Nu är det alltså ett och ett halvt dygn kvar innan Daniel är hemma igen. Och ikväll ska vi äta kyckling, det är första gången sen i fredags jag ska laga mat, det är rätt lustigt, hela helgen har vi ätit ute eller blivit bjudna på mat, i måndags var vi inne i stan och åt där och igår så var vi i Nacka och åt lunch med farmor sen var vi på Andys lekland och sen på Brevik där vi fick middag.

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag och Astrid är otroligt priviligierade som blir omhändertagna överallt eller om jag borde ta mig samman och laga lite jäkla mat åt oss! Så idag blir det någon form av kyckling.

Astrid sover efter öppna förskolan, vi tog en omväg hem idag och hon sprang runt och så var vi i skogen en sväng innan vi gick in i värmen. Jag tänkte städa nu när hon sover men ligger i soffan och kollar på bones istället, är helt slut som artist så för tillfället är det en aktivitet per dag som gäller så vi får städa och handla imorgon. Idag kör vi softa och plocka allt detta vi släppt omkring oss de stunder vi varit hemma denna vecka.

Men först vila!

I måndags var jag på inrednings inspirations dag i min stad! Denna tavla från R.O.O.M är jäkla fin. Men vart skulle en sån passa in egentligen?
Igår var vi på middag ute på Brevik, Astrid leker med Daniels kusin.





Omvägen hem från öppna förskolan idag ledde oss upp i lilla dungen bakom huset samt till de kalla och blöta gungorna på gården.
Dagens plan var att greja hemma, åka till Ikea och kolla lite småkrafs och sen fixa hemma, mest fördriva tiden med andra ord.

Men när jag vid niotiden stod och strök gardiner ringde familjen Blekman och ville gå på museum så vi har tillbringat dagen på Naturhistoriska riksmuseet, väldigt roligt och givande. Speciellt för Astrid som älskar sina kusiner nästintill mer än sina egna föräldrar.

Det var väldigt många andra som var på museet idag så Astrid fick tyvärr sitta mest i vagnen, men när hon var nere på backen var hon vildare än vildast! Sid roade henne kungligt när hon satt i vagnen också, bara han visade sig så skrattade hon så att hon kiknade!

Efteråt så fikade vi på Centralstationen innan vi tog varsin tunnelbana åt olika håll. Kring halv åtta var vi hemma och Astrid sover i sin säng nu och jag kollar på Bones! Saknar min make en hel del för tillfället, har inte hört hans röst på 10 dagar, bara haft lite sporadisk sms-kontakt.

Imorgon ska vi till Nynäshamn och luncha med Astrids farmor och farfar hos Daniels farfar och Vivvi så även denna helg går åt. Skönt att göra saker och träffa folk! Särskilt skönt för Astrid att vara omgiven av folk som älskar henne när pappa är borta.

"Utsikten" från min sittplats i soffan.

Idag var det en fantastisk höstdag som kändes mer som en tidig vårdag, Astrid somnade i vagnen när vi gick till bussen mot stan.


Igår fredagsmyste vi, både jag och Astrid njöt, Astrid matade mig med sina begagnade godisar och var på fantastiskt humör hela kvällen, Astrid fick gå och sova en timme senare än vanligt och jag själv somnade strax efter åtta! Rätt smart av mig eftersom Astrid väckte mig rätt elakt kvart i fem i morse och mellan fem och halv sju "snoozade" jag henne (hon var svintrött och somnade om då och då) hon svarade med att skrika, slå mig i ansiktet, simulera kräkningar och spotta i min säng för att få mig att vakna (när hon själv vaknade mellan varven).
Daniel har varit borta i en vecka, Astrid har varit känslosam, det hade jag räknat med då hon är en otrolig vane-unge samt pappagris! Dock är det lika jobbigt varje gång, hur berädd man än är så gör det nästan ont i kroppen av att se henne så ur gängorna som hon blir när pappa är borta! Hon har gråtit och varit arg, vägrat att sova på dagen och varit helt utmattad och sovit inne hos mig på natten. Pappa som är lika blödig han har det förmodligen inte lättare nere i Skåne när han inte har någon kontakt alls med sin dotter förutom lite bilder han fått.

Men jag hoppas att det vänder, vi har varit på öppna förskolan idag och när vi kom hem somnade hon i vanlig ordning och sover fortfarande. Trots att hon varit extra intensiv sen Daniel åkte så har hon även haft en hel del stunder där hon bara velat pussas och kramas och busat. Mycket tokigheter i lilla fröken just nu.

