Idag har det varit söndag hela dagen, jag tvättade en maskin imorse, packade upp alla julklappar, strök nya duken till köksbordet och allt annat småpyssel man kan göra såhär två dagar efter jul.
Sen åkte vi ut till sickla och handlade lite till lördag och sen tillbaka ut på 73an och stannade inte förrän vi var i Nynäshamn.

Vi fick middag hos farfar och Vivvi och sen var annandagen över, nu sitter hela familjen i soffan. Jag kollar på greys och Astrid leker med babblarna på ipaden, Daniel sitter i mitten och deltar i halvhjärtat i båda aktiviteterna.

Imorgon ska Daniel jobba igen och vi tjejer ska försöka komma i ordning ännu mera här hemma, ska köpa lite plastbackar och packa ner ännu mera saker som behöver flytta ner i förrådet nu när julen bjudit på nya leksaker och kläder.





Imorse vaknade fröken och var lika trött som när hon somnade. Familjen låg kvar i sängen i nästan två timmar efter att jag varit upp och startat tvättmaskinen.
Så var det jul igen, hela förmiddagen satt vi och kollade på greys i pyjamasen, Astrid sov middag och vi gjorde oss i ordning och när Astrid vaknat var det hennes tur att bli julfin.

En tur till tyresö och här har vi nu umgåtts med släkt och ätit middag, snart blir det glass och sen paket och kaffe.

Det enda irritationsmomentet denna dag är en efterhängsen huvudvärk som vägrar ge sig! Tror det var lite lång tid mellan maten idag (9 timmar mellan frukost och middag).

Imorse så chillar familjen
Innan julduschen


Astrid fick dagen till ära nya kläder som vi köpte på Lindex igår.
Redan söndag! Gör mig igenting eftersom Daniel enbart jobbar fredag nästa vecka (förutom att han har bakjour men det får han ha hemifrån åtminstone) Så vi hinner göra saker ändå.

Igår hade vi finbesök från kommunen och när de hade åkt hem så var det en liten bebis jag hade här hemma, nog för att dagen gått åt att beundra bebisen som var på besök men Astrid är inte avundsjuk av sig, hon gjorde annat under dagen och Daniel sällskapade henne.
Men innan läggdags så kröp hon upp i min famn och drack en flaska ersättning (hon var så trött så mat var inget alternativ) sen låg hon bara där och kramades en stund min lilla minigris!

Idag är det fjärde advent, jag ska duka fram frukost och om en timme ska jag försöka göra mig klar och åka till gymmet, träna och sen yoga, hur nu det ska gå när jag inte varit där på sex månader och min kropp är stel som en pinne och gör ont överallt. Ska bli skönt förhoppningsvis!

Neheop, lite hälsofrukost (och en go kopp kaffe) nu då så man orkar yoga.

Just det, skansenbesöket var en succé, förutom att Astrid blev kall om fingrarna för att jag bara tog med fingervantarna till henne. Hon skrek av smärta och var så ledsen tills jag löste det! Efter vi hade varit på miniskansen fick hon välja något i butiken och hon valde en get, såhär såg det ut i vagnen sen, hon och geten kelade.
Efter frukost igår så hängde Astrid på sin pappa när han torkade bordet.

Igår köptes julklappar och idag ska vi bara roa oss! Tänkte ta en sista tur med den lilla dottern jag har. Vi skjutsade Daniel till jobbet imorse eftersom han ska till stan ikväll, istället för att sitta hemma och mögla (läs: städa badrummen, dammsuga och torka golv) så packade jag iordning oss och nu sitter vi på bussen in till stan! 

Solen skiner och Astrid sover så jag tänkte ta tillfället i akt att kolla julskyltning medan hon sover och sedan promenera ut till Skansen som är dagens utflyktsmål. Sist vi var där så öste regnet ner över oss så jag hoppas att jag och Astrid prickar in en bättre dag idag.

Snart är vi vid gullmarsplan och byte till tunnelbana.
Ciao for now

Hemma hos mig kan man hitta de mest underliga sakerna när man rensar medicinlådorna.

Förra veckans sövning efter öppna förskolan.

Idag har jag och Astrid varit och gjort tomtens ärenden. Inte likt mig att vara ute så "sent" men iår så kommer julhandeln avslutas den 23e. 
Vi skjutsade pappan till arbetet imorse och var hem och grejade en stund och åkte sen till Nacka, handlade julpresenter och åt lunch med farmor. 

Åkte sedan till Länna och fördrev tid på Hemtex och rusta innan det var dags att hämta pappan igen. Hem, laga mat, äta mat och nu håller Daniel på att städa efter middagen och jag ska ta bort sminket innan jag somnar ståendes, ta ur linserna, ta på glasögon och pyjamas och sen försöka slå in paket, vore skönt att ha det gjort. 

Imorgon är Daniel på "fredag före jul"- firande och jag och Astrid får ha myskväll igen. Sen i helgen så blir det förmodligen så lite som möjligt att göra, bara vila upp sig inför nästa veckas sociala tillställningar.

När mamma var här hade hon med sig ett fint kuvert från mormor. Alltså, ibland!


