Var det klockan 7 imorse när Daniel åkte på skidsemester, 2 plusgrader varmt. Härligt att bo i Sverige, speciellt då det säkert blir minusgrader snart och då även blixthalka, mysigt att ta sig ut i världen då!

Jag är trött, igen! Vi tycks leva på varannandagprincipen här, igår var vi på gymmet, 50 minuter hann jag träna innan de ropade upp mig i högtalarna och jag fick gå och hämta ett ledset barn. Jag tyckte att både Astrid och personalen höll ut väldigt länge, känns skönt att möjligheten finns!
När vi skulle gå till gymmet så regnade det ute, så jag och vagnen såg lite ut som ett cirkusekipage när vi kom fram, regn och svett överallt av att släpat vagn i modd och blött men jag skulle till gymmet, det hade jag bestämt och efter att ha klätt mig och barnet, släpat upp vagnen från källaren och packat alla saker så var det bara att köra på!

Tränade och fick sen hämta ett ledset barn på minisats och sedan ut igen, blöt av bara den efter både regn och träning men då hade det slutat regna utomhus iallafall! Vi tog oss till ICA för att handla mjöl och dylikt för efter att barnet fått lunch så slängde jag ihop en bulldeg och när den jäste och Astrid sov så åt jag lunch, sen gick eftermiddagen åt till att baka, 61 stycken bullar blev det!

På ICA hände en kul grej, Astrid blev ledsen, det eskalerade fort kan vi säga och till slut märkte alla på ICA att vi var där. Det gick så långt att människor vände sig om för att stirra, och då inte medlidande utan verkligen stirra som om jag gjorde barnet illa. Till slut kom det en kvinna fram och frågade om jag behövde hjälp, jag hade vid det laget redan testat allt och sista utvägen var att ha ett skrikande barn i bärselen medan jag betalade och gick ut. Men trevligt av denna medmänniska att erbjuda sina två händer. Men efter ca 15 minuters total panik och falsettskrik så blev Astrid tillräckligt tyst för att vi skulle kunna betala och ta oss hem.

Det är alltid kul när man kan skrämma omvärlden med sitt barn.

Gårdagen var alltså produktiv som bara den, vilket på något vis resulterade i att Astrid tyckte att det var morgon 04.30 i morse, dålig stämning skulle man kunna beskriva det! Nu sover hon och jag har dimma och smärta i huvudet av trötthet men ska försöka åka till gymmet och se om jag får någonting gjort denna dag!

(Bullar och familjen halv fem imorse)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/243063/images/2013/pic_510a37a0ddf2b3772050e849.jpg" class="image">

Då var vi vid veckans vändpunkt igen då, onsdag.

Måndag var en väldigt lång dag, jag och Astrid gick till sats för lite inskolning och det gick prima den stunden vi var där, får se hur det går när jag ska lämna in henne där ensam. Vi var upp till Haninge centrum efter besöket på sats, i centrum hittade jag äntligen nya skor det blev ett par väldigt lika dem jag hade fast med fårull inuti och så var de i borstat fårskinn tyckte jag expediten sa mina gamla var i vanligt skinn.
Får hoppas att dessa håller längre än de förra som bara höll ett år (vilket är väldigt lite för ett par rejäla dyra skor!).

Efter centrum var vi till brandbergen centrum och handlade mat och sen hem med hela våran lilla cirkus med vagn, påsar och en mindre nöjd bebis. Åt en väldigt sen lunch och efter den lagade jag middag och när Daniel kom hem så tog han Astrid så att jag kunde gå och träna. Efter träningen så åt vi middag i lugn och ro och sen blev det äntligen läggdags efter att världens längsta dag tagit slut.

Igår var planen att gå och träna på morgonen och öppna förskolan på eftermiddagen. Men Astrid ville annat, hon vaknade 23 på kvällen och skrek och grät och var alldeles ledsen. Jag och Daniel tog in henne till våran säng för att hon skulle lugna sig, den planen gick inte så bra då Astrid fick för sig att det var morgon och låg och slog på mig och Daniel som var så trötta att vi knappt vaknade.

Resten av natten bestod av en bebis som vaknade då och då och slog och drog och sparkade på föräldrarna. När hon väl sov så låg hon och bredde ut sig så våran 180*210 säng kändes som en liten 90 madrass. Dåligt stämning med andra ord!
Dagen igår fick gå åt att få Astrid att varva ner och sova ikapp och för mig att vila ikapp så att jag klarade av att vara människa, alla aktiviteter ställdes in med andra ord.

