Ibland krockar livet lite, igår hade vi middagsgäster, jag bakade hela förmiddagen, sov någon timme och sen körde vi kvällen som blev grillning, våran gårdsgrill visade sig inte alls vara någon höjande, snarare tvärt om faktiskt blev pyttelite yta att grilla på! (Vi grillade fläskkött vilket resulterade i att några bitar inte blev ätbara) Färskpotatis och sallad till, men jag hade glömt sås. Så middagen var inte den bästa måste jag erkänna men jag kunde inte engagera mig så mycket för tankarna var på andra håll.

För jag blev jag lite risig igår, det började med en väldigt underlig smärta i ljumskarna, ryggslutet och vänster skuldra, ett vagt illamående och förlorad matlust och vartefter kvällen gick så blev kroppstemperaturen helt skum, först började jag frysa och fick rysningar, klädde på mig mer kläder och sen kändes det som att överkroppen skulle brinna upp men underkroppen var iskall, kvällen var trots det väldigt trevlig men när gästerna gått så mådde jag illa och hade frossa och svettades . Tog tempen och låg på 37,9 vilket är subfebrilt för mig som ligger på 36 i vanliga fall och som aldrig har feber heller, sist jag hade feber var förra sommaren då jag även hade ett crp-värde på över 200.

Somnade iallafall och sov väldigt djupt och imorse tog daniel Astrid när hon vaknade, jag märkte inte ens något. Astrid somnade om hos oss och vi alla fick lite sovmorgon.

Nu står Daniel i köket och städar upp sen igår och sjunger för Astrid, vi var för trötta igår för att städa efter middagen. Sen ska vi äta frukost och åka till Brevik och lämna Astrid en stund så att vi kan åka till Nacka och handla födelsedagspaket åt bebisen. Jag hoppas bara att jag slipper konstiga symtom från kroppen idag! Börjar dock känna lite smått obehag nu, kan vara eftersvep från nattens svettande för jag känner mig inte så sjuk. Det är bara kroppen som flippar lite.

Önska mig lycka till, vem vet, kanske blir detta mitt sista inlägg innan jag hastigt kolar av i en ny oupptäckt sjukdom.

(Bebisen var på sitt bästa, och på sitt sämsta humör igår)

Nu är jag trött! Fick sova lite längre än de andra imorse, halv sju var jag tvungen att gå upp men sex och en halv timme avbruten sömn är ju inte fy skam!

Jag och Astrid var en sväng på gymmet, känns bra att ha kört igenom kroppen lite för nu blir det fullt upp med annat i helgen!

Somnade av en stund på soffan när Astrid sov, vaknade av en ledsen Astrid som hade magproblem igen. Daniel kom hem och jag åkte till Ica och handlade massor av grejer att baka med. Hem, gjorde middag och sen tog jag tjuren vid hornen och nu 3 timmar senare ligger 80 bullar på avsvalning, det står en tårtbotten i ugnen, godisfluff står i kylen redo att vispas imorgon och ha i test-tårtan och allt är städat och diskat.

Ska vänta på att tårtbotten är färdiggräddad och sen tänker jag sova! Och imorgon blir det mer köksjobb men nu är det drygaste iallafall gjort!

Mitt i skrivandet blev tårtbotten klar så nu har jag packat bullar och fryst in och tårtbotten står på spisen med bakduk över sig och får stå och vila tills imorgon.

Nu tar jag kväll!

Nu är det helg igen, det bästa är att Daniel tar semester måndag-tisdag så det blir långhelg. Vi skulle egentligen inte vara lediga såhär i sommar förutom när vi åker till Gotland, men bebis fyller år på tisdag och vi bestämde i sista minut för att ha kalas.

Igår kväll satt jag i två timmar och skrev recept, gjorde inköpslista och googlade på tårtor, jag vill ha någonting enkelt att göra men som är något annat än sylt och vaniljfyllning som jag alltid gör, smakar bara äckligt i munnen vid tanken på det.

Hittade iallafall lite skoj alternativ så jag ska provbarhet en tårta imorgon och låta några utvalda bli försökskaniner på att testa den.

Annars tror jag att jag har allt under kontroll, Daniel har fått strikta regler om att han och Astrid är förbjudna att vistas i köket imorgon då jag ska baka bullar, kakor, tårtbottnar och mer kakor.

Ikväll ska jag göra potatisgratäng, fluff till tårtfyllning och en tårtbotten som får stå och dra sig under natten.

Igår var en sån där dag där man bara gjorde saker, städade och organiserade om i klädkammaren, fixade lite på balkongen, flyttade runt prylar i största allmänhet, storhandlade och ordnade massa, dagen började kvart över fem och slutade halv tolv, där emellan gick allt i ett stort virrvarr.

(Sitter vid iPaden och har inga bilder. Men dessa två är från i vintras nr bebisen bara var 5 månader och vi bodde i skövde)

Alltså idag har bebis inte velat vara med! Ingen mat och ingen sömn, massa skrik och tårar. Har lyckats få i henne lite (ned betoning på lite) mat under dagen och fick henne att somna till slut men hon var så trött att hon bara grät och skrek.

Tidigare när vi var på gymmet och i vagnen så har hon varit en ängel, men så fort vi kom hem så var världen upp och ner.

Daniel gjorde sitt sista skjutprov idag och klarade sig så nu är hans jägarexamen klar, han fick en bok av mig och Astrid som ett litet grattis!

