åka ut till Huddunge och sparka ut Julen så då hinner barnen leka lite mer.

Igår så gick dagen först åt till gymmet, jag har inte varit där på en och en halv vecka så när jag väl kom dit så var det svårt att gå därifrån.
Hemma så åt vi lunch och var ut en sväng, handlade och tog en promenad i området. Hemma så blev det lax och potatis samt frukt och glass innan vi slängde oss i soffan i myskläder och åt godis för hela pengen.

Jag och Astrid somnade vid 20, svårt med tanke på alla dessa jäkla raketer som började smälla vid 19 och höll på till 01, mellan 11.45 och 00.30 så började jag bli lite smått rädd att det tappat kontrollen särskilt när det smäller precis vid balkongen och inne på gården. 
Det kändes som att det var så mycket värre än förra året då raketerna höll sig kring midnatt och en bit ifrån lägenheten.

Stackars Daniel fick vänta in det nya året ihop med netflix och jag som mest sov vaknade då och då och var bara trött och avig.
Somnade vid ett och sen började Astrid skrika och efter en stund gav vi upp och hon fick sova mellan oss vilket resulterade i sparkar och slag och strax efter sex klev vi tjejer upp och stackars Daniel får sovmorgon efter ett par nätter utan sömn.

När Daniel var på spinning i måndags så ville Astrid inte riktigt somna, tillslut hade hon krånglat färdigt.



Gårdagens lunch var kladdig!
Efterrätt, vatten i vinglas och så lyxade jag till det med lite äggtoddy (Daniel har bakjour så han fick ingen)

Astrid fick borsta tänderna i soffan i pappas knä igår, det såg lite kul ut.