Idag har vi kört Visby, eller det spöregnade så vi körde Visby light, kollade mycket söta små affärer, köpte muggar på ittala outlet, jag hittade sköna byxor på okänd affär och så har vi både ätit gott och fikat med våran ö-bo. Skönt att se att kvinnan trivs!

Vi badade i havet på väg hem och nu är vi i hemse och ska handla.

Hej svejs!

Jag har aldrig varit jetlagad men alltså denna resa, huvudet är helt slut!

Idag har vi utforskat, det var Nice och jag har så jäkla mycket bilder alltså. Imorgon blir det tidigt och Fårö, ska bli roligt. Men nu sover mitt huvud så jag återkommer.

Astrid hoppade över att sova middag igår så hon var inte svårsövd vid sju snåret. Klara åkte hem strax efter halv åtta och jag tog mig en likör43 och en god bok på balkongen, sen somnade jag på soffan.

Somnade ensam i sängen, vaknade ensam i sängen vid fem av att Astrid gav ifrån sig ett illvrål, hon fick komma in och sova hos mig en stund.

Daniel sover i gästrummet, misstänker att han var rätt full när han kom hem och då får man inte sova med bebis och eftersom hon sover hos oss halva natten varje natt så är det lika bra att hoppa i gästsängen.
Gick nyss in och ställde ett glas isvatten på bordet bredvid honom, får se vilket skick han är i när han vaknar, om han behagar vakna under dagen.

Själv ska jag packa, städa lägenheten och förbereda matsäck till båten imorgon. Så har jag en Astrid som pendlar i humör, det är något hon har gott av, humör! Men hon går nu, hela tiden här inne har hon gått i två dagar! Och så hänger hon mig i kläderna så fort jag måste göra något, skriker och blir helt hysterisk när det inte passar damen. Men det är kul, envishet kommer man långt på det är bara mina öron som behöver semester!

Nu sitter hon som ett litet ljus och leker på golvet och alla tecken på utbrott är borta.

Eller nej, nu kom det ett.

(Arg Astrid, men igår var hon glad och gav en trött klara en riktig tungkyss!)

Nu är den här, semestern! Nu har jag visserligen varit ledig i tretton och en halv månad men ändå, för tillfället känns det som att livet är en konstant jour, jag och Astrid har varit ifrån varandra vid några få tillfällen, hon behöver tid och energi dygnet runt alla dagar om året, även om jag har turen att ha en väldigt engagerad far till barnet så är det trots allt jag och Astrid ensamma 10 timmar om dagen 5 dagar i veckan.

Jag har aldrig haft semester, längre ledigheter i olika perioder har självklart funnits, sommarlov, arbetslöshet, jobbperioder med schemalagd ledighet osv. Men aldrig en semester, aldrig den där rättigheten till att få vara ledig från någonting med betalt, rätt till att få vara ledig hela veckor som man själv haft en del i att få välja ut, alltid egenfinansierat med de älskvärda 12 procenten extra på lönen som man måste lägga undan till semesterdagar.

All kärlek till alla gamla kollegor som bevisat att lojalitet och gott uppförande lönar sig, de som låtit mig ändra om i scheman för att kunna få de där lediga dagarna att kännas lite som "semester". De som vissa gånger beordrat mig att vara ledig efter intensiva perioder med nästintill olagliga mängder arbetspass följt av veckor med gapande hål av tomhet när ingen behöver en springvikarie.

Om två år så hoppas jag att jag uppnått en position som ger mig rättigheter, om inte då så iallafall om tre år, det här med syskon kommer få dröja tills Astrid har två föräldrar med varsitt riktigt arbete. Vi får se vad som händer, det ska bli väldigt spännande att se vart jag hamnar och den dagen jag går på min första verkligen riktiga semester så ska jag fira ytterligare ett steg i svenssonlivet.

Men nu, i en ljuv vecka ska jag åka bort och göra en massa roligheter på en ö i Östersjön, semester!

