Påsken har halvtid egentligen men nu är den slut! För oss är den slut, vi är hemma igen efter att jag nått mitt mål med att frossa i godis och påskmat och Astrid har fått en massa fint av påskharen.

Nu är vi trötta, igår var vi på badhus med Astrid, mormor och Zakk. Sen åkte vi tillbaka till Stockholm och åt påskmiddag och sen sov vi rätt och slätt.

Helgen inleds snart. Jag har packat kläder och blöjor och mat i mängder så vi borde klara oss!
Daniel väntas dyka upp inom den kommande halvtimmen så vi är klara att åka, ska ner i förrådet och hämta vagnen och när han kommer ska jag kolla på bilbarnstolen som jag fortfarande inte känner mig säker på. Nu har jag däremot sett en instruktionsvideo på internet så jag hoppas att vi kan få ordning på stolen så vi törs åka!

Astrid är jättetrött men jag vill inte söva henne förrän vi är i bilen så hon kan få sova ostört i åtminstone 2 timmar.
Hon har vägrat sova på eftermiddagarna denna vecka, gråtit och skrikit från botten av magen. Dock har jag kunnat dra lite nytta av hennes humör för hon har istället velat sitta i min famn och gosa.

(Glad tjej höll i sig allt vad hon kunde mot skåpen igår, hela hennes kropp skakade av ansträngning men hon skulle stå själv! Och mammas lilla minigris trött och gosig)

Imorse stod jag i en kvart och försökte lista ut om ett av rådjuren utanför mitt köksfönster led av någon form av skabb. Det kan ha varit pälsbyte som orsakat rådjurets miserabla utseende men man vet aldrig.
Jag tillbringade sedan en lång stund med att försöka hitta en jourhavande viltvårdare, eller iallafall ett nummer till vederbörande. Men icke! Jag kammade noll och nu så har rådjuren som bor på lilla berget bakom mitt hem smugit tillbaka till sitt gömställe.

Det var det, jag håller er uppdaterade om jag en dag ser en vapenbeklädd man smyga omkring i buskarna här ute.
Livet i stan är ju mer spännande än den på landet..

jag har gjort lite bärpuré åt barnet och igår blev det en hel del burkar med mat så nu klarar vi oss någon vecka igen. Jag gör mat när tillfälle ges och fryser in så jag har egentligen ingen koll på hur mycket det går åt. Men enligt BVC så växer Olsson junior precis som hon ska så det måste ju vara ett kvitto på att det funkar.

Nej jag har en bebis som vaknat och försöker lära sig att ställa sig upp på köksgolvet så inlägget blir bara osammanhängande ord!

(Astrid i sitt essä, försöker väcka pappa och på köksgolvet samt min lilla fruktarmé)

Idag har vi städat och gnott. Nu är lägenheten tillbaka i topptrim, bytte lite prydnader här och där plockade bort lite och flyttade runt resten. Möblerade om i Astrids rum, vi tänkte sätta upp en lampa ovanför hennes säng men hittade aldrig någon vi ville ha så nu har jag bytt plats på sängen och fåtöljen och ställde upp lite tavlor på tavelhyllorna där det tidigare stått böcker. Hela rummet känns nu mycket bättre trots att det inte krävdes så mycket ansträngning.

Daniel är på sin jaktexamen, Astrid sover nedbäddad i sin mysiga säng, diskmaskinen tar hand om de senaste två dagarnas disk. Jag har precis duschat och gjort rent gåstolen som var täckt av både det ena och det andra.
Har precis bänkat mig framför TVn och väntar på familjen annorlunda som börjar klockan 20, sista avsnittet ikväll undrar vad jag nu ska tillbringa tid till att följa.

Det var tisdag alltså. En dag närmre helg med andra ord.

(Dagens bilder, det är inte mycket men det är alltid något!)

Astrid vaknat just nu hör jag, jag har ätit lunch och ska nu försöka avsluta storstädningen. Dammsugning och golvtork kvar, jag har städat i tre timmar innan vi tog paus.

Men det ska bli skönt när det är över, då kan påsken få tåga in rätt in i våra liv!

(Jag och grisebebisen skulle gruppfota i hallen, blev rätt snyggt faktiskt!)

Halv vecka denna vecka, ska bli skönt med långhelg! Efter påsken brukar våren komma med buller och bång särskilt i år när påsken ligger så sent. Jag vill ha vår för nu är jag trött på snö och halka, eller det jag är mest trött på är helt klart grus.
 
Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om vart jag hittar grus. Jag blir tokig på grus, det är överallt och i allting och hur mycket jag än städar så fortsätter det vara grus överallt. Golven är hemma är helt repiga av allt grus som kommit in och som fastnat i någon och hängt med in i lägenheten.
 
