Gårdagens upplägg; kvinnohuset kom och berättade om sin verksamhet och om hur fel vårt samhälle är (eller det sa hon inte, men klassen kunde komma fram till det efteråt) tänk vad många som lever i misshandelsförhållanden, hemskt och vidrigt! Som alla våra studiebesök/besök så var det väldigt bra och intressant!

Vid lunch var mitt huvud fyllt med bomull och jag kände att jag skulle spy, jag tvingade Daniel att hämta mig och när jag kom hem slängde jag mig på sängen, men jag somnade inte i tusen år som man skulle kunna trott, efter en halvtimme i sängen så började jag känna mig som en människa. Jag har nog inte insett vad de senaste veckorna slitit på mig, med allt spring och uppgifter och studiebesök och allt möjligt.

Vi packade in alla skräppåsar som skulle till returen i bilen och åkte till Coop och pantade flaskor och slängde skräp. Sen till Alpina och bakfyllehamburgetallrik för mannen och en pizza till fräschingen (mig). Sen var vi på väg, jag körde upp till Örebro där vi stannade och sträckte på oss, sen orkade inte min rumpa och kropp att sitta i samma position längre så vi bytte chaufför.

Raka spåret upp till Sthlm och ut till tyresö, middag och umgänge med familjen och den höll alla på att somna i varsitt hörn (Daniel somnade faktiskt i ett hörn). Jag vaknade halv sex, strålande start på ledigheten jag som skulle sova ut. Ska försöka somna om nu iallafall!

Det snöade för övrigt ute alldeles nyss, crap!

Jag återkommer en mer kristlig timma, farväl..

(vi bjuder på ännu en lyckobild från förrådet av alla de tusentals bilder jag har på sid)

Klockan är nu närmare 3, jag somnade i soffan vid halv nio, hoppade i säng halv tio. Halv två vaknade jag och sängen bestod fortfarande enbart av mig så jag förstod vad som hade hänt.

Sen kunde jag inte somna igen, vid två hör jag tunga fotsteg i alla de trappsteg som leder upp hit, nyckeln i låset och en man som kommer in. Han går till badrummet i och borstar tänderna och kommer sedan vinglandes in i sovrummet. Mentalt hör jag kraset av morgondagens alla planer innan vi ska åka som precis förstörts på grund av att han inte kommer vara körduglig förrän imorgon eftermiddag, och därför måste jag åka på alla ärenden efter skolan. De som han skulle göra medan jag var i skolan så att vi kunde åka på en gång när jag slutat.

Men däremot när han märkte att jag var vaken så fick jag mycket underhållning i form av att få höra en full mans upplägg om hur fulla människor på krogen beter sig. Det var ju rätt längesedan som jag var ute i svängen och sist jag var full var den 2a oktober förra året, en månad senare var jag gravid. Det är faktiskt mer underhållande att höra historierna efteråt än att själv befinna sig mitt i dem nu för tiden.
Han hade så mycket underhållande historier att han nästintill blev förlåten för att jag i morgon måste sköta allt praktiskt till våran avgång samt köra åtminstone halva vägen upp till Sthlm. Men då börjar han svamla, någonting om sommarkläder pratades det om och sen byttes det mot djupa snarkningar.

Jag önskar nästan att jag kunde vara en sån tjej som blir sur över sånt, över bristen av omdöme och det faktum att han erkände sina brott på en gång; att både snusning och rökning hade skett under kvällen (han har varit snusfri i 6mån snart och avskyr cigaretter)

Men hur kan man blir sur när de första som kommer ur honom när han upptäckt att jag är vaken är "jag önskar att du hade varit där, du hade haft så mycket roliga kommentarer om allting och stoppat mig från att göra dumma saker". Sedan borrat in sig i mitt nyckelben och börjat berätta om kvällens händelser.
För att denna historia skall vara underhållande för någon annan än mig så måste jag även förklara att min man är socialt blind, han skulle inte märka att en tjej stötte på honom även om hon slängde trosorna på honom. Han gillar inte slagsmål och kan verkligen inte dansa, han har som trevligast om han får sitta på en pub, dricka öl och helst enbart prata om och med gröningar (militärer).

Hur tusan vi lyckades bli ihop är mig fortfarande ett mysterium då vi träffades på en fest. Jag har nog tequilan och det faktum att jag var lite inne i en fas då, en fas vi kan kalla för "livskris" där jag behövde förändring och äventyr på samma gång att tacka för det. Vips så stod han där, fylld till höjden (200 cm) av drinkar som luktade aceton. Love was in the air.. Eller ja några månader senare iallafall.

Förmodligen är det alla dessa slemmiga luddiga hormoner som tack gode Gud mest gör sig påminda på natten som gör att man skrattar åt eländet. Eller så kan det även vara det faktum att han när han kom hem tryckte ansiktet mot min mage, började pussa bredvid min navel och sen drog ett långt tal om hur dåligt det var att snusa och att barnet inte kommer lyssna på honom när han säger det sen men då hoppas han att barnet har någon annan cool person som kan berätta det. Till slut var jag tvungen att dra loss honom därifrån innan han skadat vårt barn för mycket innan det ens är fött, tänk om ungen inte törs komma ut efter att ha blivit så uppskrämd?
Ja vad säger man, karlar, man kan inte leva med dem men man kan då inte leva utan dem heller!

Nu är klockan en bra bit över tre, det luktar gammalt fyllo i mitt sovrum, grannen låter konstigt (de har förmodligen också varit på barty ikväll) jag är otroligt hungrig och klockan ringer vid sju. Grejt, men sen är det lov så vad gör det om tusen år?

(för längesen kunde jag också festa, då ihop med en man i aladinn kostym som drack vin direkt ur flaskan)

Karln är på middag med kollegor och jag sitter i soffan och äter godis, yees på en torsdag, jag ska skämmas!
Men jag förtjänar att sitta här och tycka lite synd om mig själv, för nu är min kropp och hjärna så urmjölkade att jag skulle behöva sova i ett dygn eller två.

Vi körde prov idag, det var helt okej inte så komplicerade saker att kunna, vi får se hur det gick när de är rättade. Såg att jag fått resultatet på mitt strokearbete, MVG eftersom jag trots allt kände mig nöjd med den insats jag gjort. Dagen var på sin helhet rätt schysst, såren läker fint, jag kunde använda mina linser, okej väder, enbart en lektion som var provet, lite häng i skolan och så fick jag skjuts hem av en klassis.

När jag kom hem så hämtade jag stora resväskan, packade två personer för tio dagar och helt plötsligt stod mannen i farstun, han hade tydligen fått sluta tidigt idag. Jag dog dock i soffan efter all användning av hjärnan och kroppen och orkade inte så mycket som prata.

Vi bar ner all packning och packade in i bilen och jag skjutsade ner honom till hans lekstund på pitchers. Och nu sitter jag då ensam i soffan och självömkar för att jag är så jävla trött!

Nu ska jag se all skit som går på TVn och sen ramla i säng!

Mitt sympatiska och parasympatiska nervsystem är i obalans med varandra. Eller så har jag retat upp någon riktigt hög makt för att förtjäna detta. Morgonens försök att kontakta försäkringskassan gick dåligt, jag kom till 7 olika telefonsvarare som gav mig valmöjligheter i vilket ärende jag hade men inget av alternativen stämde in på mitt ärende. Efter tio minuters lyssnande påsen monotona rösten som informerade om alla mina val så lade jag på.
Detta fick mig dock inte att tappa hoppet utan jag vände mig till internet för att söka svar, då visade det sig att jag var tvungen att ha bankID för att få några svar. Vänder mig till min bank där det inte går att fixa bankID om man inte har en liten dosa att koppla till datorn så jag fick beställa en sån.

Så nu är pappersärendena på is MEN istället så har jag fått ytterligare spridning på munsåren, jag kan nu gladeligen berätta att även min näsa är infekterad vilket gör att all form av ansiktsrörelse svider. Åh visst vill man bara gråta!

Gubben däremot, honom vill man ju bara döda, eller iallafall slå! Han kommer hem, kall och blöt efter att ha gått 2km hem från jobbet i regnet. Jag informerar honom om att livet suger och att dagens middag är inställd på grund av strejkande sjukskriven kökspersonal. Detta kan man ju lätt tro ska få honom på dåligt humör då alla förutsättningar till en fin kväll är dåliga. Men nej, då skrattar han lite åt mig och säger att vi kan äta ute istället och att det inte gör något och att livet är glass och regnbågar och bara man har en bra inställning så ordnar sig allt.. Eller han kanske inte sa det där sista men hans aura utstrålar det!

Så nu ska man ha dåligt samvete för att livet är kasst OCH bli bjuden på mat. Grejt!

Jag återkommer imorgon när jag kan sprida lite glädje!

(såhär fräsch är jag och nu ska jag gå ut och skrämma slag på lokalbefolkningen)

Jag förstår inte hur jag orkar provocera mig själv så pass tidigt på morgonen! Jag orkade inte gå upp direkt när jag vaknade så jag låg kvar och läste Aftonbladet, jag försöker fortfarande lista ut varför jag läser aftonbladet då nyhetsvärdet är lika med noll!

Just denna morgon så läste jag det som är Aftonbladets rövhål, nöjesnyheterna där kan vi verkligen prata om drivande journalistik..

Eller? Idag läste jag att Eric Saade skulle ta 1495 spänn för ett backstagepass med tillhörande umgänge och autograf. För dem som enbart läste rubriken (vilket tycks vara ALLA som läser Aftonbladet och sedan tror sig ha rätten att ha en åsikt) kan detta tolkas som väldigt egocentriskt gjort att han tror han är värd detta.

Men alla vi andra som inte rökte bort våra hjärnor under ungdomen utan faktiskt klarade av att gå ut nian, vi läste hela artikeln där grabben helt rätt och slätt poängterar att han har haft förfrågningar om detta och när det finns en efterfrågan så bestämde de sig för att sätta priset högt så att enbart "hardcore" fansen som han uttryckte sig, köper detta erbjudande. Pengarna skulle dessutom gå till projektet "min stora dag" vilket ger den där sliskiga Svensson känslan över det hela.

Nej inte skulle lille Eric få göra detta utan att de små människorna skulle storma Aftonbladets kommentatorsfält och vråla storetsvansinne, b-kändis och andra diverse elaka skällsord. Jag är med på att alla ska ha rätt till en åsikt men när åsikten är grundad på att man enbart läst en rubrik så känns det som att skjuta sig själv i foten.
Min fråga till alla dessa rent ut sagt dumma människor som bor i lilla landet lagom där man absolut inte får tycka om sig själv eller tjäna lite extra pengar är, har ni träffat ett Saade fan? Har ni sett reaktionerna från ungdomar som lyssnar på hans musik? Många av dem skulle ju sälja sina egna organ för hans skull. Är det då inte hans förbannade rätt att sälja lite av sig själv för deras skull.

