Eller skolan kanske man skulle röra sig mot snart, har packat det sista eftersom det blir en sväng till Sthlm efter skolan, en helg där sen hem två dagar här och sen upp till byn igen. Tjoho vad kul det är att åka bil! Kanske skulle bidra lite idag och köra jag med, brukar mest agera dj och resesällskap.

Gårdagen var skola, lunch på stan med Olsson som inte varit utanför soffan på hela dagen. Drog ett varv och hittade en topp och två klänningar, man måste ju samla på sig lite nu när det börjar dra ihop sig till massa kalas!

Kollade tåg igår, att ta tåget till Sala om två veckor skulle kosta nästan 500 spänn, vad är grejen? Då tjänar jag ju för fan på att ta bilen ensam! Jävla sj, vi har ju så många trädkramare i vårat land, kan inte de se till så att man tjänar på att åka kollektivt? trots att bensinpriset är skyhögt så tjänar jag på att ta bilen 60 mil istället för tåget, och tar jag bilen så slipper jag anpassa mig efter dumma tågtider också PLUS att jag kan åka från dörr till dörr!

Nu blir det skola! Vi hörs!

(fick en bild på soluppgången för några veckor sen när jag inte kunde sova)

Död.se här, känns som att jag har sprungit ett maraton! Istället har jag haft en mycket behaglig dag med klassen,som det nästan var obehagligt skönt att återse efter 5 veckor i den verkliga världen. vi fick annonserat att vi inte har några mer prov och så utan enbart uppgifter att lösa på lektionerna och en del att gå igenom. Känns väldigt skönt!

Idag var det psykiska sjukdomar, vi fick en del fall att koppla till olika sjukdomstillstånd, väldigt kul att diskutera i grupp, bara att göra något meningsfullt var skönt! Sen fick jag skjuts hem (mycket bortskämd som sagt!) tog en promenad till Elins med Olsson som fått resten av veckan ledig (de har tydligen också tagit halvt sommarlov).

På maxi där vi bara skulle köpa lite ost så tog energin slut, helt utan förvarning, jag skrattade åt miniatyrsaker och kände att Lovisa borde varit med enbart för att se humorn i en ananas i pytteskala (man kan ju leka att man är en jätte om man köper enbart miniatyrvaror!). Med den uteblivna energin så gick jag i strejk, det blev ingen matlagning idag, istället krävde jag bröd, bröd med alla pålägg som finns plus en påse godis. Det blev frallor med ost,skinka,räksallad,potatissallad, tomat och gurka. Ungefär det enda i hela världen jag kunde tänka mig att äta just idag.

Efter den överflödiga middagen som bestod av snabba kolhydrater och socker typ så rannsakade jag mig själv och kom fram till att kroppen min skriker efter energi, jag trodde att det inte skulle komma förrän om några veckor när vi närmade oss förlossning (då man tydligen ska ha ett näringsintag som en elitidrottare för att orka påfrestningen).

Somnade i soffan likt en riktig Svensson klockan 20 och efter 2h sömn (med små pauser när jag vaknade och skällde på Olsson för att han valde dåliga tv-program och låg på tvätten jag så omsorgsfullt vek igår men som "ingen" lagt in i skåpet än) så ligger jag nu i sängen och känner mig ungefär lika sliten som någon som tränar till OS. Lustigt att det bara smög sig på, Nu ska jag sova för att inte vara sliten imorgon.

(vi hörs!j

Jag fick brått ner till tvättstugan, drog med mina två blåa IKEA kassar och ner, grejen är att våran tvättstuga verkligen är en krigszon, folk som tar tvättider, städar inte, låser tvättrummen och glömmer tiden! Det är inte alltid så men tyvärr alldeles för ofta, lägg där till att vi har ett tvättrum med två maskiner som fungerar lite selektivt, en torktumlare som inte tycker att 75minuter med hög värme duger till att torka två maskiner tvätt. I det andra tvättrummet står en liten maskin som ser ut att fira 50års jubileum och en tummlare som ser ut att kunna ta emot en hel soffa (eller åtminstone en uppkäftig högstadieklass).

Detta gör ju att man varje gång man vill tvätta står inför ett dilemma, vill jag ha ren tvätt, eller vill jag ha torr tvätt? Idag hade jag inget val då veckans enda lediga tvättid var till den lilla maskinen,och jag måste få tvättat om jag inte vill börja vända underkläderna ut och in denna vecka.
Ner till stugan vid tolv och ser att den är låst, och det fanns inga tecken på att någon var på väg heller. Då blir man sur, man blir så arg att man får lust att skriva en arg lapp och sätta på dörren, tyvärr så blev jag desperat istället och bestämde mig för att konfrontera min fiende.

Letade upp lägenheten som hade den bokade tiden, ringde på, inget svar. Detta var i en annan trappuppgång (mycket ofräschare än våran skall tilläggas) någonstans börjar en hund skälla högljutt och jag ringer på igen, efter någon minut här jag att någon släpar sig omkring där inne och jag börjar fundera vem/vad som ska öppna dörren.

Dörren öppnas lite på glänt och på andra sidan står... En ung liten kille, eller liten var han väl inte, en bit längre än mig, uppenbart medveten om sitt utseende och med ett ansikte som bevittnade att han talade sanning när han sa "fan jag somnade om, förlåt". Jag funderade på att vara den där elaka tjocka surgrannen som drar en monolog om att detta inte är okej!