Gårdagen var väldigt bra, yogan på morgonen var väldigt ansträngande och efter passet kändes det som att jag precis gjort ett flera timmar långt styrkepass, varenda muskel skakade. Enda skillnaden var avsaknaden av adrenalinpåslag som kroppen brukar få av styrkepass. Istället så hade jag en känsla av att insidan fått en rejäl massage, perfekt start på förmiddagen!
Jag åkte hem och Daniel åkte och skulle spela fotboll, Klara kom med munkar och hamburgare från faringe (lyckan var gjord, faringes hamburgare är utan konkurrens de bästa burgarna!) sen var dagen i princip slut, Daniel kom hem och jag somnade sittandes i soffan innan klockan åtta.
 
Idag är det strålande väder igen, Astrid sover sin morgonlur och när hon vaknat ska vi gå till Maxi och handla det allra nödvändigaste för de fyra dagar vi ska vara hemma så blir det storhandling nästa måndag istället när Daniel är hemma och jag får lite bärhjälp.
Ikväll är det i vanlig ordning bodybalance och sen är måndag slut.
'
Jag sitter i köket utan hårddisken så det blir bara bilder ifrån kamerans minneskort och där låg bara bilder på Astrid

Krypträning står på schemat just nu, frustrerat så kämpar hon väldigt hårt för att komma någonvart

Lilla polisen sover


I Fredags drack vi ur bröllopspresents-glasen för första gången, billigt mousserande till en fredagkväll i soffan.

25års middag igår, sent i säng för hela familjen innebär att bebisen inte är lika crazy på morgonen utan vi kan ha en mera mänsklig start på söndagen!

Med mänsklig start innebär att bebisen fick komma in till föräldrarna när hon vaknade halv sju, istället för att leva loppan så låg hon tyst och drog sin mor i håret samtidigt som hon sög på sin napp.

Jag har med den lugna starten kunnat vara upp en sväng och byta lakan i Astrids säng, startat en maskin tvätt samt plockat lite i hemmet.
Nu får jag ligga alldeles ensam i sängen medan Daniel gör gröt och matar Astrid i köket, om två timmar ska jag yoga och sen kommet klaraklara_klara på besök.

På något vis har söndagar blivit veckans körsbär!

(I konsten att vara en medelpunkt så innebär det att bli behandlad som en mänsklig kudde)

Japp, tjugo över fem gick larmet från Astrids rum, då skulle sömnpolisen rycka ut och straffa alla som sov.

Jag hade på något vis varit okej med det om konstapeln själv var pigg och glad. Men icke, en sur bebis som egentligen vill sova men som kämpar mot sig själv har vi i sängen just nu! När jag och Daniel är vakna och har gått upp så kommer Astrid att somna om.

(Hon har uniform och allt!)

Daniel drog en nitlott, han kom hem från jobbet. Fick sin dotter i famnen och en uppmaning att mata henne för jag hade inte hunnit duscha efter gymmet.

Nu hör jag dem i köket, hon skriker och låter och han försöker säga att "mamma kommer snart hon är bara och byter om"
Men jag ligger på sängen, nyduschad och kollar nöjen på telefonen.

Muhahahahaha.

Men nej, nu har jag tagit fem minuter för mig själv. Nu ska jag göra middag!

(Under tiden så kan ni lista ut något djur eller någonting över huvudtaget som ser läskigare ut än en rakad björn! (Bild tagen från Google) )

Tala inte med mig om livet!

Undrar vem det var som sa så, jag vill säga Bergman men orkar inte googla just nu.

Hur som så var det så dagen kändes igår, vi hade ju en plan men ingenting blev som det skulle. Astrid var inte på humör, ville inte sova så mycket som hon behövde och var därför på jättedåligt humör. Vi skulle åka buss, men fick inte följa med för att det var fullt där vagnarna ska stå, istället fick vi gå till gymmet, det i sig gör inte så mycket då det är knappt två km (1,8 enligt telefonens gps) men det blåste isvindar och efter tre dagars snöande så vill man inte släpa omkring på en vagn!

När vi kommit lite längre än halva vägen så ringer gymmet och ställer in tiden jag hade med en PT för de hade sjukdom på jobbet och tränaren fick täcka upp någon annans skift (fick en ny tid på en gång!)Tråkigt men eftersom jag nästan var där så lämnade jag in Astrid på minisats och gjorde gymmet istället

Men orken tröt och kände mig inte alls motiverad att trycka i Astrid mat och sen springa till babyrytmiken så vi ringde och ställde in våran närvaro. Istället så tog vi det lugnt och gick hem och sov. Eller Astrid sov och jag tänkte på vad min lillebror en gång suckade åt mig när jag bad honom göra mig en tjänst; "varför rinner skiten alltid neråt?"