Pizza till middag för jag var så galet trött och Daniel kom hem sent och hade med sig pizza. Astrid vaknade precis och vi har utan problem fått i henne en flaska välling så hon har något i magen!

Sen är det torsdag vi väntar på, måste få det lite städat här hemma så jag kan tillbringa hela lördagen att baka bullar, kakor och tårtbottnar.

Daniel är på skjutbanan, Astrid tok-däckade i sin säng efter att ha varit kinkig och gnällig hela middagen för att hon var så trött. Middagen som idag bestod av brieost, salami, avokado och tomat på ciabattabröd. Det var himelskt gott! Astrid ville förvisso äta någon form av crisp-kex/bröd jag köpte åt henne. Har länge letat efter något smidigt att ha med sig och riskakor är ofta fel konsistens för damen. Hon vill klia tänderna på något och majskrokar innehåller bara luft och är inget lämpligt mellanmål när man är i farten.

Vi var till gymmet idag, i vanlig ordning så svettades jag som bara den av passet, och alla muskler fick sig en rejäl omgång. Hem och luncha när Astrid sov och sen somnade även jag några minuter på soffan.

Nu på kvällen tog vi oss en tur till Ica i centrum där jag planlöst gick omkring varv efter varv och försökte komma på något att äta till bara oss tjejer.

Nu ringde pappa Olsson, han hade tydligen blivit godkänd på alla prov han gjort hittills och hade ett prov kvar till imorgon och klarar han det så är jägarexamen avklarad!

(Astrid skulle äta själv idag, gick över förväntan faktiskt. Sen var lillbebis cool när vi gick till Ica)

Ny dag, sol på himlen och pengar på kontot men i slutet av veckan är det nog ordning igen när räkningar, räntor och amorteringar ska vara betalda!

Skämt å sido, idag är familjen trött. Daniel steg upp halv sex med Astrid och jag låg vaken och hörde hur hon grät i hysteri, det var magbesvär som ledde till ett jobbigt blöjbyte.

Nu sover damen igen och innan det åt vi en "sen" frukost för klockan hann slå 7 innan vi satt vid bordet. Jag har även packat väskan för om ca en halvtimme ska vi börja röra oss till gymmet för ett shape-pass. Ska försöka att inte komma dit så jäkla tidigt, då får man bara stå och vänta innan. Men det är inte lätt för en tidspessimist som mig!

(Hittade lite bilder i iPaden som Daniel tagit med sin mobil under helgen)

"Mamma,ska Kristin sova här?"
"Ja"
"WOHOOO!"

"Daniel, ska du också sova här?"
"Ja"
"Då kan du få sova i min grotta."

Alltså Sid blir fasiken bara roligare med åren tror jag, han är som ett bra årgångsvin!

Idag har vi tränat, städat, tvättat och tagit en 3km promenad till sjön, doppat oss och sen hem igen.
Astrid sover och vi vuxna äter kvällsmat och dricker kaffe.

Sen var dagen slut


Nu är vi tillbaka i vardagen igen, i Lördags så ville vi hitta på något men allting var stängt och vädret var inte det bästa och jag hade stora blåsor på fötterna så att ta sig ut och promenera var inte heller det bästa alternativet.
Vi packade in oss i bilen och började köra in mot stan och vid globen så kom vi på att vi skulle åka till Huddunge.
 
Vi gjorde ett stop på IcaMaxi i Uppsala och sen åkte vi hem till Björn och Jessica och hängde resten av dagen. Igår när vi satt och åt frukost kom Björn med idén om att vi skulle spontanåka någonstans och Furuvik fick bli vårt mål. En hel dag i djurparken och till sist åkte vi hem till stockholm igen hela familjen var väldigt trötta och hemma igen gjorde vi så lite vi kunde innan det var dags för sängen.
 
Nu är Daniel på jobbet, den tappre krigaren cyklade imorse. Astrid sover förmiddag och jag ska betala lite räkningar och annat skoj på datorn.
 
Fotografering vid ingången.
 

Aporna, barnen hade blandade reaktioner av imponering.
 

Vi var in till ormarna och kollade.
 
Lemurer
 

Inne på miniZoo så fick vi klappa getter. Astrid som var på dåligt humör större delen av dagen (trött med kliande tandkött) blev lite gladare när hon fick känna på djuren.

En get kom fram och gosade med Astrids ansikte, hon njöt för fulla muggar.
 

En favorit i repris, Sid red på en ponny.
 

Jag och Sid pratade med en manget.
 

Hos kamelerna skaffade vi oss en ny kompis, kamelen stod och flörtade med oss vid grinden
 

Vi avslutade dagen med några timmar på tivolit. Zakk var helt livsfarlig med karusellerna med tanke pån hans ålder. Nästa år får vi förhoppningsvis åka lite fler saker med Siddan men iår blev det mest de små karusellerna.
 

En dålig karusell för någon med ben, jag fick vika in benen under sitsen för att inte trilla ur. Men annars var den underskattat rolig som åktur!
 

Astrid hade efter ett par stycken sammanbrott och alldeles för lite mat äntligen somnat på sin pappas mage
 

Zakk gillade larven!
 

Vi vuxna passade på att åka en vuxenkarusell också.
 

Vi hann med att fiska efter påsar och kasta basketbollar också.
 

