Den senaste tiden i bilder, jag har äntligen tagit mig i kragen och tömt kameran. 
 
Astrid leker på gården

Jag och Astrid tog tåget till Sala
 
Astrid fick fin hatt av mormor som inte ville att hon skulle frysa
 
Grabbarna
 
Den australiensiske fastern skulle åka hem efter en sommar i sverige
 
Vi fick låna en fin barnvagn när vi var på besök

Vi såg ett karnevalståg, som i år var både litet och inte jättebra
 
På kvällen hade jag barnvakt och fick sitta ner med riktiga vuxna människor, bli serverad god mat och dryck
 

Kvällen till ära så hade jag både duschat och tagit på mig rena kläder
 
en havande kvinna med superduper lite tid kvar innan Astrid får sin första tvångsbästis
 
De relativt nyförlovade kunde inte låta bli att hångla lite bredvid den kåte tysken sven och den blivande barnfadern!
 

Dagen efter ville jag dö,varför vet jag inte eftersom jag inte druckit speciellt mycket, varit överdrivet full eller misskött mig på något vis. Men efter graviditeten och allt som hör föräldraskapet till (Bl.a att aldrig dricka) har gjort mig till en alkohol-vekling, jag tål ingenting!
Astrid fick hänga med sin moster och jag flydde fältet, invigde familjen A-Os toalett med den första kräkan som den nya toaletten fick möta (Till viktors stora besvikelse då han "inte ens fick spy in sin egna toalett"). Tryckte pizza och massor av godis ihop med timmar av samtal.
När kvällen kom och allmäntillståndet var stabilt så blev det taco i Björnarbo.
 
Barnen roade sig kungligt med varandra och var helt vilda fram till sena kvällen¨.
 
När måndagen kom så tog vi tåget hem till pappan igen
 Igår höll Astrid låda här hemma, hon var inte ett dugg intresserad av att sova någon längre stund utan röjde som en galning. Här fick hon lufta rumpan en stund och så lekte hon med sin nya bästis ormen.

Efter middagen så var det dags att bada, Astan var knappt stilla en sekund i badkaret.

Jag fick en del schyssta bilder på vildingen.
Efter att bara använt min gamla digitalkamera så är det en sån otrolig skillnad när man använder kompaktkameran igen, bilderna blir så otroligt bra! men för enkelhetens skull så blev det vanliga kameran när vi åkte bort så att jag kunde slänga omkring med den utan att vara rädd för att den skulle gå sönder.

Nu är vi tillbaka i vardagen på riktigt igen, snart är augusti över och hösten kommer på riktigt. 

Alltså allt pyssel här hemma ger resultat på humöret, det känns mer ombonat och listan på hur vi vill ha saker växer i takt med att vi pysslar. Lustigt att ju mer vi gör desto mer vill jag göra, men det får vänta tills vi har det bättre ställt och jag inte är mammaledig så nästa år förhoppningsvis.

På listan så finns det med att riva tapeter i kök och sovrum och istället måla.
Garderober i Astrids rum.
Spackla, slipa och måla alla vita väggar så att de blir vita igen (rengöra väggarna som samlat märken med sina ägare och deras pryttlar)
Göra småjusteringar i köket, bygga ugnsskåp och byta till häll istället för våran gamla ledsna spis.

Men annars så går livet framåt. Jag längtar efter höst och på att komma vidare lite och enligt vädret så ska dagen idag vara den sista sommardagen.

Till den sista dagen på sommaren så har jag gjort coleslaw, sallad med massor av dressing, kall kassler och kokt potatis, allt det goda på en gång!

(Astrid är som vanligt en vilding som håller låda för mig om dagarna. Idag har vi varit hemma och jag har städat undan lite och hon har lekt med sin orm som brukar få vara boa)

Det blev ingen bodybalance igår, maken tittade på mig med hundögon och sa att det vore mysigt om jag var hemma istället. Jag ska inte säga att jag var svårövertalad!

Men idag ha vi varit på shape, Astrid var lycklig för i 90 minuter fick hon röja på minisats och hon ville knappt följa med mig därifrån!
Det var ett riktigt bra pass idag och instruktören hade väldigt många övningar som passade mina behov och som jag inte gjort tidigare.

Nu är jag precis duschad och sliten som sjutton i kroppen. Astrid borde sova men vill inte så då får det väl vara, hon är helt vild just nu men vi har ingenting viktigt hon borde vara utsövd till imorgon och så kanske vi slipper kriga för att hon ska sova ikväll. Igår så höll vi på i skift i över en timme innan hon somnade.