Igår gick även det andra bakdäcket på vagnen sönder precis när vi efter många om och men äntligen börjat ta oss iväg till gymmet i spöregnet utrustade i kläder efter väder och vagnen under stormskyddet, några meter kom vi innan däcket var platt! 
Det fick bli bilen till gymmet och så stannade vi vid sportson på väg hem och fixade ett nytt däck på tio minuter så nu är två av tre värdelösa skitdäck utbytta till däck med kvalité 

Jag sitter i soffan i mina oroligt vackra stödstrumpor som åker på då och då, de är jäkla sköna faktiskt, tror att det kommer köpas rätt många fler den dagen jag börjar jobba igen, schysst att vara snäll mot venerna!






Igår var hon en riktig flumunge som pendlade mellan skratt och gråt hela dagen, vägrade sova middag och skrek och grät på sin stackars försvarslösa mamma. Men det byttes mot pussar och kramar innan läggdags och sen sov hon till 3 tiden när hon fick komma in till mig.


Halv sex imorse så fick jag muta henne med teletubbies för att hon inte skulle bråka en massa med mig, varken hon eller jag var helt klara att kliva upp men hon ville inte mysa. Eftersom tisdagen började 04.40 så kändes det rätt behövlig att få ligga kvar en timme idag! 



Ibland är det som att ha en liten skugga när man hänger med henne, när man minst anar det så härmar hon det man säger eller miner man gör, som en svamp suger hon åt sig allt från kunskap till hyss. Det är helt fantastiskt!
Sådär, eftermiddag denna fredag och ännu en dag har gått. Gårdagen gick bra Astrid var på mestadels bra humör och vi lyckades få lite gjort.

Hon somnade utan klagomål halv åtta och sov till halv sex utan att väcka mig, kom in till mig och vi somnade om och tog våran första riktiga sovmorgon utan bråk tillsammans 08.15 var klockan när Astrid vände sig mot mig, med ett stort leende nöp hon mig i kinden och kvittrade.

Sen har vi ätit frukost,städat lägenheten, ätit lunch och duschat. Astrid sover middag och jag kollar på bones. Ska hänga tvätt också innan vi tar fredagkväll.

Sen är helgen oplanerad!





Tömde äntligen kameran, tänkte göra det förra helgen men så blev det inte som vanligt. Här kommer oktober och November
Först ut är bilderna från Uppsala, två barn med minspel.
 
*
 
Lite lösa bilder hemifrån, Astrid växer och blir större och knäppare för varje dag som går


I helgens födelsedagsfirande så hade mamma med sig tårta med grisar som badade, jag ville ha marängsviss så det blev en jäkla blandning efter tacon som vi åt till lunch


När vi var i nacka i söndags så fick Astrid tag på ett hårband som hon vrålade högt varje gång Daniel försökte hänga tillbaka, så vi fick helt enkelt köpa med oss det hem, hon skrattar i tio sekunder varje gång vi sätter det på henne men sen ska det av!

Innan vi åkte till gymmet i Tisdags så tog vi en hel del bilder i hallen. Daniel tog de vackra gruppbilderna, inte alltid så lätt med en helvild unge som är högt och lågt.


Det går sakta men säkert här hemma nu, jag flyttar omkring på saker och letar efter en del nytt, fick en dalahäst i betong och överdrag till stolarna med dalahästar på i födelsedagspresent. Ramade även in en del av tyget som mamma hade med sig som blev över efter överdragen.
 
Fick hjälp av Fredrik att få ihop min fina lampa så den fungerar också, så nu är den helt fräsch, eller den ska oljas men det får bli sen! så köpte vi nya kuddöverdrag på H&M till kuddarna i soffan.
 
 
Daniel åkte igår, och innan dess så hade vi tre dagar tillsammans med familjen.
 
I måndags var vi på ärenden, till banken, frisören och port 73 sen åkte vi till kataach som är ett lekland i Tyresö, sen var vi hos Astrids farmor och farfar och åt med dem och farbor Joakim och Angelica.
Tisdagen gick åt till att gå på gymmet, jag har tjatat på Daniel om att träna styrka och att han borde vara med på något av mina corepass som gör susen för onda kroppar. Detta gick dock inte helt som planerat då grabben tog ut sig lite hårdare än hans kropp orkade och efter halva passet så hade jag en man som höll på att svimma.
Detta blev en reality-check som han sa och senare samma dag så ordnade han ett medlemskap på Sats med start i December. Ska bli kul att se om vi får ihop livspusslet och kan gå dit tilsammans. Efter gymmet så åkte vi till sickla och köpte impregnering till Astrids vinterstölvar och letade efter ett par lättare skor hon kan ha när vi är iväg ut i livet och vinterstövlarna är för varma. Vi hittade ingenting och åkte förbi nackaforum när vi ändå var i krokarna, sen åkte vi på tisdagsmiddag i Tyresö.
 