Istället insåg jag att jag inte är varken gammal eller sjukpensionär och att jag kunde ta igen den förlorade tiden med att köra den ljusa tvätten på ett kortare tvättprogram så skulle jag vara i fas igen så jag lät den stackars pojken få skämmas ifred. När han sedan tog sin tvätt så lämnade han tvättstugan med ett " hare gött" och påminde mig väldigt mycket om lillebror som även han lyckas med sådana saker titt som tätt.

(nog för att lilleman är på bild ofta men igår fick jag ett mms med texten "Fick order från Sid om att denna bild skulle skickas till dig, så det är väl säkrast att lyda;)" känns skönt att man inte är bortglömd!)

Ny vecka igen, skönt det! Sista veckan i maj, snart juni och ledighet och sommar.

Läste tidningen igår och det var en himlans massa människor som dött i helgen, drunkningsolyckor, bilolyckor m.m. Upplyftande! Själv så tillbringare jag helgen utomhus i den mån vi kunnat hitta på något, igår packade vi en kylväska med allt ätbart vi hade hemma och tog oss upp till en insjö mellan Skövde och Mariestad.

Väl där la vi oss på en filt med en varsin bok och där låg vi hela dagen, någon paus här och där för att gå ut i det långgrunda vattnet som hade en behaglig temperatur, Olsson doppade sig men jag höll mig ovanför ytan för att slippa eventuella köldchocker (som SLS varnat för).

På väg hem blev det (av en ren olyckshändelse) en väldigt lång omväg på småvägar runt Skövde/Skara, otroligt fin natur och väldigt många naturreservat och minnesmärken, stora gröna hagar, kossor, får, getter osv. Kändes som att vara på Irland ungefär, väldigt fint avslut på en dag i solen!

Vi drog en sväng förbi klostret i Varnhem som ligger mellan Skövde och Skara, åkte upp till hornborgasjön men orkade inte kliva ur bilen för att ta en titt, får fara dit en annan dag och kika på alla fåglar som bor där. Gillar man natur så är Skaraborg garanterat the place to be på sommaren, så väldigt fint!

Idag är jag ledig, ska skriva en liten grej om basala hygienrutiner. Men istället har jag dammat och städar badrummet, försöker få bort kalkfläckarna från duschen utan att ta livet av mig (mitt rop på hjälp har inte uppfattats av den andra människan som påstår att han bor här så då får man göra det själv!) ska nu ner och tvätta vilket är oroligt välbehövligt!

Nu blev det plötsligt bråttom!

(klostret i Varnhem!)

Varmt idag med, dock med moln så vi bestämde oss för att inte åka iväg någonstans.

Tog sovmorgon, åt frukost och i vanlig lördagsanda en promenad till stan, kaffe och glass på rådhusets uteservering med utsikt över torget där Sverigedemokraterna stod och talade om "papperspoliser" Skövdeborna framstod inte som några direkt politiska varelser med tanke på att ingen på hela torget verkade vilja lyssna aktivt, som mannen som talade påpekade "hade detta varit i Jönköping så hade vi inte kunnat tala utan minst ett 30tal poliser som skydd" .Här stod det två poliser i skuggan under ett träd i ena hörnet av torget känns tryggt med en sådan stad.

Ett varv kring torget då vi ändå var där och en promenad hem till balkongen där jag höll ut i en timme iallafall, har börjat läsa en bok. Helt för nöjes skull faktiskt, fick den medskickad i Amelia men har inte fått för mig att läsa den förrän nu. Har kommit en bit in och än så länge är den inte dålig! Vecka 36 heter den, någon form av deckare ska den vara.

La mig på soffan och somnade en stund, upp och laga latemansmat, hamburgare med bröd. Nu får vi se vad kvällen bär oss, inte så långt hoppas jag med tanke på att detta varit den perfekta dagen att inviga en förhoppningsvis lat försommar.

(vädret till ära så kör vi på blommigt)

Fredag, fick gå tidigt från praktiken sista dagen, det var inte så mycket att göra idag då värmen dragit in över oss och alla är väldigt sega! Känns sorgligt att den är slut på ett vis samtidigt som min kropp känner en otrolig lättnad, den klarar inte det jag vill att den ska klara!

Värme och sommar är skönt som fan, jag klagar inte, däremot så har jag köpt ett par sandaler som fötterna kan vara svullna i och som jag kan vagga omkring med nu i värmen, det gäller att vara beredd! Idag kom Olsson hem och vi var och handlade mat, när vi kom hem kände jag att jag var tvungen att vara ute! Sagt och gjort, promenad ner till stan.

På stan blev det benidorm och pizza, när vi nästan var framme vid benidorm insåg jag min egna nedsatta förmåga, vänster sida av mage/ljumske gjorde sig påminda genom smärta och det kändes som att någonting skulle trilla ut så jag hann inte mer än komma in innan jag stod framåtlutad och försökte trycka handen mot det som gjorde ont!

Det gick över när jag fick sitta en stund, efter maten tänkte vi ta en stund på någon uteservering i stan en öl eller något annat vuxet (jag behöver väl inte ens påpeka att jag var mer ute efter uteserveringskänslan och en cola?) men de var fulla och vi orkade inte leta bord, gick till torget och satte oss på rådhuset med kaffe och delade på ett wienerbröd. Då kan jag påpeka att man kände sig som en tråkig människa, undvek bargatan för kaffe!

Vi satt en bra stund och sedan vandrade vi hemåt med diverse stopp för mina mysiga smärtor (känns lite som kissblåsan försöker ta sig ut genom urinröret med hjälp av en schweizisk armékniv) men de avtog efter en stund och här hemma njöt vi av våran underbara balkong (hade jag vetat ifall jag skulle vara här i sommar så hade jag lagt manken till och pimpat den men nu är vi ju oftast på resande fot på sommaren så det känns poänglöst). Det var svalt och skönt och utsikten är väldigt behaglig.