Vi kickstartar med att ha pannkaksfredag med Klaraklara_klara och tänka över ifall det vore dags att börja packa lite. Men först tvätta håret, det var en vecka sen sist!

(Astrid har börjat äta på sina fötter, eller på fötter överlag,ibland ger hon sig på mina också. Igår när Daniel duschade efter jobbet så bröt Astrid ihop och stod och bankade på dörren och grät. Imorse skjutsade vi Daniel till jobbet, Astrid somnade i bilen hem)

Vi körde en kvällspromenad i min ära eftersom jag inte lämnat lägenheten på hela dagen trots att det varit väder ute. Jag har varit så trött och bara pysslat här inne, har småpackat lite mer och flyttat om ännu en massa pynt.

Försökt vila också men det har varit svårare. Gjorde latmat idag, stekt korv och makaroner,Daniel var överlycklig då han slapp analysera det han åt och allt låg för sig istället för de hopkok han brukar få, idag åt han inte en enda grönsak och så fick han ha ketchup på maten, götapetter vilken lyx. En del ränder går aldrig ur alltså.

Hur som, 7km runt i områdena, vi fyndade en sjö ca 1 - 1,5 km härifrån (ska mäta mer noggrant en annan dag) perfekt att bara knalla ner och kvällsbada om lusten tränger sig på! Och åter igen så har vårt område bjudit på överraskningar som vi inte räknat med när vi köpte lägenheten! Supermysigt!

Annars inget nytt.



Astrid har den senaste tiden fått för sig att vakna klockan fem, inte bara för att komma in och somna om hos oss utan vakna för dagen klockan fem. Detta gör mig lite lätt seg. Nu är klockan fem över halv tio och mitt huvud snurrar av trötthet och vi har inte ens ätit frukost.

Astrid somnade om för en timme sen och vaknade precis. Jag har tvättat, diskat, vikt tvätt, hängt tvätt , börjat packa Astrids saker till Gotland.

Igår var vi till banken och satte in semesterkassan på kontot och Astrid passade på att bada i rudan med kläderna på för jag hade inte med några badkläder för jag trodde inte att det var badväder ute men när vi kom ut så visade det sig att det var helt galet varmt.
Vi åkte och badade när Daniel kom hem, vi mötte upp honom i centrum och han köpte nya shorts eftersom alla gamla är på tok för stora. Sen hem och hämta badkläder och sen åkte vi till en annan sjö och badade, den är större än rudan med flera olika stränder runt om och det var superkallt! Jag doppade mig och simmade lite men sen var jag på filten på stranden resten av tiden!

Nu behöver jag frukost och Astrid behöver riktig mat i magen för hon fick bara en flaska imorse i ett halvhjärtat försök från min sida att få henne att somna om en stund.

Idag har jag och Astrid haft fikabesök av Astrids gammelfaster, med sig hade en en hel kasse arvegods, massa fina barnkläder i varierande storlek och kvalité, helt perfekt för Astan att växa i och det som var lite extra slitage på blir helt enkelt "fulkläder" som kan användas vid smutsigare tillfällen, behövs alltid!

Sen ringde min faster och grattade på namnsdagen en dag i förväg samt informerade över att farbror med familj var på besök i Sverige efter 4 veckor i USA och på torsdag far de tillbaka till Trondheim, jag hade fått för mig att de skulle komma i augusti, jäkla surt att jag missade dem!

Det var dagen idag, besök och telefon Daniel är på fotboll och jag ligger som en sladdrig död fisk i soffan och drömmer om höst, eller först semester på Gotland sen kan hösten och rutinerna återgå till det vanliga tycker jag!

Annars inget nytt att rapportera, Astrid har kört stenhårt på att banka huvudet i allt hon kommit åt idag, vet inte vad som flög i henne men allt skulle hon banka huvudet i och soffan skulle hon studsa ner från med huvudet först osv. Till slut vågade jag inte ha henne någonstans utan uppsikt! Hon brukar i vanliga fall få fara runt relativt fritt för hon är duktig på att vara försiktig!