Min uppmaning till Eric är att han nu efter att ha läst mitt inlägg skiter i att ge pengarna till "min stora dag", enbart för att provocera alla dessa nej-sägare och njuter av den tid han får i kändisskapet, gör något roligt för pengarna istället så kan alla dem som klagat stå där med långa näsor när de eller någon närstående är i behov av välgörenhet!

Jag som inte ens gillar Eric Saade förstår egentligen inte varför jag blev så upprörd, jag antar att det är idiotin jag rasar emot. Människor som rasar över saker de enbart läst i Aftonbladets extremt rödvinklade rubriker!
SKAM över er, länge leve alla som ger fingret åt jantelagen!

Nu ska jag ha frukost och sen försöka göra något vettigt med min dag..

Dagen blev inte så dålig som väntat, smärtan i ansiktet var påtaglig men har inte spridit sig, ögat känns bättre efter ett dygn utan linser och smärtan i ryggen börjar släppa. När jag varit stilla för länge så släpas benet efter kroppen, idag var jag ännu sexigare än igår, speciellt när jag blev kissnödig. Då stod magen ut i en stor boll, ryggen var krökt bakåt och benet var helt stelt och fick liksom släpas med kroppen. Lägg även till att jag har munsårsblåsor från näsan till höger mungipa, flottigt hår och ett allmänt slitet uttryck efter en kass natt..

Men men, vi hade eget arbete så jag satt mest i klassrummet och jobbade med P3 i lurarna, mikroorganismer var det som sagt, gav upp sista timmen och roade mig med nervsystemet istället, prov på torsdag! Yeyy! Imorgon ska jag ringa försäkringskassan och lönekontoret i Heby, måste få svar på alla mina pappersproblem så jag får det ur världen!

Efter skolan idag så knallade jag ner till stan och köpte munsårssalva och munsårsplåster för nattanvändning! Nu jävlar är det krig! Det gör ju liksom ont som satan plus att jag med alla mina andra men och en överspänd halvfet gravidkropp inte kan gå och se ut som en sliten 7barns morsa! Den vidare till smycka, affären där man aldrig få ha bråttom.. Personalen i den butiken är verkligen mån om sina kunder med tanke på att där kan man få vänta tills tiden tar slut med att få service!

Jag fick iallafall tillbaka två stycken ringar graverade och klara med namn hjärta och datum, mycket fint! Sen hem och äta mellis innan jag halvdog av trötthet/utmattning/utrunnen hjärnsubstans. Sen har kvällen bara gått och nu ligger jag i sängen med ca 17 kronor fastkletade på mina läppar, jo minsann det krävdes inte bara ett utan TVÅ plåster för att nästan täcka mina blåsor och de plåstren är fan inte billiga!

God natt!
(nu är den tillbaka på mitt korviga lilla finger, en fet guldring! Like a boss som vi säger här i Västergötland)

Jag kände redan när jag gick och lade mig att något skulle gå snett idag! Sagt och gjort, jag vaknade vid fyra och hade jätteont i läppen, ögat och magen.
Kissnödig så att det gjorde ont upp i njurarna och då hade jag inte ens druckit någonting, lyckades ändå släppa ifrån mig hur mycket som helst!

Jag skyller allt på bebisen, den måste byggt bo bredvid kissblåsan igår för jag kände inte av den på hela dagen någon snål spark på morgonen annars bara små skrapningar i nederdelen av magen, plus att så fort jag drack minsta droppe så var jag tvungen att springa på toaletten och kissa ut tre gånger så mycket jag fått i mig!

Nu sitter jag här med min smärta i ansiktet och frukosten i magen, ska packa ihop och gå till skolan för en lång dags koncentration på mikroorganismer.. I can't wait!

Hemma från skolan igen, var hemma halv tre inte fyskam! Fick skjuts hem också det var nice med tanke på att jag gått med ett stelt ben hela dagen på grund av smärtan.

Redovisningen gick, eller det var inte så konstigt med tanke på att vi satt i små grupper och körde för varandra bara het avslappnat. Min var längst, som alltid. Den var riktigt lång faktiskt! Det var kul att lyssna på de andra, intressant att höra vilken vinkling alla får på arbetena när det är fördjupning!

Jag borde plugga till provet på torsdag men har istället bara legat i sängen sen jag kom hem. Det känns som någon kört en harv igenom mitt huvud och allt är bara grötigt där inne. Jag känner att jag har en massa praktiska saker som måste lösas, personer som måste ringas och papper som måste fyllas i.

Känner rent spontant att framtiden ser mörk ut rent pappersmässigt, jävla tusan! Ska försöka ringa försäkringskassan och be dem anställa en tolk som de skickar med i alla sina papper så att man förstår vad de vill en!
Förra året när jag tänkte att jag skulle stämpla lite mest för att testa hur det är så la jag ner mer pengar och energi på deras jäkla pappersjobb än på vad jag fick ut i ersättning, 9000 kronor mellan februari och juli. Ingenting man blir miljonär på direkt! (9000 FÖRE skatt alltså)

Nej ryck upp mig kanske vore eftermiddagens uppdrag, är bara så fruktansvärt seg och slemmig i huvudet!

Maria montasami presenterade vädret i min tv imorse, mycket spännande kvinna faktiskt! Hon sprider glädje!
Jag har precis ätit frukost, börjar klockan 11 idag så det är inte så bråttom. Har dock så jävla ont i nederdelen av ryggen, skulle behöva röra lite på mig och mjuka upp.

Idag är det redovisning av fördjupningsarbetet hela dagen. Mycket spännande, om solen vill med så blir det nog en det häng vid solväggen också!


En grodbody i strl 50, utifall att vi skulle få en riktig bebis i liten storlek

'
Medtillhörande mössa och sockar
image description
tillhörande filt, och så passade vi på och köpa en till filt i marint och vitt
stackars vårat barn som kommer se ut som en sjöman första delen av livet

Till sist två bodys i str 62 som man kan ha när bebis fått lite hull

Hela dagen har gått åt. Imorse när jag skulle göra frukost så fick jag ett ryck och skulle torka bänken där kaffebryggaren står och var gör jag då? Jo, tar tag i kaffebryggaren och vickar den åt sidan utan en tanke på att kannan är lös. Pang lät det och sen var det glas på hela golvet. Vad kan man göra annat än att skratta åt sin egen idioti och vara glad över att kaffebryggaren inte är värd en spänn.

Vi åt frukost och sen begav vi oss mot stallsiken och mediamarkt där jag snällt slängde upp två hundra spänn för en helt ny bryggare. Man får ju lyxa till det ibland, sen åkte vi vidare in till stan och kikade på grejer och shoppade litelite till bebis.

Denna gång var det faktiskt på mannens initiativ då han blev lite mera peppad av att det även imorse sparkade.

Sen var vi till Elins och skulle ha lite bröd, passade på att kika lite i affärer, hittade väldigt söta bodys som vi köpte i större storlek då det som mannen sa behövdes lite mer personlighet för att bära upp en sådan body.

Ska lägga ut bilder på det nya snart.
Nu kör vi balkonghäng och som vanligt är det sommar på våran magiska balkong. Bebis däremot leker discotek och studsar mellan mina organ..

Igår så var jag en riktig tant, grannarna hade ju som sagt party, jag satt och mantrade att man ska kunna acceptera sånt i lägenhet. När jag upptäckte att det var grannarna två våningar ner och att de enbart spelade riktigt dålig partymusik följt av kvinnoskrik och ooh ooh rop så blev jag fan redigt störd.

Det är inte okej, aldrig någonsin att göra så i ett lägenhetshus och jag var grinig sen innan med halsbränna och ont i magen, men jag tänkte att till klockan tio iallafall sen går jag ner och skriker åt dem att de kan flytta sin fest till Väring, eller varför inte Falköping eller Umeå så att jag slipper med deras glädjeskrik och värdelösa musik.

Dock ville någon annan att jag intr skulle gå, jag låg med handen på magen för att den gjorde ont när det helt plötsligt kommer en liten puff där in ifrån , en spark från en livs levande bebis. Jag tittade på LB som har längre stubin och bättre kvällshumör än mig och inte alls var lika tjurig över grannfesten utan relativt ostört var inne i vad TVn visade. Sen sa jag att han missat något, han kollade förvirrat på mig och frågade vad och så såg han att jag låg med magen utfläkt i vädret och handen uppepå.

Direkt slängde han på sin hand men då var det tyst och stilla, dock fortsatte jag känna sprattel inifrån och precis bredvid naveln så kom det ännu en spark så pappan också fick känna.
Jag frågade om han kände sparken och fick frågan tillabaka "var det där en spark?" yes en liten svag första spark från en liten liten bebis.

Resten av kvällen (den timmen som var kvar innan sängdags) så var han helt imponerad över att han hade fått känna sitt barn. Och vi båda satt som två fån och taffsade över hela magen i hopp om mer rörelse. Men icke, en spark åt mamman och en spark åt pappan räckte tyckte bebis. Snåljåp..

När jag hoppade i säng dock så började den banka som tusan, det kändes som att den spikade upp tavlor på insidan, dock hann jag aldrig känna något utifrån då, men det kommer förhoppningsvis mera! Grannen for till krogen och lugnet var tillbaka!

Nu är det sommartid och klockan är kvart över åtta, enligt vintertiden som kroppen går efter så är den kvart över sju, jag är jättepigg och funderar på om jag ska gå ner och banka på hos grannen alternativt gå ut och hitta lite hundbajs att ta upp i en påse och släppa ner i brevinkastet och skriva en lapp där det står "skit ska skit ha" alternativt "käft bebis sover" och bifoga med påsen.

Nej jag är svensk, jag glömmer gårdagens irritation och hittar något nytt att störa mig på, och om mindre än en vecka har jag ju tio dagars underbar semester, åh happyplace!

(jag fick en bild imorse från några som var vaken lika tidigt som mig, lillemans farza har byggt en riktigt häftig säng åt honom, misstänker att den ska få färg också. Lilleman var uppenbarligen mycket glad åt sin nya fina säng)

Åh ni kan jag knappt vänta på påsken när jag får träffa min vilding till lilleman och hans tjockis till lillebror och bara mysa in mig i deras bebislukter och bus! (den blir det ju även ett nöje att träffa resterande befolkning av mellansverige men det var ju uppenbart!)

Lördagen är snart över! Vaknade klockan 7 imorse och var skitpigg. Trodde klockan var 8, men icke låg kvar och filosoferade och pratade med mannen till klockan nio då blev det frukost. La oss i sängen en stund till och kollade på dålig tv i telefonen, innan vi tog tag i dagen och gick ut.