Som avslut på dagen så passade vi på att gå in i presenshoppen och handla en varsin present åt barnen. Sid valde en spiderman-helium ballong (som han även sa att Astrid kanske önskade sig i födelsedagspresent). Astrid fick en blå elefant i liknande stuk som min rosa flodhäst från förra året.
 
Sen åkte vi hem.
 
Midsommar 2013 var precis som alla högtider, dusch, vårdad klädsel, kramas med främlingar (varför?), massor av mat, trevligt sällskap och allt annat som hör till.
Astrid var trött mest hela dagen, tror att värmen tar knäcken på henne alltså! Dagen var trevlig, bra och väldigt varm och svettig men vi är nöjda!
 
Idag vaknade jag och kände mig bakfull och jävlig, Daniel tog Astrid imorse och när jag vaknade vid 8 så hade hon somnat om och hon sover än helt utslagen stackarn! Jag har badat och klätt på mig rena mjuka kläder och börjar känna mig mindre överjävlig. Vi får se vad dagen bjuder på då jag inte kan ta mig långt med mina vattenblåsor på fötterna.
 
Bilderna kommer här;
 
På morgonen så softade min lilla fina familj i soffan efter att pappan fått lite sovmorgon.
 
Vi gjorde oss i ordning och for till brevik, Astrid var gnällig, trött och ledsen så jag stoppade henne i selen på en gång så vi slapp bråka, hon somnade till på promenaden till slottet.
 

Dagen till ära så hade jag somarklänningen från förra året, perfekt klänning, skön och funkar till både enklare tilställningar och fest. Fungerar även helt perfekt att vara höggravid i!
 
-
Tyresö slott, sen vi flyttade till stockholm så har vi knappt varit dit, men det är väldigt fint att ströva omkring där på en promenad.
 

Jag och tyskarna.. AKA, Astrids farmor, oma, opa och moster Ulla. Ännu en gång slog det mig hur bra det hade varit att kunna det tyska språket, även om tre av fyra är svenskar egentligen och pratar svenska.
 

Astrid vaknade när vi kom till slottet
 

Nu ska vi inte hänga ut folk egentligen men detta var för underligt för att inte uppmärksammas.
Detta är Sabine, Astrids pappas barndomsgranne (även en god vän till familjen). Astrid och Sabine har aldrig träffats och Astrid var i farmors famn när Sabine dök upp, Astrid lutade sig mot Sabines famn och skulle sitta där en stund, inte nog med det hon gav Sabine en kram och sin version av puss och gosade in sig lite innan och skulle krångla sig tillbaka till farmor och sen ner på marken. Tilläggas bör att Astrid sällan vill att främlingar tar i henne, hon vill gärna bara titta på avstånd.
 
Lillbebis åkte från famn till famn och levde loppan, särskilt eftersom hon upptäckte att det fanns en guldgruva av sockerkaka hos farmor och farfar.
 

Det var väldigt mycket folk överallt!
 

Pappa Olsson i sin sommarskrud
 

Folk. Över. Allt
 

Astrid fick gå och svalka fötterna i vattnet med farbror och Angelica
 

Glatt sommarfolk
 
En väldigt underhållande bild må jag säga, särskilt eftersom tanten med nazisthälsningen inte var den muntraste mest uppmuntrande sångledaren jag stött på i mina dagar. Hon stod mest och sjöng falskt och vrålade att alla skulle titta på dansledarna inne i ringen. Vi valde av många förklarliga skäl att inte dansa.
 
Dansade gjorde dock andra.
 

Tillbaka på brevik blev det den obligatoriska skumpan med tillbehör på altanen med utsikt över östersjön.
 

Sen skulle vi äta middag, under dagen så fick både ett och två glas offra livhanken till, men "inget kalas utan kras" som farmor i äkta farmorattityd kvittrade (en del gånger känns det kul att Astrid farmor är som en riktig klassisk farmor "bör" vara även fast hon är så ung som 50 bast).
 
 

Astrids mor och far gav sig på henne lite och busade loss.
 
Herrarna intog fotöljerna där de båda somnade i väntan på midssommar-mat.
 

Sen lade vi ifrån oss kameran som vanligt så den annars väldigt underhållande 5-kampen kom inte med på kort, vilket var lite synd för vi hade himla trevligt!
 
Så var midsommar slut för denna gång!
 
Jag satt och läste lite diskussionstrådar om saker personer önskar att de visste innan sin förlossning, det var allt från tiden efteråt till känslorna, kroppen, rätt och fel.
 
På tisdag om två veckor fyller Astrid 1år, det är inte bara en födelsedag. Det är då även ett år sen jag och Daniel var med om det absolut värsta någon av oss någonsin gjort eller varit med om - alla kategorier. Vi pratar fortfarande ofta om förlossningen, om hur rädda vi var, hur otäckt det var när det började spåra ut. Men även lättnaden över det vi fick, stoltheten över vilken kämpe som tittade fram. Vi skrattar och skojar om det också, om vilket underligt barn vi har som alltid ska göra saker på sitt sätt (precis som alla barn egentligen), envisa unge kunde inte ens födas som folk liksom, tänderna växer som de vill i den fart de vill, hon är bestämd och gör helt enkelt saker på sitt sätt.
 