En bra dag som jag nu tänker gå och avsluta med en bok i sängen, Daniel kommer ramla in mitt i natten i vanlig ordning och sen vara skitseg imorgon när han ska upp halv sex.

Vackert väder idag, men blåsigt som fasen så det är bara skönt i direkt solljus. Jag och Astrid har varit ut i världen, vi promenerade till rudan där Astrid (aka storbadaren) slängde sig i med kläderna på och blev alldeles kall men lycklig! 


Inga problem, vi bytte till torra kläder så fick hon sova under filten i vagnen när vi gick hem. Tog en liten extra runda på hemvägen så dagens promenad blev 8,2km, skönt att få njuta lite av vädret!

När vi kom tillbaka tillbringade vi en stund på gården och nu sitter vi vid köksbordet och äter frukt, banan och persika. Astrid äter som bara den, när hon är hungrig så går allting ner!

Nu kör vi stenhård nedräkning, till den första organiserade semestern jag gjort på flera år (om inte festivaler räknas som semester). Om en vecka är vi på Gotland!

Fruktstund innan Astrid börjar kladda

 

 

Daniel äter glass i gamla stan

 Astrid med räkost i pannan efter att ha skallat sin smörgås
Jag har bilder från alla besökare på sistone. Jag ska ladda upp lite kul men jag tänkte bara bjussa på nån liten bild nu.
 

Astrids framtida make/maka/tvångsbästis kom och hälsade på. Eller det var rättare sagt GetSarah som kom och jag var tvungen att ha en bild på att jag faktiskt sett henne bära sitt barn då våra umgängesperioder brukar vara med långa glapp emellan.

Två dagar senare kom "moster" Jessica med två vilda kusiner

Två vilda kusiner

Badkar

Två vilda kusiner på lekplats.
 
 
Vi ville göra något igår, det var för kallt och blåsigt för att dra till stranden men för varmt och soligt för att stanna inne och göra vettiga saker (Vilket jag egentligen gjort hela veckan med tanke på alla ommöbleringar jag gjort).
 
Lösningen blev en utflykt till huvudstaden, vi gick omkring planlöst, tittade på högvakter, skrattade åt turister, såg ett jazzband, såg hare krsna, var på medelhavsmuseum, såg narkomaner som slogs (och fredsmedlade), såg bajenfans, såg spår av bajenfans på väg mot tele2arena (krossat glas, och systemetpåsar slängda mellan skanstull och gullmarsplan). En heldag med ögonen öppna med andra ord, känner i efterhand att det var lite synd att jag inte hade runkeeper igång så jag kunde se hur snurrigt vi gick. vi var överallt och ingenstans!
 
bilderna
 

Vi väntar på bussen till Gullmarsplan


Med en gosig bebis på magen vandrade vi från slussen


Hare krsna spred musik och glädje (samt en och annan elak kommentar från åskådarna)


Sjukt skickliga Jazzsnubbar, finns knappt något bättre än gamla stan med allt liv och rörelse en vacker sommardag.
 

Hahaha, högvakter

Argsint Astrid skrämde slag på turister med sitt skrikande i sin strävan efter att få springa.
 
turistposering med trött bebis

Vi gick till medelhavsmuseet och tittade på.. skulpturer?

Glad bebis får mat vid fontän

Daniel tog kort på sig själv


Vi åt i kugshallen, jag vet inte riktigt vad jag försöker lära Astrid här, men det var säkert allt jag kan

Astrid skulle gå själv

Men vid ett café så fanns det en radio som spelade musik, där skulle vi stå länge och känna tunggunget.