Eller innan utgången så försökte jag klä på mig, det tog ca 40 minuter då ingenting var skönt eller passade, ett nervsammanbrott och en depression senare kom jag utanför dörren, tjock och svullen såg ut som jag hade en knölig badboll under kläderna. Jag svor återigen ve och förbannelse över människans sätt att fortplanta sig och det faktum att jag föddes till kvinna och alltså därför måste släpa runt på avkomman i 9 månader.

Sen blev det en promenad, otroligt vilket jäkla väder det var idag! Vi knallade till käpplunda, vidare mot Billingesluttningen och första avsikten var att knalla upp på Billingen men bara av den lilla uppförsbacken som var så började jag vagga fram då magen spände sig så in i helvete av allt guppande och när vi kom till kvantum och plan mark så var den hård som sten.

Vidare ner mot centrum och pressbyrån där vi köpte glass och kaffe och tog med till torget för en tänkt fikastund, halva skövdes befolkning satt på alla sittplatser som finns runt torget och lapade sol. Riktigt härligt att för en gångs skull se folk på stan! Vi slog oss ner i trappan till fontänen och stirrade på folk, eller mest på barnvagnarna som rullade förbi.
Efter våran jakt på barnvagn så har börjat döma alla efter val av barnvagn, brio = folk som är för lata för att göra riktiga efterforskningar på vagnar, för snåla för att köpa emmaljinga och stödjer plastindustrin. Emmaljunga = gillar att se snobbiga ut, speciellt den vita modellen, tror att de gjort det bästa valet men är lurade bakom ljuset av ett bra märke får istället oergonomiska vagnar där barnet är i knähöjd. Mountain buggy = snygga smarta föräldrar som gillar både stil och funktion! Helt klart lite snyggare, lite bättre!
Observera att detta nu är ett skämt då vi inte har så mycket till liv och barnvagnar har upptagit en extremt stor del av de senaste månadernas fritid!

Vidare hem, kaffe och smörgås på balkongen där vi satt bra länge och njöt av sol!

Nu har vi ätit middag och sitter som två pensionärer och hatar grannen som har fest! Det är grannen bredvid idag vilket gör att man inte enbart hör basen dunka utan även precis varje låt! Fyfan vad jag hatar festhelger! Och grannar.. Jag ska flytta till ett pensionärshus så att man får vila på helgen.

(torget i all sin prakt)

Fredag kom, skolan blev en lektion då det var eget arbete på eftermiddagen. Första lektionen så var det fortsättning på utvecklingsstörning, och på rasten forsade klassen ut till solsidan och hängde. Det är fan obehagligt hur varmt det är redan nu i slutet av mars..

Efter lunchen som även den blev ute så satt vi i solen nån timme. Jag tänkte att jag skulle vänta på LB som skulle sluta tidigt så att vi kunde göra något kul. Resultatet blev att jag satt i en och en halv timme och skrev ytterligare en sida på mitt fördjupningsarbete så nu är den en sida längre än max. Men det är nog inte så noga, jag korrekturläste massa gånger innan jag skickade in det.

Så när man äntligen trodde att det var lugnt så fick vi en till hemskrivning, åh ljuva skrivningar! Det är tur att man har något att tänka på..

Sen när den andra halvan äntligen slutat, vilket inte alls var så tidigt som han trott så tog jag mig ner på stan. Då hade jag dock blivit hungrig vilket resulterade i att det blev McDonalds idag också, jag kommer snart rulla fram eller få obehagliga konsekvenser av alla transfetter!

Sen en tripp till Åhléns för att fylla på förråden och till sist hem. Jag hade lyckats glömma bort att våran skitbyrå från skitjysk gick sönder imorse och att sovrummet såg ut som skit. Jag tvingade mannen att laga byrån och jag möblerade om våra kläder så att byrån kanske klarar sig ett tag till. Sen bestämde vi att vi ska elda byrån och åka till Ikea och köpa något vettigt att förvara kläder i.

Sen av bara farten så gjordes allt annat som behövdes göras, satte till och med tassar på sängbenen vilket vi borde gjort för ca ett år sedan för nu är det repor i golvet. Oops! Städade, dammade och plockade undan och vips så var det ett hem igen efter veckans nedskräpning.

Nu får jag se vad jag ska muta mannen med för att få komma iväg till affären och handla till veckan som kommer. Som vanligt en sjukligt intressant start på helgen som i övrigt kommer gå åt till att studera nervsystemet.

På återseende!

(några av facebookfynden)

Åh, jag gillar att det går att plocka hem bilder precis hur man vill från Facebook.

Då slapp jag ta kort på mina byxor och lägga ut, jag kunde bara sno lite bilder från Facebook för att visa upp mina extremt heta hemmabyxor!
När jag ändå var igång så stal jag massa annat kul som jag kan slänga in när jag bloggar från phonen för att upprätthålla bildvardagen. Så här är snyggbyxorna!

Ibland blir man rätt matt på den andra halvan. Som väntat egentligen så blev det igen simning, långlunch på McDonalds blev det istället, idag var det gott. Det kan nog berott på att jag var jävligt hungrig efter dagens bestyr. Efter maten var jag noll inspirerad till att gå in i ett varmt badhus och plaska omkring så jag gick hem. Suget efter att sitta på balkongen blev så stort att jag bestämde mig för att hämta ner stolarna från förrådet.

Det är här tröttheten på den andra halvan kommer in,han var nämligen sist i förrådet då jag i vintras bett honom att ta upp lite grejer, jag trodde dock att han klarade av det eftersom jag redan skällt på honom massa gånger då an bara slängt in saker i förrådet.
Dock insåg jag att han även denna gång enbart öppnat dörren och slängt/tryckt in grejer vilket gjorde att det var rent utsagt omöjligt att ta sig in. Plus att lampan precis utanför vårt förråd slocknat. Jag hämtade en ficklampa och började att gräva mig in. Efter ca en kvarts svettig kamp var ordningen återställd och enbart frustrationen över min slarver till karl var kvar.

Jag gick ner och slängde ut stolarna på balkongen, torkade av borden och började sen pyssla rent allmänt med saker som jag ansåg låg på fel plats, även nu så fann jag spår efter slarvern, han har på något vis överlistat mig och vaggat in mig i en falsk trygghet genom att ibland ställa i ordning efter sig på platser han varit. I skåpen däremot, där slängs och trängs alla saker han tagit i och det ser ut som att sakerna haft slagsmål om man öppnar ett skåp han varit in i.

Nej ajabaja! Sånt tycker vi inte om!

Men nu efter en lång stunds plockande så sitter jag på balkongen och låtsas att det är sommar för solen värmer riktigt ordentligt!

Sådär, jag hade tydligen bara skrivit tre sidor på mitt rehabarbete, nu är det dock fem sidor, kvalitén kan man aldrig vara säker på men det känns som att jag ändå visat vad jag ville med det.

Besöket på fonus och krematoriet var asbra! Jävlar vilken verksamhet det är att dö. Eller ja inte att dö, men begravning och papper och kremering. Vi fick se stället de brände kistor, även lika in i den där en kista höll på att eldas upp, eller kistan var uppbrunnen det var resten som var kvar, såg lite delar men absolut ingenting man kan utskilja! Det känns betryggande att det finns så mycket regler och föreskrifter och framförallt bra människor som vill jobba med det! Dock var våran guide en kopia av typ Robert Gustavsson och med en stor uns humor vilket gjorde det hela lite mera lättsmält!

Sen for vi tillbaka till skolan och jag satt och gjorde färdigt mitt arbete som sagt, det blev dock bara en och en halv timmes sittning nu. Lilka bra när vädret är schysst! Ska dra en lunch på stan och sen till arenan och simma och till sist hem och avsluta dagen och invänta fredag..

(utsikt från tredje våningen där vi bedriver all våran verksamhet, utanför är det vår och ett skövdeland)

Jag tänker på när jag var utomlands första gången då man varje morgon väcktes av farbror Bertils "skönsång" gyllne morgon som för övrigt är en typ kristen låt som missionarna sjöng förr i världen..

Idag är det om möjligt ännu finare väder, gubben som kom hem halv elva igår och väckte mig innan han kom och la sig har gått till jobbet och jag skall till fonus och sen till krematoriet, dagens tema är alltså döden. Det är inte så deprimerande, våran uppgift är ju liksom att göra något vackert och bra av det. Underligt att man kan ställa sig så professionellt till ett känsligt ämne. Jag tackar min praktik för det faktiskt, och så är jag "glad" att jag väldigt tidigt i karriären fått se en människa dö.

Nej tandborstning innan jag går inte reflektioner över döden!

I'll be back så att säga!

Så var ännu en dag över och ytterligare en dag närmre helgen. inte för att det är några planer i hushållet men det är ändå skönt med helg, speciellt eftersom det lovats vackert väder så då kan man ju hitta på några uteaktiviteter.
Dagen idag gick åt att lära sig om utvecklingsstörning, det var intressant som vanligt precis som när man läste det på gymnasiet. Skönt att få friska upp minnet för det var som sagt ett par år sedan och nu är man lite mera mottaglig till att faktiskt komma ihåg det för framtiden!

Vidare ner till cafeterian när skoldagen var slut, åt äckliga rester sen i måndags (okej det var kanske inte äckligt men mat är inte min grej)och efter lite samtal med en klassis så drog vi två tappra krigare våra fötter upp i datasalen. Båda två suckade när vi satte oss vid en varsin dator, hon med sin demensskrivning och jag med mitt arbete om stroke.

Jag insåg rätt snart att mitt arbete kommer bli crap eftersom vi har 5 ynka sidor till att fördjupa oss i någonting som man skulle kunna skriva en avhandling om, och jag misstänker att inte ens läraren vet vad hon vill läsa så jag körde på. 4 sidor hittills (varav en var min intervju av min far som jag anser skall besvara alla hennes funderingar, jag vet bara inte om hon förstår det)ska köra nummer 5 imorgon och sen ger jag upp, jag orkar inte bajsa ut mer arbeten nu! jag drömmer mig bort till vecka 14 då jag tänker ha lite semester vare sig jag får eller inte.

Jag kunde inte ens glädjas idag då jag såg att jag fått MVG både på cirkulationsprovet och demensskrivningen, jag satt bara och tänkte på alla andra saker jag måste lära mig. Vi har prov på nervsystemet på torsdag nästa vecka och förmodligen kommer vi få våran skrivning i utvecklingsstörning innan vecka 14 också så det är bara att köra på.