Idag är vi fräscha, Astrid har sovit i sin säng och jag som somnade en bra stund innan 21 är mer levande idag och har hunnit med morgonens bestyr. Astrid sover och när hon vaknar så ska vi gå iväg och försöka träna, får se hur det går att lämna henne på minisats idag.

Det var det, imorgon åker Daniel till Vemdalen för en helg med skidåkning så jag och Astrid kör solo hela helgen!

(Dagens bilder blir på Astrids rum så långt vi kommit i inredning, hennes fina posering i nya fotöljen, gårdagen när hon var nöjd och glad på skötbordet efter frukost)

Eller nej, Astrid har bestämt sig för att sova jättelänge denna morgon, vi som skulle gå vid 9 så att vi var där när miniSats öppnar och då kunde börja med lite inskolning för Astrid så att jag kan börja träna på dagtid istället för kvällarna då man inte orkar eller har lust!
 
Men nej, Astrid vaknade 04.30 - jag gick upp och stoppade in nappen
04.50 - Jag gick upp, stoppade in nappen
05.15 - Dags att gå upp helt och hållet, mys i soffan och allmänt chill en stund innan frukost som hon fick 06.00
.
Daniel åkte till jobbet, jag och Astrid tog det lugnt, klädde på oss, bäddade sängar, började vika tvätt osv. strax efter sju var hon trött och fick gå och somna om, hon brukar sova 1-2 timmar på sin första middagslur, nu har hon sovit 2,5 timme men jag känner inte för att gå och väcka henne då hon själv är väldigt duktig på att avgöra hur mycket eller lite sömn hon behöver när hon väl har somnat, och igår vägrade hon sova på eftermiddagen då klaraklara_klara kom hit (istället för att jag åkte till Nynäs) och då ville Astrid vara med och hänga. Till slut var Astrid så trött att hon inte visste vad hon själv hette längre utan bara skrek och gnällde för att hålla sig själv vaken.
 
Men som sagt, mina inskolningsplaner går i stöpet, fast ändå inte! de har öppet till 13.30 och sen öppnar de igen 16.00 och förhoppningsvis är det inte fullt hela dagen så att vi kan gå dit och känna lite på omgivningen, eftersom jag ändå inte kommer kunna träna idag då det vore lite elakt att lämna Astrid till totala främlingar på en gång (tror inte personalen skulle bli så glada heller!)
 
Men Astrid sover, jag har hängt tvätt, kollat runt på internet, svarat och skickat viktiga mejl, städat i köket, gjort fruktsmoothie som Astrid ska få till mellis när hon vaknar osv. osv. Nu känner jag alltså att det finns en gräns för produktivitet, men måndagar har press på sig alltså, för precis som nyårsafton spelar in i hur bra år man får så är måndag dagen som sätter prägel på resten av veckan, och denna vecka ska tusan bli nått av!
För nu har vi varit på IKEA, jag har städat förrådet och klädkammaren, Astrids rum har fått en mysfotölj med tillhörande fotpall samt två tavlor på väggen, vi har fått upp badrumsskåpet i duschrummet, hallgarderoben har fått handtag, bokhyllan på kontoret har fått en dörr (ja EN dörr, vi felberäknade lite och har inte haft plats i bilen till att köpa en dörr till).
Det jag vill komma till är att vi nu är ikapp på riktigt, jag kan vara lite hushållsledig denna vecka för nu behövs inte det där plockandet som har med hemmet att göra, nu kan vi bara få njuta lite av att få känna in hemmet.
 
Självklart ska det spacklas och målas lite på sina ställen och vi har lite mer möbler som ska köpas och monteras men det är ingenting akut! nu ska detaljerna, tavlor och annat få ta sin tid och känna in sig i rummen.
 
Jaja, det var väl där vi är, jag känner att påsarna under mina ögon tynger ner hela ansiktet så snart ligger jag här på golvet, oförmögen att ta mig upp, nedtyngd och lämnad ensam av de gigantiska påsarna under ögonen. Det är bäst att jag reser mig upp och piggnar till lite!
 
 
      Taket på Junibackens kafeteria
            Idag saknar jag Skövde lite (Mycket!) så jag tänkte slänga in klassen bara lite sådär, fina fina KOMVUXknäppisar
              Sara på avslutningen, glad med tårta
           Så kan det gå om man lämnar sara ensam med en tårta!
Daniel, på världens bästa balkong som vi tillbringade alldeles för lite tid på!
 