(Daniel hade rätt, det var mysigt! Jag skulle föreviga ögonblicket på den samlade familjen. Sällan det händer på vardagar.)

Vi tog en fixarhelg här hemma, jag fyndade lampor i fredags 5 stycken för 300 spänn, precis vad jag letat efter! Sen gick allt av bara farten, vi slängde upp lampor, köpte mattor, fick mattor, ramade in affischer och fejade hela helgen!

Men nöjda blev vi! Och för första gången någonsin så bara flöt saker, ingenting gick åt fanders, allt bara fungerade.

Jag och Astrid har varit på gymmet, Astrid på minisats och jag på ett corepass på 30 min, körde pyttelite ben och en massa stretch för att få igång cirkulationen, jag hoppade över yogan igår för att få saker gjorda här hemma istället och kroppen känner sig stel och sliten efter för lite träning och för mycket monotona rörelser och bärande på bebisen. Men efter en del övningar så känner man att cirkulationen drar igång igen och nu är både höfter och säte glada igen.

Ikväll börjar bodybalance igen, ska försöka hålla mig vaken så jag kan gå på det! Det är otroligt skönt att sova efter ett sånt pass, kroppen är så avslappnad och nöjd då!

Astrid som har vägrat sova idag sover just nu i sin säng så jag tänker dega i soffan efter att ha kört fullt ös sen uppstigningen kvart i sex imorse.

(Astrid fick mjölk på Ikea, lamporna behövde sladdar vilket blev mitt uppdrag när Daniel borrade, det färdiga resultatet blev ett väldigt vackert sken i hallen, kommer bli perfekt när höstmörkret är över oss!)

Astrid tvingade Daniel att gå upp klockan fem. Jag sov typ till halv sju och så var dagen invigd. Idag tänkte jag ta ut bebisen på tur, upp till centrum, hitta en ny optiker, gå förbi biltema och se om de har ramar till billig peng då alla ställen jag letat hittills antingen inte har ramar alls eller så har de varit alldeles för dyra.

Gymmet får vänta lite, tänkte kicka igång med yoga på söndag, het klart det bästa sättet att välkomna en ny vecka! Sen ska bodybalance komma igång också och självfallet min nya älskling shape! Ser förhoppningsvis ut att bli en bra träningshöst efter en lat sommar!

Sen är jag sjukt sugen att riva all tapet i sovrummet, funderade på att hitta en annan tapet att sätta upp men tror att jag bestämt mig för att vi ska slita ner tapeten, spackla, slipa och måla i någon mjuk vit ton och sen satsa på att få upp någon härlig tavla bara (fick inspiration av en viss kompis som har öga för detaljer efter att ha hängt en hel del i hennes hus!).

(Vi fick ärva en matta som hamnade i vardagsrummet och det blev lite mysigare! Sen min auktionslampa som ska få flytta in någonvart i hemmet när vi hämtar den i Huddunge)

Noll inspiration och en sjuklig trötthet,

Astrid är på hugget i humöret och jag får använda varenda nerv för att hålla humöret i skick men med handen på hjärtat så har jag tappat det och varit en dålig förälder. Idag har vi krigat om skor, kläder och snorkråkor. Jag vann samtliga strider med envishet och Astrid skrek, oj vad hon skriker. Skriker och stampar och när hon blir riktigt arg så klämmer hon fram en tår.

Men dagen idag var bra, lunch för hela pengen ute på brevik, farfar O med liten fru var där och Astrid hade underhållning av vuxna hela dagen. Detta gjorde självfallet att bebis var på sitt bästa och mest charmerande humör hela dagen, åt mer mat vid lunchen idag än vad hon gjort den senaste veckan. Bajade av all hjärtans lust och efter avspolning fick hon lufta rumpan en stund och det resulterade i att hennes farfar fick spola altanen fri från kiss.

Denna unge gör mig galen och ger mig gelé i knäna på samma gång. Särskilt eftersom vi avslutade hennes dag med att gosa så nära som bara en mamma och en grisekno kan vara tills hon sov tungt och jag lade henne i sängen.

Igår slogs jag med ett kylskåp, nog om det jag ville bara klämma in den otroligt onödiga informationen. Jag slogs med kylskåpet i flera timmar helt isolerad från omvärlden. Idag har jag en svullen arm med rivmärke på som påminnelse om att aldrig göra om det!