Efter ett par timmar hade jag ont i både huvudet och röven så jag kastade in handduken gick hem, flåsig och svettig kom jag hem och bara krängde av mig kläderna och drog på mig en väldigt underlig skapelse som lovisa köpt i vietnam förra året, det är helt sjukt skönt att knalla omkring och se sunkig ut, ska försöka ta en bild med telefonen sen.

Middagen idag blev två tunnbröd med smör och makrill, det är charmen i att LB jobbar massvis denna vecka, jag slipper dagens mest störande moment, middag! Det har kommit att bli ett extremt stort problem då allting är äckligt och jag är kontrollfreak så jag törs inte låta LB laga mat (trots att jag själv bara gör äckliga grejer), resultatet har blivit att det antingen är falukorv eller bröd jag äter, det är de två saker som jag inte får äckelkänslor av.

så nu sitter jag här, har tryckt i mig all överbliven frukt sen gårdagen också sitter och tänker på att jag inte har någon matlåda tills imorgon, jag får äta en macka eller nått. kanske en macka med falukorv skulle vara något. Eller ägg, stekt ägg!
Nej, det skall bli en fröjd om 4 månader när jag återfår kontrollen över min kropp och kan äta riktig mat igen (förhoppningsvis!)


April förra året, det var sånt vi gjorde då!


April och utgång på konrad


skämtar inte om att man längtar till sommaren och massa ledighet

Ah, dagen efter kvällen före i en stor stad i Östergötland!

Livets lilla mirakel.

Hade gjort ett inlägg från datorn men då dog mitt internet. Jävla com hem, dvindyrt och funkar när det vill!

Jaja, får återkomma när jag har internet igen..

Ja men visst är det en god morgon! En lektion idag och sedan en dejt med datasalen resten av eftermiddagen, somnade vid 8 i soffan igår, i en underlig ställning så jag hade jäkligt ont när jag väl gick och lade mig vid 9.
Sur som en citron somnade jag och vaknade vid klockan ett och kunde inte somna om förrän halv 3 och var redigt trött när LB skulle kliva upp klockan 6.

Somnade om och vaknade kvart i 7 när gubben gick till jobbet och jag drog mig upp ur sängen. Det är riktigt fint väder ute, och jag som har så jäkla ont i ögonen, tänkte jag skulle ha mina glasögon på mig men med dagens sol är det inte tänkbart att ha glasögon som reflekterar allting och gör att ljuset smärtar ögonen ännu mer.

Men solen skiner, våren är på riktig ingång och det kommer förmodligen bli en varm dag. Nu ska jag packa i ordning väskan och gå till skolan!

Allt är fullt idag, huvudet är fullt av information efter dagen, först nervsystemet och dess sjukdomar och sen en lång föreläsning om stomier. Den var intressant men efter två timmar så höll hela klassrummet på att falla ihop men då slutare vi och fick åka hem.

Jag hade lyxen att få bli skjutsad till Elins där någon lurat i mig att det fanns jordgubbar som smakade utsökt och enbart kostade 10kronor. Det var ingen lögn utan väldigt mycket sanning och jag köpte tre små lådor och inspirerad som jag var så blev det massa annan dyr frukt och lite annat smått att stoppa i kroppen eftersom min gubbe är borta ikväll.

Gubben som för övrigt skulle kasta handgranat idag, en helt vanlig dag på jobbet. Jag har slutat reagera när han kommer hem och säger sånt, det här med militärgrejer var bara spännande i början. Nu är det mest ointressant.

När jag gått hem från Elins så gjorde jag fruktsallad och tunnbrödrulle med skinka, tomat, sallad, ost och räksallad. Jag börjar känna att jag lever på bröd allt mer, undrar när riktig mat kommer börja smaka gott igen..
Jag har tryckt i mig hela 3 tunnbröd och har inte den minsta lust för fruktsalladen som står i kylen. Men snart så.

(jag lekte med en stomipåse idag, och frukten som blev över efter mitt skapande)

Då varvar vi ner, måndag är strax över och snart ska tisdag ta över. Vi har ätit mat och jag sitter nu i soffan och försöker hålla mig vaken en timme till så att familjen annorlunda kan börja.

Idag så var jag i skolan kvart över åtta men kom inte in på datorn förrän kvart i nio, sen höll datorn på att schabbla bort mina dokument hela tiden. Man kunde få hjärtslag för mindre. Vid strax efter tolv var jag klar, demensen och cancern inskickade nu ska jag bara göra fördjupningsarbetet denna vecka innan jag förtjänar mysig ledighet utan någonting på hjärnan.

Jag hade tur idag då en till klassis var i skolan och jobbade så jag fick lunchsällskap och någon att samtala med medan jag väntade på att klockan skulle bli två.

Klockan blev två och jag knallade ner till barnmorskan, skulle träffa den nya för första gången idag. Hon hade med sig en AT-läkare som satt bredvid och såg riktigt glad och uppmuntrande ut. Dock hjälpte inte det i min totala skräck att vara där, hon var snäll och informativ och jag lyckades staka fram att jag får rysningar över sådana besök och att saker är lite stressande för tillfället med all denna jämförelse och måsten hos gravida kvinnor och omvärlden.

Hon var mycket förstående och sa att vi gör det bästa av situationen och att jag inte alla behöver stressa eller oroa mig, skönt med andra ord. Sen mätte hon livmodern och visade mig hur jag kunde känna kanten som tydligen var väldigt tydlig på mig. 22cm mätte den, precis i medelkurvan på skalan, vi lyssnade även på hjärtljudet och bebis finns där, den lättnad man känner varje gång det bekräftas är obeskrivlig. Hjärtat slog i 134 slag/min och medan hon mätte det så kände jag att den på andra sidan inte alla tyckte att det var kul att någon körde ett instrument i hemmet för den sprattlade tillbaka.

Nu är det nog inte lång tid kvar innan de riktiga sparkarna börjar, speciellt då det sprattlas mer och hårdare för varje dag.
Efter besöket var jag in till smycka och lämnade in våra ringar för gravering. Det blev inget gjort med det när vi köpte dem då originalplanen var att gravera dem med bröllopsdatum. Nu har de planerna också ändrats en del, inte för att det finns så mycket till planer för den som undrar. Äh skit samma, ringarna ska graveras och nu får man känna sig naken till nästa tisdag.

Jag lyckades komma hem strax innan halv fem och har nu inte gjort så mycket annat än matlagning och disk. Nu är huvudet tomt och segt, hjärnan känns som hallonkräm och det blir tidigt i säng.

Farväl

(åh sommar!)

Lustig grej hände idag efter promenaden och innan handlingen, jag slog ner min charmiga lilla rumpa på våran vattenklosett, LB sitter i vardagsrummet och jag tror att han har tvn på för jag hör en del konstiga ljud.

Efter ett tag så lokaliserar jag ljuden som vuxenskoj, jag börjar fundera på vad LB sysslar med utanför min heliga ensamstund.

Jag hojtar ut i vardagsrummet, och följande konversation äger rum
"Daniel, vad tittat du på?"
*svaret kommer tyst och lite pojkaktigt"
"det är inte jag, det är grannen"

Jag inser då att på andra sidan väggen i detta uppenbarligen extremt lyhörda hus så idkar våra grannar vad vi kallar för samlag. Efter att ha blivit ofrivillig (men ändå ack så nyfiken) åhörare så kan jag konstatera att någon i det hushålletkollat för mycket på porrfilm för det var inga nådiga ljud. Antingen det eller så var den andre parten extremt erfaren.

Så, vi har alltså musik och party från de flesta grannar runt om och bakfyllesex från de som bor vägg i vägg med vårat vardagsrum, badrum och sovrum. Detta betyder krig!

Utöver det så har jag inget att informera om, nu ska jag tvinga min andra halva att ge mig massage!

På återseende!

Och ingenting gjort i helgen! Jag kom ju på det briljanta att vi är lediga imorgon och studiedag på onsdag om jag inte minns fel så jag har fortfarande tid! Det är riktig gymnasieanda, jag minns gymnasiet, jag var efter i tre år med uppgifter, varje terminsstart så lovade jag mig själv att inte ligga efter.

Likförbannat så stampade man efter, mitt och sandras projektarbete exempel, vi limmade in allting på svensklektionen timmen innan det var deadline, vi fick IG-varning på en av träffarna med handledarn, dock så var Sandra grym på att munbajsa bort henne så att vi slapp en skriftlig varning. Slutresultatet blev hur som helst bra trots att vi tagit alla genvägar vi kommit på!

Sen hade vi ett gemensamt arbete om Downs syndrom vi skulle lämna in, då kände vi att vi inte hade tid så jag slängde ihop arbetet medan Sandra gjorde efterforskningar till projektarbetet.
Ah, gymnasiet var great, tänk att man inte insåg det förrän de sista veckorna när allt var inlämnat och skolstressen lugnat sig. När vi mest satt på gräsmattan mellan kyrkan och skolan och solade eller satt på stan och drack kaffe och rökte.

Hur som helst, det var snart 4 år sedan det var över, och de 3 år man tillbringade där gick så fort, rudbeckianska i Västerås, finfint!
Idag har vi degat, brottats och fikat. Jag förstår inte varför jag tror att det är en bra idé att försöka övermanna en 200cm militär, det slutat alltid att jag får ont! Sen tog vi en promenad ner på stan, dock har jag börjat få håll allt oftare, det skumpar för mycket där inne tror jag.

Fika på rådhuset som vanligt och sen hem igen och snart ska vi till Ica och handla för veckan.
En lugn och skön söndag med andra ord!

(dagens bilder blir veckans dokumentering av magen i v.22+5, brottningsmatch och en mms-bild jag fick föreställande sid som hjälper sin farbror att blåsa ljus)

Alltså, jävla helg! I veckorna är det lite lugnare men på helgerna så blir man någon form av passiv festdeltagare, jag blir fan knäckt. ALLTID samma dunkande från eftermiddag till kväll.

Jag vägrar vara surtant som kommer och bankar på, får rysningar och associationer till katt-Kerstin som jag bodde granne med i Västerås. Hon var otäck och Jag vill inte bli sån. Som sagt bor man i lägenhet så ska man tåla grannarna, men grannarna tror att de bor i hus tydligen..

Det vore skönt att flytta till ett fristående hus så att man slipper tänka på hänsyn till grannarna. Det är dock många år bort och fördelarna med våran mysiga tvåa är helt klart bättre än nackdelarna som faktiskt bara är grannarna i huset!

Hela dagen idag har gått, min säng var så extremt skön imorse så det tog flera timmar innan jag klev upp. Sen har jag gått mellan soffan och köket typ. Som vanligt så är det bara skit på tvn, men om typ två timmar är gubben hemma från Sthlm så då slipper jag vara ensam åtminstone!

(dagens falska marknadsföring, det var en briljant förpackning men innehållet smakade skit!)