 
 
 

Ännu en dag har avverkats! Ett under att vi överlevde då vi blev spontanbortbjudna på middag igår, och vi stannade till halv två (!) jag är otroligt förvånad själv då jag inte brukar vara så behaglig på kvällarna men igår var det en helt perfekt skön fredag med god mat och massor av samtal!

Hur som, på något vis somnade jag inte förrän halv fyra och vid sju skulle bebis ha umgänge! Och då vi redan tidigare bestämt oss för att vi var tvungna att ta oss till IKEA denna helg med så hade vi en tung dag framför oss. Löningslördag i kungens kurva! Men vi var där och gjorde vad vi skulle och tog oss helt mentalt friska därifrån. Stannade till på Rusta på vägen hem och köpte lampor jag tittat efter länge och en och annan välbehövlig småpryl!

Hem, slänga i det övertrötta barnet mat och sen packa upp i rekordfart! För att sedan få fram middagen, som idag bestod av en buffé av veckans rester! Den åt vi samtigt som vi njöt av min nya ljusstake som jag velat ha sen Astrid bara var en räka i min mage!

Nej nu har jag inte tid med detta jag ska duka undan och sen plocka fram snask och titta på greys anatomy med min karl som förmodligen kommer sitta och pilla på sin telefon som vi fick igång imorse en iPhone 4 så nu kan han också leva tillsammans med resten av världen och vara lite uppdaterad!

Förmodligen sover vi inom någon timme och imorgon blir det möbelmontering och förhoppningsvis både gym och Nynäshamn för att besöka klaraklara_klara i hennes nya hem.

Hörs!
(Dagen i bilder: Astrids outfit och råcoola ytterkläder! Älskar jackan som är extremt praktisk på henne då hon alltid tycks svettas och som visade sig matcha riktigt bra med fleecebyxorna hon fått av mormor och snyggmössan från Åhléns, min underbara ljusstake fick vara med på ett hörn!)

 

Jag sitter i köket just nu mätt i magen efter lunchen och med lyxfällan igång på iPaden, Astrid sover och när hon vaknar ska hon få lunch och sen ska vi ta oss en liten promenad hoppas jag. Hade den planen igår också men hon ville annat, hon brukar sova två omgångar på förmiddagen och en på eftermiddagen. Igår vägrade hon sova sin andra omgång på förmiddagen vilket resulterade i att bebisen skrek och grät sig helt slut efter lunch och sen sov hon i tre timmar.

Hon är envis den där tösabiten vi har, vi brukar skoja lite här hemma och säga att ibland är hon riktigt billig, sen när hon är sitt egna lite knasiga jag då brukar hennes pappa ofta säga "nu är hon vääldigt dyr!". Jag antar att det är så man tar sig igenom vardagen, med en gnutta humor. Dock är vi överens om att det är mycket roligare att ha en 6 månaders helt crazy bebis som har en stor personlighet (som alla barn har) än en liten goseklump som är alldeles oskyddad för omvärlden (det hade ju såklart många fördelar det med och ungen är ju densamma fast liksom.. Roligare)

Hur som, jag sitter här i vårt lilla kök och ser mig omkring och känner att vi börjar komma någonvart, vi ska till IKEA en liten sväng till i helgen och byta ett skåp mot ett mindre och köpa lite av det som vi bestämde oss för att avvakta lite med förra helgen. Men annars så är det verkligen vårt hem, det känns trivsamt och skönt och man har ingenting emot att ha en helg hemma för vi trivs här!

Området, omgivningarna, staden, ja precis allt känns bra nu och flera gånger har vi konstaterat att hemmet hittills varit värt vartenda svettig krona som vi kommer få stoppa in i räntor och amorteringar! Trots att jag vill ha allting gjort på en gång så får både förråd och balkong vänta till senare plus att högst på önskelistan just nu är en omtapetsering i sovrummet då jag gärna vill ha in någon lite mer personlig färg där istället för de nuvarande men de som sitter på väggarna nu är så fräscha och relativt nya att det känns lite onödigt att tapetsera för nöjes skull.

Men som sagt, vi avvaktar med inredning, som för övrigt inte ligger mig så väldigt varmt om hjärtat rent intressemässigt, men som är liksom ett ont måste för att trivas!

(Min lilla utsikt från stolen jag sitter på, förra veckans besök på IKEA och en Astrid i glasögon)

 

(Hittade detta inlägg i telefonen, det måste vara ca 2,5 veckor! Jävla skitapp blogg.se har som vägrar fungera!)

