Då jag hela tiden tycks befinna mig långt ifrån civilisation, teknik och internet så är det svårt att hänga med. Iphonen vill absolut inte fungera när jag är i byn och att surfa på den tar ungefär lika lång tid som det gjorde med den gamla hederliga internetuppkopplingen back in the days.

Vi var i sthlm ett par dagar efter midsommar, väldigt skönt måste jag säga! det enda vi gjorde var att äta mat och sova, ett par gånger där emellan så fikade vi och vilade. Köpte två böcker var vilket resulterade i att vi knappt pratade med varandra på två dagar när vi läste ut varsin bok. Nu är vi tillbaka i byn och här gör vi ungefär samma saker, sover och äter. Inga tecken på att hon vill komma ut än, eller det var en hel del tecken en dag uppe i sthlm med smärtor och andra äckligheter (Inte för att vara detaljrik men det där med att föda barn verkar både väldigt smärtsamt och slemmigt), sen lugnade det sig. dock har magen sjunkit ner så pass så att det känns som att jag har ett huvud i knäet.

Igår var vi upp till ett myggigt Älvåsa, morsan och farsan tittade på motorcyklar och fikade, Brorsan, Jessica, Daniel och Sid spelade minigolf och jag tittade på. Men satan vad myggen förstör!
Dagen här började strax innan tolv då vi vaknade och nu så är planen att åka och hitta shorts åt Olsson, mest för att ha någonting att göra och för att hans (fina) shorts sprack på midsommar.



Zakk och gudfadern

Det fick bli den enda bild som bjuds på idag då internetuppkopplingen inte ville bilder och jag har annat för mig än att sitta här!

På återseende!

Byn för midsommar och allt som ingick, var en lagom underhållande midsommar med människor jag inte sett på år och dar. Hängde en massa med mina små killar, nu är man så van att träffa dem så det är ännu värre när man måste lämna dem!

Vi for till Sthlm så fort vi vaknade igår, jag mådde dåligt och blev liggandes hela eftermiddagen men sen insåg jag att jag stressat upp mig själv för mycket på sistone så jag lovade min själv att varva ner på riktigt! Så nu SKA det bli halvfart de kommande tre veckorna!
Jag piggnade till på kvällen då det var umgänge med Olssons släkt och så fick jag sniffa på en bebis som hittills är nyaste tillskottet i släkten, jag som trodde att grabbarna var bebisar men jag insåg att det var läängesen man fick dra in den riktiga bebisdoften i näsan!

Jag håller (oftast) ihop dagtid, kroppen känns tung och trött men det är inga större problem. Nätterna däremot, åh herregud vilken plåga! Det börjar vid läggdags, totalt tryck nedåt det känns som höfterna ska dela på sig och att jag behöver gå på toaletten. Sen somnar man och varje gång man vaknar så gör det ont från kvinnodelarna och upp till ryggen, det trycker på samtidigt som det känns vasst och försöker man röra sig så känns det som eld i de nedre.

Sen när man klivit upp (vilket också gör väldigt ont!) och varit uppe ett litet tag så är det inga problem alls! Skumt det där med kroppen, men ni börjar det faktiskt bli dags för henne att komma ut! Dels för att jag ska få tillbaka min kropp men mest för att jag börjar bli otroligt nyfiken på vem det är där inne! Hur lång är hon, vad väger hon, hur är personligheten? Barnmorskan trodde att hon skulle ligga på runt 4kg, det är den enda som gissat på storlek.

Jag tror att hon kommer vara 50 cm och väga 3700g typ, en lagom lång och lagom tjock med andra ord!
Om en vecka är näst sista BM-besöket (det sista är den 16 så det hoppas jag att jag slipper!) och då ska jag till östervåla och besöka min kompis mamma/min mammas kompis och få påfyllning i journalerna, känns skönt att gå till någon man känner (min ordinarie BM var på semester så hade jag varit i Skövde så hade jag iallafall fått en ny BM det besöket)

Ja, ungefär så ser livet ut, vi är här i några dagar, sen blir det Huddunge i en vecka sen blir det här några dagar, sen Huddunge och sen hem. Om inte förlossningen startar för då kan vi hamna vart som helst!