Nu blir det ett inlägg om bara det, så bryr man sig inte så behöver man inte läsa.

Men jag tänkte göra en liten lista till mig själv så att jag inte glömmer bort hur de senaste månaderna har varit.

September 2011, jag blir sen i en vecka, tar ett test som är negativt. Berättar detta för LB och när vi börjar prata om det så insåg vi båda att vi var lite besvikna över det. Vi kör en klassiker i och säger "händer det så händer det" och jag slutar med P-piller.

Oktober 2011, prick en månad efter nedläggningen så kommer första hormonfria blödningen och jag är nöjd att kroppen fungerar utan hormoner.

November 2011,jag är enligt min mensapp på telefonen tre dagar sen, är övertygad om att det är stress och blir mest irriterad. Har inga direkta symtom och orkar inte tänka efter. Blir frustrerad och går till Apoteket och köper två test. En halvtimme innan jag ska vara kväll på praktiken så testar jag det första för att släppa tanken. Efter två sekunder visar det positivt och jag svimmar lite mentalt av känslan att befinna sig utanför sin egen kropp. När jag börjar tänka efter så har jag varit svullen, jättetrött och illamående! Men eftersom allt varit lite upp och ner med praktiken, ojämt schema, inte den bästa kosten, ingen motion så antog jag att symtomen berodde på det.
På min födelsedag den 2november när jag avslutat de sista 12 timmarna på praktiken och halvt död går hem, möter jag mannen i porten, han kommer då direkt ifrån jobbet och högvakten i Sthlm som han varit på i över en vecka.

Jag är trött och lite ledsen eftersom praktiken är slut och jag tillbringat hela min födelsedag på ett pensionärshem (dock var både personal och boende jättemysiga och grattade). Och han var om möjligt ännu segare efter att ha jobbat dygnet runt i en vecka. Vi går in och upp, pratar lite och jag tänker på alla de sätt man bör berätta för en människa att denne ska ha barn. Glömmer dock allt och vill bara få det gjort, få dela nyheten. Resultatet blir att vi står två övertrötta personer i ett nedsläckt kök och jag säger att jag måste berätta något, med i det tillstånd jag är i så låter det inte alls som ett glädjebesked, det tar några minuter av stakande innan jag med huvudet inkört i hans bröstkorg säger "jag är gravid".

Reaktionen var chock och glädje samtidigt, inga direkta kommentarer. Mest tystnad (efter kommentaren "fan vad fort det gick")
Efter det så började äventyret. Eller helvetet beroende på hur man vill se på saken.

November och december flöt ihop totalt, jag orkade samla ihop mig på morgonen, gå till skolan och försöka lyssna på vad någon sa. Orkade inte engagera mig, var mest bara nedstämd och ledsen, kände att jag inte hade någon lust alls att berätta för omvärlden, vad hade de i min mage att göra? När jag kom hem somnade jag, vaknade ibland och mådde fruktansvärt illa, all mat var äcklig och fick mig att må illa. Jag hade dock turen att aldrig behöva spy.

Ju fler veckor som gick desto sämre mådde jag, till slut var jag inte ens lite glad över att det bodde någon där inne. Var säker varje natt att jag skulle vakna och få missfall eftersom det är vad alla tycks få. Det fanns några ljusglimtar dock Föräldrarna fick ta del av nyheten väldigt tidigt och det möttes med stor glädje.

Annars var jag mest konstant grön i ansiktet med stora svarta påsar under ögonen och klarade inte av att äta riktig mat. På något vis tog jag mig igenom det, veckorna gick och sakta ökade jag på antalet vakna minuter per dygn. Värst var det dock efter inskrivningen hos barnmorskan, en elak satkärring som tittade på oss, ställde obehagliga frågor och skrattade kallt efter allt hon sa. Jag har nog aldrig blivit mer illa bemött av någon då hon fick det att låta som att jag hade problem med alkoholen och predikade för mig HUR man äter rätt och när jag sa att det inte var några problem att jag är väl upplyst i det så tittade hon snett på mig och det lyste igenom att hon inte trodde mig. Detta var bara toppen på det berg av skit hon och hennes kalla skratt öste över oss och när vi var färdiga hos henne kände jag att jag inte förtjänade att vara gravid. LB som inte klarar av att ogilla folk hittade inte ens något positivt hos henne. Vi åkte uppåt landet mot byn efter det besöket för jag kände att jag orkade inte åka till skolan de sista dagarna innan jul för jag bara grät och grät, det tog inte slut med gråt den dagen.

Fortfarande var psyket crap och jag ville inte prata om det, tanken av att berätta för omvärlden var mer skrämmande än att hoppa framför ett tåg. Efter nyår så sa jag till dem som visste att de var fritt fram att berätta för alla de kände för jag orkade helt enkelt inte, då är det skönt med människans behov av att skvallra.

Finaste ljuspunkten var den 11/12-12, efter en inte allt för trevlig helg i Sthlm, där jag mådde illa och LB hade sina problem som resulterade i en natt där jag gråtandes som ett barn var uppe och pratade i telefon med en mycket kär vän. Och sedan inte orkade ta tag i fnurran på relationstråden åkte in till stan och gick på skansen, en dag som slutade i kaos och jag satt halva vägen till Skövde och kände att när jag kom fram så skulle jag lägga mig under en sten och stanna där.
I Örebro stannade vi och åt, då började vi prata med varandra, jag hade de 15milen dit suttit tyst och apatisk och LB satt och skruvade på sig i sitt säte.
Efter maten och det faktum att vi klarade av att kommunicera med varandra igen så var det bättre stämning i bilen och när vi åkte vidare så blev han alldeles nervös och svettig, jag tyckte att det var underhållande och vi pratade om allt möjligt, mest framtid efter ett långt krångligt samtal får han ur sig det han vill "älskling, vill du gifta dig med mig". En mening som sitter fast i min hjärna och som jag fnissar lika mycket åt varje gång. Svaret blev ja och senare samma vecka så köpte vi ringar och bytte på Rhodos över en middag med rutig duk och tända ljus.

November, december som flöt ihop, julafton var jag trött och slut och var garanterat inget glädjerus, nyår var jag lite piggare och sen gick det framåt. Jag var nästintill människa igen, orkade vara vaken till åtminstone 19 på kvällarna och kände mig pigg på att avsluta höstterminen och påbörja vårterminen.

Januari flög över- tröttheten blev bättre och jag kunde äta igen. Det blev dock kortvarigt för i februari så tappade jag all lust till mat igen, jag äter men jag minns inte hur det var när man tyckte om det man åt.
Februari- vi fick se den lilla på ultraljud och då blev det på riktigt, jag börjar växa även om jag inte kunnat ha mina byxor sen i december eftersom jag varit så svullen så börjar det nu växa till, även om inte magen är rund så blir den större.

Mars- nu har de roliga hormonerna kommit på besök, jag blir som ett barn och det är kaos i hjärnan över enkla saker som vad vi ska äta till middag. Allt smakar äckligt och jag lever på bröd i olika former. Halsbränna varje dag och magen vill inte sköta sig alls, jag har haft problem med den i tre år nu, det gör ont när man äter vissa grejer (alltid olika) sen vill inte tarmarna arbeta. När man är gravid så kommer de symtomen naturligt av hormoner och sen av att bebisen trycker på tarmarna vilket gör mina vanliga symtom på gränsen till outhärdliga. Utöver det så har kroppstemperaturen fått fnatt och när alla andra fryser så tycker jag att det är alldeles lagom. Och sist men inte minst, andfåddheten, tar jag en promenad på över en halvtimme så känns det i kroppen som jag sprungit ett maraton, håll över hela magen, det känns som att organen spelar tennis och benen krampar.

Så, här har vi den halvt kaotiska känslomässiga och kroppsliga kampen hittills, nu har jag bara det roliga kvar som den snabba viktuppgången, vattensamlingar, åderbråck, foglossning och för att inte glömma förvärkar, hudbristningar och den faktiska förlossningen.

Jag har otroligt svårt att sympatisera med kvinnor som vill ha 11barn. Då har jag om jag ska vara ärlig ändå haft det väldigt lätt rent fysiskt och mest haft små problem med illamående, trötthet och alla de andra sakerna som ingår.

Men jag skulle kunde kunna påstå att vara gravid har varit bland de värsta sakerna jag låtit mig själv gå igenom. Jag pratar absolut inte om personen som växer där inne då jag varje gång jag känner av den med en spark eller puff eller duns som det nu känns som får ett glädjerus som gör att jag intalar mig att jag utan problem klarar de kommande 16 veckorna.
Utan jag talar om det faktum att mina mest intima delar är offentliga, att det helt plötsligt är okej för alla i världen att taffsa på mig, att jag inte får äta vad jag vill, är begränsad i hur mycket jag kan göra för att det hela tiden är någonting som säger stop. Jag kan inte sova som jag vill, och jag har inga sköna fina kläder jag kan ha utan att se ut som en uppstoppad elefant (trots att mannen halvt entusiastiskt försöker säga att jag ser ut precis som vanligt och är fin, så räknas inte det för jag känner mig som den fulaste människan i världen). Lägg även till stressen över att jag gör fel, att jag inte äter helt ekologiskt, motionerar hela dagarna för att underlätta förlossningen och vägen tillbaka till kroppen,att jag skulle öka för mycket i vikt, att min graviditet inte alls är som alla andras, att mitt barn inte redan börjat sparka så att magen står i alla hörn, att jag mest är en degig klump som i bara linningen ser fet ut och inte gravid, att brösten hänger i navelhöjd och att bröstvårtorna är gigantiska och så utstående att de skulle kunna peta ut ögonen på någon om de nu hade stått utåt och inte nedåt,alla miljoner saker som kan gå fel, faktumet att det är skambelagt att inte älska varje sekund av upplevelsen och att man är onormal om man inte redan mentalt tänkt ut framtiden för den lilla saken i magen och ständigt är på rosa moln över hur perfekt livet kommer att bli när vi fått vårat kärleksbarn.
Sen om man ens börjar tänka på vilket samhälle jag ska släppa ut barnet till, där man nu inte ens får vara pojke eller flicka utan man måste vara en "hen" där man blir kändis på att blogga och kan ha det som ett yrke. Att man får bo hemma tills man är närmre trettio och där begreppet curling-förälder finns. Inte konstigt att man har halsbränna med all den tyngd som läggs på ens axlar.
Det är en myt att man kan leva ett helt normalt liv under graviditeten, eller man KAN säkert sen om det GÅR är en annan femma. jag ska radera mitt konto på familjeliv, sluta läsa böcker och gravidtidningar, börja nynna svenska nationalsången varje gång jag kommer i kontakt med en robotkvinna som är programmerad till att att vara en prettomorsa och framförallt ska jag tänka på min svägerska, på att hon gått igenom detta TVÅ gånger och båda gångerna fått så fina och perfekta resultat att det måste finnas hopp för mig då räkan har lite samma gener som dem.