Sen blev det microvila på mitt huvud

snygg brud punkt se

Jag och Astrid försökte posera på turistbro, med vi var inte synkroniserade med fotografen
Grisbebis har sina två små stoltheter till tänder

En lång dag tog slut på buss 807 mot brandbergen centrum med avgång på Evertsbergsvägen. Alla var nöjda och Astrid var så trött att ögonen höll på att krypa in i huvudet när vi kom hem.
 
En väldigt välbehövlig dag efter en vecka där vi bara gått om varandra och knappt träffats. Alla var nöjda och jag och Daniel avslutade dagen med en gnutta alkohol på balkongen, det var längesen det var alkohol och balkong!

Klockan är halv elva och vi är igång!

Jag har tvättat sittdelen och underdelen på vagnen, daniel håller just nu på att smörja alla delar med olja, vi bestämde oss för att bli seriösa med vårt vagnservice så det är bara att kämpa på!

Jag har plockat i lägenheten och kört en maskin med 30 graders och kör nu en maskin 60, städat badrummet och slagit på datorn för att tömma kameran så att jag kan fortsätta plocka inne på kontoret. Man skulle kunna säga att det är en bra söndag!

Återkommet senare med lördagens information och bilder!

fredag är över, jag har plockat och flyttat och grejat, tror att jag försöker hitta hemmets stil här omkring alltså, därav allt möblerande hela tiden. Idag har jag varit ner i källaren och hämtat upp en hallmöbel som vi hade i Skövde, avskyr möbeln i sig (vi köpte den för alldeles för mycket pengar på MIO som måste vara världens skitaffär!) men det blev relativt bra med den i hallen iallafall.

Tidigare i veckan så flyttade jag runt lampor passade även på att rengöra dem när de ändå var nere. Ju fler månader vi lägger bakom oss i lägenheten så växer önskelistan på saker jag vill ändra. Tur är att det bara är billig ytskikts-renovering jag vill göra, måla alla väggar, tapetsera sovrummen, spackla hål och fula märken osv.

Önskar mig lakan, handdukar, gardiner, tavlor och annat pynt och krås. Så ett jobb, fett sparkonto och en massa inspiration så är jag nog nöjd lagom till den dagen vi är vuxna nog att uppgradera oss till något annat.

Men det är mysigt som sjutton att pyssla, bara flytta om saker för tillfället så att jag hinner känna in rummen lite mer och höra vad övriga familjemedlemmar har för önskemål. Kanske haka på syrran om något år när hon drar på en av sina Ullared-turer, ryktet säger att man kan fynda där nere bara man ser förbi all skit.

Nej nu ska jag sluta dreggla över framtida bekymmer och istället glo på tv, känns som om jag ska somna när som helst!

(Blandade iPhone bilder till ett oinspirerat inlägg. Ska sitta vid datorn någonting i helgen så att jag kan tömma kameran!)

Natt. Varm dag, stranden hela dagen, fick skjuts hem av familjens fader, köpte pizza, åt pizza samt godis, läste bok, somnade i hög i soffan (eller bebis somnade i sitt rum).

Köket ser ut som ett krig för jag bara släppte allt när vi kom hem så det blir kul att städa imorgon!

Bebisen vaknade ilsken och ledsen, jag gjorde en flaska. Första på flera veckor faktiskt. Öppnade upp hennes pyjamas och nu ligger hon och Daniel och snarkar igen.

Jag tror bestämt jag ska somna om!

Besöket kom och gick, vi körde på intensivt och det var oftast glada miner. Zakk är i nej-fasen och apar efter allt Sid gör, Astrid apar efter zakk, väldigt kul när zakk är på dåligt humör och skriker och gråter. Men barn i grupp alltså, både på gott och ont.

Vi gjorde stan, åkte buss, båt, tunnelbana och pendeltåg inte så illa för barnen att tidigt få lära sig att ta sig runt i systemen. Igår lämnade jag och Astrid killarna på stationen, en felkalkylering i glassväg orsakade utbrott från bebisarna. Pojkarna, vagnen, latten, väskorna och mamman skulle packas på tåget och när Sid skulle säga hejdå började han gråta något väldigt och sa att han saknade mig. Alltså ibland så trycker de där ungarna på knappar man inte visste att man hade.