Igår somnade jag i soffan halv åtta när Daniel nattade en motsträvig Astrid. Jag blev väckt 22 och vi gick och lade oss, 00.00 var det dags att gå till Astrid som stod i sin säng och var vaken. Jag la ner henne i sängen och fem minuter senare var hon vaken igen och Daniel tog in henne till oss. 
Resten av natten bestod av att försöka få plats, Daniel och jag hade ca 20centimeter var vilket gjorde att Astrid hade 140cm hon låg och sparkade och slogs på.

Hon är i maktkamp med sig själv för tillfället tror jag, allt är en kamp och något att skrika på/med/över och det är lite svårt att hänga med ibland.

Jag har precis ätit frukost med Morgonpasset på i bakgrunden, idag får vi besök till 10-kaffet så gymmet är inställt:




Astrid gillar när någon öppnar kylskåpet hemma!

Imorse vaknade jag med exem i och runt hela jäkla näsborren. Detta gjorde att jag fick ta till med hårdhandskarna och använda ett gammalt djungelknep för att skona mig från den värsta smärtan.
Ta valfri tuss med bomull eller gasbinda av något slag, dränk i sprit eller som i mitt fall klorhexidin, kör upp i näsan.
Det svider och är inte särskilt behagligt på något vis men efter en stund hade den värsta svullnaden lagt sig.

Daniel har åkt på fotbollsträning och jag kollar på lyxfällan special. Ska hoppa i säng efter detta och vakna upp till luciadagen imorgon. Får se vad vi gör, vi ska till öppna förskolan är tanken och fika och sjunga lite.

Astrid gillar att kolla på Bolibompa efter frukost på morgnarna.

Det går att titta på tv längre stunder till och från, sen måste hon ha koll på att jag är kvar i hemmet.

Detta sammanfattar en hel del av hur det ser ut här omkring i ottan när Astrid vill att vi alla ska kliva upp och jag och Daniel vill snooza.
Astrid badade här om kvällen. Jag lyckades fånga unga frökens temperament på bild i blandarens spegelbild.

Jag har tränat en gång denna vecka och ätit massor av choklad. Orken är väldigt mycket borta, det kan förmodligen ha något att göra med en liten minion som på nätterna tar upp hela våran säng och sparkas, slåss och drar oss i håret. 

Jag har exem i min näsa.

Livet. Livet alltså!


Igår körde vi FaceTime med moster hela eftermiddagen.
Igår var vi till ett område en liten bit bort och hämtade två byråer, de står nu på Astrids rum men bara den ena innehåller kläder, vet inte riktigt hur jag ska möblera här hemma för rummen är lite kluriga eftersom vi har vattenburna element under fönstren samt jättefeta eluttag men kärlek till de två väldigt fina byråer vi fick för 300 spänn!

Denna dag har jag åter igen rensat, vet inte varför jag inte kan sluta, jag är typ beroende av att städa tror jag. Idag var det garderoben i hallen och klädkammaren (igen) jag har flyttat om i, vi har otroligt mycket förvaring här hemma det handlar mest om att på bäst sätt använda den!

I eftermiddag ska jag till läkarn igen, var där för två månader sen men fick ingen lösning på mitt problem så idag försöker vi igen. Detta gör att Daniel får komma hem tidigare från jobbet så att Astrid har någon hos sig. Sen får vi se hur eftermiddagen flyter på!



De fina byråerna, de var väldigt fräsha för att vara begagnade, från ett barnrum till ett annat. 
Igår när vi väntade på att åka och köpa möbler så var Astrid så trött att hon höll på att krokna och om vi inte lägger henne när hon är så blir hon ingen glad tjej. Hon somnade så fort vi satte henne i bilen.
Måndag igen, andra veckan in i december. 
Helgen gick fort och effektivt, i lördags så var hela huset på gymmet på morgonen, sen var vi till Coop och handlade. Astrid somnade i bilen hem igen och när vi kom till gården så hade låscylindrarna till grindarna in på gården frusit så jag och Daniel fick springa över gården med kassar och gymväskor och unge. 

Daniel parkerade bilen och Astrid fick sova vidare i sängen medan jag slängde ihop lunch och packade upp påsar.
Kvällen gick åt till julpyssel (utan pyssel) på Brevik, mat, folk och allt annat trevligt som hör julen till. Vi kom isäng strax efter tolv och halv sju ville Astrid kliva upp på söndagen, hon och jag var upp en sväng och sen ville hon hänga i våran säng.

Efter frukost igår så tog vi tag i dagen, jag började städa och efter att Astrid somnat så gick Daniel ner i förrådet och rensade, jag gick igenom sopor och plockade i alla vrår av hemmet, våttorkade alla möbler och fönsterbleck samt möblerade om i klädkammaren (där vi förvarar alla julklappar i december så det behövdes helt klart plats!).

Pizza till lunch och så dammsög vi lägenheten innan Daniels föräldrar kom på fika och när de åkte hem så var helgen slut, jag likaså! Vaknade i min säng efter midnatt utan att fatta hur jag hamnade där!

Jag och Astrid har varit på gymmet, ledsna miner från hennes sida idag också. Hon sover nu och jag har precis duschat och ska klä på mig.