Så, klagandet är över, snart kommer de lulliga mammahormonerna ta över och jag kommer sitta nöjt i ett hörn och prata med min egen mage, hest viska "my precious" och sen stolt predika för hela världen att det här med att bära ett barn är en konst och att kvinnor inte uppfyllt sin funktion för än de har fött ett barn helt utan bedövning.

Upplevelsen och känslan är olika för alla, kom ihåg det Kristin!

Det ska enligt rykten jag hört vara värt det när det är över, så vi gör det bästa av situationen och tänker på att mer än halva tiden faktiskt gått och att det kommer att komma ut en människa som är värd allt guld och gröna skogar i världen, det känner jag resan nu när den ligger och bökar. Dock borde den växa till sig lite till så att jag får känna den ordentligt!

(jag fick en bild igår, det stod att han var nerpackad i en banankartong på väg till mig, dock litar jag inte på posten med så dyrbart gods!)

 

Idag var vi lediga, eller anledningen till att vi var lediga var för att det var vård college cermoni på högskolan, och jag som klassrepresentant fick närvara, dock hängde jag inte med så mycket i vad det handlade om men det var tydligen en bra sak!
Jag och Rebecca som var där ifrån djupet satt vid lärarna och skrattade när vi såg att de var lika intresserade som oss, de flesta satt och klottrade i sina papper eller viskade till varandra.

Visade sig sen att de flesta var lite småirriterade på att det var mycket snack ifrån folk som inte hänger så mycket praktiskt i vårdbranchen..

Maten var god (och gratis) sen var det kaffe och små wienerbröd och till sist hemgång, trevligt att komma ut och se på folk.

När jag kom hem fick jag en knäpp, bestämde att jag inte ska göra några skrivningar idag, cancern ligger för övrigt tryggt och säkert i skolans dator så det blir demensen i morgon.
Däremot tog jag tag i skrubbandet av köket, diskberget vi inte tagit tag i på hela veckan och sen fortsatte jag över till sovrummet, ska byta lakan, vidare till badrummet som blev helsanerat. Inte för att hemmet var i någon form av hälsofara men jag gillar inte att ha fläckar och smuts omkring mig!

Snart är det unga mödrar på tv, sen ska jag sätta på nya lakan på sängen och hänga upp mina nya handdukar i badrummet när det torkat och till sist avnjuta en promenad ner på stan och handla lite frukost så jag överlever helgen. (jag gillar inte min kvartertsICA så jag tänkte testa Willys på stan)

Ännu en mycket intressant afton i mitt liv, åh fredagar som en gång för längesen bjöd på så mycket annat. Men jag trivs, det känns skönt med en planlös fredag hemma! Speciellt då
Det om två veckor bär av uppåt för att umgås med världen i 9dagar.

Köket mitt i saneringen..

Det blev en bättre dag idag, dock så är jag otroligt sliten, halva klassen var borta och andra halvan var på depphumör eftersom solen inte ville närvara idag!

Men men, lite blev gjort, jag fick handledning och känner att jag nu kan avsluta min canceruppgift. får göra det imorgon, eller i helgen. Är som sagt ensam i helgen, då ska jag njuta av att städa undan häromkring, inte stöka ner och göra färdigt cancern, demensen och sen komma igång med skrivandet på mitt stroke-arbete. Jag börjar bli galen nu, jag kommer ingenvart!

Nej, LB ringde nyss, han slutar egentligen sent på torsdagar men idag slutade han tidigt, happyface som ska gå och klä på mig och sen ska vi ut och äta, förmodligen skräp igen men ändå..

nej nu måste jag att springa så något blir gjort. Återkommer sen!

Tredje gången gillt. Idag lyckades jag ta mig till arenan, det var grymt skönt att få flyta omkring ett slag. Speciellt efter denna dag.

Dagen blev inte bra helt enkelt, alla förutsättningar fanns, en lektion, sluta tidigt, bra väder, skönt folk. Men nej jag var helt förstörd hela dagen, arg, sur och trött helt på grund av ingenting. Bråkade på min stackars fröken för en fjantsak, klagade på allt och alla och fräste som en katt åt saker som ingår i den vanliga jargongen i skolan.

Nej en helvetisk dag, jag har försökt listat ut orsaken till humöret men det finns ingen! Jag har försökt att inte skylla på hormoner men när jag nu efter badet insåg att jag inte orkar göra lasagne och heller inte vet vad jag vill äta till middag och höll på att falla i gråt i fosterställning på golvet i omklädningsrummet så är det förmodligen hormonerna som är ett faktum!

Innan badet så satt jag i skolan och jobbade med lungcancer ett par timmar kändes rätt opepp för ingenting blev bra. Dock var dagens ljus att jag upptäckte att jag fått MVG på diabetesskrivningen jag lämnade in här om dagen.

Positivitet och mindre hormoner till morgondagen tack!

LB for iväg på sitt hemliga uppdrag han började tidigare idag på grund av det.

Jag är dock väldigt vaken trots att jag inte orkade somna i tid igår och för att även jag vaknade av hans klocka halv sex. Tänkte att det är lika bra att kliva upp och ta tag i livet. Onsdag idag, en lektion som slutat tolv. Sen har klassen information om tredje terminen men det känns inte så lönt för mig att gå på eftersom jag då förmodligen inte kommer att bo här, plus att jag då har en 1månads bebis att hänga med.

Men men, är det något jag borde lärt mig det senaste åren så är det garanterat att saker aldrig blir som man tänkt sig. Vem vet, i höst kanske jag har emigrerat till Finland och odlat skägg. Det är spännande att vara med;)

Nehepp, dagens viktigaste och godaste mål nu då.

Jag är så trött så jag tror jag svimmar! Det blev inget bad idag! Jag var hem och fixade i ordning Fredriks present, vid fyra så gick jag hemifrån för att posta presenten och hinna till LBs jobb i lagom tid till han slutade.

Jotjena, när jag nästan var där får jag sms om att han slutar 17 idag. Så för att fördriva tiden så knallar jag vidare och tar en promenad och runt en timme och en kvart efter att jag lämnat hemmet så hamnar jag på arenan där jag väntar in LB 17.30 dyker han upp och det visar sig att han fått stanna på jobbet och packa inför något hemligt uppdrag imorgon.

Eftersom klockan hunnit bli så mycket och jag redan lyckats röra mer på mig än vad min kropps energinivå orkade med så åkte vi hem och lagade mat.
Köttfärssås och spagetti stod på menyn idag, jag glömde bort att jag äcklas av köttfärs och lyckades salta alldeles gör mycket och utöver det hällde jag grädde i hela köket. Resultat. Köket blev klibbigt och maten smakade vidrigt. Åt lite och blev så äcklad att det blev macka till middag istället!

Efter dagens prov, långpromenad, friska luft, klantighet och matintag så är jag nu äckligt trött. Skönt med sömn sen och även lite sovmorgon imorgon så är vi pepp som tusan igen!

(inläggets bild får bli en prålande bild på lilleman, ingen i hela världen kan få en på så bra humör som han!)

Prov gjort, det var lättare än det förra, däremot är det drygt att reflektera och diskutera när man skriver för hand, satan vad med skrivkramp det blev.
Vet inte om jag var tydlig nog, hade varit skönare att göra det muntligt, men vi får se hur det går!

Blev inget bad igår, vi var för trötta och lata, lagade mat och sen tippade jag i säng vid 19, LB kom in och sällskapade, vid 20 så skulle han gå ut och stänga av tvn, dock bytte han kanal till 4 där familjen annorlunda visades trots att han några timmar innan bedyrat att han inte alls var så inne i den serien utan skyllde på mig.. Män är underliga varelser! Dock klev jag upp igen och kikade på veckans bästa program! Är det någonting som fungerar som preventivmedel så är det tusan den serien!

Efter provet idag blev det fika på stan med klassisar, det är fan underskattat att fika på våren, gå ut i friska luften och umgås som riktiga människor.

Sitter i skolan nu, vi kikar på film "underbara älskade" får vi se idag, bättre än jag trodde faktiskt. Ska ta mig hem sen tror jag och posta brevet till lillebror, så att han får det till födelsedagen sin! Efter det däremot så blir det bad på arenan, ska möta upp gubben när han slutat jobba.

Räkan pickar i höger sida av magen, det känns som det bor en kyckling där i, alltid i höger sida också, är lite besviken på att det är så dåligt med rörelser, Går in i vecka 23 idag och det händer liksom ingenting. Om någon månad kommer man väl sakna den här tiden när det då förmodligen kommer att bråkas för fullt där inne, och vecka 24 ska ju vara normal tid för rörelse hos förstföderskor men "alla andra" får ju känna hur mycket som helst känns det som. Bara min räka som är snål!

(gårdagens utsikt från balkongen)

ss

Jag sitter på min balkong, den ligger högst upp på tredje våningen närmast solen! Det innebär att nere på gatan så är det vanlig vår folk har jackor på sig, men uppe hos mig är det sommar, de få vindar som blåser är kalla men jävlar vad solen steker.
Jag har faktiskt bara ett linne på mig, där jag dragit ner banden under armarna också. Visserligen har jag full mundering på överkroppen men det är ack så skönt.

Kom hem nyss, vi var på studiebesök med skolan. Barn rehab, ett sånt ställe jag kan känna borde öppna på fler ställen i landet! Gjorde en knäckemacka och en smoothie med frysta hallon, blåbärsyoghurt, apelsinjuice och lite jordgubb. Mycket välsmakande!

Jag har tagit med mig böckerna ut också, ska koppla upp mig på lite musik och läsa lite mer tills imorgon, förstår inte riktigt om jag missat något när man hör alla andras hets över det vi borde lärt oss.. Men men, vi kör på bah, lämnar detta bakom oss och går vidare.
Imorgon ska vi börja med vård vid livets slut också, ska bli intressant att fördjupa sig ännu mera i!

Har förövrigt en sjujävla värk idag, känns ungefär som att mina ben vill koppla loss sig ifrån kroppen, plus att det drar i ryggslutet och i nedre delen av magen. Ska ta mig till arenan sen med gubben, vi behöver båda två lite uppmjukande simning eftersom vi är stela som två pinnar.

På återseende då!

Jag fick glass idag med. Åt även lunch på mc donalds, världens prettomorsor sitter förmodligen nu och äcklas av mig. Men det var gott, fast dock bara idag har tröttnat på skräpmat, egentligen på all mat. Förutom frukost, mm frukost. Alltid samma sak, en knäckemacka och en mjuk macka med smör, ost, skinka, sallad och tomat på och till det ett glas apelsinjuice. Resten av matintagen är bara för att slippa vara hungrig!

