Halloween, alltså vi gör väl inte sånt i Sverige? I år tycker jag att det varit värre än någonsin! 
Nyss ringde tre spöken på dörren (vi öppnade inte!) men i påskas då var det minsann ingen som ringde på!

Suck och stön! 

Det är min födelsedagshelg, jag tycker att jag kan få bli hyllad istället! 

Annars så rullar det på, en lugn vecka på jobbet måste jag säga, men det var en hel del som var borta på höstlov. 

Nu ligger vi i soffan och kollar på barnprogram. Astrid ska få bada alldeles strax och sen tänker jag stänga ner butiken och sova. Lite lustigt det där att alla dessa dagar som en ska upp och jobba dagen efter så är en svintrött på kvällen men imorgon när vi är lediga så är jag piggare.

Passade på att storhandla igår, har äntligen fått fylla på i kylen som allt för ofta ekar tom. Tyvärr så har jag inte städat där inne på rätt länge så allt är bara inkastat för tillfället. Måste klura ut något schysst förvaringsaysystem! 








Astrid älskar Nils, Nils accepterar Astrid..
Bra dag! 

Typ. 

Nu ska jag sova, börjar 7 imorgon.

Jävla ont i huvudet halva dagen, tvingade en kollega att ge mig alvedon, sen var det skönt!


Nils tycker att han ska sova i vår säng..
Vi nekar inte..
Jag sitter på bussen in mot stan, vi var i stan igår och letade vinterskor åt Astrid, och idag har jag ett möte på söder så när Daniel ändå jobbar så passar jag och Astrid på att gå på stan igen. Eller Astrid sover just nu, hon hade ett traumatiskt morgonbad med hårtvätt och nagelklippning, och det är mycket skönare att åka kommunalt när hon kan sova så vi passade på att gå hemifrån lagom till vilan.

Igår hittade vi förresten inga skor, jag vill ha liknande skor som förra året, goretex material med hög sula och kardborre så att hon har en varm och stabil sko att leka i. Fördelen med gårdagen var iallafall att vi hittade en overall till barnet, jag gillar inte dem egentligen utan föredrar tvådelat eftersom hon är så lång men den vi hittade igår var det inga problem för Astrid att röra sig i. Relativt tunn var den också så att hon slipper Se ut som en Michelingubbe. 

Färgen var fantastisk, tog ingen bild men ska göra det idag för vi köpte även en rejäl mössa i samma märke som overallen även i en riktig skrikfärg, risken är liten att vi tappar bort henne i vinter iallafall! 

Idag tänkte jag kolla lite mer efter skor och annat innan det är dags att åka på möte på söder.



När vi väntade på lunchen igår så övade Astrid på att knäppa bältet i vagnen.
Hon krävde att få springa fritt också, alla dörrar var viktiga att känna på!
Jag somnade tidigt i soffan igår och vaknade imorse till ett kök som såg ut såhär, funderade på om familjen haft en hemlig fest under natten.
Det bästa med att ha en diskmaskin är att allt bara trollades bort väldigt snabbt och enkelt!
Sista dagen i karantän! Jag lovade mig igår att jag och Astrid iallafall skulle gå ut i luften idag, men icke! Vi har varit inne hela dagen och det blev så för att jag började städa.
Jag lyssnade på P3 dokumentär och rensade garderober i hallen och klädkammaren, flyttade om lite och gjorde plats för nytt. Sen skrek Astrid att vi skulle baka, så jag bakade och hon slickade vispar och skålar. 
En enkel tigerkaka blev det, jag har inte bakat på väldigt länge så vi har inga ingredienser hemma så jag fick ta till det mest grundläggande som går att baka.

Sen flög dagen iväg, jag och Astrid har städat, hon har dammat, jag har plockat och slängt ut mattor och flyttat saker i största allmänhet. Sen sov damen och jag gjorde pappersjobb och kollade på one Three hill.

Till sist dammsög och torkade jag golv, och gjorde rent soffan hängde tvätt osv. Slängde oss precis i soffan för att hänga lite tills Daniel som är försenad från jobbet kommer så jag kan göra pannkakor.

Imorgon får jag gå till jobbet igen! Och Astrid får en dag på förskolan innan vi ska ha helg. 
Håller helt klart tummarna för att jag får ha en hel arbetsvecka nästa vecka och ingen sjukdom!





Gårdagens försök till sysselsättning pyssel.


Astrid satt på köksbordet och sjöng för Nils samtidigt som hon vaggade honom relativt oförsiktigt fram och tillbaka.




