Idag kom det en bok på lådan, en bok jag köpt hem för att vi ska bli lite bättre på perspektiv, har hört att boken i rubriken skall vara pedagogisk och enkel så vi får se om jag och Daniel får några perspektiv i vårt föräldraskap efter att ha läst boken.

Idag har jag gjort pajskal, väldigt enkelt att bara slänga ihop! Imorgon ska jag göra innehållet i pajerna och grädda dem innan de ska få stå och vänta in gästerna på onsdag. Jag vet inte ens hur mycket gäster som tänk komma eller om de ens vill äta paj men paj blir det! Och fika! Köpt fika för jag är så mätt på allt som har med bakning att göra så jag är en dålig människa och köper fikabröd, massa kakor och grejer.

Det blir en salig blandning av ätbara saker på Astrids kalas men vi håller oss ifrån tårta pga. Platsbrist och för lite ork för tårta. 

Jag och Daniel håller på med det sista till Astrids present, det blev inte riktigt som jag tänkt men jag tror det blir bra ändå. Astrid är inte så prylgalen än, jag tror inte att hon kommer göra så stort väsen av sig. 

Jag har lagt mig på soffan en stund innan jag ska åka och jobba kväll. Sen är det ledigt två dagar med förberedelser och kalas.

På barnprogrammet imorse så visade de ett inslag med får från en bondgård. Ett tag trodde jag att barnet skulle ta sig in i TVn av glädje över djuren.
Lagom trött imorse, Astrid sov hela natten i sin säng, Daniel la henne bredvid mig när hon vaknade en stund efter 6 och vi låg och snoozade en timme innan hon tröttnade och skulle upp. 
Det är söndag hos mig, jag jobbade kväll igår, kväll idag och kväll imorgon, sen ledig två dagar innan ännu en kväll väntar och sen dag lör-sön. Så lite timmar trillar in i kassan.

Kul nyhet. I fredags ringde en förskolechef i Tyresö och sa att de ville ha mig i höst, höstterminen så är jag barnskötare med andra ord. Jag tackade ja på plats och helt ogenerat utan ens att spela cool eller prata lön. Blev så glad bara då jag var väldigt sugen på att få bli en del (även om det "bara" var ett halvårsvikariat) av den enheten. Det bästa är att det är heltid (eventuellt 90%) och helt normala tider så jag får äntligen känna mig som en normal mamma som jobbar när jag jobbar och sen är ledig. Oregelbundna tider rör mig inte i ryggen egentligen men att bara få stänga av hjärnan i höst och inte behöva schemapyssla en jäkla massa för att få tiden att gå ihop ska bli otroligt skönt! Plus att jag då äntligen kan få tid med familj och vänner. Prioriteringarna har verkligen ändras sen Astridbebis föddes.

Idag ska vi försöka åka och handla till Astrids födelsedag, om vi kommer iväg utan att det blir stressigt innan jag ska åka och jobba. 



Astrid skulle ha toffs när jag borstade mitt hår häromdagen. Den blev inte långvarig i huvudet men dock väldigt tjusigt så länge den fick sitta!
Alltså jag är helt slut, jag förstår inte ens vad grejen är, tre arbetsintervjuer och jag kastar in handduken. Är så trött i huvudet efter gårdagens tänkande liksom. 
Astrid går på dagis idag för att bibehålla lite rutiner, jag ska försöka ta mig samman och åka upp till centrum och fixa med födelsedagspresent åt Astrid, det tar sin lilla tid alltså. Men jag tror slutresultatet kommer bli bra. 

Vårt kylskåp är så tomt att vi åt pizza igår. Sen somnade jag och sov och sov, vaknade flera gånger inatt av att jag drömde de mest sjukliga sakerna! Väckte Daniel och sa att han var ett svin (i drömmarna alltså) och så fick han trösta mig över vad hans dröm-jag orsakat.