Ur allt jobbigt så lär man sig helt enkelt, men eftersom det här är mitt  forum där jag egentligen skriver mest för mig själv så måste jag även kunna vara lite otacksam, känna mig frustrerad, ledsen och arg över allt. Över att jag inte kunde föda mitt barn, över att jag inte stod på mig och därmed fick utstå mycket mer smärta än jag behövde, över att jag inte fick en slemmig bebis på bröstet utan fick en avtorkad flera timmar gammal bebis, som mest kändes som någon annans till en början, att jag gav upp amningen med tanken om att det var mig det var fel på och att jag självklart inte kunde mata mitt barn eftersom jag inte ens klarade av att föda det. Helt enkelt över allt, över att min kropp fick ta all skit medan det mysiga, positiva gulligullandet blev pappans uppgift. Att jag såg ut som om jag släpats under harven på traktorn, att jag blödde, varade, hade ont i flera veckor efteråt. Att bröstvårtorna höll på att brinna upp, att bebisen aldrig var nöjd hos mig utan bara åt upp mina bröst utan att öka  tillräckligt i vikt. Att BVC-tanten upplevdes (av mig) som en amningsnazist som ifrågasatte hur, när och hur ofta jag gav barnet mat istället för att bara fråga mig vad jag trodde eller tänkte.
Jag har 4 stycken inlägg (tror jag) där jag har skrivit om förlossningen, det är ingenting dramatiskt men eftersom jag är så långrandig så delade jag upp det.
 
När jag gick i samtal ett par månader efter Astrids nedkomst så fick jag beröm för att jag skrev ner det, skrev min historia när det fortfarande satt färskt i huvudet, för mina känslor får ingen ta ifrån mig. Någonting som då var väldigt viktigt att bli påmind om för att man hade gått in i en bebis-bubbla där man slutade se sig själv som en person med lika stora rättigheter som sitt barn.
 
Nu när det börja närma sig ett år så är det svårt att inte tänka på det, nu mer objektivt än förut tror jag. Jag har redan i huvudet hur nästa gång ska gå till för att slippa att någonsin hamna där igen.
Senast häromdagen så dök det upp ett sätt att beskriva den smärtan jag upplevde, någonting jag tidigare inte kunnat för tanken på smärtan fick mig mest att vilja gråta, vi gör framsteg, långsamt men det är framsteg. Men för framtida studier så kan jag beskriva den som följande
 
"Smärta går att beskriva på olika sätt beroende på smärta, men här skulle jag egentligen vilja beskriva svårighetsgraden med ord och inte på en skala. Det finns smärtor som man upplever som hemska, men som man på något underligt sätt tar sig igenom, när man är på andra sidan (smärtfri) så har man svårt att förstå hur man lyckades ta sig till andra sidan. Det jag upplevde natten mellan 1 och 2a Juli var inte smärta, det var någon som försökte ta mitt liv inifrån. till en början var smärtan positiv, någonting som gjorde mig stark eftersom jag skulle föda mitt barn (och det "ska" ju göra ont, vara en obekant smärta), min efterlängtade slemmiga lilla utomjordning. När smärtan sen tog över så försvann jag helt, huvudet kopplades loss från kroppen och jag försvann, det gjorde så ont att det till slut inte gjorde ont längre eftersom jag inte var där"
 
Detta fick jag faktiskt förklarat för mig senare när jag med tårarna sprutandes lyckades hulka ur mig detta, det här är en reaktion som kroppen gör för att skydda sig. Någonting som sker när man är med om ett smärtsamt trauma, vanligtvis så sker det tydligen med personer som bryter/amputerar lemmar, personer som är offer för sexuella övergrepp eller andra hemska upplevelser. Det gör helt enkelt så ont att sinnet går, kvar blir då kroppen som ensam får sköta sig.
 
Jag har alltid trott på psykologi och psykiatri och annat hokus pokus, jag är inte överglad i medicinering utan tycker att det är ballt att en del saker går att laga med samtal och kunskap istället för att bedöva och ta bort. Men efter min förlossning så är jag ännu mera övertygad om kroppens och sinnets olikheter. Särskilt eftersom flera timmars väldigt intensiva samtal läkte bättre än alla mediciner jag testat.
 
Jag har massor av liknande inlägg som jag aldrig publicerat, just för att de är för långa, det finns för mycket man tänker på, det är för personligt och är absolut ingenting för det offentliga rummet, för mycket utrymme för läsare att vända och vrida och trolla till någonting annat och bilda sig ännu mera fördomar och förutfattande meningar.
 
Men med tanke på att jag enbart tror mig känna en person som för tillfället har tillräckligt mycket fritid och tråkigt för att läsa hit så kommer jag trots det slänga ut det. mest för att det ska finnas där, för mig. när jag en dag gått vidare helt. När mitt 25cm ärr längst ner på magen pörjat peka uppåt och se ut som en smiley igen. då kan jag läsa det här och minnas att det tar en stund. Ibland en väldigt väldigt lång stund att bearbeta saker man aldrig fått svar på.
(Jenny, du vet att jag skvalar om dig)
 

Hon är fortfarande, självfallet, värd alla ärr man kan få i världen. Det var faktiskt inte hennes fel att det blev så fel. Hon har gjort sitt bästa för att släta över traumat, och bebis har gjort ett ypperligt jobb för hur jobbiga dagar vi än må ha så är det helt sjukt vad en liten pyttemänniska kan hålla ett järngrepp kring oss vuxna människor!

Ett par dagar efter snittet, fortfarande på B.B, här var det vackra hematomet som blev som en godhjärdad läkare tog sig tid till att öppna upp lite och dränera. Underlig känsla att ha två personer som står och tappar en massa blod ur en utan att man känner så mycket mer än blod rinnande längs med magen.
 