Igen, det här med att uppdatera är inte min grej just nu!

Igår var Astrid och jag in till stan för att köpa examenspresent till Lovisa, när vi ändå var där hämtade jag ut mina tågbiljetter också så slipper jag krångla imorgon, bara ta bussen till tunnelbanan och sen till tåget, mycket skönt och smidigt!

Sen snabbtåg som tar 1timme och 36 minuter till Linköping! Rätt smidigt om jag får säga det själv!
Blir dock en kort vistelse där för 16.01 på lördag för tåget hem igen.

Annars ska vi försöka fara till IKEA på söndag och äntligen få lite gjort, men vi får se om orken tryter för då blir det bara en lugn hemmadag!

Astrid är vild, skriker mycket och i höga toner, inte på grund av några särskilda känslor utan det tycks vara för att testa rösten, det är lite kul men i längden så kommet min hörsel garanterat att straffas då öronen kliar och det ringer lite i dem efter en intensiv skrikar-dag. Speciellt då hon sen födseln haft en röst som är utanför denna världs decibel.

Nu sover hon dock, jag vaknade i morse av att hon skrek och grät helt vilt så vi tog en gosmorgon, hon fick ersättning i flaska istället för gröt i tallrik vid bordet och sen har vi bara suttit och tittat på varandra och kramats.

Jag har fått i mig frukost nu, lite sent, brukar annars ha det framdukat och först ge Astrid gröt och sen äta med henne vid bordet men idag kör vi lite i gammal fotspår då hon fick ersättning och underhållning och sen när hon somnat om så kunde jag äta!

Ja, rätt tråkig vardagsinfo men jag känner mig trött och slut och orkar inte skriva något annat

Vi hörs! (Hoppas jag!)

(Gårdagens tur till stan, blev lite imponerad över våra bussavgångar!, Astrid i sin nya jacka och tågbiljetterna)

Daniel är hemma med någon form av magsjuka så veckan började i o-ordning men nu är han hos vårdcentralen för att följa upp sina tidigare blodprov, Astrid sover och jag har precis duschat och sitter nu vid datorn och försöker få igång min Mp3 som inte blivit använd sen jag skaffade Iphonen.
 
Kollade in i Mp3 spelaren nu när den äntligen dök upp på min skärm och oj jisses, där låg alla Håkan Hellströms album, Timo och Kent.. man skulle kunna tro att det är någon form av poppsnöre som haft spelaren innan mig!
Nu ska jag försöka hitta inspiration till att byta ut musiken där i och hoppas att det motiverar mig till att ta tag i träningen igen,har blivit alldeles för passiv på sistone. Sen jag fick Astrid så har kroppen bara segnat ihop och det som återstår är en klump gelé och den lilla kondition jag hade har definitivt försvunnit av att dagarna bara går och jag inte lägger undan tid till att gå till gymmet utan jag bara glider omkring och gör allting som skall göras hemma istället för att bara pausa några kvällar i veckan, överlåta livet på min make och gå och träna.
 
Eller nu vid närmare eftertanke, där låg Muse, Volbeat, florence+machine och en hel massa blandade partylåtar också, det syns att jag enbart använder denna då jag tränar då det alltid är samma musik i lurarna oavsett vad som sker på gymmet. Gymmet förresten, jag har inte varit och tränat sen jag bodde i Västerås (hela 1,5 år alltså!), i Skövde hann jag aldrig hitta ett nytt gym förrän jag blev gravid (även om vi bodde i skövde 5 månader innan jag blev gravid så hade jag tillbringat massa tid uppåt landet och inte tänkt på träning när jag var hemma) och då hade jag garanterat ingen ork att börja gymma. Det blev långa promenader och simning för min del när jag väntade Astan hade ingen som helst lust att lägga massa dyra pengar på att gå på gym.
 
Imorse så tog vi oss en promenad, jag bara tröttnade på vårat stillasittande och drog en lång omväg till Ica, vi gick till gränsen till naturreservatet och tillbaka så lite drygt en timme var vi ute och njöt av solen och kylan, eller jag njöt och Astrid sov. Vi ska ut om en timme igen och gå till BVC för första gången här, ska bli skönt att komma igång med det, idag är det läkarkontroll också!
 
Ja det var väl ungefär det, eftersom jag är så jäkla grym och aldrig byter musiksmak så behöver jag inte sitta här vid datorn någon längre stund.
 