Igår så var Daniel med till öppna förskolan, där vi blev 22 barn och 23 vuxna så det var minst sagt fullt hus. Efter öppna så tog vi bussen till stan, gick på H&M home och tittade efter kuddfodlar som jag kollat på i snart en månad och suktat efter. Vi gick i Åhléns huset och Astrid som sov middag i vagnen vaknade lagom till lunchen som vi åt i restaurangen på Åhléns, mitt favorit lunchställe eftersom de bara kör med kravmärkta och ekologiska produkter, har mycket linser, bönor och rotfrukter, närproducerat samt en väldigt stor matsal där man alltid kan ha med sig en eller flera vagnar och få plats utan att ursäkta sig!
 
Vi var på skopunkten och köpte ett par billiga slit och släng skor åt Astan också för trots att det var kallt ute så var hon riktigt svettig om fötterna så det blir bra med ett par lite tunnare skor nu innan snön kommer! Vi gick bara omkring och umgicks egentligen, det var nästan ett år sedan vi var ifrån varandra längre än en helg så lite vemodigt var det allt. Tog en fika på stationen där Daniel blev lite blödig över att lämna sina tjejor, det gjorde lite ont i bröstkorgen faktiskt med tanke på att jag själv har så svårt att tänka mig hur det skulle vara att lämna Astrid i två veckor.
 
Vi vuxna förstår tid och anledningar och kan hålla kontakten på ett helt annat sätt. Men vi får lösa det. Än så länge har hon inte visat tecken på att hon längtar efter sin pappa. Men det kommer nog om några dagar.
 
Ett axplock från tisdageftermiddagen på Kataach
 
Fyllde igår, inte mycket att säga egentligen. Astrid tyckte vi alla skulle gå upp halv sex, jag fick ett halsband (som ja tyvärr fick lämna tillbaka eftersom jag redan har ett likadant) och en ljusstake.
Vid tio kom mor och far, en syster och en bror. Jag fick en fabulös dalahäst, nya överdrag till stolarna i köket (med dalahästar på), en gardin till Astrids rum (med dalahästar på) så nu vet jag vad jag ska göra när Daniel är borta, heminreda!

Sen kom Daniels mamma, pappa, bror och mormor. Vi åt tacos, drack kaffe, åt marängsviss (mitt önskemål) åt gristårta (det andra födelsedagsbarnets önskemål) firade mig och mor lite lagom blygsamt med andra ord. Fick en peng och ett presentkort av Daniels familj.

Annars så glömde  faktiskt större delen av alla jag känner min födelsedag (eller struntade i), förutom några tappra krigare som hyllade mig vackert, så istället för att låta bitter eller klaga så sänder jag min kärlek till dem! Hellre en handfull riktiga grattisönskningar än fyrahundra kalla "grattis" på Facebook av folk jag inte pratat med sen lågstadiet liksom!

Idag har familjen varit på söderförorternas gräddhylla; Nacka, först åkte vi till Fisksätra bara för att se om det är lika illa som det sägs (enligt uppgift så ska det vara gräddhyllans slummigaste slum). 
Jag var i sickla köpkvarter för första gången (åker oftast till Nacka forum när jag är ute i svängen). Lämnade tillbaka halsbandet jag fick igår, kollade heminredning då jag behöver inspiration och så tog vi äntligen tag i vårt barns skobehov!
På barnskospecialisten mätte vi Astans fötter och blev först rekommenderade kavat (som överallt annars) men jag hade något annat i tankarna och efter att ha lagt fram min meterlånga kravlista på sko så tog expediten vänligt fram ett par kängor av märket Viking (enligt pappa Olsson är det ett märke som finska försvaret gillar) och efter mycket kläm och känn samt provning och jämföra med andra skor och diskussion oss föräldrar emellan så öppnade jag stora plånboken och betalade.

Vi lunchade, framtidsplanerande inför vintern hur vi ska kunna nyttja skorna på bästa sätt, när och vart vi ska köpa andra eventuella vinteratteraljer och allt annat mellan himmel och jord. Åkte till Nacka och kollade, köpte med lite baskläder åt Astrid och vid 18 var vi hemma igen.

Nu sover barnet och vi vuxna har gått och lagt oss, Daniel kollar på bostäder på hemnet och ligger och kommenterar alla bostäder han tittar på (en liten pervers hobby han har!) och jag skriver ett otroligt långt inlägg här.

Men nu är jag klar med helgens rapportering.
Astrids nya kängor, tror de ska passa allas behov särskilt efter årsskiftet när hon börjar förskolan. De är inte så vackra men faktiskt de snyggaste jag hittat eftersom de är nästintill helt enfärgade. Ska försöka hitta ett par "hemmaskor" också som hon kan ha när vi är iväg på andra aktiviteter som inte kräver varma och vattentäta skor!

I brist på bilder i telefonen så kommer bevis på Daniels perversa hobby - hemnet!