En tom mage, 4 dagar efter att bebisen plockats ut så såg jag lite ut som barbamamma, men där och då var man självfallet fascinerad över vilken fotomodell man såg ut som nu "när man inte var så tjock längre".

12 dagar senare, precis rengjort då det blödde och varade en hel del. hålet till höger var det som läckte längst, ca 5 veckor så rann det illaluktande vätskor där ur. På 3 stället hade huden försökt läka ihop med köttet istället för annan hud, därför ser ärret lite salongsberusat ut.

Alla dessa nätter man tillbringat med att förstöra bäddmadrassen hos mamma och pappa, mjölken var så tunn att jag vaknade i stora pölar av både svett och mjölk. Tack gode gud för uppfinningen indraget vatten!
 
 

Skit också, jäkla munsår som dök upp helt ovälkommet imorse. När jag tänkte efter så har jag inte haft ett munsår sen jag var gravid. Nu är det dags alltså.

Jag och Astrid åkte en snabbis till stan idag, vi var uppe i Kulturhuset och härjade med böcker. När vi skulle gå var damen så arg så det var alldeles galet, skrek och sparkades. Sen kikade jag på solskyddsdräkter åt Astrid men jag hittar verkligen ingen! (Förutom de jättefula skrikrosa/blå/röd i en enda stor tombola gärna med massa flummiga surfartryck på som ser ut att vara designade av någon som är beroende av att sniffa lim).

Vi får köra på långärmat i år och leta vidare till nästa år helt enkelt.

Vi kom hem lagom i tid för att vinka av pappan som skulle åka och skjuta. Han kom precis hem igen, precis för att gå och sova!

(Astrid låg i en fatboy och kollade på film i kulturhuset, långsamt långsamt kröp hon framåt för att hitta på tok. Men då valde jag att avbryta dagen och gå. Jag hittade en bok som jag måste köpa hem, påminner väldigt mycket om min familj)

Jag sitter i soffan, inte ultimat med strålande sommar utanför kanske. Men grisbebis sover och när hon vaknar så ska vi äta lunch och sen ska vi ut i världen. Idag blir det inget gym för jag har sån jäkla träningsvärk från igår.

Jag vet inte vad vi ska göra ute men Astrid ska få leka lite förhoppningsvis hittar vi någon bra plats att hänga lite på, kanske bara går ner till gropen och tittar på fotbollsskolan och gungar lite och tar en promenad.

Idag var det en bra dag där allt flöt på. Upp vid halv sex för gemensam frukost med familjen. Astrid somna om vid sju och sov till strax innan nio, lagom för att ha i henne lite mellis och sen honom shape.

Bra pass, i vanlig ordning så svettades jag som en gris och hann bara med hälften i mitt tempo men bra var det!
Astrid hade haft det jättebra på minisats och skrattat åt de stora barnen så att fröknarna nästan grät.

En promenad hem, lunch och middagslagning. Pappan kom hem och vi hängde i vardagsrummet, vi åt middagen och sen gick vi på promenad.

Nu sover Astrid och vi ska strax gå och sova. Imorgon är det veckans vändpunkt!

Astrid vaknade vid tolv inatt och var ledsen, jag hämtade in henne till oss och låg och njöt av att ha henne knölandes och arg bredvid mig hela natten. Man saknar inte kon förrän båset är tomt så att säga.

Vid sex imorse gick vi upp och åt frukost och kring åtta - halv nio somnade hon om och sover än. Jag har ordnat med kläder och tvätt och nu sitter jag i soffan.

Måste gå ut när bebis vaknat också, har ingen lust att sitta inne när Astrid är så vild och i behov av att vädra kroppen och går kring benen här hemma på mig och jag får inget gjort och har bara skuldkänslor för den stackars vilda bebin som inte får leva rövare.

Men det blir när hon vaknat, får se när det nu blir!

(Astrid hade skön stil i vagnen när vi åkte från stan i onsdags, sen fyndade jag en väska att ha som skötväska samt en cool dress åt Astrid i fredags)

Helgen har gått åt alltså, idag var vi ut och köpte shorts i rätt storlek åt Daniel för förra sommarens shorts är så stora att det inte ens är roligt längre.

Sen skulle vi hämta vårt barn, vi ringde, ingen svarade så vi åkte dit, ingen där.
Men vi hittade en hel hög andra människor ute på brevik så eftermiddagen gick åt ändå i kaffe, gotter och samtal. Sen fick vi äntligen tag på de rackarns kidnapparna och Astrid fick följa med hem, jag tror helt klart att hon haft en underbar helg som hon njutit av.

Nu sitter jag i soffan med "kissable foot" på fötterna, de ska tydligen göra mirakel för mina tjocka förhårdnader på fötterna, 90 minuter med detta klet på fötterna, en veckas väntan följt av tre veckors flagnande och sen ska fötterna vara i tip top!
Astrid ligger i sin pappas famn och tuggar på hans plånbok.

Nu är helgen slut, vi får se vad nästa vecka bjuder oss på!

Astrid skulle sova hos farmor inatt för farmor är alldeles ensam och jag och Daniel har aldrig varit ifrån Astrid sen hon föddes, alltså hon har alltid haft någon av oss där.

Men redan igår så spelade Daniel match och jag och Astrid åkte till farmor under tiden och där blev Astrid kvar. Vi hade med pyjamas eftersom det skulle bli sent och hon ofta somnar i bilen. Men istället fick hon sova hos farmor.