(nu har jag alla bilder från sistone i min kamera och inte mycket nytt i iphonen så det blir en bild på en gurkunge som vi hade med oss vid frukosten här om dagen. Observera blåklockan i hans panna, det är så riktiga barn ser ut speciellt när de lär sig att gå!)

Alltså Findusreklamerna är briljanta, varje gång den lilla monologen som "frysmannen" kommer med framförs så skrattar jag inombords!

Skola idag, praktiska övningar, de var kul även om man inte riktigt fått in snitsen med blodtryckstagning i rum med högljudda personer! Det vore kul att faktiskt en dag få ta blodtryck och venprov på en riktig människa.

Betygssamtal, skönt att ha det färdigt också! Ska lämna in en lapp om att jag vill ha ut mina betyg också, kanske ska höra hur man blir avskriven från skolan och ta med en hårddisk att föra över de två terminernas hårda arbete på.
Men allt det sker i morgon, sista dagen i skolan som enbart kommer gå åt till att fika och ta farväl av KOMVUX som jag förmodligen inte kommer att återvända till, lite sorgligt men eventuellt sant. Nu är framtiden här, vi får se vad den har att bjuda på bara.

Olsson är på nått galej med jobbet ikväll, vilket gör att jag är ensam, igen. Har knappt sett karln sen förra veckan, däremot så har jag fått städa efter honom så han måste varit i det gemensamma hemmet någonting mer än bara nätterna. Men imorgon går han på semester så då kommer jag få se honom hela tiden de kommande månaderna.

Imorgon ska det även packas för tre veckor framåt och plockas ut i bilen, göra lägenheten färdig att stå tom ett slag.
Midsommar på fredag där planen är att vara i byn, men ingen annan tycks vara intresserad av att göra planer så får vi se hur det blir. Enligt vädret ska vi få äran att fira en riktigt kall, blöt och lång svensk midsommar, strålande! Ska se till att ha lämpliga kläder med mig bara.

(sist vi tog venprov, våran snygga docka!)

Måndag igen, kort dag i skolan med betyg och en film om demens, den var fin och hemsk! Tror verkligen att man måste se sådana då och då för att påminna sig om hur det är att vara anhörig! Det är lätt att glömma världen runtomkring den man jobbar med!

Försökte gå ett varv på stan, såg absolut ingenting jag ens orkade titta på! Vaggade hem och städade upp i den ungkarlslägenhet mitt hem förvandlats till sen jag åkte i fredags, fascinerande hur en människa kan stöka ner så mycket med tanke på att han jobbat tidig morgon till sen kväll hela helgen!

Han har fått sina fiskar varma hela dagen för det, massa skäll och gliringar om att det inte alls är snällt att misshandla hemmet så! Det är tur att han iallafall har vett att skratta åt min psykopatiska petant-personlighet!

Fick slarva lite med städningen också då jag hade ont om tid och absolut ingen ork, men någorlunda bra blev det, får ta detaljerna en annan dag.
Sen blev det barnmorskan, sista besöket hos "våran" innan beräknad förlossning! Nästa BM-besök blir i östervåla om två veckor och besöket efter det är den 16/7 vilket jag hoppas jag slipper för så får hon gärna vara ute!

Resultat v. 35+6:
BlTr -110/75
SFmått- 34cm
Bebis hjärtslag - jämna och lite långsammare idag på latmasken, efter lite knuffar från BM så reagerade hon direkt och snittade på ca 135/min.
Läge: huvudet nedåt, rumpan under mina revben på min högersida med fötterna vid revbenen på min vänstersida (kroppen ligger alltså böjd längs med hela min högersida) hon var inte riktigt fixerad då huvudet gick att rucka lite på och hon hade huvudet vridet åt vänster. Men nu var det "no returns" så att säga hon håller på och gör sig redo för livets första race!
Hb- 115 (järnet verkar inte vilja som tabletterna vill!)
P-glucos - 5,9 mml/l
Vikt - fortfarande "bara" plus 6kg sen v.12 (trots de senaste veckornas extrema diet på glass, tårta, läsk och snabbmat. Man kanske skulle vara gravid jämt?).