Nej promenad, sightseeing runt kvarteren för att stirra på folks bostäder, vi är väldigt inne i hem nu. "sådär skulle jag kunna bo", "kolla färgen", "oj under vad ett sånt kostar". Och hemnet, alltid hemnet på fritiden. Jag skulle aldrig klara av att vara mäklare, en är så trött på hus och hem nu. Kanske för att jag känner stressen över att vi ska göra oss av med detta (som jag älskar denna lägenhet!) och hitta något nytt, inte för dyrt, inte för mycket renoveringsbehov och inte för hög avgift. Suck. Mer om det i framtiden!

Vi for till Ica och handlade, fick äntligen tag på en vettig låda till räkans grejer, sånt man får för sig att köpa, sånt vi fått osv. Är inget stort fan av att inte ha koll på prylarna! Och eftersom vi förmodligen kommer flytta innan nedkomsten så är det en ännu större anledning att ha allt sånt redan färdigpackat!

Praktiskt och genialt, precis som jag vill ha det!

Söndag igen, måndag imorgon, massor som bör/ska göras..
Har suttit en stund idag med och lärt mig mer om det jag ska kunna på tisdag, kör i etapper för att saker ska fastna.
Gubben åkte på att städa när jag skulle studera, lika bra att aktivera honom också! Damma, dammsuga och torka golv. Sen själva städningen, lägga saker där de ska vara och se till att allt ser snyggt ut är min avdelning.

Idag är det vackert väder, ska försöka gå ut på promenad, balkongdörren står öppen för vädring så det är kyligt här inne, kyligt men fräscht!

Jaha, njuta lite idag då eftersom veckan bjuder på allt det där jag skjutit framför mig, Dags att lägga lite bakom mig så att jag har tid för demenshemskrivningen vi får på fredag och har en vecka på oss att lämna in. Som sagt, tur att en är bortskämd med tid på KOMVUX så att det finns tid att lata sig i schemat, minns en gång när jag fick för mig att läsa på universitet, då hade man 250 sidor litteratur i månaden, facklitteratur också! Nu klagas det om vi har tjugo sidor till provet! Älskar det, mer hår blir kvar på huvudet och konstigt nog fruktansvärt mycket mer kunskap i huvudet!

Ja, ut i solen. Jag ska ha glass!

Efter torsdagens nederlag med att världen kaskadspydde snö över oss, så tycks nästan våren vara på ingång, tidsenligt också. Nu kan väl mars bara gå fort så vi får april och slipper vara rädda för vintern!

Imorse blev jag väckt av LB innan klockan sex (?!) det brukar alltid vara jag som väcker honom, men vi hängde i sängen och flummade runt/halvsov/pratade/bara njöt av tanken att tvånget att gå upp inte fanns. Tillslut övervann hungern och vi åt, sen satte jag mig och umgicks med böckerna i några timmar. Tänkte skriva ner allt jag ska lära mig i mitt kollegieblock så jag slipper sitta med massa böcker!

När jag tröttnat så tog vi en promenad då det var lite sol, dock var det mycket blåst och solen gick i moln, men innan dess var det awesome! Lunch på stan och ett varv för att köpa present åt den lilla brodern som blir 20 på torsdag. Sen blev det en promenad på halvt outforskad mark innan vi premiäråt en magnum double som ÄNTLIGEN är tillbaka för sommarsäsongen!

hemma igen så fortsatte jag hänga med böckerna ett slag, men det är på något konstigt sätt roligt och avslappnande så timmarna går utan att man märker något.

Men nu har jag tagit lite ledigt, ska fortsätta ikväll eller i morgon.


 



morgonens sysselsättning, underhålla sig med dåliga appar.


det dagens sysselsättning- och ja, jag färgsorterar min information, den är så mycket lättare att ta in då.


Str 56. Ser dock gigantisk ut, tur att även räkor växer


På stan köpte vi en ny liten grej, köper det mesta i str 56, misstänker att vi inte kommer att få en liten räka i str 44 eller 50. Blir det så har säkert räkans snälla kusiner en body eller två till låns då de var små och pluttiga när de föddes. Försöker för övrigt att inte köpa så mycket alls då jag misstänker att räkans mormor/farmor/alla andra i världen är tämligen köpsugna, plus att kusinerna kan ha en del till utlåning/bortskänkning och då känns det så bortslösat med pengar och världsresurser på massa nytt som vi knappt kommer hinna använda. Dock finns det en del som man känner att man vill ha som är helt ens eget.

Skola idag, diskussion om demens på morgonen och sen samtal om handikappades sexualitet på eftermiddagen. Till Ica och handla och hem.

På Ica säger gubben "ska vi ha fredagsmys ikväll?", jag vet inte om det är ett okej uttryck.. Som toppen på isberget så blir det tacos till middag, jag kan lika gärna döpa om mig till Svensson på en gång! Dock är det sådär väldigt skönt med helg, lugn och skön helg. Även om jag borde lägga massa tid till tisdagens prov.

Grannen tycker dock att helg är party, jag överväger att kortsluta all el i huset så att jag slipper det oändliga monotona dunkandet. Så höll inte ens jag på i mina verksamma dagar, jag avskyr hög musik i lägenheter! Hög musik hör hemma bilen eller på festival inte på en fjantig hemmafest!

Nästa helg är jag ensam igen, LB ska till Stockholm och gå på intervju och jag ska ligga hemma och tänka på cancer, det är nog bra då jag måste göra inlämningsuppgifterna snart! Då är det lika bra att vara ensam så någonting blir gjort!

Klassisar har hittat ny sysselsättning, brännboll, golf och tennis med pappersbollar
Våran snygga plansch med matspjälkningsorganet

Idag blev faktiskt någonting gjort, dock var hela världen på skithumör så det var mest tråkigt.
Vaknade imorse och LB säger "du kommer inte gilla det du ser när du tittar ut", vilket alltid innebär snö, oftast slasksnö. När jag gick upp och tittade ut så såg jag att himlen spydde ut slasksnö över Skövde.

Detta gjorde att jag liftade med snäll klassis till skolan och bara turen från bilen till klassrummet gjorde att man var slaskblöt och kall, sen körde det igång halva klassen var borta men vi som var där fick göra anamnes, omvårdnadsstatus och omvårdnadsåtgärder. Lunch och sen redovisning på den snygga planchen vi gjort på magsäcken och tolvfingertarmen. Dock blev redovisningen lite rörig och improviserad men det dög. Tog lite handledning i min diabetesskrivning och det visade sig att jag tänkt rätt och förmodligen fått med det mesta så nu ska jag korrigera den lite och sen lämna in.

Knallade ner till biblioteket och svor över allt äckligt slask, lämnade tillbaka en bok och sen tog jag mig en promenad hem. väl hemma blev det som vanligt, luften gick ur och jag har mest bara legat.
Borde dock börja titta på hjärtat och cirkulationsorganen, hjärtinfarkt, trombos och omvårdnadsgrejer till provet på Tisdag men jag har ingen ork. Jävla skitväder som får hela världen (inklusive mig) på dåligt humör.

DOCK hade dagen en hel del silverkanter, speciellt den delen där det såg ut som att jag får "påsklov" vecka 14, eftersom måndag och fredag den veckan är ledigt ändå och jag har läkarbesök i sthlm på måndagen så förklarade jag för min fröken att det vore guld om jag fick deala lite och få uppgifter till de fyra lektioner jag missar tisdag och torsdag. Hoppas min andra lärare är lika snäll för den onsdagslektion som jag behöver ledigt ifrån!

Nej nu borde jag laga mat och sen bli på lite bättre humör till i morgon, då är det trots allt fredag!


The studio Agusti 2010, helt sjukt att man betalar för sådana bilder, både fotografen och objektet var crap
för att inte tala om kvinnan som misshandlade det lilla hår jag hade på huvudet.


I kaffeautomaten på min skola så får man "kaffe med vitt",
det får mig alltid att undra vilken färg mjölk har

En gång var det inte en jävla skitdag, det var inte snöslask och jag var inte i Skövdelandet
Det var en omtumlande dag, jag var på skansen, det var sjukt sommarvarmt och vi hängde i Stockholm


Lillebror  tog studenten och jag och syrran skulle posa, blev inte riktigt snyggt
Lillebror har förövrigt tagit sitt första banklån och köpt sin första lägenhet.

Jag har funderat på varför sommaren är så romantiserad och grejt, när jag kollade igenom hårddisken för att se om det fanns någon rolig bild att lägga upp så hittade jag denna (bittra lätt äcklade Jennys skall nog inte titta)
helt plötsligt slog det mig, när sommaren kommer och man har privilegiet att få hänga i underbara miljöer med underbara människor så finns det ingen tvivel om att en del dagar slår alla andra!



Dagen efter midsommar vid en båthamn vid Östersjön
(Precis innan himlen öppnade sig och fyratusen liter regn hälldes över oss)

Min dator har varit mig trogen sen andra året på gymnasiet, den låter som en kol-patient och stänger av sig i tid och otid, men vi älskar varandra! Den har varit vid min sida vid såväl gymnasiearbeten som universitetstentor och nu komvuxskrivningar. Utöver det har vi gjort många spännande upptäckter på internet och sett timtals med film och serier.
Så nu är jag lite ledsen över att jag nästintill bytt ut den mot min Iphone, jag ska sluta med det! En telefon är en telefon och datorn är min gamle vän!

Nej, skämt å sido, vilken jävla vecka. Jag är så trött på mig själv så hade jag inte varit gravid så hade jag gett mig en omgång, helt plötsligt så är det roligare att tänka på annat än all den lärdom jag behöver få in i huvudet, jag har varken tagit en promenad eller simmat, jag lever på bröd och gör inga knipövningar. Tänk vad jag kommer få sota för min lathet snart.
Det är inte direkt som att jag blir motarbetad, måndag - ledig, Tisdag - ett studiebesök på en timme sen halv studiedag, Onsdag - ett studiebesök på en timme och sen slut. Detta har inneburit att jag haft 2 timmar skola denna vecka, studiebsöken har varit jätteintressanta. MEN efter dem så har man inte haft lust att åka till skolan och plugga och inte för att åka hem och få någonting gjort.

Resultat, igår var det fika med några i klassen och sen häng hos klassis och idag var det lunch på stan och sen stan och elins esplanad med en annan klassis. Socialt sällskap är efterlängtat och jag har varit svältfödd på det rätt länge, men det har även inneburit en lathet till allt annat som måste göras.