Nu är det soffhäng och förhoppningsvis får vi sovmorgon av biologiska klockan imorgon!

(fick en bild förra helgen, Sid är snäll och bygger ett sandhus åt mig, en lagom sommarstuga)

Åh en ost, så många skämt!
Behövde inte alls gå till 17 idag, de är alldeles för snälla där borta, man får ju skämmas! Har fått papper på att jag klarat min praktik så imorgon kan vi skolka, nej det är inte snällt att dra dumma skämt om ansvarslöshet. Men men tanke på att det är sommar så har man god lust att vara ledig! Imorgon är sista dagen på praktiken också så i helgen kanske man kan göra någonting kul, kom hem vid tre idag och har suttit på balkongen en stund men det var så förbenat varmt och tråkigt då jag aldrig förstått mig på soldyrkare. Jag behöver något att göra och helst någon att umgås med, och inte på en balkong utan en gräsmatta eller strand så jag gick in.

Ligger nu i soffan i bara bikini och tittar på unga mödrar, borde ta mig ut och göra någonting men inspirationen är noll och det smittat av sig på motivationen så jag ligger nog här en stund till!

(min lille gängmedlem och lillebror, saknar de små liven en dag som denna!)

6 timmar sömn, 10 timmar praktik. Kom hem, duschade, år resten av melonen och två knäckemackor och däckade sedan i soffan, vaknade då och då och tvingade mig själv att inte sova, vinglade in till sängen vid strax efter sju och blev klarvaken!

Typiskt, typiskt! När jag ärligen vid strax efter nio börjar att somna in så ringer telefonjäveln, ser förvirrat att det är Olsson och svär en ramsa över att han efter ett års samboskap inte kan lista ut att jag är både halvt död och helt otrevlig denna tid på dygnet. Lyckas få bort oljudet och vänder mig om igen (utan att svara, jag sa ju att jag inte är speciellt trevlig när jag är trött!). När jag precis börjar slappna av igen så får jag ett sms. Tröttsamt! Jävligt tröttsamt speciellt då jag nu är klarvaken och ska upp 05.30 och förmodligen ha praktik 07-17 imorgon också (för att ta igen timmarna från förra veckans ryggsjuka) grejt!

Om jag inte redan var bitter igår så hade jag garanterat blivit det nu!

Dagens plus var iallafall att jag hakade på en av mina gamlingar ner till oasen (husets fritids typ) där hade de en kvinna som spelade gitarr och det var allsång på visor som var säkerligen minst 40-60 år gamla. Vi fick ett häfte så alla kunde sjunga (och trots att jag aldrig hört visorna förr så kunde jag haka på efter första raden då de inte var lika avancerat uppbyggda som populärmusik! Fick till och med beröm av både min lilla gamling och fritidspersonalen ;) ) vi satt på husets innergård, livet luktade sommar och solen stekte. Gamlingarna var lyckliga och visorna var.. Speciella och gamla men väldigt charmiga! Det var glädje och lycka att se vad lite musik kan göra i deras små hjärtan!

Behöver jag påpeka att det gjorde hela min dag? eftermiddagen flög iväg och helt plötsligt var det dags att gå hem!

(en bild som väldigt bra beskriver sinnesstämningen; bajs på rutan!)

Idag är det bittert! Jag är bitter och sur, jag lovade mig själv att göra något vettigt efter praktiken. Hem, åt mat, skulle vila lite på maten då telefonen ringer, Olsson ringer från kråk lika uttråkad och bitter som mig. Efter samtalet så somnar jag, värt! Lätt inte värt, speciellt eftersom gårdagens sömn innebar att jag inte somnade förrän alldeles för sent! Vaknade ett par gånger under eftermiddagens vila men orkade inte kliva upp.

Nu ligger jag i soffan, har inte diskat eller bokat tvättid, jag har inte tagit en promenad eller ens duschat. Sånt kan göra en människa bitter, toppen av allt så är jag sugen på socker, fikabröd, glass, godis you name it! Men nej, helgerna tenderar att bli fruktansvärt snuskiga och onyttiga så om jag ska få fortsätta vara lite stolt över mina värden så blir det inget onyttigt till kroppen!

Jag fyndade däremot en halv vattenmelon i kylen, som jag snabbt skar upp hälften av och slaffsade i mig som ett djur. Nu är jag full av vatten och rött och inser att jag behöver äta någon form av fast föda.

Aldrig får man vara bitter ifred, alltid någonting som måste utfodras! Nej nu vill jag ha slut på denna vecka och sen vill jag att de kommande fyra veckorna går fort, efter det tänker jag bara ligga i solen någonstans i Sverige och ugnsbaka ungen där inne så hon föds tjock och perfekt!

(slaffs slaffs slaffs)

Inledd med Måndag som så många andra veckor. Praktik 07-13, flöt på smidigt och bra utan några större problem, fick stå i köket idag med och kroppen tackar och bockar för det med!