(Kvällens häng, gårdagens massage (jag har uppfostrat dem väl!) samt det läge min telefon fastnade i idag när Astrid skulle hjälpa mig att skicka sms)

(Skrivet torsdag 15/8)

Vi åkte tåg igår, gick över förväntan! Nu är vi i Huddunge och hänger. Har sagt adjö till faster som åkt till Australien efter en sommar i Sverige och nu ska jag åka in till Sala och gå på Systembolaget för första gången på länge!

Astrid är på promenad med sin mormor och får stanna hemma idag. I helgen är det karneval och sen åker vi hem igen på måndag.

Det sägs att man skall välja sina konflikter, samtidigt så måste man lära barn rätt och fel, sätta ner foten när de beter sig illa. Denna planka balanserar vi på här hemma just nu. Astrid går igenom någon utvecklingsfas från hell och det är någon form av trotsålder som slagit till. Samtidigt som hon är i mer behov av fysisk kontakt och närhet än hon någonsin varit.

Åter igen så tackar jag mitt jobb för det tålamod som jag fick jobba hårt på där, tackar lilla R för alla de strider vi kämpade och alla kramar och gos som blev belöningen när man stått på sig. För det är ungefär så det är hemma nu, Astrid gör någonting som hon inte får och blir helt hysterisk om hon inte får göra precis som hon vill, skriker högt, lägger sig ber på golvet och är helt hysterisk, slänger saker och stampar och slår med händer och fötter och sen vill hon kramas.

Underligt det där, men samtidigt så kan det inte vara så lätt innan man förstår hur man kan kommunicera, bilda ord och meningar och berätta för sina pantade föräldrar vad man menar.

Hon är envis vår jänta, det suger just nu men är ingen egenskap jag vill betinga bort på något vis, vi står ut och tar oss igenom det för när hon väl lärt sig att projicera sin envishet till det hon vill så kommer hon kunna ta över världen sen.

Med handen på hjärtat, ett kuvat, ordentligt, tyst och snällt barn skulle helt enkelt inte vara släkt med en hetlevrad kvinna som mig, vi är envisa tjurskallar i våran släkt men de egenskaper har tagit oss igenom en hel del!

Lyssnar på Johnny Cash, helt otroligt vilken snubbe till att vara bra! Familjen gick ut på gården och rastade sig en stund, sen ska Daniel lämna oss för att gå på match, funderar på att slänga Astrid i vagnen och ta världens längsta promenad då för jag antar att hon kommer vara redo för sin eftermiddagslur när de lekt klart.
 
När jag sitter här i min ensamhet så kom jag att tänka på förra våren, i Skövde hade vi en vit byrå som jag köpt på jysk när jag bodde i västerås. Den byrån gjorde inte sitt jobb och var helt värdelös så Daniel fick äran att montera isär den och vi packade in alla delar i bilen. Sen hann jag aldrig åka till returen med denna byrå så när jag nästa gång var upp till Huddunge så tog jag med mig byrån och slängde på eldningshögen där, till saken hör att jag var väldigt gravid, det regnade ute och byrån var nedmonterad i massor av små delar så jag var tvungen att gå mellan bagageluckan på bilen och eldningshögen där jag nästintill våldsamt slängde iväg varje del för sig.
 
En sån sak kom jag att tänka på idag, en väldigt gravid arg kvinna som slänger möbler i regnet. Detta får mig att tycka att denna trista söndag ser lite ljusare ut.
 
 
 Tänkte att jag skulle hitta några lämpliga gravidbilder för jag minns inte exakt hur gravid jag var vid kastandet. Hittade några från Maj-Juni förra året som kan gestalta tjockleken på den arga kvinnan.
 
 
 

Vi har fastnat i måndag hela veckan syndrom här hemma.

Morgnarna börjar klockan sex oavsett dag, jag somnar på soffan klockan åtta. Där emellan är det bara luftutrymme.

Igår städade vi lite iallafall, uträttade ärenden i centrum och promenerade. Ansträngde mig till middagen och vi åt gott innan kvällen slutade tidigt.

Nu är jag klar, nu får hösten komma! Jag får alltid sånna här säsongsdepressioner, det tog många år innan jag förstod att humöret och årstiden kunde hänga ihop. Höstdepression har man alltid hört om men jag har liksom fått det vid alla skiften. Våren värre än hösten, hösten är bara jobbig lite i början. Sådär vid skiftet av årstid så blir jag lite depp men när sen hösten står i "full blom" (eller "tom blom" kanske man ska säga) så blir jag lyckligare än någonsin, hösten är bäst! Så fylld av möjligheter, rutiner och liv! Vill man gosa in sig i en tjocktröja och gå i gummistövlar så är det liksom helt okej.