När jag kom hem från lunchen på stan/fönstershoppingturen så tog jag tag i en sak som diskuterades här hemma igår. Nämligen, könsbestämelse på räkan. LB har velat veta könet sen produktionen startade medans jag har dragit repliker som "men det spelar ingen roll" och "man måste inte veta kön för att kunna planera", TJI fick jag, jag tror inte på rosa, blommor och rysch pysch på flickor och blått, traktorer och skrubbsår på pojkar MEN samhället gör tydligen det. Jag har blivit för gammal för att trotsa samhället och ha åsikter hit och dit så jag föll för trycket och ringde till en privatklinik i stockholm för att för endast 650kronor sälja min själ till samhället och få reda på vilket kön räkan är utav (detta eftersom vi bor i 1800-talets sverige Skaraborg där de har som policy att inte skvallra om de råkar se ett litet organ på ultraljudet).

Plus att jag faktiskt håller med om att Ultraljudet man "får" faktiskt är en rent medicinsk undersökning där de mäter huvud, lårbenshals, kollar fostervatten, hjärta och magsäck och inte en nöjesundersökning där det skall läggas en massa överflödig tid på att leta efter könsorgan! (åter igen, dubbelmoralens Kristin, älskar man hårda system så får man tåla att dem även gäller en själv!)


Detta beslut är mycket enbart för att jag är planeringsfreak och känner för tillfället att jag inte vill lägga en spänn på eventuella barnkläder just för att allting är rosa, blommigt med krås eller blått och grönt med bilar på. Vet jag att det är en pojke då tänker jag göra revolt och köpa rosa (men MANLIGT rosa) och blir det en flicka (speciellt om hon brås på mig och sin far) så kommer det fortfarande kunna bli en grön body med en traktor på. Skillnaden här blir att jag medvetet gjort ett val att trotsa systemet och klä ungen min i sånt jag tycker är snyggt (även om varken rosa eller traktorer tillhör favoriterna och förmodligen blir det mest randigt och marint) oavsett kön på det.

Låter det som att jag fått någon form av föräldrakris? Jodå, skaffa en unge själv och se hur lätt det är blir då mitt svar! Samt att så kallade "neutrala kläder" är vitt typ. Sen finns det enfärgade bodys men det känns ju rätt beige, stackars barn!

Nej den 2 April är det dags att se räkan igen, då blir det på götgatan 83 E i stockholm och då får vi veta vad vi får. Booyah.

Nu fick jag ett samtal, så nu blir det ut i livet igen och hem och trakassera klassis som ska flytta och just nu bor i ett kaos. jihaw!


Hittade för första gången bilderna från nyår, Blev tvingad till en pussbild av LBs kusin,
jag kan ha varit lite motvilligt till att visa kärlek på beställning så observera nackgreppet


Jag förlorade, någonting som tycks ske allt oftare nu för tiden! (åter igen, nackgreppet)


Nej nu har jag inte tid med det här längre. Vi hörs!

Idag har vi haft studiebesök på KSS, vi kikade på vad forskarna gör, EKG, ultraljud på hals och hjärta, jag fick bli den frivillige på att göra ett ultraljud på hjärtat det var kul.

Sen blev det fika och snack i sjukhusets kafeteria och till sist ett hembesök hos en klassis som var lika eftermiddagsensam som mig.

Schysst dag med andra ord, när jag kom hem gjorde jag upptäckten att försäkringskassan gett mig ett trevligt litet brev om att fylla i vilken inkomst jag har från mitt arbete och då skall min arbetsgivare skriva under, det vore väl för väl om skolan var det enda jag gjort, nu måste jag få tag på chefen över Hebykommun som kan säga att jag jobbade där i somras..

Nej, jag ska nog lusläsa de där papperna tror jag, kanske ringa en rådgivare och höra vad jag skall ta mig till.

Papper har för övrigt aldrig varit min vän med tanke på att mina papper alltid tycks "komma bort" någonstans på vägen, eller inte bli korrekt lästa. Senast jag fick bråka var det CSN som inte gillade mig. tack gode Gud för den underbara kvinnan på min skola som ringde dem och lite kyligt informerade dem om att eleven Kristin Ekman minsann klarat av kriterierna för att få studiestöd utan några som helst svårigheter och att de borde undersöka sina papper lite mer!
Underbart professionell kvinna som klarade av att vara kylig och artig på samma gång och hjälpa en stackars hormonell dam i nöd.

Nej middag kanske det var dags för nu.. Om en liten stund.

Helgen är över, och jag sitter åter igen i soffan, varannan måndag är vi lektionsfria, jag har bestämt mig för att inte lägga fokus på språklig kommunikation och få allt de andra gjort istället. 
Då är det skönt med dessa måndagar, man kan arbeta med allt i lugn och ro!

Idag är jag dock seg, jag undrar hur jag jag vara trött när jag har sovit massor. Vaknade sent i morse, klockan 7 rättare sagt. Imponerad över att jag lyckats sova ända fram tills dess, insåg även då att jag inte kommer få någonting gjort idag.

Men i eftermiddag kommer LB hem, så då kör vi vardag ett slag igen. 

Jag har kopplat externa hårddisken till datorn, så kanske jag ska ner i något litet arkiv och hitta en bild..


för 2,5 år sen var Sid liten och tjock med Farfar på väg till Storlien

Lönehelg Hotellet för snart 2 år sedan, oj
 
Maj 2010, vi gillade blont


Festivalstövel med budskap


Dagen efter kvällen före, 2 Oktober på väg mot en spelning, bakis som bara den

Utgång västerås, December 2010. Känns lite svårt att tänka sig att
man ett år senare sitter i skövde, förlovad och gravid.


LB och Sid, huddunge trettondagshelgen 2011


3 November 2011, Tredje positiva testet på tre dagar. Graviditeten var ett faktum.
dubbelkolla resultatet

Sådär, tre år kan gå så fort om man bara tittar på en bild, men nu blev det lite påminnelse om att åren faktiskt går även om man gärna glömmer det. Men nu är det strax vår och förhoppningsvis lite mer händelser att fotografera.

på återseende!

Såg nu när jag korrläste lite i efterhand att min telefon har psykiska problem, därför ser bilderna i förra inlägget ut som de tagit LSD och hoppar omkring helt utan mitt kommando..

Så. Jag kanske borde blogga från datorn lite oftare.. Men det är drygt..

Helgen börjar bli tråkig nu, idag vaknade jag vid 5, låg och filosoferade i någon timme innan jag klev upp.
Bara skit på TV och jag älskade varje program. Jag tog en tur ut och ner mot stan idag också. Ett varv runt och sen hem igen, till soffan, igen.

Det har inte blivit något skrivande varken på cancern eller stroken. Däremot har jag läst ut min bok om en kvinna med alzheimers, det ska vi ha seminarium på i veckan. Min kropp hamnade i helgmode igår efter att jag suttit i fyra timmar i sträck, inte okej med dålig diciplin.

Nej nu tycker jag att min gubbe ska komma hem, eller ett litet vänskapligt besök skulle sitta fint, någonting som får mitt arsle ur soffan en helg. Det här med att ta det lugnt har aldrig varit min grej, dock så klarar jag inte av att åka 30-40 mil enkel resa varje helg för att försöka umgås med någon, när man kommer hem söndagkväll så är man helt slut i både huvud och kropp, stressad för att man inte hunnit med någonting de få timmar man inte varit tvungen att sitta i bilen. Eftersom jag får helg 15 på fredagar och resan tar 3,5-5 h beroende på väglag, trafik, behov av paus osv. Då går hela fredagen bort, lördag försöker man göra någonting och söndag är det några timmar och sen samma väg tillbaka. Det kan låta mycket med en hel lördag men med tanke på att jag har föräldrar och syskon som jag knappt träffar, vänner och framförallt mina småkillar som för tillfället har högsta prio varje besök uppåt (eftersom de växer så att man knappt hinner med och ligger 20 resp. 22 år efter alla andra i ungängestid) så blir det inte så mycket tid som man önskar.

Lägg sedan till att man på helgen försöker göra sådant som man inte hinner i veckorna, sist vi var i Sthlm så gick en hel lördag åt att åka runt hela stan och leta barnvagn. Sen så kan man inte kräva att alla andra ska sluta leva sina liv när man kommer förbi (även om man är lite sugen ibland) och då går det bort tid där för att folk har jobb/familj/andra nöjen inbokat.

Så ledsamt nog så kommer förmodligen den här vårens besök uppåt vara väldigt få då det kostar väldigt mycket och tar mycket på krafterna.

Nu blev det här en väldig klagosång, men jag tror att jag är uttråkad och då vill man tycka lite synd om sig själv. När det väl kommer till krita så blir de där besöken säkert lika täta som innan då LB har fått jobb, när och var vet vi inte än så det är väl snarare ett löfte om jobb. Men det tycks ju gå fort i vändningarna här och börjar han jobba i Sthlm under vår/försommar så blir det nog mer häng uppåt för min del med.

Nej tacka gudarna för att Sveriges sexigaste man (karl/gubbe?) är på tv och underhåller mig! Per Morberg, vad vore Sverige utan dig?

(jag har verkligen inga kul bilder i Iphonen men här har vi en dregglig sjöman, en naken lilleman och gårdagens underhållning)

Nu har jag kört i fyra timmar, diabetesskrivningen är typ klar, ska ta mig lite handledning i veckan bara.
Nu har jag ätit lunch och klätt på mig, ska ta en tur mot stan och promenera lite.

Idag passade jag på del två i dokumentationen, vecka 20+4 alltså:
(dock brukar den inte se sådär rund ut men idag så)

Jag somnade halv åtta igår, vid kvart i nio gick jag och lade mig i sängen. Sen har hela natten bestått av sjuka drömmar. Strax efter sex vaknade jag och vid sju var frukosten på bordet.
Nu har jag ingen ursäkt alls till att inte göra hemskrivningarna.

Jag återkommer när jag förtjänar nöjen igen.

Igen, veckan har som alla andra gått fort. Idag börjar vi klockan nio så jag ligger i soffan och ska strax packa ihop och gå till skolan.
Skövde bjuder på strålande väder så idag kanske man skulle ha converse om de fortfarande är användbara.

Nej nu är det dags att röra på sig, ikväll är det ensamtid och helgen är plugg eftersom jag som sagt är alldeles ensam.

Gårdagens skola blev försök till ambition, det gick relativt bra om jag får säga det själv, men lite fick vi gjort!
Sen skulle man lätt kunna tro att det ligger en bebis i en mage, dock är magen farsans och där i har vi ingen räka..

Jag hänger på stan och väntar på den bättre hälften. Död i hjärnan efter en dag i matspjälkningssystemet, återkommer med det senare.

Nu blir det en bild på torget i solen, rätt awesome!