Men om en och en halv liten vecka så åker vi till Gotland och hinner trötta ut varandra i 6 dagar!

Daniel hämtade mig och Astrid på gullmarsplan, jag kände mig risig och somnade hårt så fort jag kom hem, Daniel matade och lade barnet i sängen och fick henne att somna innan han åkte på fotboll.

Jag vaknade, kollade på heart of dixie och sen somnade jag om i sängen.

Idag är tröttheten väldigt påtaglig, tror att jag har sovit dåligt! Så vi kör på halvfart!

I lördags var dagen lång, kompis kom, vi fikade länge, pratade snabbt och helt plötsligt var det dags att åka till stan igen. I stan åt vi, kollade h&m home butiken och sen åt vi glass på stationen innan vi lämnade av kompis på tåget. Alltså ibland skulle man bo i villa i Heby, då kunde alla dagar se ut så! Nackdelen är att jag älskar min stad och skulle förmodligen få exem om jag bytte förorten mot landet. Men drömma kan man alltid!

Jag och Daniel köpte skor åt Astrid som jag tidigare noterat och vi kom hem strax efter 21, somnade i soffan till dödligt vapen 3.

Igår var det födelsedagskalas med alldeles för god tårta och sen åt vi på brevik innan jag och Daniel tillbringade kvällen i soffan med varsin bok.

Nu är jag och Astrid på väg till stan, vi ska möta vilda kusinerna och deras mamma och så ska vi ha minisemester tills imorgon när de far hem igen. Jag ser redan framför mig att jag om några år kommer tvinga mina grabbar att semestra hos mig, under hot och glassmutor ska vi ha roligt i alla Stockholms vrår oavsett om de vill eller inte!

Astrid sover och jag är glad över att bussen knappt har några passagerare och vi får sitta i lugn och ro för en gångs skull, musik i lurarna och brillor på näsan.

Föräldrar trötta! Bebis.nya.skor

Bild!

Det är inte färdigsytt, men påbörjat. Har man jeansjacka så måste den tydligen även ha favvo-band. Astrid skiter förmodligen i vilket. Men pappan är så glad att man blir varm i knäna.

Vi var som bekant på stranden i tisdags, var dit igår med men då var det så satans kallt och blåsigt så vi tog pendeltåget in till stan.

Rundan heter sjön och ligger precis bakom handens pendeltågstation ca 3-4 km hemifrån (enligt runkeepers gps) en lagom promenad för oss en fin dag! Och orkar man inte gå hem så går man bara upp till handen och tar bussen. Det är ett friluftsområde med stor gräsmatta, liten lekpark, kiosk en bit bort och så en algfylld sjö att svalka sig i.

Tog en del bilder på vägen dit, och när vi var där, dock går det inte att ladda upp sånt från telefonen. Får åka dit med Daniel när det blir fint väder nästa gång och fota lite mer!

Dagarna går, igår var vi i stan jag och Astrid och kollade runt, köpte presenter till födelsedagsbarn och barn som ska födas.

Annars så städar vi, är ute så mycket vi kan och försöker sova då och då.

Igår fick vi inte träna, minisats var sprängfullt av semesterföräldrar (eller deras barn) så jag missade mitt pass, det kändes bajs för mellan den här nästan outhärdliga tröttheten och alla kalas som varit på sistone så skulle jag behövt ett rejält pass där någon annan bara säger vad man ska göra.

Denna vecka tippar vi på att minisats är fullt, på kvällarna är jag helt slut och sen har mini stängt i två veckor och till sist så åker vi till Gotland en vecka. Det betyder att jag har 4 veckor på mig att skaffa lite moral. Lagom till höstsäsongen drar igång och jag slipper semesterfolket!