Ja det var väl det tror jag, vi fortsätter hålla ut och hoppas att hon inte vill ligga kvar där inne i 4 hela veckor till, 3 veckor till räcker tycker jag!

För övrigt var jag på kalas igår, det var trevligt, massa att äta och någon vänlig själ som tyckte att det var snällt att lämna ett evigt avtryck i lacken på våran bil och sedan smita (älskar folk!) jag landade i Skövde 22.00 efter en smärtfri bilkörning hem efter en helg i byn/Västerås.

(det är vad helgen bestått av, glada brorsöner, lata hundar och en ofrivillig hälsning i lacken på bilen)

Kort skoldag dag, vi gjorde färdigt gruppuppgiften till på fredag, kände oss nöjda och vid elva drog jag mig med sjukvårdsgänget (eller blivande sjukvårdsgänget) till McDonalds och åt lunch!

Mycket trevligt med socialt umgänge en dag som denna, sen gick jag ett varv och kollade megarean som börjat överallt, köpte absolut ingenting då ingenting var värt att lägga pengar på! Känns skönt att man mer och mer börjar släppa den där inre paniken man gärna får vid rea och extrapriser, shopping över huvudtaget är inte kul när man alltid har rösten i huvudet med sig "behöver du verkligen den? När kommer den att användas? Borde du inte spara de pengarna istället? Det kommer fler reor när du faktiskt behöver det där!" jag gillar den rösten, den har även bidragit till att jag inte samlat på mig alldeles för mycket prylar jag inte använder!

Visst kan man impulsköpa grejer och spara en del sånt man egentligen inte borde men när jag hör mig för så är jag ändå väldigt icke slösaktig. Kanske beror på att jag gillar att titta på mina pengar, de ger mig mer glädje än prylar. Inte för att jag har så mycket pengar att titta på vilket gör att man har ytterligare en anledning till att ha dem kvar! Nu så går de mesta av pengarna till nöjen, bilen upp och ner i landet, fika ute, lunch ute, god mat i frysen osv.
Men vi håller oss tjocka och glada iallafall!

När jag kom hem från min fönstershopping så tittade jag på skräptv och sedan somnade jag, idag igen, sov i två timmar tills Olsson kom hem. Efter det blev det ickeambitiös matlagning och allmänt sura miner då jag var trött, stel och kände att jag skulle gå sönder vid ansträngning och Olsson var trött med taskigt blodsocker.
Inte den ultimata eftermiddagen kanske trots att vi båda mest skrattar åt varandra när vi är sådär men ingen orkar göra något åt det.

Nu ska jag se om jag kan somna trots två timmars sömn på dagen, igår var det svårt!

(fotade sid under en filt i bilen hem från kolbäck)

Veckans vändpunkt som Sandra min vän hade sagt om morgondagens dag, Onsdag, efter det har halva veckan gått!

Idag tog vi oss till skolan, som var inställd, men resten av klassen var också där så en tapper skara gick och fikade, mycket trevligt med socialt umgänge! Sen gick jag hem, åt mat, pysslade lite och sen somnade jag! Sov i två timmar, fruktansvärt skönt! Åt glass, kollade TV och när Olsson kom blev det tacos!

Det är inte bara jag som tagit sommarlov, det är vårt vardagsliv, man unnar sig och var dag blir det något gott i truten! Skam över oss. Övertalade mannen att ge mig fotvård då det är katastrof där nere, det var inte frivilligt och ambitiöst men dock så är fötterna mjukare nu än innan.

Har plockat och grejat här hemma som vanligt annars är det inga nyheter på fronten!

(resultatet av gårdagens fixande och maffiga regnbågar över Örebro)

Dagens uppgift har varit tvätt. Alla kläder som varit med ut i världen och alla lakan och babykläder. Nu är sista maskinen i tumlaren och kläderna som är torkade är upptagna och vikta.

Barnsängen är hittagen från byn och Daniel skruvade ihop den innan han gick till jobbet, jag har möblerat sovrummet och Daniels kläder har fått byta plats ett par gånger för att ge rum åt lådorna med bebisgrejer, ångrar att jag köpte en byrå från jysk då den bara ramlar ihop hela tiden! Ska övertala Daniel om att vi ska slänga den redan nu och inte när vi flyttar! Det har varit slagsmål idag för att få plats med alla Daniels kläder och det slutade med att byrån gick sönder igen! Den är bortom all räddning..

