Så idag jobbar jag igen, 8-21 minus en timme i rast så 12h betalt med andra ord, inte så illa måste jag säga! Dagen har gått riktigt fort! Som alltid när en tittar på klockan och den är sex (då brukar jag ta dagens andra rast i en halvtimme) och så inser en att en snart få gå hem igen.

Jobbar 8-21 imorgon också men då jobbar jag först 8-14 och sen 15-21 så det blir två timmar ledigt under dagen, då kan en lägga sig och sova en stund mitt i faktiskt! 

Nej roligare än så blir det inte, jobbar dag på lördag så jag hinner ej vinka av familjen som åker till Öland och sen är de borta en vecka och jag får semester..

Eller tekniskt sätt jobbar jag alla dagar utom fredag men utan familj så får jag sova om nätterna och göra vad jag vill när jag vill, singellivet uppskattas verkligen inte förrän man har man och barn som man kan längta efter!

Sliten snubbe som försov sig igår!

Har jag berättat att jag får solexem? Sol är inte min grej! Nästa år ska jag ha hatt! Är svullen och exemig under mitt högra öga. Tack och lov är jag efter alla dessa år rutinerad och efter lite hydrokortisonsalva och mycket rengöring så går det åt rätt håll!
Värmen, alltså jag tillhör inte soldyrkarna ska jag erkänna och sommar är ju kul på sitt sätt men luften står stilla här hemma! Astrid vill inte sova och vi andra kan inte sova.
Inatt vaknade Astrid vid tolv och mellan tolv och sex så hade vi någon form av jourarbete här hemma då vi försökte få henne att somna. Men hon var helt vaken hela natten, rev och slet i allt möjligt här hemma och till sist var vi så trötta att ingen av oss orkade mer.

Klockan sex somnade jag och Astrid på soffan efter att hon sett tio avsnitt av Dora samtidigt som hon sprungit omkring och rivit i saker. Kvart i åtta vaknade jag, Daniel sov då och jag väckte honom och berättade att han försovit sig.

Jag fick ringa dagis, ringa jobbet (avdelningen) och ringa chefen och berätta om mardrömmsnatten och berätta att jag och Astrid var tvungna att vara hemma och vända dygnet igen. 

Dagen idag har sen gått åt till att tvätta, efter en natt som varit så varm att det inte varit uthärdligt så behövdes kuddar, madrasskydd och lakan tvättas då tre smutsiga, svettiga och äckliga familjemedlemmar snurrat omkring i försök till sömn. 
Jag och Astrid var upp till centrum och handlade inför hennes semester på Öland, vattenleksaker, armpuffar och solskyddsfaktor behövdes inhandlas. 
Passade på att köpa nya kuddar till sängen i hopp om att få bättre chanser till sömn inatt.

Handlade lite på Coop och sen for vi hem och jag har sovit till och från på soffan då jag fick en dryg huvudvärk mitt i allt också. 

Astrid har röjt och efter bad, mat och lite mera Dora så lyckades hon varva ner och när jag slängde henne i säng vid sju var hon inte svår att övertala och somnade direkt.

Nu får jag äntligen bara ligga stilla, ska samla kraft att gå och duscha för andra gången idag.

Astrid har skrattat och busat av övertrötthet, så fort jag tog fram kameran så vägrade hon le.
Jag bad henne att se glad ut, hon skakade på huvudet åt mig bara.


Just nu ligger hon mitt i fläktblåset och jag satt kvar en stund där inne bara för att det var enda stället som kändes behagligt i lägenheten!
Jag var ledig i två dagar så jag och Astrid åkte till Huddunge och träffade alla, och gjorde allt.

Nu jobbar jag igen 8-20, fast just nu har jag lite rast. Är rejält seg i huvudet men det är skönt för timmarna går verkligen fort idag, har en god kollega så vi fördriver tiden väldigt bra tillsammans när vi jobbar.