Igår gick vi istället till rudan och badade hela dagen. Det var en mycket trevlig dag med Astrid som var nöjd!

Idag regnar det tack och lov, det behövs lite vatten ute för allt som ska vara grönt är snustorrt!

(Bilderna är från förra veckan när Astrid begravde sig i sin leklåda)

 När Daniel kusin var här så fick vi äntligen några bilder från dopet/vigseln i Oktober, roligt att äntligen få se dagen. De hamnade i lite blandad ordning men jag tror ni förstår kontexten.
 

Jag minns inte att vi haft en sånhär liten dregglig bebis med massor av hakor
Bröderna Olsson och bebis Olsson, gillar denna bild väldigt skarpt!

När Astrid skulle döpas fick pappa hälla upp vattnet

Lena döpte (finns inga andra alternativ på präst hos oss)

Gillar denna bild med, Alla står och ler mot en bebis som ser lite förvirrad ut

Jag tror att jag försöker kommunicera med Björn som ska gitarrspela

Jag sjöng en akustisk version av "It takes a fool to remain sane " .

Vigsel med lovord och ringbyte, rätt klassiskt.

Tänk vad glad man kan bli av lite giftemål

Björn annonserade middagen

Astrid fick paket

Älskar bilden på dottern, dregglig och tjock.
 
Ser fram emot att samla in lite mer bilder, vet att jag såg fler kameror runt omkring.
 
Sommarfesten började på eftermiddagen.

Astrid hade en klänning hon fått i födelsedagspresent av oss

Daniel var bartender

Det fanns långbord under partytält på altanen

Astrid blev road hela kvällen

Efter gröt och pyjamas så satt Astrid hos mormor och kollade på film på hennes telefon

vid 22 när Daniel fick sluta sitt pass bakom baren så passade han på att drinka lite

Daniel glad. Sen var kalaset över, en lång väldigt underhållande eftermiddag och kväll som slutade lite senare än vad kroppen numera orkar.
Morgonen efter var Astrid vaken vid 9.30 vilket är väldigt lyxigt och sent men hon hade varit vaken till och från sen halv sju.

Det var strålande väder så vi åkte upp till Alby och solade

Några spelade volleyboll

Daniel försökte skaffa sig en bränna
Vi fick stanna i centrum innan vi åkte upp och jag köpte en soldräkt åt Astrid, det föll på denna till slut, ville ha den blåa versionen istället men den var slut. Vi slapp iallafall otäcka tryck på dräkten och färgerna var rätt behagliga ändå. Astrid matchar här med sin nya (enligt min åsikt) helt perfekta solhatt från polarn och pyret.

Astrid badade med pappa och fick vara nakenfis en liten stund

Hela helgen har bebisen blivit uppmärksammad och lekt med alla dygnets timmar nästan, maken till lycklig bebis får man leta efter!

Vi gillar mönstermatchning hemma

Ut till brevik efter en pizza i centrum, jag var här så galet trött efter en aktivitetsfylld helg och en heldag på stranden.

Astrid som även hon var jättetrött fick titta på farfar som blåste såpbubblor.
 
Sen åkte alla släkt-gästerna tillbaka til Gävle, Astrid blev akut trött och började gråta och skrika hysteriskt för att hon inte fick gå utt och ner för trappan och efter att ha skallat sin farmor och börjat skrika ännu mera så tackade vi för oss och åkte hem.
 
Vi fick i Astrid en flaska och sen däckade vi i våran kungligt sköna säng!
 

Nu har jag varit borta igen. Men det ena har avlöst det andra här hemma och idag glömde jag till och med min telefon hemma när vi åkte ut i världen. Typiskt mig att vara så kass!

Farmor Olsson har haft kalas (farfar Olsson var självfallet också med) och vi hade släktgäster i vårt gästrum. En väldigt trevlig helg med bra väder, trevligt umgänge, god mat etc.