Sen hem och inse att det idag var sommar, kvavt, varmt och stekigt. Duschade, åt och bytte om till en svalkande långklänning och for ner till BM där dagens resultat i vecka 31+6 blev:

HB (blodvärde) - 115, (järntabletterna har inte gjort det de ska men misstänker att det beror på att jag alltid lyckas ta dem vid maten och det var tydligen fel!)
Glucos (blodsocker) - 4,6 (perfekt!)
BlTr (blodtryck) - 110/70 (fortfarande stabilt och jättebra)
SF mått (symfys-fundusmått)- 32 cm (ska ligga ungefär på lika många cm som gångna veckor för medelkurvan)
Bebisens hjärtslag - ca135/min (slår jämt och fint)
Vikt- plus 6-7 kg (lite beroende på våg och tid på dygnet för vägning) sen vecka 12, det känns överkomligt!

Vi pratade lite allmänt kring graviditeten, veckorna som är kvar, förlossning osv. Jag är lika förvirrad som innan och känner fortfarande att vi går på improvisation. Läser det som finns och sållar information för att passa en själv.

Åkte hem och tänkte att en sånhär fin dag måste man göra någonting, lade mig på sängen och somnade, vaknade efter nån timme av att jag frös, la mig i soffan under en filt och somnade om. Det var den kvällen det, vaknade och var väldigt hungrig men orkade inte resa på mig.

Nu har jag däremot klivit upp, diskat pyttepyttelite av berget som blev efter ett misslyckat försök till att baka bullar igår (hur fan misslyckas man, det GÅR inte att misslyckas med bulldeg) förstörde jästen med för varm degsaft, får göra ett nytt försök i helgen. Har ätit yoghurt, macka och vatten ska nu sätta mig på golvet och umgås med ryggen så att jag slipper få tillbaka ryggvärken från hell som efter 30 tantsimmade längder i söndags igen äntligen började att släppa.

Så för att runda av detta, även om det här med att vänta barn överlag varit en riktigt mardrömsaktivitet så tycks iallafall min kropp vara väldigt bra på det! Och detta är jag tacksam över för då kanske det till och med finns en chans att jag gör om det. (och ja, jag är mycket väl medveten om att jag kommer få äta upp varenda ord när hon är ute och att jag då enbart kommer minnas alla de bra stunderna! Och även förpesta min omgivning med expertråd om hur man skaffar/bär på ett barn eftersom just jag begåvats med en perfekt liten rynkig mini-me vars avföring måste höjas till skyarna) nej nu var jag bara elak, jag känner massor av mammor som inte är så, men jag måste sluta hänga på internetforum!

Men tills dess så hörs vi!

(Olsson försökte bevisa att han VISST kunde hitta min blogg, som han för övrigt inte har någonting att sticka näsan i! Vi hittade även en ny bilprydnad att skydda bilen med)

Man vet att man lever, var hemma från praktiken igår med, kan inte ens gå utan att vinkla benet snett vilket egentligen bara bidrar till mer smärta! Var och simmade igår för att underlätta, funderar på att göra om hela världen till en simbassäng då jag helt plötsligt kunde röra kroppen utan smärta! Olsson var med och skulle träna, han körde 40 längder snabbt och jag körde 30 längder (med paus var 10e längd för att andas och sträcka på mig) i lååångsamt tempo, vi snackar tisdag/torsdags-myssimmartant i Heby badhus-tempo. Men som sagt satan vad skönt det var. Ett varv i Elins då jag plötsligt behövde skor. Hittade inga, jag vill ha ett par att bara hoppa i så jag slipper gymnastiken med att snöra skorna.

Denna vecka har hon verkligen växt, helt plötsligt så känner jag sparkar hela tiden, fortfarande svaga sådana men det känns ofta, känns även som att hon simmar runt och gör en kullerbytta då och då. Jag har tappat balansen helt, vet liksom inte hur jag ska röra mig för att inte få den där ankeborgsvaggande gångstilen. Och ännu är det 8 fabulösa veckor kvar där jag enligt rykten ska bli två gånger större, can't wait!

Ska köra sista praktikveckan nästa vecka, känns skönt att komma in i skolan igen, inte minst för schemats skull, finns lite mer plats för vila i skolan då vi sitter på lektionerna ( ;) ). Men som alltid blir det lite tråkigt att lämna ett nytt ställe och aldrig få veta vad som händer med de boende.

(dagen till ära har jag mina mysgravidjeans, påminner lite om H&M's boyfriendmodell då de är en storlek för stora, plus Daniels tröja som jag funderar på att stjäla på heltid då jag älskar den men han vägrar i princip att använda den.

Daniel fick i uppgift att fota mig då jag tycker att det vore trevligt med en dokumentationsbild som inte är missvisande tagen i spegeln. Dock är han inte någon mästerfotograf och jag har solexem (?!) på näsan så mitt ansikte är ju inte det vackraste idag speciellt inte min skeptiska min!)

No game?

Eller det känns ju jävligt onödigt, iallafall i mitt fall, jag har kommit i obalans, det är inte bara min organ som ligger fel utan nu har jag på något via fått kroppen ur balans och ryggen vet inte lägre hur den skall hålla mig uppe.
Smärta i ländryggen gör att jag inte kunde bidra med min närvaro på praktiken idag, känns skönt att ha bra folk på praktiken som är snälla (lite för snälla?) över min gravidkropp. Men jag hoppas att jag är tillbaka i morgon, ska stretcha ryggen allt jag kan i kväll, när jag hittat orken att kliva upp ur sängen.