Särskilt efter en sommar som denna, så otroligt bra sommar det har varit rent vädermässigt, massor av sol, lite regn och mera sol! Då är jag extra exalterad när hösten kommer.

Det har blivit lite svalare, morgnarna är disiga och lite fuktiga, luften är lättare att andas och sakta börjar Sverige fungera igen efter alla dessa sommarvikarier som är överallt.

Strålande! Sånt ska jag tänka mer på, särskilt dagar som denna då livet känns rent kasst. Gick upp med en obstinat Astrid klockan sex, svor över att jag åt pannkakor och godis igår vilket lett till att magen är svullen och gör ont. Dubbelsvor åt att jag somnade i soffan så fort jag satte mig och slutligen trippelsvor jag över hur hemmet såg ut eftersom jag somnat i soffan (eftersom den bortskämde maken var trött efter en veckas jobb och inte heller gjorde något samt att han har tummen mitt i handen vad kommer till det mesta i hushållsväg)

Nu är jag dock igång, har ätit frukost som magen kan arbeta med. Har vikt tvätt, fått bebis att somna om, tvättat en maskin och har i huvudet planerat vad som skall göras i vilken ordning idag.

Det är kul nästan jämt. Särskilt på lördagar!

(Imorse, när simultanförmågan stod på topp och jag satt på toaletten samt skötte tvätten och försökte roa Astrid samtidigt)

Lovis var på besök, vi drack massa vin och samtalade in på natten. Resten av veckan bara gick, igår gick vi till kommunen och lämnade papper och sen hem, idag gick vi till biblioteket och skrev ut papper och sen hem igen, känns skönt att ta en sak i taget eller hur är det? Vi har traskat omkring iallafall.

Annars så försöker vi överleva rötmånad med klibbig hetta och Astrid som avskyr värme är inte riktigt i gängorna och med i matchen Många tårfyllda utbrott blir det.

Annars inget nytt. Typ.

(Astrid river i badrumslådorna så fort man öppnar dörren in till badrummet, bild från dagens promenad och mina nya muggar från ittalaoutleten utanför Visby)

Vi kom hem igår, det var en jobbig natt då jag somnade vid halv tolv och vaknade tio över ett och det var dags att börja röra sig mot färjan, 5 mil till visby Daniel körde och jag höll sällskap, färjan gick halv 4 och Astrid var superpigg, daniel fick sova på golvet och jag underhöll Astrid innan jag fick henne att somna vid 05.30, sov en timme och sen hem.
 
Vi packade upp, åt frukost, jag och Astrid somnade två timmar till och sen åkte vi ut på Brevik där vi skulle äta middag och lämna Astrid över natten så jag och Daniel kunde sova en natt iallafall för att vara fräscha till en ny vecka. Insåg rätt snabbt att vi var för trötta för att bidra med vårt sällskap så vi hängde där ett par timmar och åkte sedan hem och hade en kväll för oss själva.
 
Nu har vi sovit, vet inte om jag är så supermycket fräschare men vi har iallafall hunnit packa i ordning allt efter resan, tvättat en del, dammsugit, torkat golv och tömt kameran. Nu ska vi åka och storhandla innan vi åker till Brevik och hämtar hem den alldeles för bortskämda dottern som säkert anser att hon har det mycket bättre i lyxen hos farmor och farfar med full uppmärksamhet, god mat och allt annat en humörstinn 1åring vill ha!
 
Det blir en blandad kompott med bilder från olika dagar denna vecka, helt utan förklaring till. För nu måste vi åka och handla!
 
 
 
 
 
250kr inträde och det fanns massor av grejer för pengarna. Astrid är lite för liten än men hon hade roligt ändå, vi badade bara lite för det var så otroligt mycket folk och rutschbanor som hon var för liten för. Pippihuset var däremot väldigt kul både för stora och små.
 
Så åker vi till Gotland någon mer gång när damen är större så blir det garanterat ett besök där igen! 
 
Vi rullade in till Visby för att fika lite och äta glass, strövade omkring lite för att kompensera gårdagens spöregn.
 
Nu är vi på väg hem, imorgon är sista dagen och på lördag blir det förmodligen en sleepover hos farmor och farfar för Astrid så att pappa hinner sova ut en dag innan han ska tillbaka till jobbet.
 
Nästa vecka ryktas det om besök så även om det känns vemodigt att lämna denna vackra ö så har jag bara roligheter framför mig, plus att jag saknar hemmet lite!