Daniel har bilen idag så jag kan inte ens åka och handla, det var det jag skulle skriva, kylskåpet får förbli tomt ett slag till, ska försöka handla någondag snart!




Astrid innan vi gick till dagis. Ser lite ut som att hon ska dra på festival. Vi gick helt optimistiskt ut i t-shirt och shorts för att upptäcka att det var vinter ute.

Suck. Det var så kallt alltså!
Den ledsna kylen, en halv paprika och några potatisar och lite blomkål har vi att göra något kul av. Jag ska trolla ihop något till kvällen!
Har varit på två intervjuer idag, alltså jag är så full av mig själv att jag kräks snart, att sitta och tala gott om sig själv är fan svårt! 
Och energitömmande!

Men jag har tagit lunchpaus i Tyresö centrum och passat på att börja köpa födelsedagspresent åt Astrid. Om en vecka blir ungen två alltså! Fränt!

Det tog ett tag men jag och Daniel kom på vad hon ska få och det blir lite krångligt att ordna så jag börjar med en gång då hennes present kommer bestå av flera mindre grejer.

Intervjuerna förresten, hade lite svårt att hitta till den första, hittade den och den drog ut på tiden så det blev en väldig hast till den andra då jag var så uppvärmd att vi pratade på i över en timme och alltså undrar vad jag sa egentligen? Det är sjutton ångestfyllt att vara full av sig själv! Dumma jante-land vi bor i, jag får inte ens uppskatta min egna kompetens alltså!

Nu måste jag börja tagga till till den sista. Sen till dagis och hämta grisbebis, som jag saknar henne!

Jag är beroende av sånna här tror jag, älskar dessa störda bilder. Förlåt Tyskland, men det stämmer!
Tog fram min usk-nål idag. Kollade på den för första gången på en månad. Tjusigt alltså! Tack Haninge kommun.

Alltså, det är så inspirerande att jobba 15-21 ikväll när en blir väckt 05.15 av Daniel som väljer att snooza. Att sedan ha en tvärförbannad Astrid med en pappa som inte gör "rätt" vid TVn utan istället provocerar fram ett jäkla morgonhumör hos dottern som bara skriker och gråter lagom till Daniel måste fly till jobbet. 
Tack så mycket för uppvaknandet min kära make, vissa dagar hamnar du längre ner på listan över favoriter!

Hur som, nu är vi uppe. Astrid är glad igen och jag ska masa mig ur soffan och bädda sängarna innan jag ger odjuret frukost och gör henne i ordning till dagis. Sen måste jag få ordning på hemmet innan jag åker till jobbet för imorgon så fick jag två möten att lägga tid på. I Tyresö av alla ställen har jag dessa möten också, väldigt spännande att se vart hösten för mig (om man så länge får låta lite kryptisk!).

Efter två timmar på badhuset då barnet var i konstant rörelse och helt överlycklig över att få bada så somnade hon i bilen när vi i spöregnet åkte och hämtade Daniel på jobbet.
Morgongymnastik till shrek
 Och såklart den hoppande kossan!
Efter en helg på jobbet så är jag idag ledig med Astrid, vi klev upp halv sex (vaknade kvart över fem samtidigt som Daniel gick upp), var till VC och kollade mitt blodtryck för sista gången och den var vi ute en god stund innan vi gick in och åt mat (10.45) nu sover Astrid middag och jag ska packa ihop lite för planen är att åka och bada för att verkligen ha en egen dag.

Jag känner att det är viktigt att vi utnyttjar dessa dagar, Astrid är så liten fortfarande och den här tiden kommer aldrig igen. Pedanten i mig får vila för egentligen vill jag städa hela lägenheten men Astrid ska gå på dagis tis-tors för att behålla rutinerna och jag jobbat bara tisdag kväll och helgen denna vecka. 

Nej sätta lite fart kanske.
När vi gick från vårdcentralen skulle Astrid köra vagnen, gick sådär alltså!