Ikväll ska vi åka och hämta två byråer jag hittat på blocket så att Astrids kläder äntligen slipper de fula trådkorgarna de ligger i nu.

I lördags så kollade jag igenom mina finklänningar och var tvungen att prova balklännigen, nu vill jag helt plötsligt att någon ska bjuda mig på bal!


Astrid gillade också klänningen!

När man är och handlar och hittar Lill-Babs fejja på ett paket korv så vet man att allting står rätt till i världen! Jag älskar Lill-Babs!

Sverige tycks ligga i klorna på "Sven" men till mig har han inte kommit än. Igår började det snöa när vi var på öppna förskolan och när vi sedan gick till bussen (skulle ut på hemligt uppdrag) var det bara slask och blött överallt. Så.jävla.deprimerande!

Men imorse så var det borta igen men kvar var massor av is. Jag och Astrid gick till gymmet imorse, halkade oss ner från vårt område men sen var resten av vägen lugn att gå. Sen vi kom hem vid lunch har vi bara tagit det lugnt, Astrid sov middag och jag har gjort så lite som möjlig.

De senaste dagarna har varit lagom produktiva, massor av planering och skoj under december och lagom med planering till nästa år inget konkret att rapportera än så länge. Vi se förvisso haft trevligt också, fullt sjå på öppna förskolan med alla dessa trevliga mammor att prata med!

Daniel är hos tandläkaren för tillfället och ikväll skulle han in till stan på någon form av spelarmöte med något fotbollslag som försöker värva honom, han var och provspelade för dem igår efter att tränaren hört av sig för några veckor sedan och sagt att han sett Daniel spela med GT och att de var sugna på att sno honom nu när de stod utan målvakt. Lustigt att det är division 6 vi snackar om och folk är så seriösa! 

Smickrad Daniel hakar på och jag och Astrid får en fredag på tu man hand.
Men nu borde jag göra pannkakor!

Hejsvejs!
Jag är kär i denna bild för tillfället!
Tisdag är över, eller om en liten stund iallafall. Daniel har kommit hem igen och energin här hemma är lite bättre, sista svängen som ensamstående var inte rolig, all min kärlek till alla dessa människor som av en eller flera anledningar är ensamstående. Det är slitsamt, särskilt med en unge som saknar sin far och klandrar sin mor för allt ont på jorden.

Men Daniel kom hem och alla är glada, Astrid har varit lite ledsen och vill inte att jag är för långt borta, på sats både igår och idag har de fått ropa efter mig för att hon varit ledsen. När jag kommit till henne så har hon varit väldigt kramig och vill att jag är med henne. Vi får se om det är något som stannar eller går över, fröknarna är otroligt snälla och fina iallafall så vi kör på som vanligt med träningen ändå.

Annars inget nytt, Astrid är som en liten liten svamp, härmar allt man gör, hon visar inga tecken på att vilja försöka prata eller göra sig förstådd annat än när hon ser djur. Alla djur oavsett vad de är bemöts med "voff" och "vov" samt en massa "titta,titta" när det dyker upp riktiga hundar så blir hon helt lycklig, förstår inte riktigt vad som är så fantastiskt men hon älskar allt som har med hundar att göra. Hon har även börjat täcka ansiktet och säga "tittut", gärna flera gånger i rad (precis som storkusinen Sid).

Äter sover och dansar till alla ljud, inte bara musik utan till tvättmaskinen, disken, tvn osv.  Har blivit lite mer för att pussas och kramas (men eftersom de egenskaperna varit nästintill obefintliga tidigare så är vi glada här hemma) hon vill gärna bestämma allt och hela tiden, går omkring och möblerar om saker överallt, river i alla lådor och vill helst dricka ur ett riktigt (plast) glas. 
Känner igen mig själv i hennes personlighet, otroligt vresig, envis, argsint, frustrerad och bestämd men samtidigt aldrig långsint, (oftast) snäll, har nära till skratt och när hon slår sig eller får ont någonstans så räcker det med lite blåsa (hon visar vart) och vid riktiga smällar (för jo när man ska klättra och riva i allt så blir det en hel del otäcka smällar) så vill hon gärna få skrika lite och vara i famnen några minuter sen är det fullt ös ut i världen igen. 

Summa sumarum, en riktigt skön och cool unge som gör sig populär hos de flesta (nämnde jag vilken ögontjänare hon kan vara?). 

Nu är vi officiellt i min sista föräldralediga månad, om en månad ska jag göra något annat. Lustigt att jag inte vet vad. Vill verkligen verkligen läsa min sista vårdtermin men med tanke på KOMVUX (som ger svar senast en vecka före start, ?!?,) så kan jag inte räkna stenhårt på det, så jag får helt enkelt slänga ut lite linor, skicka iväg lite CV:n och göra mig sedd på Arbetsförmedligen typ. 











De senaste dagarnas Astrid, hon har så mycket för sig hela tiden. Har chockvuxit under november också, elt plötsligt så var strl. 86 det som funkar på längden medan 74 är bredden typ. Men vi sållar och köper taighta kläder i 86.