Halv tolv åkte vi hem från tyresö och både jag och Daniel var väldigt trötta så vi somnade omgående när vi lagt oss. Denna första ensamma natt har varit skön och läskig på samma gång.
Sömnen har varit densamma, lätt med mycket avbrott och drömmar men skillnaden är att vi inte behövde vakna klockan sex imorse.

Vi sov till klockan åtta och låg sen vakna en stund och kände lite på känslan att det var alldeles tomt hemma. Jag skulle egentligen till gymmet och Daniel till skjutbanan, nu är han på skjutbanan och jag ligger fortfarande kvar i sängen och har inte gjort någonting på hela morgonen.

När Daniel kommer hem så ska vi åka ut till Tyresö med Astrids packning och sen får vi se vad dagen bjuder på.

Ingenting vettigt igår heller! Var inte till gymmet för regnet öste ner och jag var inte människa faktiskt! Tack gode Gud att Astrid är ett charmtroll som underhöll mig hela dagen.

Hon var under fötterna på mig hela dagen, drog mig i kläderna och krävde uppmärksamhet, jag som försökte städa fick släppa allting sitta med henne och busa istället med handen på hjärtat så var det roligare än städning.

Daniel kom hem, vi åt och jag somnade halv nio och har haft en natt med drömmande igen. Astrid började hojta vid kvart i fyra, men sov vidare till kvart över fem men jag fick gå in fyra gånger och stoppa in nappen under den tiden för hon låg och gnydde och grät i sömnen.

Nu kör jag en maskin tvätt och Astrid har suttit och hosta en lång stund, jag ska vika gårdagens tvätt och duka undan i köket för det fick jag inte göra för Astrid efter frukost då ville hon mysa.

Astrid sov i sitt rum igårnatt, hon vaknade från sin långa middagslur 19.15 och hängde med mig till 21.30 och somnade i sin säng igen men var gnällig och ledsen så jag fick springa in ett par gånger.

04.15 vaknade hon - superpigg,jag hämtade henne och lade henne mellan oss och i en timme låg och och sparkade oss, drog oss i håret, skrek och försökte krypa över kanten.

Sen gick jag och Astrid upp så att den stackars pappan fick sova i fem minuter iallafall han som skulle iväg till jobbet. Vi dukade frukost åt familjen och kvart över sex cyklade pappan iväg och jag och Astrid åkte in till stan över dagen.

Dagen igår var kul och solig och trots konstig sömn så var alla vid glatt humör. Astrid somnade åter i sin säng och 04.45 imorse skulle hon ha morgon. Jag har sovit skitdåligt och känner att jag trots att jag somnade strax efter åtta igår så har jag myror i ögonen eftersom hela natten bara varit en lång episod av surrealistiska drömmar, halv vakenhet och en överfylld blåsa.

Nu sitter Astrid i badet, även hon så trött att ögonen går åt olika håll. Jag ska packa ihop oss och gå till gymmet och försöka få lite gjort.

När jag skulle skriva rubriken så var jag tvungen att tänka efter på vad det var för rackarns dag!

Igår somnade jag i soffan innan klockan sju, det blev då ingen träning! Astrid vaknade alldeles hysterisk vid halv nio och vi försökte lugna henne innan vi la henne mellan oss i sängen. Sov risigt som sjutton med barnfötter i ryggen större delen av natten.

Idag har jag varit på shape och Astrid har rockat minisats. Annars har hon varit på sitt allra värsta humör och på eftermiddagen somnade hon i min famn och hon sover än. Trött liten dam måste vi säga!

Daniel har åkt på fotbollsmatch och jag kollar på skärgårdsdoktorn.

Måndag igen, jag har passat på att komma igång med allt det där man bara låter ligga. Håller på att tvätta för fullt för av någon underlig anledning så smyger det hela tiden fram ny tvätt trots att jag innan vi åkte till Huddunge hade nästan tomt i tvättkorgarna. Lustigt det där Men nu efter tre maskiner så börjar det lugna sig igen.
 
Har sorterat papper som bara hamnat på hög i kontoret, ska sätta mig ner och göra månadens budgettavla och avsluta förra månadens (någonting jag vanligtvis gör runt den 25e men denna månad har jag inte orkat!). Har rensat bort gårdagen ur köket och ska köra en maskin disk. Ute är det risigt väder så vi håller oss förmodligen inne resten av dagen också, ska sortera kvitton och slänga reklamtidningar som legat på micron i väntan på att någon har tid att läsa dem.
 
Typ så, laga lunch när Astrid vaknar från sin vila, göra middag och förhoppningsvis sparka mig i röven och åka och träna innan jag somnar ikväll när Daniel kommit hem igen.
 
Vardagen är tillbaka efter långhelgen och jag är enbart tacksam, vi har ingen struktur alls när vi är lediga! Vi bara äter och glider omkring helt planlöst. Jag jobbar inte så längre!
 
Eftersom jag kört en massa nya bilder redan så tänkte jag att vi kör lite blandad kompott från 2007, det var tydligen ett bra år? (ps. alla bilder är inte mina men jag hade ingen bra sortering i mapparna back in the days så det blir en salig blandning!)
 