Helgen i bild, Astrid har kört fullt ös. Jag har köpt lite skålar med god energi att ha i hemmet, de sprider faktiskt energi!
Jag undrar hur jag tänkte när jag tog extrapass idag och jobbar 8-20 när det är skärgårdsväder utomhus. 
Men men, det är skojigt på jobbet också faktiskt, enda molnet på min himmel är att inte få vara med min familj så mycket som jag önskar denna sommar och att det är fruktansvärt varmt i arbetskläderna och att jag har väldigt ont i ryggen pga. för lite fysisk aktivitet (träning och stretching med andra ord). 

Men det löser sig.

Imorgon jobbar jag 7-14, förvisso ensam på avdelningen men ändå och på fredag 14-21 och sen får jag ta helg! Två dagar helg liksom, Daniel har jouren så han jobbar tyvärr men jag och Astrid är lediga!

Daniel firar semester med en liten whiskey.
Igår morse var Astrid minst sagt trött men vägrade somna om när jag for till jobbet.



Vi åkte och badade när jag slutat jobba igår. Så väldigt skönt var det att få hoppa i sjön!

Vi skulle åka ut till skärgården idag, till Utö och bara bada och hänga. Men vädret vill inte riktigt vara väder för bad i Östersjön och med en bebis som älskar djur så blir det naturliga valet en djurpark, det var fyra år sedan jag var på Eskilstuna zoo så det ska bli spännande att se om det är något att hänga i julgranen, känns skönt med en dagsutflykt då jag ska vara på jobbet klockan 7 imorgon bitti igen! Jag behöver åka hemifrån och se någonting utanför hemmet! 



Efter de senaste tre veckornas dåliga kost och brist på vettig aktivitet så däckade jag på soffan igår när blodsockret sjönk och den senaste veckans arbete gjorde sig påmint. Astrid använde mig som klätterställning.

Lagom till kvällen så piggnade hela familjen på sig och cyklade ner till sjön för kvällsbad, det var riktigt skönt och Astrid vägrade kliva upp trots att hon skalade av köld. 
Idag jobbare jag veckans 7 pass på jobbet, imorgon är det nummer 8 innan jag tar ledigt en hel måndag! Awesome både jobb och pengar nu när alla andra är på semester så att säga.

Annars så finns det ingenting nytt att rapportera, vi badar ibland, sover dåligt och Astrid hatar värme. Imorse gick hon upp tio över fyra, skitkul kan jag inte säga att det var eftersom jag fick gå upp med henne, sov av och till i vår obekväma soffa, Daniel kom upp vid sju och jag fick ligga kvar till nio och bara vara oengagerad.

Sen tog vi en promenad till centrum, lunchade och åkte bussen hem. Sen åkte jag och jobbade 14-20.


Såhär i sommartider är det kul med humor!
Astrid är sjukt taggad på att cykla! 
Vi cyklade ner till ramsjön (en liten skogssjö ca 1 km hemifrån) efter att jag slutat jobbet igår. Astrid roade sig!


Arbetarklass på mig denna vecka, känns skönt att komma igång ordentligt! Idag kom en av timmisarna in och sa upp sig, så morgondagen blev det ett pass ledigt på morgonen så jag tar heldag då det blev lite tight att få tag på chefen som skall besluta vem som ska ha passet. 

Svettigt som fan på jobbet är det iallafall!  Sen får vi se om jag får några fler av de pass som blev lediga nu. Fyra veckor kvar på detta jobb och sen är det Tyresö som gäller i höst. Tiden bara går och går.

När jag kom hem idag hade Daniel gjort superfina panerade fiskfiléer, han kan alltså laga mat, jag är i chock hur väl han dolt detta för mig. De var hästlängder finare än vad min fisk brukar bli. Hängt tvätt och underhållet bebis samt sett till att min cykel blivit lagad också, hatten av till att ha en hemmaman med andra ord, jag kan vänja mig vid det!

Nu glor vi på serie på netflix och njuter av att det äntligen är svalt omkring oss!






När vi hämtade Astrid igår så fyllde hon poolen hos farmor och farfar, sen ville hon att vi alla skulle klä av oss och bada med henne. 