För de senare två veckorna har kantats av lite för många sådana dagar, de dagar som vi så moget döpt till "bajs-dagar". Nu får våren gärna komma så att gångbanorna torkar upp och man törs kliva utanför dörren och slipper skylla livets små motgångar på årstiden.

Fredag idag åtminstone, Astrid sover och jag har städat badrummet, borde städa duschrummet också men får göra det i eftermiddag, nu ska jag börja packa iordning oss för gymmet så att vi kommer iväg så fort Astrid vaknat, brukar vara krig på minisats på fredagar.

(Morgonens trakasserier, jag försökte förklara för Astrid att det är helt okej att sova när klockan är halv sex.)

https://cdn1.cdnme.se/243063/7-3/pic_514c0a8f9606ee7b99b505e4.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/243063/7-3/pic_514c0aa59606ee7b8251678b.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/243063/7-3/pic_514c0aa89606ee7bc8d39d0f.jpg" class="image">

Astrid vaknade kvart över två och ville ha välling, somnade sen om och sov till tjugo över sex, sovmorgon med andra ord! Innan Daniel åkte till jobbet så vaknade Astrid och han levererade henne in till mig, jag och Astrid brottades lite och gick sen upp.

Har försökt få redan på det med skatten men Skatteverket är inte på min sida och vägrar ge mig information, men jisses vilket tryck det måste vara på deras hemsida idag.

Hursomhelst, nu ska jag packa våra väskor, det ska med massa saker och mellan och mat och grejer för vi går hemifrån klockan tio och babyrytmiken slutar inte förrän halv tre så tjugo i tre någongång är vi tillbaka. Men jag har planlagt dagen och med samarbete från Astrid så kommer alla vara nöjda, glada och stimulerade när kvällen kommer!

Sen är det helg!

(Inte svårt att kliva upp när man har en lycklig bebis som vill umgås!)

Imorse så vaknade Astrid klockan 5 för att äta, hon sov med andra ord 19 - 05. Daniel gick upp och gav henne mat och sen somnade hon om ända till klockan 07. Nytt personbästa i nattsömn!

Med andra ord så hade jag kunnat få sovmorgon imorse, men ej! Den snälla maken väckte upp mig efter att han gett Astrid mat. Låg och drog mig en stund men var uppe vid 06 och började pyssla, vek tvätt, hängde tvätt, tvättade lakan, packade väskor till gymmet osv.

En rätt mysig morgon med andra ord! När Astrid vaknade stod jag och gjorde fruktpuré, det började sina i förrådet men nu har vi så det räcker ett tag till.
Astrid var på strålande humör och vi förde livfulla konversationer vid frukosten innan vi åkte till gymmet.

Försökte göra pannkakor på mandelmjöl idag, vi har lite skåptömning här hemma så att inte saker ligger oanvända och ruttnar.
Kan meddela att pannkakorna smakade bedrövligt! Jag kunde lika gärna stått och slängt mjöl, ägg och mjölk i soporna!

Daniel åkte och köpte kebabpizza som vi delade på till middag istället.

Ungefär så långt har vi kommit hittills.
Imorgon är det PT på förmiddagen och sen babyrytmik efter lunch. Får försöka planera hur vi ska göra eftersom vi inte har någon bil.

(Mammagris och bebisgris vid gårdagens bus samt en typisk lunch vid skåptömning, man tager vad man haver!)

Onsdag igen då, snön vräker ner. Vi har varit på babysteps, tror dock att det blev sista gången för oss eftersom Astrid börjat kunna röra sig och det blir så drygt att hålla ordning på henne. Ska försöka se om jag kan köra bodybalance på onsdagar, Daniel brukar ha löpträning med fotbollen då men det tycks vara dåligt med det för tillfället!

Lunchen är intagen och nu ska vi ha lite kvalitetstid, när bebis stånkat klart.

Astrid sover och Daniel är på sin jägarexamenskurs, jag sitter här vid datorn och försöker att inte somna det är svårt när man är ensam hemma att inte bara lägga sig på soffan och somna men jag vet hur tjurig jag skulle vara på mig själv om jag gjorde det, somnar och vaknar upp om någon timme med ont i hela kroppen för att jag legat konstigt och sen är hela natten förstörd. 
 