På nationaldagen firade vi Lisas Examen som hon tog den 5e, jag var inte på själva examinationen som hade varit kul att se men Uppsala tog studenten och jag var inge sugen att ta mig in i stan just då och med tanke på att det tog dryga timmen att ta sig ut ur stockholm så fanns inte tiden heller. Jag kompenserade med att vara på examenskalaset i 9 (!) timmar.
Findukning
Nybakade studenten Olle, såg oerhört levande ut med tanke på gårdagens kalasande.
Mammanette

MM, smörgåstårta (Det blev även kakor och cheescake efterpå men jag fotade aldrig fikat)

De två extramorsorna jag brukar hänga med ibland, helt oförberedda och kunde inte ens göra snygga poseringar

Beviset på att Lisa nu är riktig sköterska (Man vet ju aldrig om hon bara ljugit de senaste tre åren liksom)
Presentöppning
Kalasande folk, kameran fick dessvärre vila under själva kalaset så jag har inga bilder därifrån

Fick lite ensamtid med Lisa. Tre tappra brudar tog en promenad i värmen och vi gick upp till sjön och tjattrade massa

Johan och Emil cyklade runt och gjorde byn så att säga, Johan tog sig fram på detta, jag provade och sadeln var inte skön!
 
Jag borde tagit fler bilder för det var så fantastiskt väder och gott fika och trevliga samtal men jag var så upptagen med att kalasa och socialisera så kameran blev bortglömd. Astrid och Daniel var kvar i Björnarbo så jag hade för en gångs skull all tid i världen att bara hänga omkring!
Sid har verkligen blivit 4 år, det är nästan sjukt vad det senaste året gjort med barnet. Klok och stor har han alltid varit men det är extra mycket nu! Det var stoj och stim och mycket suddiga bilder men det här är kalaset i sin helhet.

Vi kom först och jag som alltid kommer med en lite "tråkigare" present som en fotobok passade på att överlämna den på en gång så att Siddan fick kika lite först

Tur var väl det, för sen kom mormor med en cykel, en riktigt fin cykel med em blixtenflagga baktill
,
Zakk som älskar Astrid nästan lika mycket som Astrid älskar Zakk bjöd på pussar och kramar så det stod härliga till (lite konstigt nog är han en av få som får ge henne det och hon bara njuter av uppmärksamheten)

Kalas!

Det leendet som sid bjuder på här satt konstant klistrat i hans ansikte hela kalaset och alla presenter var väldigt uppskattade oavsett om det var hårda eller mjuka paket

Sid försäkrade sig om att inte farmor glömde honom när hon kramades med Astrid

Zakk var lika underhållande som alltid

Sids mamma hade åter igen trollat fram en tårta som krävde fantasi under bakningen.

Två tårtor!


Det blev sent för några av oss och barnen slocknade på löpande band.
 
 
Nu Har jag tömt kameran och bebis sover så jag tänkte dela med mig av några av de 500 bilder vi fotat den senaste veckan (Hur sjutton har vi lyckats trycka så mycket på den rackarns lilla knappen?) Jag tänkte börja enkelt med  förra lördagen när vi hade en regning dag på skansen.



Efter att ha köat och sett tre färjor komma och åka så fick vi en plats på djurgårdsfärjan och Astrid fick åka båt för första gången (Obs. viktig händelse!)

Vi kom till skansen lite väl överentusiastiska och började med att fotografera oss som Emil och Ida.


Sen kom regnet, vi har som sagt inget regnskydd till vagnen då de är halvsvårt att få tag på ett just till våran vagn eftersom den är från Nya Zeeland och allt måste beställas därifrån via en mellanhand i typ Holland (?) och vi har varit lata! Men skam den som ger sig, pappa O fick helt enkelt agera levande regnskydd. (nu har vi beställt ett skydd som ska komma från kungsholmen där det fanns ett i en babyproffsen-butik så de slapp krångla, till och med expediterna började svettas när vi ville köpa regnskydd förra söndagen)

Vi var till nya miniskansen och kollade på Abborrar
Nappmaskinen 2 punkt 0.

Sen vore det en underdrift att säga att himlen öppnade sig för det var universum som genomgick någon form av förlossning och fostervattnet bara forsade över oss!

Men renarna var glada, de fick vatten
Bebisen sov faktiskt torr och nöjd på sin pappas mage när det regnade som värst, här är hon nyvaken och skeptisk till renar.
Babianerna var helt klart värt slantarna och bebisen fick närkontakt med silverhannen.

Bebis glad gör mamma glad trots att jag här knappt har en torr fläck på kroppen
Skansenterrariet, 200 spänn i inträde för två vuxna, man skulle kunna säga att vi såg till att få valuta för pengarna, har nog aldrig studerat fiskar så noggrant som då.
 
Sen var dagen slut och vi åkte hem, då hade det sluta forsa ner regn över oss och alla var nöjda. Eller nöjda var vi hela dagen, ibland så måste jag tacka gudarna för att jag gifte mig med en obotlig optimist som hela dagen var lycklig och upprepade "vi har ju iallafall kul tillsammans". Oavsett väder så är varje dag där varje minut spenderas med två favoriter de bästa dagarna!

Hittade lite bilder i iPaden som delats från Daniels telefon, tänkte bjuda lite på dem tills jag tömt kameran.

Gym, yoga och finbesök på fika!

Nu är jag så trött att jag kommer somna om jag stänger ögonen.

På återseende!

Vi har haft långledigt i Huddunge och där fungerar knappt internet på min telefon så jag skiter i att ens försöka uppdatera då!