Jag fick hem ett paket med ansiktsmasker igår, de skulle tydligen vara jättebra, jag tycker inte det måste jag säga. Funkade bättre på Daniel än på mig faktiskt!
Astrid var väldigt trött och arg imorse, Daniel gick upp med henne och jag fick sova till och från en stund till!
I helgen var jag ledig, detta har inneburit en otroligt välorganiserad drinkafton på Brevik, Daniel med kusin stod i baren (med en morbror som jobbar på vin och sprit så finns en hel del balla attiraljer att förgylla ett party med) får se om det dyker upp bilder när jag tömt kameran. Jag körde bil och kunde således icke smaka någon av drinkarna som fanns (eller slushy-shotsen som erbjöds).
Astrid fick sova hos farmor och farfar som har semester en vecka till så de ville ha henne till på måndag vilket gav mig och Daniel en helt ledig dag tillsammans.

Så vad har vi gjort idag?

Vi åt pannkakor med glass till frukost klockan 11.30
Kollat på ett par How i met your
Mother avsnitt på netflix
Åkt in till stan (kollektivt)
Upptäckt att ALLA mina favoritbutiker
I pub stängt igen för att flytta (jag grät blod. Vart ska jag nu gå och mysa och finna inspiration när jag är i stan?)
Svettats litervis pga. feluppskattning av väderlek.
Testat att dricka iskaffe
Köpt lite kläder (kristin)
Köpt dyra skor (Daniel)
Pussats en massa (äcklat ner omgivningen med andra ord)
Ätit tills vi båda kände att vi kunde rulla hem på TGIF i Kungsträdgården 
Sett the other woman på bio (den var jättebra, rolig och full av kvinnopower!)
Gått genom stan i sommarkvällen och fyndat massor av blommor för ynka hundringen på Hötorget.
Åkt hem 
Tittat på de sista 5 minuterna av fotbollen (Daniel)
Packat upp blommor (kristin)

En väldigt produktiv och trevlig dag, även om den produktiva delen bara bestått av nöjen så har det varit en väldigt välbehövlig dag med minisemester.












Nu är det dags att sova, imorgon ska vi åka och hämta hem det efterlängtade barnet och sen skall jag jobba några timmar på kvällen. Ska bli mysigt att återse mina kära äldre medborgare på jobbet!
Eller ja, ledigt. I två dagar är jag ledig, vi ska försöka att umgås med familjen lite. Jag har ett möte imorgon så vi kan inte åka iväg så långt. Men på onsdag ska vi försöka ta oss in till stan.

Det var typ tusen grader på jobbet ikväll alltså, men vi klarade oss allesammans. Allt blev gjort och alla var glada.

Nu är jag trött och sliten i huvudet. 



Det har varit varmt i några dagar nu.
Vi drog till Dalarö och svalkade oss i Östersjön i lördags när jag kom hem från jobbet.


I söndags innan jag åkte till jobbet så låg de mina i hög och när jag kom hem så gjorde vi fisksoppa och hade gäster.


Idag passade vi på att pussas när Astrid sov middag innan jag skulle till jobbet och Daniel och Astrid åkte och badade.
Astrid har gått på semester, hon skulle vara ledig i fyra veckor men Daniel fick jouren så hon är ledig 2,5 vecka och går sen halv vecka, ledig helgen, och sen halv vecka igen. Och sen ledig 1,5 vecka igen och sen är "höstterminen" igång igen. Astrid inleder sin ledighet med att sitta i soffan titta på Dora och äta majskrokar, skorpor, physalis och digestivekex. Jag sover på soffan, är så otroligt trött alltså! Men det är ofta så på fredagar, och de senaste veckorna har jag jobbat helg och varit ledig mycket i veckorna men ändå så lyckas jag vara väldigt trött i veckosluten.
Men nu är Daniel hemma ett tag så då är vi två iallafall! 

Igår var jag på nya jobbet och skrev kontrakt så nu är det klart i ett par månader vad jag skall göra. Känns jätteroligt, fick en rundtur och allt! Jätteskönt att ha lite koll över hur det ser ut ifrån Augusti. 

Astrids födelsedag blev fin, hon fick massor av gäster och paket. Vi åt paj och jordgubbar, åt paj igen och fikade och dagen gick i ett med gäster och Astrid var glad över att få leka med kusinerna och hela släkten.

Nej nu är jag trött och ska vila en stund innan jag och Astrid tar tag i dagen.