Nyårsafton, jag ligger i min säng och lyssnar på bohemian rhapsody med queen (kan det om möjligt vara den bästa skrivna låten någonsin?)

Julafton for förbi, jag somnade kring morgonen och tillbringade dagen med att antingen äta eller sova om vartannat. På kvällen så dracks det sprit och någongång under natten föll jag ner i en berusad och lättstörd sömn.
Juldagen for förbi den med, vi drack och vi sjöng och vi gick ut på krogen så som det förväntas av en. Den kvällen började någongång vid åtta, 7 timmar och ett stort svart hål i minnet senare så somnade jag, även där föll jag ner i alkoholens dimmiga och oroliga sömn (jag har aldrig varit bra på att sova onykter).

Men nu är det nyår, med allt vad det innebär.
Är det idag som vi ska sitta och tänka på vad vi har gjort under året? är det nu vi ska önska bort allt det dåliga och arkivera allt det bra.
Det är nu jag ska sitta och småle åt studenten och alla de världelösa jobb jag haft under året, är det nu som jag ska förtränga det faktum att jag faktiskt flydde landet ett slag och att jag blev olyckligt bekant med en del människor som inte varit bra för mig. Att hela min värld vändes upp och ner för ett slag och precis när jag fått tillbaka allting på rätt plats så kom någonting och skakade om den igen.

Men det enda jag kan tänka när jag ligger nerbäddad i min säng på nyårsafton är på att jag inte orkar. Förra året skrev jag ett inlägg om att vi har för mycket förhoppningar på vad det nya året ska ge oss, jag står fortfarande för samma sak, men skillnaden är att jag i år inte ens orkar bry mig om att det är nyår. Jag är förkyld och trött och har tappat all vilja. För mig är det vilken dag som helst, och i morgon är det den första dagen på en ny månad, precis som vanligt.

Nu ligger jag och matar gamla godingar på tuben och tar det lite chill ett slag. senare kanske jag återfår lite motivation, fast jag tvivlar. just nu vill jag bara bli av med min hosta.

Gott nytt år vänner, fiender, bekantingar och alla ni andra där ute. 

                                           
                                                         My Way. Årets bild .                                 
                                                     
Klockan börjar ticka mot sju, det är julaftonsmorgon. Såhär tidigt har inte jag varit uppe på nästan en vecka, och nu är jag enbart uppe för att jag aldrig somnade.

Nu kan man lätt tro att jag stannat uppe för att se till så att julskinkan får den där perfeka färgen, slagit in paket, vaktat granen eller något annat lika idiotiskt som vi människor gör till jul.
Men ack nej, jag är uppe för att jag hade så många dåliga kärleks/snyftar/B-filmstjejfilmer (phu vilket ord)jag var tvungen att titta på, jag stannade uppe för att få i mig så mycket onödigt känsloladdade filmer sommöjligt i kroppen.
Hjälpte det då? nej, för det är fortfarande julafton, och jag har liksom litegrand tappat allt vad gäller julglädjen handlar om, Nu handlar det om att utbyta pengar och att stressa och ha skrämmande tomtar på varje ledig yta i hemmet.

Jag vet inte, jag är inte såhär cynisk och negativ som ni kanske tror, det är bara det att vi la ner julafton i mitt hus iår, vi sa att nästa år då det trampar omkring små små mjuka bebisfötter i våran närhet då kan vi börja fira julen.
Men då ska vi göra det för barnens skull, då innebär det helt enkelt att vi "vuxna" ska springa omlott och slå knut på varandra för att behaga barnen, vi ska handla julklappar åt dem, laga deras mat och se på den där dumma Kalle Anka.

ursäkta mig för min egoism, men jag vill också ha jul. Jag vill också ha julklappar, jag vill också att någon ska servera mig mat utan att jag behöver lyfta ett finger. JAG VILL HA EN RIKTIG JUL! Med tomtar, julgran, pepparkakor, lussebuller, julskinka, paket och snö. Men nej, nu kommer det att vara för barnens skull.

Egentligen så är jag dum, eftersom jag vill ha allt det där bara för att det "ska" vara så, för egentligen ser det ut såhär: Jag avskyr lussebullar, jag föraktar julskinka (tål inte ens lukten),  julgran är enligt mig bara något stort och opratktiskt som tar tid både att plocka upp och ta ner (för den fyller ju bara sin funktion en dag) och  vill jag ha någonting så köper jag det åt mig själv (då är man säker på att man får precis vad man vill ha också).

Denna magiska tid på året, känns just nu mest bara som en stor meningslös röd massa. Ungefär som en rödvinsspya. Men jag får säga som jag sagt till alla andra, det kommer fler gånger. Fler år, då kanske man med tiden lär sig att uppskatta det man har.  En dag då man inte beter sig som en bortskämd tvååring som stampar med foten och skriker och pekar.

Egentligen borde jag försöka få någon timmes sömn, för snart kommer min mor komma in och väcka mig och tvinga mig att hjälpa till med julmaten (Det enda som idag  kommer att påminna oss om att det är jul). Vi blir även bara fyra vid bordet idag då syster far till sin makes familj och Bror (den äldre) följer med sin sambo till hennes släkt. Resten av släkten har antingen trillat av pinn eller lämnat landet.

Jag vill även be lite om ursäkt för min gallavommering över våran magiska högtid (speciell ursäkt till Miss C och Mamma J som älskar denna högtid). God Jul.


                 
Kristin, Som ett litet barn vid årets första (och enda)paketöppning den 22/12        
                              

Russian Roulette is not the same without a gun
And baby when it's love, if its not rough it isn't fun

                                                                               - Lady gaga, poker face



                                                 
Jag har färgat mitt hår och målat mina väggar. Blivit antagen till uppsala universitet och gjort av med mer pengar än någonsin förr på utekvällar och nöjen. De senaste tre månaderna har varit lika intensiva som de senaste tre åren. 

Nu har jag skrivtorka och fotograferar mest alla dessa människor i min omgivning. Det jag längtar efter mest just nu är sömn. 

Så uppdatering, varsågod. gör var ni vill med den. Jag återkommer efter det ryska nyåret.