Idag har vi hängt uppe vid badet och Astrid har hela helgen varit centrum av uppmärksamhet och fått så mycket komplimanger att jag rodnar. Ungen har överträffat sig själv i söthet under helgen också men det har jag kort i kameran på.

Igår var Astrid runt på kalaset och alla fick umgås med henne, Daniel var bartender och jag var överallt känns det som. Inatt när vi skulle sova märkte man vad några timmar med Astrid på annat håll gör, jag ville bara ligga och gosa med min lilla minigris, klämma i hennes få valkar och pussa hennes mjuka hud.

Imorgon kör vi en normal vecka med träning och ordning, Daniel jobbar och jag och Astrid ska göra vårt. Ska se till att tömma kameran också och dela med mig av våra bildminnen!


Kvällen innan hade blivit lite halvsen och seg, Daniel hade fått vara uppe en lång stund med Astrid under natten så på morgonkvisten när Astrid kom in till oss så var de trötta. Jag var tvungen att gå upp på toa och när jag kom tillbaka insåg jag att jag inte var välkommen i sängen längre.
 


Frukost med paketöppning

Pappa hade köpt ett strandset att leka med, något som Astrid gillade väldigt mycket
 

Astrid sov under förmiddagen och vaknade precis i tid för de första gästerna. Zakk ville leka med Astrid men Astrid ville mest krypa omkring.
.
 
GammelGammelmoster Dagny (Astrids mormors moster) hade bling.
Födelsedagsklänning och halsband

Med de första gästerna så blev det lunch, hippie-faster och Astrids morbror.

Vuxna, barn och massor av mat!
Kusinerna busade


Sid visade sina trix.

Mer gäster kom och vi fikade.

Astrid levde loppan med lek och bus


Det skulle öppnas paket, alla skulle hjälpa till från början. Vi lade snabbt ner den planen, för många små händer.

Ledsen bebis som inte fick leka med alla leksaker på en gång utan fick bara nya paket att öppna.


Ledsen Zakk som inte fick öppna paket
C-vitamin, källan till allt här på jorden. Samt ett kryptiskt brev som bara förstods av utvalda medlemmar i SMBV.
Briljant!

Duplo!

Sen kom det tårtor

Med ljus som ingen blåste ut

Sid blev räddningen
spänningen var olidlig, skulle han kunna blåsa ut det andra också..

Astrid fick tårta, Astrid älskar allt som de vuxna äter. hon har förstått hur man får tillgång till godsakerna!

Presentbordet, något stympat eftersom leksakerna gick runt och alla fick leka lite.

Klara som är den som väntat längst med att få ge barnet godsaker passade på att mata bebin!

Text är här egentligen rätt överflödig eftersom det syns hur mycket bebisen gillar tårta..

Tårtan tog slut, åh nej. Livet är över! trots att damen redan ätit obegripligt mycket tårta så fanns det plats för mer!

Ett snabbt ombyte och rengöring så blev hon kalasets medelpunkt igen, fick fler gäster och fler paket att öppna

Gäster

Blir road av syskonen Lorenz
 
Sen så gick dagen mot sitt slut sista gästen gick strax efter nio, Daniel flyttade möbler och gemensamt så återställde vi ordningen, diskmaskingen arbetade för fullt, tvättmaskinen likaså och idag ska jag dammsuga och torka golv för gårdagen gick åt till ett besök inne i stan för lite ärenden och solsken.
 
Sådär, Astrids första kalas blev en succé, sitter vid datorn och laddar in bilderna nu. Ska gå igenom dem och sen ladda upp. Det finns inte så mycket att säga egentligen, det var tårtor, kakor och bullar. Gäster, paket i massor och ett överlyckligt barn.
 
Nu är bilderna i datorn, jag återkommer strax med dem!

Imorgon blir bebisen ett år så vi har förberett för det. Eller jag har sovit i soffan i två timmar, är så trött!

Vi var ut i livet och köpte det sista till Astrids kalas och imorgon kör vi!