Men nu är vi hemma igen, Astrid är så lycklig när hon får riva runt med kusinerna så hon glömmer att äta, sova och göra behov i blöjan. Åkte från björnarbo halv tolv och hon somnade i bilen på en gång så vi körde non stop, när vi var på hemmaplan igen så vaknade hon, då hade hon sovit i två timmar och tio minuter som det tog att köra.

Hemma igen så har hon ätit utan stop i magen och sen somnade hon tidigt och sover än, helt utslagen efter tre dagars våldsamt lek med två vildingar, massa djur att skratta åt och sol.

Vi vuxna har ätit mat, duschat, tvättat, packat upp,handlat mat och ätit massor av lördagsgodis. Nu ligger det kläder i hela vardagsrummet för orken att lägga in det i garderoben har inte infunnit sig. Jag sov middag en stund och nu har vi tittat på the notebook på tv trots att jag har den på externa hårddisken.

Ska hoppa i säng och imorgon hoppas jag att jag kommer iväg på träning och yoga utan förhinder.

Jag har massor av foton från 4års kalas, grisar och sjuksköterskeexamen jag ska visa så fort jag suttit vid datorn nästa gång!

Lite så känns det idag, som att jag lever ett halvt liv. Igår skulle jag gymma och sen gå på bodybalance, istället så somnade jag i gästsängen där jag sov hårt. Daniel försökte väcka mig ett par gånger men det slutade med att han sa "sov här inatt så tar jag Astrid och du kan sova ut", jo tjena att det gick.

Vaknade hela tiden men orkade inte gå och sova i sovrummet men runt 3.30 så hade jag drömt så mycket knäppt i min ensamhet att jag var ledsen, arg och ännu tröttare än jag somnade. Gick in och väckte Daniel och tvingade honom att hålla om mig och säga snälla saker, vilket han gjorde halvt i sömnen och jag kunde sova lite till.

Idag har vi grejat med det vanliga och sen åkte vi till gymmet där jag fick vara med på 40 av de 55 minuter shape jag var på, det var inte samma mördarpass idag som förra veckan men en hel del svettandes och muskelskakande blev det så jag kände att det var effektiva 40 minuter.

Hemma igen så tyckte Astrid att det var en bra idé att gå in och duscha med mig, med alla kläder på, det var en underbar syn och efter duschen var hon kall så vi fick sitta länge och gosa i handdukar.

Gjorde en lasagne och nu har Daniel precis kommit hem från jobbet så jag ska slänga ihop lite grönt att äta till och sen ska gubben på fotboll och jag ska packa inför ledigheten i Huddunge.

Morgon, Astrid vaknade halv sex, jag fick snooza till halv sju sen låg vi i sängen och mös/busade till kvart över sju och nu drar vi igång dagen!

Slarvskrev förra inlägget och nu när jag efter publicering läser det ser jag att autocorrekt ändrar massa ord åt mig.

Jag avbokade yogan, inte avbildade.

Annars hoppas jag att ni kan tyda inlägget utan shiffernyckel.

Helgen är över, det har varit en trevlig och produktiv helg!
I fredags så kollade vi på tv och tog det lugnt, igår så var jag och tränade sen åkte vi till Skansen för att Astrid skulle få en hel dag åt sig själv med sånt hon älskat (vilket för tillfället är alla djur som finns!) vi tänkte att hon skulle få fara omkring bäst hon ville och bara njuta.

Tji fick vi! Vi glömde att det var Sthlm-maraton så det var massor av folk i stan, vagnen hade fått ett platt däck så vi fick först åka och byta innerslang, när vi kom till Skansen så började regnet att ösa ner över oss och vi har inget regnskydd till vagnen så Astrid fick ingen frihet alls, istället fick hon hänga i bärselen hela dagen.
Men som pappa Olsson hela tiden upprepade som mantra "vi har iallafall trevligt" när vi kom hem blev det lördagsgodis och TV, eller jag somnade så fort vi satte oss ner i soffan!
Bilder utlovas inom kort!

Idag började dagen med att vi (vuxna) var så trötta att ögonen kändes som att de höll på att trilla bak i huvudet. Jag drömde sjuka drömmar hela natten och imorse gick Daniel och Astrid gick upp först och jag fick ligga och snurra i sängen (halvt sovande) till klockan nio. Avbilade yogan och istället åkte vid till port 73, beställde regnskydd (stormcover) för massa slantar till vagnen, kan förhoppningsvis hämtas om två veckor. Köpte smörj och kollade på skor.

Hemma igen fick vi en övertrött arg bebis att sova och vi plockade isär vagnen och rengjorde alla skrymslen med olja, olika beroende på material. Så nu har vagnen äntligen fått den service vi borde gett den för ett halvår sen. Som bonus så tvättade jag alla tygdelar också för att verkligen få en fin vagn. Imorgon när allt torkar ska jag plocka ihop den igen, hoppas verkligen på en snygg och fräsch vagn.

Helt plötsligt blev det bråttom ut på brevik och kalas, kaffe och bakverk, sen blev det middag också, en helt perfekt eftermiddag i solen!

Nu är vi hemma igen, har firat födelsedagsbarnen och sagt hejdå till farmor som åker till staterna imorgon.
Diskmaskinen är igång, och det mesta är undanplockat, imorgon måste jag dammsuga och torka golven igen för hela helgen har vi sprungit in och ut med skor och dragit omkring diverse smuts!