Ond cirkel, jag får ont av att ligga men att stå och gå är fruktansvärt plågsamt men jag behöver verkligen röra mig och sträcka ut ryggmusklerna för att lätta på trycket! Tur att man varit med förr och haft ont i ryggen så att jag nu har mina knep med smärtan!
Annars då? Jovars, fick nyss en spark i njuren, det var trevligt. Känns skönt att bebis inte är så livlig som "alla andras" (det där var inte ironi det bara känns lite som att antingen så ljuger alla kvinnor i hela världen om sina graviditeter eller så har jag haft en otroligt underlig upplevelse, dock påpekar min BM om att allt jag känner och går igenom är fullt normalt så jag litar på henne!) för hade hon varit sådär livlig som alla andras barn tycks vara så hade jag förmodligen haft rejält ont inuti. Jag kan fortfarande (oftast) ligga på mage, om än lite vriden för hon tycks ha en grej för att bosätta sig långt ner i magen, jag blir förvånad varje gång jag känner en liten puff ovanför naveln!

Idag har vi utnyttjat den oförberedda ledigheten med att åka och storhandla, jag vaggade runt med handen tryckt mot ryggen eller halvt liggandes över kundvagnen. Så blev det såklart avstämning på självscanern på Icamaxi, bara att släpa upp allting ur påsarna och sedan packa ner det igen, ryggen kände då att den sa upp sig. Som tur är så skaffade jag mig en stor och stark karl som bar upp alla påsar de tre trapporna som vi har till hemmet.

Innan vi kom hem tog vi dock en avstickare till babyproffsen (på Daniels initiativ) efterlyste vårt skötbord som tydligen skulle komma tillbaka men de visste inte när, de skulle iallafall ringa när det kom in. Sen kollade vi på grejer i övrigt och insåg att vi inte kan någonting om barn (eller det känns så när man ser alla dessa hyllor med prylar som man inte ens behöver!), kollade skötväska, även här hade jag stora krav och kriterier och underligt nog var det Daniel som hittade en som vi båda gillade, massor av fack och grejer, tämligen ful men praktisk! Vi får hoppas att den uppfyller våra förväntningar!

Har fått uppdateringar hemifrån om att bror och Håkan (med diverse maskiner) grävt fram pappas toyota under ett rasat fårstall, dessa ska jag nu dela med mig av när dottern slutat köra in foten/huvudet/ någon annan udda kroppsdel i mina revben.

(jag kan eventuellt stulit några bilder från Facebook, fått några skickade till mig och tagit några själv. Jag tar inget ansvar i vilken ordning de kommer eftersom iphonen gör som den själv vill)

Tala inte med mig om livet! Eller hur var det nu igen. Tisdag är slut, jag kan ju inte direkt påstå att det varit en av de bra dagarna. Den har varit väldigt dålig faktiskt! Men livet flyter på!

Sånna här dagar så saknar man den tiden då man inte bodde tusen mil ifrån alla vänner, att alla inte hade sina egna liv och osynkroniserade scheman som tycks vara omöjliga att få ihop. Dock var det nu många år sedan man kunde träffas spontant och länge, trots det så saknar jag folk. Eller det kanske är livet jag saknar? Jag har så mycket nu som jag aldrig skulle vilja byta bort men ändå, tusen miljoner mil från alla dem som vet och förstår och varit med hela vägen är lite för långt bort just nu.

Kanske är det jag som är känslig och nostalgisk men det måste man väl få vara ibland? Är det inte själva nyckeln till att uppskatta det man har? Man minns tillbaka och minns enbart de fina och bra och börjar då tänka på vad det var som gjorde att det tog slut, bara för att inse att det fanns fult och dåligt då med, precis som nu.

Men idag, idag är en grå dag. Just saying.

Imorgon är det den 16 Maj, vilket innebär att det precis på dagen är 50 år sedan Farzan kom till världen (min farza alltså inte bebis farza, DET hade varit underligt!) men men faderskapet blir 50 år, mycket underligt då det på något vis känns som att jag blir äldre och växer upp men föräldrarna är lika gamla som alltid, undrar om jag med de tankarna tänker att mina föräldrar alltid varit 50 eller om det betyder att jag fortfarande ser dem som 30?

Dags att sluta filosofera, rycka upp sig och sätta på pyjamasen och ta sig i säng.. Det är ju en dag imorgon också..

(18års dagen)

Ny vecka. Då kör vi. Har praktik 15-21 hela denna vecka, men det är bara 6h om dagen så jag tror att det blir skitbra! Dock är jag väldigt trött, har vaknat en gång i timmen typ hela natten och drömt massa sjuka drömmar om människor från det förflutna (det hela är mycket mindre dramatiskt än det låter!) men jag sov till kvart över tio idag, ovanligt för att vara mig men jag känner att det är ingen höjdare att vara vaken hela dagen och sen försöka prestera på praktiken!

Men alla kunniga säger att de kommande 8 veckorna skall gå åt till vila så jag får lita på dem! Vila och kolhydrater tydligen, sist hos BM så sa hon att vi ska kolla mitt blodsocker längre fram för att det måste gå upp lite, hur höjer man blodsockret? Ska jag leva på en enbart kolhydrater? Att börja förbereda kroppen på förlossning ska tydligen vara som att förbereda sig inför ett maraton. Jag känner mig iallafall nöjd med att jag fortfarande har ett fint blodtryck för med mina strålade gener så innebär förhöjt blodtryck döden typ, eller om man börjar titta på sjukdomar som hör ihop med blodtrycket så blir man mörkrädd! Det är nämligen alla, vilket är logiskt eftersom blodet och dess omlopp är nyckeln till alla andra organ!

Nog om detta, ny känsla som kom i morse, gårdagen bestod av obehag genom tryck nedåt, det hade jag gärna tagit tillbaka idag för idag känns det som att någonting väldigt vasst (typ en sticknål) försöker göra hål inifrån och nedåt. Detta känns för det första väldigt märkligt och för de andra väldigt väldigt otäckt! Ungefär som att jag druckit glas och det nu vill ta sig ut.