 Dagen hittills, Astrid har sprungit och gungat och åkt rutschkana. Vi har pussats massor och skrattat av alla tokigheter. 
Eller jag skrattat åt alla tokigheter Astrid har sig för och hon skrattar när jag kittlar och jagar henne!
Det var en minst sagt intressant kväll på jobbet igår, jobbade fem timmar men vi hann med en hel del ändå. 
Kom hem till Daniel och vi åt jordgubbar och glass och sen var det dags att sova för Daniel skulle in till stan imorse igen för att täcka jouren idag också.

Förmodligen får Astrid sova hos farmor och farfar inatt också eftersom Daniel inte kommer hem förrän efter läggdags. Jag gör så lite som möjligt, tänkte städa idag men jag har bara tittat på tv istället. Jobbar 14-20 ikväll, något som är skönt med korta kvällspass är att jag hinner ha en hel dag ändå, eftersom jag oftast kliver upp senast sju och har då nästan hela dagen. Så trots att jag jobbar hela helgen så är jag jätteledig.

Känns bra eftersom detta är första av tre helger jag jobbar. Sen börjar schemat jag fått att gälla och då jobbar jag varannan helg och sen är sommaren slut.

En får passa på när vi inte har barnet hemma.

Är på jobbet, på självaste midsommarafton och allt. Lämnade Astrid på Brevik idag och hon får tillbringa midsommar omgiven av en massa personer och uppmärksamhet. Daniel har jouren så han sitter på torsgatan inne i stan och väntar på att få rycka ut.

Jag jobbar 15-20 idag, hela fem timmar varav en halvtimme går bort till rast, det är inte så att jag jobbar ihjäl mig direkt men det är bättre än ingen timme alls. Det regnar och är ändå bara kallt idag så då njuter jag hellre av alla andra dagar med Astrid, på måndag exempelvis ska vi vara lediga tillsammans igen, då hoppas jag på fint väder så vi kan bada!

För övrigt så jobbar jag den enda veckan denna sommar jag skulle vara på semester så jag tänker inte ha dåligt samvete över att jag jobbar lite för lite! Men så gick min mormor och dog nu i veckan (efter en lång tids sjukdom så det var egentligen mest en lättnad för henne) och begravningen är just den veckan jag skulle till Öland så det är lika bra att jag ställde in min närvaro för då missar jag inte mormors begravning. 

Daniel och Astrid däremot skall åka till Böda sand en vecka. Annars så kör vi på minisemester alla strödagar vi alla är lediga samtidigt.

Igår firade vi lite midsommar hemma med fisksoppa (min favorit!) och glass och jordgubbar efteråt.
Mm. Vad fint! Men se min fantastiska namnskylt! 


Hämtade Astrid efter mellis igår och vi var ute och lekte ett par timmar och var helt smutsiga efter och fick hoppa i badet. Det var varmt och skönt periodvis ute så vi hann med en stor bit av Vendelsö och till slut var Astrid så trött att hon följde med in utan protester.



Tömde kameran idag och hittade dessa två godingar från Daniels kusins student.
Och nu den lite lätt övermöblerade balkongen!

Har varit på lyftutbildning på jobbet, den drog ut på tiden så Astrid fick sova middag på dagis istället för att åka hem med mig. Kanske lika bra för rutinerna.
Ska gå ner och hämta henne vid 14.


Bytte knoppar på Astrids byrå förra veckan, blev lite roligare stämning i hennes rum.
Var är Astrids armar?
Daniel påstår att han är grym på att köra bil. Parkeringen tycks gå sämre..
Juni har gått fort, jag har jobbat lite, hängt med barnet och egentligen inte så mycket mer. Tiden går så otroligt fort att en egentligen inte hinner så mycket alls än det vardagliga.