Där kom visst posten så jag fick sitta kvar en stund till och betala räkningar, bland annat CSN för hela året 1699 per kvartal, kan säga att det är inget jag gråter av att betala då KOMVUX var värt vartenda öre! (få se om jag låter likadant när jag står arbetslös efter sista terminen, höhö,)
 
Skulle öva kamerafunktioner på Astrid häromveckan, jag tror inte hon gillar att vara modell!
 
 
 
 
Veckan består som vanligt bara av två dagar, Måndagar och Fredagar. För oss här hemma så spelar det egentligen inte så stor roll eftersom Astrid inte har lärt sig veckodagarna än.
 
Dagarna går och vi håller fortfarande på med det allmänna pysslandet, städ, tvätt och mat. Dag ut och dag in ser schemat ut på samma vis, och vi har varit väldigt mycket insnöade så vi har inte kommit oss för att göra något speciellt.
 
På tisdag så ska vi till vårt nya BVC, träffa läkare och göra 6mån kontroll. Efter det ska jag försöka ta tag i någon form av öppen förskola eller mammagrupp eller liknande så att Astrid får träffa någon annan än mig!
Annars så är det lugnt, vi trivs otroligt bra i lägenheten och efter det första stöket med inflytt och det vi planerat redan från början att köpa in (garderober, bokhyllor m.m) så har vi nu tagit det lugnt på inredningsfronten för att känna in lite hur vi vill ha det. Men nu börjar det klia i fingrarna av denna tomhet som råder lite här och var så imorgon bär det av mot IKEA för att dels kompletteringshandla allt det vi inte köpte första vändan (handtag till den gigantiska garderoben i hallen exempelvis), sen ska vi försöka få tag på en ny TV-bänk då den vi har är alldeles för låg för att vara barnsäker nu när Astrid lärt sig att sakta men säkert ta sig fram i sin gåstol.
 
Astrids rum behöver få sig ett uppsving också, vi har bara ordnat lite där inne, vi fick en bokhylla som vi fått upp hennes ägodelar i och så står hennes säng där inne men annars så är det rätt tråkigt, ska försöka köpa någon matta och få upp lite tavlór. Det behöver vi för övrigt få upp överallt, tavlor.
Har beställt en världskarta som jag ska rama in och hänga upp på kontoret samt två fotoförstoringar som aldrig tycks vilja komma till mig som också ska upp. Sen får vi se hur resten av väggarna får se ut.
 
Det är klurigt det där, man vill inte ha för bråttom, samtidigt som man vill få klart alla utrymmen nu! Men några projekt har vi till våren, då skall det in hyllor i förrådet så att det kan bli någon form av ordning och struktur sen ska den ljuvliga ballkongen få sig lite kul utemöbler så man kan sitta där och umgås.
 
Men allt det är ett senare problem, nu ska vi ta oss till Ica (hela 425 meter bort) och handla lite av Astrids nya favorit, någon form av fruktpuré från Ella's kitchen (det är i någon plastförpackning), köpte två påsar igår och ungen blir som en knarkare av dem, hon suger frenetiskt ur innehållet ur påsen och tar man bort den så skriker hon högt.
 
hejsvejs!
 
Vi impulsåkte in till stan för en dag tillsammans förra söndagen eftersom jag hade varit borta och var helt död Fredag, Lördag. Vi lunchade på TGI fridays, promenerade längst med djurgården och gick till Junibacken som Astrid är snäppet för liten för men Olsson hade aldrig varit där så det var nog mest för hans skull!

Vad fort allting gick! Julen är bortstädad för längesen och livet har börjat.
Daniel jobbar på och jag sköter hushållet och pappersjobben, har hittills lokaliserat ett nytt BVC, ordnat medlemskap till HSB stockholm, planerat och fixat med allt möjligt.

Det är jobbigare att byta stad med en hel familj än de gånger jag gjort det själv! Vi har kollat runt i omgivningarna och det känns bra faktiskt, iallafall det vi sett hittills!

I helgen var vi i Huddunge, Daniel var med på jakt och jag var på julgransplundring och till helgen ska jag på sjuksköterskeexamen i Linköping! Fullt upp med andra ord, men sen är det lugnt ett slag. Vi har en massa som vi vill få ordnat här hemma plus att helgerna i fortsättningen kommer vara rätt heliga för umgänge eftersom veckorna bara flyger förbi.

Nu blir det smörgås och sen när bebis vaknat kör vi saaben till maxi för storhandling!

Hej svejs!