Mot dagens äventyr!

(jag älskar dessa gubbar och har tagit hem en app som gör att man kan smsa dem till folk! Det är ju strålande! Har dock inte listat ut om de skickas som sms eller mms så jag är försiktig i mitt användande)

Nu är han i min tv igen, Per Morberg underbar människa!

Gårdagens kvällspromenad blev en och en halv timme kringelkrok genom stan, upp i billingebacken över till käpplunda och sen hem. Mycket skönt och kul att se de fina områdena på Billingen. Sen kollade vi på kommissarie späck, den har sina små stunder och citat "det handlar om en uppgörelse i den undre världen", "han är sjuk, det är aids, han är tillbaka om en vecka" och för att inte glömma "finns det någonting du inte kan?" "jag kan inte torka mig i rumpan när jag har lösnaglar".. Jaja, totalt ovärt inlägg när jag tar citat helt utan kontext och förväntar mig att någon skall finna underhållning i dem. Men filmen är en av de bättre parodier jag sett, om inte annat så har vi Per Morberg i kvinnokläder att glädjas åt!

Idag sken solen men det blåste som attan, men jag tvingade oss ut ett varv till Elins (och genom Elins då jag under natten tycks ha drabbats av ångest över allt det vita i barnklädeslådan) och sen ett varv till stan, lunch på 12:an som är stället vi alltid hamnar på, där vi åt första gången jag var i Skövde (då var även Daniels föräldrar med) och där vi bytte förlovningsringar. Min ring som jag knappt kan ha nu, fingrarna byter storlek 4 gånger om dagen så ringen knips åt för att sedan bli lös igen och jag får skavsår runt hela fingret.

Efter lunch så blev det en tur genom comerse, en glass i solen och sen hem och vila några timmar. Nu har jag ordnat mat som står i ugnen och lagar sig (förhoppningsvis inte allt för osmaklig då det blev väldigt improviserat) torsk och lax ihop med ärtor i en sås med chilisås, grädde och crème fraîche. Sparris och broccoli i en panna under, så vi får se hur det blir.

Tjejen i magen är bortskämd, inte nog med att hennes arma föräldrar släpat benen runt hela stan för att hitta fina kläder hon kan ha när hon kommit ut så duger tydligen inte hennes inredning där inne. Hela dagen idag har hon nämligen försökt möblera om för sin egen komfort, jag känner mig fysiologiskt fel! Daniel har fått sig ett skratt då jag rätt som där stannat, skrikit till, korsat benen samtidigt som jag böjt knäna och ropat att nu måste jag stå still annars så kommer någonting att trilla ut, och oavsett om det är en fot eller min lever som letat sig ut så har det varit oerhört obehagligt!

Nu blev det sådär långt igen, om absolut ingenting! På återseende!

(smygfotning när den är som bäst!)

Det blev en fredag och hela dagen gick, mannen kom hem och det blev pizza som jag lovade när han for, godis och säsongsavslutningen av greys, efter att ha sett den blev jag så irriterad och fick paltkoma av att på några timmar ätit mer än vad jag gjort den senaste veckan typ. Somnade med magknip och jävulskap!

Vaknade vid klockan sex av att Daniel glömt att slå av sitt alarm och efter det kunde vi inte somna om. Idag var vi ut och skulle köpa skötbord, men det vi bestämt oss för fanns inte. Det är det jag skarpt ogillar med mindre städer, de finns ingen konkurrens och man får sällan tag på det man ska ha! Vi bestämde oss för att ta det en annan dag, vidare till Elins och köpte födelsedagspresent till sid som fyller i början av Juni. Sen ner till stan där vi köpte presenter till fler födelsedagsfirare. Köpte på oss det vi kände att vi saknade i bebisklädesväg och åkte utanför stan och granskade närområdet.

Fina landskap var vad vi fick och inte så mycket mer, vi åkte till kråk som ligger strax innan Karlsborg där tittade vi på militärens övningsområden. Där ska Daniel spendera sina kommande tre arbetsveckor, ledig en vecka nu sen borta en vecka, hemma en helg och så håller det på. Måste påpeka att det inte är kul men däremot ekonomiskt!

Sen har dagen gått åt till att sova i typ två timmar, gå igenom barnkläder för att se vad vi har och vad vi eventuellt saknar till första tiden, insåg att vi hade mest vita bodys, jag som inte ens gillar vitt men annars var det en väldig blandning och det känns lättare att köpa saker när man vet hur hon ser ut och vilken storlek hon är i. Nu har vi en hel del av grundgrejerna.

Förlossningsdiskussion har pågått till och från i två dagar och även där är planen enbart att vi tar det som det kommer (även om jag inser mer och mer att jag inte vill ha nålar i mig! För då kommer jag gå här i två månader och vara jätteorolig för det!) resten får gå som det går!
Nej men nu har vi det mesta vi kan kontrollera över nu, sen blir det mer fix ju längre fram vi kommer och annars så har jag en lista med sådant jag inte gärna vill glömma.

Nu har solen äntligen kommit fram och vi ska ta en promenad. Vi hörs

(the list!)

Så var torsdag slut, det var ju också en dag att ta sig igenom. Vi var lite många på praktiken idag vilket gjorde att det blev en del dötid och annat förvirrande.

Idag har ryggen fått vila en hel del eftersom vi var rätt många där och sen eftersom jag tog bilen både igår och idag så har jag inte belastat den så mycket och idag när jag kom hem så vilade jag i två timmar, låg och gjorde absolut ingenting med tvn på.