Det blev riktigt bra med sängen i sovrummet, det blev inte ens trångt. Alla lakan och kläder blev jättemysiga efter tvättning, mjuka och så luktar de gott (och ja både tvätt och sköljmedel är barnvänliga!)

Gårdagens hemfärd gick för övrigt bra, vi kom från byn kvart i åtta och var hemma kvart över elva. Tanken var att komma iväg tidigare men vi var lite barnvakt/sällskap åt bror med barn som blivit utslängda då deras mor skulle ha aloe vera-party hemma. Jag var också bjuden men sådana kalas skrämmer mig lite, plus att tanken som sagt var att vi skulle tagit oss hemåt många timmar innan!

Fick hemfrisering igår också, Olsson har så mycket hår så Pell klippte i en halv evighet innan det till slut låg någonting som såg ut som en katt nedanför. Mitt lilla fjun blev toppat (även om lusten att göra något kul dyker upp varje gång frisören är i närheten) men har verkligen bestämt mig för att jag måste ha en lättskött frilla som går att sätta upp så jag fortsätter att kämpa på med tillväxten.

Nu kom Olsson hem så nu ska byrån DÖ!

Ögonen går i kors av trötthet, veckan som började så lugnt eskalerade, Klaras student var fin, det vill säga den delen jag fick delta i efter att hennes förbenade storasyster lurade mig helt fel så både jag och Olsson missade utspringet och halva mottagningen så det var lite surt (eller väldigt surt!) Hela den dagen lyckades bli fel och jag blev mer stressad än vad jag borde vilket satte igång någon typ av sammandragningar/håll/tryck neråt och gav en rätt bra förvarning om vad jag har att vänta mig om några veckor.

Massa tårar, smärtor och panik senare så lyckades jag samla ihop kroppen så pass att vi kom till mottagningen, trodde ett slag att jag inte skulle komma dit alls dels för att vi var vilse i tre timmar och dels för att hela kroppen var i panik efter all smärta den fått genomlida och chocken var så pass att benen var gelé och huden var kallsvettig och det enda jag kände att jag kunde klara av var att ta mig hem.

Klara for ifrån sin mottagning ut på sjön och vi for hem, bytte om och åkte upp till betydligt lugnare aktiviteter uppe vid Östa med Lisa och Cila.
Sen blev det Lördag, snabbesök hos farmor och farfar där vi inspekterade övervåningen och fick lite smått till spjälsängen.

Vidare till Västerås och glädjespridaren mormor där vi tryckte i oss kakor till förbannelse. Ut till Kolbäck och titta på utklädda damer i gamla bilar, de var riktigt ballt att se och de flesta var så duktiga att klä ut sig!
Vi hängde där några timmar, åt och lekte med Sid som när vi åkte hem sa "jag hade jääättekul!" och det är ett bra betyg på dagen.

Nu har vi fyllt bilen med bebisgrejer, säng, babyskydd, kläder, lakan osv. Nu ska jag tvätta allt så fort jag får tvättid och göra i ordning hemma.

Har suttit den senaste timmen utanför ladugården och tittat på valparna som är ute, det kommer någon och ska titta på en av dem idag. Familjen är på byvandring, Daniel har varit och sprungit och jag sitter och leker flugornas herre i doften av grisbajs.

Ungefär så är livet nu, sen ska vi rulla saaben till Skaraborg för ännu en vecka i skolan!

(detta skulle publicerats igår men det går inte att använda internet på telefonen o Huddunge)

Sid är tre, vi har sen vi kom till byn mest ätit allt som kommit i vår väg och sovit många timmar! Har inte bästa uppkopplingen på telefon så jag har ingen koll på omvärlden!

Var till Orresta golfklubb igår och åt mat och hade ilskna diskussioner med Adam min vän, alltid lika trevligt att träffa lillgrabben! Idag har cilia och Lisa varit över en sväng och klappat hundvalpar och bevittnat min kamp mot smuts (hundvalpar är äckliga varelser!men de är så fluffiga att de är förlåtna)
Vi drog till erikslund för att försöka hitta jeans, fanns ETT par i Olssons storlek så det var ju relativt lätt att bestämma sig men att hitta de paret var en kamp!