Igår var vi på Skansen allihopa, himla trevlig dag! Vi tog med matsäck och hela köret liksom. Kom hem lagom till läggdags och nu är Daniel på jobbet och Astrid på dagis och jag ska strax hoppa på cykeln och åka och jobba kväll, det är jag som går sist idag, det är faktiskt lite skönt att vara den som stänger igen avdelningen liksom, man hinner säga godnatt till alla innan man går hem.





Daniel gjorde denna sommars bedrift och cyklade Vättern runt för första gången. Lyckades få en tid som alla är otroligt imponerad av och en liten medalj som Astrid blev otroligt imponerad av!



Astrid älskar djur, från djupet av sitt hjärta älskar hon alla djur. Så en dag på Skansen såhär i dessa tider när alla djur är ute är en perfekt utflykt!
Här kommer skatteåterbäringen!

3000 kr fick jag, det är ju fränt! Passar bra in med den dåliga lön som kommer från mitt håll, skrapade iallafall ihop 28h i maj så det är ju något!

Idag har jag sökt jobb, lagt ut saker på blocket och sökt föräldrapenning, får se om den blir godkänd bara, sökte i efterhand för dagar och helger där jag varit ledig med barnet men inte haft en tanke på att jag kan dryga ut kassan. Vi har så väldigt mycket dagar kvar med Astrid så jag försöker använda dem. Eller Daniel har förbannat mycket dagar, mina är slut. Men Daniel kommer inte hinna ta dem de kommande fyra åren och skaffar vi en till bebis så kommer vi få kn ännu mera.

Fördelen med att Daniel hade ett jobb med 7veckor semester när Astrid föddes och nu har ett jobb fyllt av flex, lediga röda dagar, lediga klämdagar m.m. Vilket gör att han oftast är ledig när dagis är stängt ändå. Toppen.

Ikväll jobbar han lite extra på jouren och jag har precis fått Astrid att somna och ska nu förbereda hallmöblerna som vi hade i Skövde på att de ska flytta.
Betalade runt 3000kr för dem men kränger dem för 600kr, kan meddela att det blir nog inga mer MIO möbler i detta hus, de var en stor besvikelse!

Jaja, livet och pinnen igen.

Pinnen och livet
Långledighet och stängt dagis har resulterat att Astrid varit hemma i sex dagar, det är givetvis mysigt på alla vis att få smaska på den lille (för ja ofta så vill jag bara äta på henne för att hon är så rolig!) men jag tror ändå att dagis är ett bra beslut för fröken, hon är så mycket gladare efter att fått leka med kompisarna under dagen.
Jag jobbade kväll i fredags och i måndags så då fick hon och pappa en hel del tid ihop. Sen är hon ledig Tors-sön så denna vecka är alltså bara 1 dag på dagis.

Dey har inte haglat jobb än, mest för att jag bara har ett ställe än så länge men jag tar alla jobbchanser jag får och såhär i början så blir det lugnare men då har jag möjlighet att ta ut lite föräldradagar och hänga med grisbebisen, pengar är bara siffror efter att det finns tak över huvudet och mat i kylen.

Och när bilen går sönder förresten, bilar är dyrt som snus. Men vår bil är söt när den inte är trasig!

Fixade en togs i huvudet på bebisen för första gången idag, det syns inte hur fint det egentligen blev då fröken var upptagen med att känna på den och titta på barntv.

Igår höll jag på att smälla av, bebisen var konstant naken, kläder jag på henne så var hon naken lila fort, sen gick hon in i sitt rum och bäddade upp sängen och lade sig och sa "stova". Dock så skulle vi till gymmet och Astrid fick vila i vagnen istället och sen sova middag efter lunchen hemma istället. Sen på kvällen så hade vi pusskalas (fröken vill aldrig pussas!) då skulle mamma och pappa pussas, sen skulle Astrid och mamma pussas, Astrid och pappa pussas och sen höll vi på så en god stund.

På jobbet har jag med mig mina fina pennor från sjukhuset, det känns tryggt med den fina namnskylten!