Nu har jag duschat och har barnolja över hela mig som håller på att sugas upp av min hud så att jag slipper vara torr. Lagade matlåda tills imorgon men kände inte för att äta riktig mat själv så jag åt brinner (breakfast for dinner).
Matlusten är sådär borta igen, men vaniljyoghurt med egenkombinerad risentamüsli (linfrö, quinoa, pumpakärnor och en massa annat spännande min vän Hanna informerat mig om ska vara nyttigt) knäckemacka med ost och vatten till det var precis vad min kropp idag var sugen på (ett trevligt avbrott från det vanliga fett,salt och socker suget som alltid tycks komma när man är ensam på kvällen).

Nej men mer spännande än såhär blir det inte, jag längtar till skolan idag. vore skönt att få ha sina egna kläder om dagarna och de schemalagda rutinerna, sociala umgänget osv. Nu inte sagt att jag inte får socialt umgänge och rutiner på praktiken men geriatrik är inte och har aldrig varit min favoritdel av vetenskapen. Eller i teorin är det kul men inte riktigt i praktiken, och tyvärr blir det svårt att lägga hjärtat i någonting som man inte är intresserad av.

(Brinner)



Omridet har bara gått tre dagar av veckans arbete men jag känner att nu vill jag ta helg! Jag vill ligga på soffan i några timmar och sen gå ut på en planlös promenad.

Men istället ska jag om några minuter borsta tänderna och ta bilen till praktiken, ja jag tar bilen idag för jag är död i kroppen sen igår! Men det blev en god natts sömn eftersom jag var så trött och slut och när klockan ringde vid 05.30 så kände jag att jag borde sova lite till.

Men det är torsdag idag och dagarna går fort!

Borsta tänderna och fara kanske..

Önskedrömmar! Onsdag är det, jag har kört 4 tvättmaskiner idag igen, bara lakan och handdukar. Tvättstugan är i källaren och vi bor tre trappor upp utan hiss så dagens motion är gjord!
Utöver det så har jag flyttat på det mesta i lägenheten, dammat, dammsugit, vädrat mattor, vädrat överlag, skurat golv, lagat mat, duschat och nu ska jag ner och hämta den förhoppningsvis torra tvätten! Innan jag kom hem var jag till Ica och handlade mat också, noll inspiration så det gick rätt dåligt skulle mest köpa lite grejer till magen så att jag slipper besväras av ovärda gravidkomplikationer!

Känns skönt att jag imorgon kan slappna av efter en 7-16 dag på praktiken och efter det är det faktiskt fredag! Helg då jag ska vara frisk och försöka vila en del!

Nej tvätt!

Farväl!

Praktik till 16 idag, och jag vaknade med djävulsk smärta i vänster höft/ryggslutet. Grejt! Min praktikplats kommer snart börja hata mig och jag vill inte vara en sån där "jag är gravid så jag borde egentligen ligga och äta praliner"-brud!

Det regnar ute och jag tycker min man kan komma hem och tycka synd om mig!

Men på den positiva sidan, regnet luktar riktigt gott, igår fick jag ett paket på posten med en jättefin topp att ha nu när värmen kommer det var Daniels mamma som tyckte jag var duktig och förtjänade den! Roligt nog var det hennes födelsedag igår så jag var tvungen att ringa och upplysa henne om att man ska få presenter inte ge presenter när man fyller år! (tror hon fått en släng av farmorhormoner kanske)..

Så egentligen väger positivitetssidan över och jag ska hålla tyst och ta mig till andra sidan av denna dag utan att skada mig!

(Bubblor och lilleman!)

Anteckning efter barnmorskebesöket.

SF-mått vecka 29+6 var 30 cm
Blodtrycket var 110/70
Bebis hjärtslag var jämt och regelbundet och hon låg just idag på min högra sida med huvudet ner mot vänster höftben, snett över nederdelen av magen med andra ord.

Vi pratade lite allmänt och kom in på det här med förlossning, eftersom vi valt att inte gå i föräldragrupp så fick jag rådet att gå in på KSS hemsida och läsa på lite om grejen och det har jag gjort nu. Herregud det där ligger så fruktansvärt långt bort i tiden, samtidigt som de senaste 30 veckorna gått väldigt fort.
Lika bra att börja förbereda sig nu och börja tänka på hur vi vill ha det, men det är många besök kvar hos barnmorskan innan det är dags, nu börjar jag gå dit varannan vecka så det finns förhoppningsvis gott om tid till att prata om hur allt kan gå till och förbereda sig på de flesta eventuella utgångarna. En sak verkar omvärlden vara enig om iallafall, det finns ingen smärta jämbördig med förlossningssmärta. Det känns upplyftande måste jag säga, riktigt trevligt att se fram emot!

Det är lustigt det här med tillväxten, jag har inte reagerat så väldigt mycket på att det hänt mycket men alla andra har påpekat det, för jag känner mig mer rörlig nu än för en månad sen. Men förra tisdagen var vi ute och gick och Olsson tog kort, när jag sedan lade in dem i datorn och gick igenom dem så såg jag också hur jäkla tjock jag blivit på magen.

I onsdags skulle jag möta upp mannen på stan innan praktiken, vi ses utanför pressbyrån och när jag kommer gåendes så skrattar människan åt mig och när jag frågar vad det är som är så väldigt roligt så säger han bara att det ser ut som att någon gjort mig på smällen och att det var väldigt svårt att förneka med tanke på att jag tydligen börjat vagga fram igen helt utan att själv märka det.