En sväng in på Ikea för att köpa spjälsängskydd, lakan och skötbädd och sen ett stopp i Sala för att byta ett par byxor åt farzan. Sen hem till bror där Sid underhöll som vanligt
"Sid sitt ner annars äter Daniel upp dig"
"nee det gör han inte, jag är hård!"

Morgondagen bjuder på Sthlm och Klaras student så det kommer bli en lång spännande dag där jag hoppas att vädret är med oss!

(fluffvalp och Olsson som monterar isär trummsetet som sid haft sönder)

Kom i säng vid halv elva igår, sov hårt tills sju då jag knallade upp och gjorde mig i ordning för skolan, vid åtta ringde det på dörren och det kom två hantverkare som skulle byta ventiler på elementen. Strax efter åtta knallar jag till skolan, känner mig lite förvirrad när jag kommer dit och inte ser någon. Träffar på två klassisar som har ett annat ämne och de informerar mig om att vi aldrig börjat klockan 9 på måndagar utan klockan 11 de måndagar vi inte är lediga.

Grejt! Hade med mig fel bok också, en tung jäkel jag släpat med mig i regnet! Men det gjorde inget, jag satte mig vid datorn och lämnade in den sista sketna uppgiften denna termin och sen fick Olsson hämta mig och vi åkte hem och drack kaffe, fick brev från försäkringskassan också där det stod att jag inte har rätt till någon sjukdomsgrundad inkomst, ännu mera grejt! Men det är livet på en pinne.

Ner till skolan igen i lagom tid till att vi började på riktigt, föreläsning av sjukgymnast och arbetsterapeut, sushi på stan med klassisar (var år sen det åts sist) mycket gott och mättande, tillbaka till skolan för sista timmen som inte blev någon timme för vi skulle se på film men tekniken ville inte med oss.

Vidare till MVC, där Olsson för första gången fick träffa barnmorskan, pratade om en hel massa, fick massor av papper och åter igen bekräftelse över att jag inte är den galna människan jag hela tiden framstår som när man råkar diskutera tankar kring förlossning, samsovning (som är mycket på tapeten nu!), prylar som behövs osv. Osv. Sen kanske jag ska börja välja diskussionspartners bättre. Känns skönt med en barnmorska som inte snöar in sig på massa måsten utan som det går att prata med!

Nu har vi (jag) en massa planering att göra med kläder som ska tvättas, väskor som ska packas, semester som ska planeras med mera! Just precis nu så känner jag att nästa person som kommer med frågor om de kommande 5 veckorna, pengar, bostad, vart vi ska göra vad och alla andra frågor hela omvärlden tycks ha frågor om (plus ÅSIKTER över) kommer åka på en propp! Men det kan bero på att denna dag varit lång eftersom vi var och simmade efter barnmorskebesöket och ska åka i morgon och jag måste styra all planering kring det också! Plus att vi inte har varmvatten i huset så man får varken duscha eller använda tvättstugan under dessa två dagar vi är hemma.

Nu ska jag sova och sen är det Tisdag!

(imorgon fyller min lilla kanelbulle 3 år, det är nästan läskigt att det var 3 hela år sedan han bara var en liten liten plutt helt oskyldig och rynkig!)

Vi landade i Sthlm runt 19 i torsdags och sen har tiden gått, mat, fika, födelsedagar, fika, mat osv. Osv. Nu är jag så trött så att jag knappt vet vart jag bor, eller just det 35 mil härifrån..

Vi var på lägenhetsvisning i Västerhaninge idag, mest för skojs och för att kolla områdena där ute, det fanns både ris och ros men vi får se hur marknaden rör på sig!

Annars inget att rapportera, vi har satt oss i bilen och kommit ut till motorvägen i jämnhöjd med älta, känns kul med minst 3,5 h bilväg hem!

Skola imorgon och på tisdag sen blir det Huddunge.

(jag bjuder på en Olsson format 2,5 år)