En typisk morgon på min sida av sängen.
En ytterst kränkt katt efter att jag försökt rengöra hans öron. Nu har jag inte sett honom sen dess.
Magsjukan drabbade hushållet, Astrid hade det lugnt med minskad aptit och lite magbubbel. Tyvärr smittade hon oss och först blev Daniel dålig och igår morse blev jag dålig. Ringde akut till Daniels mamma och frågade om matleverans och igårkväll kom det en påse full av vitt bröd och diverse bra att äta grejer. 

Men nu är det över, det var en smärtsam omgång men den var snabbt över.
Mest synd tycker jag dock om min grisekno, hon klättrar på väggarna och med två sjuka föräldrar så blir TVn barnvakt, igår låg vi framför TVn hela dagen.

Jag och Adtrid blir hemma imorgon också, i väntan på att vara helt friska men Daniel är redan bra så han får lämna huset imorgon.

Fantastisk bröllopsdag måste jag säga att vi fick, minnesvärd!

Utslagen make, jag hittade honom såhär när det precis blivit min tur att umgås med toaletten.



Astrid var relativt understimulerad igår och hittade på kreativa saker att göra, hälla blåbärsdryck över vardagsrummet var spännande.  

Igår kväll när Daniel sov så ville Astrid umgås.




Idag har vi varit på 2års kalas, efteråt var det kebab och umgänge, nu har Astrid somnat och jag och Daniel avslutar helgen med att titta på baksmällan.

Annars har söndagen mest bestått av småpyssel, paketinslagning och lite omflyttning av småprylar. Har tvättat och impregnerat Astrids ytterkläder och packat inför förskolan imorgon. Hade planer på att städa lägenheten, dammsuga och städa badrum men efter gårdagens kräkor och uppstädningen av dem så orkade vi ingenting annat än att ha Söndag.

Imorgon har vi bröllopsdag, kanske skulle passa på att fira två års äktenskap med något fint!


Bild från förra helgens bröllop samt vår vigsel för två år sedan. Smidigt när saker kan återanvändas, det syns faktiskt en hel del skillnad på oss. Men tänk vad kär en kan vara i en och samma människa år ut och år in. Lite mer kär blir jag för varje dag som går.

Dagarna går fram fort, igår var vi i Tyresö och sov i stugan på Brevik, det framkallade mycket minnen av vårt ungdomsliv tillsammans! Det var bara en kort period förvisso men ändå! 

Idag var vi i Nacka forum och köpte födelsedagspresent till morgondagens kalas. Jag drog ett snabbt varv och kompletterade Astrids garderob med Både baskläder och varma ytterplagg så att hon håller sig varm på förskolan.

På vägen hem så blev Astrid trött och arg, skrek så högt att hon kräktes så sen vi kom hem så har jag fått bilbarnstolen städad, det var välbehövligt även utan spya, Astrid fick bada och har inte visar några tecken på sjukdom så vi kan utesluta magsjuka iallafall. 

Nu ligger vi i soffan och kollar på barn-tv på tivo-boxen och kag orkar inte göra ett knop till, är ytterst trött!

Astrid somnade efter all uppståndelse med att torka bort de värsta kräkorna och byta kläder till torra icke nedspydda kläder.







Vi var på bröllop förra helgen, en väldigt vacker dag måste jag påpeka att det var! Himla romantiskt det där!

Mindre romantiskt var det att jag drack för mycket rödvin och trots flera timmar med bara vatten så var vi tvungna att tvätta bilen dagen efter, både invändigt och utvändigt.


Detta är en påminnelse om att jag ej bör dricka alkohol så jag verkligen inte tål det längre. Plus att det är svindumt att kräkas på motorvägen. Men de som hängt med ett tag vet att jag alltid kräks. Jämt verkligen!

Nu är det slut på sociala sammankomster för ett tag. Och vi vilar upp oss inför december!




2014 har varit något av ett tråkigt år. Det har hänt mycket kul men också mycket tråkigt. Just denna helg har fokus legat på tråkigt på många plan.

Nog om det. 

Vi har tömt mormors hus. Nu står huset tomt. Huset som bara haft en ägare på femtio år är nu snart redo för nya ägare. Det känns trevligt att det får nytt liv men ändå är det tråkigt att det förmodligen är sista gången jag satt min fot där.

Det var längesen jag skrev men det beror på att blogg-appen varit helt ur funktion och det har varit fullt upp på hemmafronten. Appen är fortfarande helt kass att skriva från så istället blir det lite bilder.




Idag har vi hängt med barnen så att de andra vuxna kunde packa ut bilarna med saker från Hökåsen och mamma lagade mat. De är väldigt roliga de där barnen jag får umgås med.