Det blev inget simma idag, besöket hos BM tog lite tid och jag insåg att jag var tvungen att tvätta klockan fem så det roar jag mig med nu.

(älskar hur snygg man blir när man försöker ta kort på sig själv i en spegel. Jag försökte bara påvisa kroppens magiska förändringar)

Tjoho, förmiddagen bara for förbi, jag förstod ingenting helt plötsligt var klockan ett och det var dags att gå hem. Ska försöka stanna på praktiken några timmar denna vecka för att dryga ut de timmar jag missat. Tror dock inte att de timmarna gör så mycket men jag menar utifall att, vill inte ha praktik släpandes efter mig när jag lyckats ligga i fas hela terminen.

För första gången i mitt liv ligger jag i fas, helt otroligt! Ska ner till barnmorskan om några minuter så får vi se om jag fortfarande ligger i fas, i vecka 26 (tror jag jag var där sist) låg jag precis i min kurva och hade gått upp sex kilo (varav FYRA av dem enbart under påskhelgen) ska bli spännande att se resultatet idag.
Vet inte ens vad jag ska göra där om jag ska vara ärlig. Hon mäter och pillar lite på magen, frågar hur jag mår, lyssnar på bebisens hjärta och det är liksom.. Allt. Tur att det inte är någon lång färd dit iallafall!

Ni måste jag dra!

Frukost intagen, kläderna på. Nu ska vi bara borsta tänderna och gå till praktiken. Gillar definitivt morgnarna bättre än eftermiddagarna känner jag nu! I eftermiddag är det barnmorskan, funderar på att faktiskt använda min simplupp som jag investerat i men inte använt de senaste hektiska veckorna..

Men vi får se, ingenting tycks ju bli som man planerar för tillfället. Nej nu måste jag dra för att inte bli sen.

Idag är jag fast besluten om att ta mig ut, se om omvärlden står kvar och titta på människor. En mycket simpel syssla men om man har legat i sin säng i två dygn med undantag av att gå ut i köket och äta så har jag inte gjort mycket annat än att ligga i sängen. Det blev tre säsonger av unga mödrar på kanal 5play igår. Jag luktar äckligt och skulle behöva en rejäl dusch.

Känner mig ensam nu fast samtidigt väldigt asocial orkar inte kontakta folk, har blivit väldigt lat och bekväm på den fronten.. Men men om tre veckor är praktiken slut och då får jag lite socialt umgänge igen och sen blir varje helg uppåt landet med student och födelsedagar. Mamma ringde nyss, och under telefonsamtalet så hann jag städa toaletten, vill dock få min dusch ren men törs som sagt inte då det krävs rätt starka medel för att få bort allt kalk som sätter sig och andas jag in det kommer jag bli hög..

Känner att jag skulle vilja putsa lägenheten uppifrån och ner men det känns både onödigt och tidskrävande. Och så behövs det egentligen inte, eller man kan aldrig städa för mycket och jag har en hel del ställen som borde dammas men jag orkar inte, för börjar jag så kommer jag vända upp och ner på stället och inte få någonting annat gjort idag.

Nu kör jag ett avsnitt unga mödrar till och sen ska jag skrubba mig själv ren och klä på mig fräscha kläder och känna mig som en människa igen!

(fick en bild på lillelilleman i helgen, denna fångar honom rätt bra. Alltid glad och inget onödigt gnäll, sådana barn blir lätt populära)

Grejt! Magsjukan kom och hälsade på, natten till fredag var hemsk men sen igår vände det sakta men säkert och nu mår jag bra.
Däremot så är det 48h regel till omvärlden vilket gör att jag är i karantän och inte får vara på praktiken idag. Jag har skjutsat Daniel till jobbet för han ska till Skåne och leka i en vecka, vilket innebär att jag är ensam igen.

Det känns som en vana nu, det är nästan konstigt att inte vara ensam hemma här då jag tillbringat större delen av min tid med Daniel uppåt landet de senaste veckorna. Men nu hoppas jag att de kommande veckorna är lugna igen när han kommer hem från skåne.

Det har blivit tyst och lugnt i magen igen, hon rör sig ingenting nästan, bara långsamma rörelser mot ytterväggen. Men nästa vecka ska jag till barnmorskan igen så då får vi se att allt är bra.

(fick se Olsson i arbetskläderna imorse, det var väldigt längesen och kändes ovant. Var tvungen att föreviga ögonblicket)

10 veckor kvar till beräknad nedkomst. 10 veckor kan låta mycket men 4 veckor på praktiken och 4 i skolan, sen är det liksom dags.. Nästan.

Det var en mycket trevlig ledighet, längtar dock till mer ledighet såhär på våren vill man inte göra någonting tråkigt! Som min lärare sa när hon var på besök på praktiken igår när jag frågade om vi hade mycket saker kvar i skolan efter praktiken "nej det är ju ändå ingen som vill göra saker när det är varmt" så sant, så sant!

Annars så hängde vi med familjen under långhelgen,var in till Sthlmstad, kollade på bilar i Sala på Valborg och hann träffa både Pell och Lisa en snabbis. Helt okej, har varit helt slut sen jag kom hem, har sovit 10timmars nätter och går 14-20 på praktiken idag och imorgon och 08-21 på lördag tror jag. Nu ligger jag i soffan trots att det är superväder ute, stark sol och värme men jag är så fruktansvärt trött och om en liten stund ska jag röra mig till praktiken så då får jag en halvtimme i solen iallafall.

Ska tömma kameran här någon dag och slänga in lite bilder från ledigheten.