Jag måste skaffa mig lite normala sovvanor, det blir så svårt att försöka ha ett socialt liv annars, i fredags till exempel så var det inte ens på tal att vi här hemma skulle försöka göra något och vid 20.00 var lampan släckt och hela huset sov. Känns liksom lite konstigt att 7 dagar i veckan ha dygnet mellan 05.30 och 20.00, men vi försöker så gott det går att göra det bästa av situationen jag valt att kalla "småbarnsår" och uttrycket Carpe Diem har fått sig en helt ny innebörd, det innebär inte längre att man skall fånga dagen genom att göra något vilt och galet som man aldrig kommer att glömma utan det handlar mera om att fånga ett ögonblick när man får fem minuter för sig själv.
 
Jag har ju faktiskt turen att få 55 minuter på måndagar och 75 minuter på söndagar som är helt och hållet mina, det är då man får försöka fånga dagen så det räcker för resten av veckan, veckan som bara flyger förbi i ett enda långt virrvarr av vardag med allt som hör där till.
 
Dagen idag blev inte som planerat, Astrid har varit sjukt trött och på förmiddagen så har hon mest suttit i mitt knä med nappen i munnen och pillat på mitt halsband. Det är rätt starka tecken på att hon är trött, för hon vill aldrig ha nappen när hon inte är trött eftersom då finns det så mycket annat att smaka på (soffan, golvet, fingrarna och strumpan bland annat) och när hon är trött så vill hon gärna pilla på saker, då gärna hårtesar eller halsband.
Försökte få henne att sova i sängen men hon vägrade så vi höll igång en stund till och vid halv tolv somnade hon, jag åt lunch och somnade vid halv ett på soffan. Stort misstag! vaknade halv två av att Astrid vaknat, hade ingen känsel i mina armar eftersom jag legat konstigt och försök lyfta upp ett barn utan känsel i armarna inte roligt!
 
Hur som helst, dimmig i huvudet så körde vi på med eftermiddag, mat åt barnet, lek och bus och sen var det dags för Astrid att sova igen och jag lagade mat. Daniel kom hem, vi åt och en timme senare var han borta igen.
 
Nu sitter jag här, har sorterat gamla blogginlägg i kategorier för det känns så mycket lättare om lusten att gå tillbaka i arkivet tränger på, har sorterat ungefär hälften lite halvdant hittills, har elva sidor kvar men de får jag ta en annan dag.
 
Blandad kompott 2013
Trettondagshelgen i huddunge, Astrid lånade mosters diadem, blandade känslor.

Zakk, åh den ungen kommer krossa många näsor i framtiden <3

Daniel önskade sig kalas när han fyllde år, klart frugan bakar tårta.

Vi var bjudna på 50-års kalas, Astrid sov i vagnen större delen av kvällen förutom två tillfällen då hon ville vara med, här styr Pappa Olsson sina tjejer i någon form av hemmagjord bugg

Ledsen och vaken tjej får hänga på mamma för att somna om

Mer familjebugg

Kvart i tre på natten, och vi var lite glada att Astrid valde att vara vaken just då, det gav oss hopp om en lugn morgondag med en möjlighet till sömn.

Eric gör det Eric gör bäst. En bild som såhär i efterhand skänker mig mer och mer glädje varje gång jag ser den!
 
 
 

Gårdagens träning var så otroligt skön, skön och jobbig, det är mycket balans och styrka fast på ett mer kontrollerat sätt än vad det är när man kör med vikter eller maskiner så (för mig!) är det ett perfekt pass eftersom jag måste lära mig att fokusera på en sak och inte hela tiden fara omkring som en planlös höna.

Jag gillar de där passen, instruktören vi har är så jäkla duktig också (samma som vi har på yogan på söndagar) lugn och harmonisk. Påpekar gärna att man ska möta den man är just idag och förlika sig med tanken om att man vid varje pass klarar saker olika bra.
Det tror jag är rätt viktigt att komma ihåg, i allt man gör, för en del pass så går allt jättebra och ibland, som igår, så går det sisådär jag var lite ofokuserad och då klarar man nästan ingenting och framförallt balansövningarna blir frustrerande då man bara ramlar.

Men när de där frustrerande känslorna dök upp så var det så lätt att skaka dem av sig och börja fokusera igen och istället för att bli stoppad av negativa känslor av det som inte gick så bra så går man helt enkelt vidare och gör istället nästa övning jättebra!
Igår klarade jag av en lite svår övning som kräver att man litar på sig själv och släpper taget, handflatorna i mattan, lägger insidan av benen på de utskjutande armbågarna, lutar sig framåt och lyfter fötterna så att hela kroppen hänger på händerna. Men efter några sekunder så blev jag lite stolt över mig själv, tappade fokus och for på näsan.

Kul var det, jävligt uttröttande och jag som tänkte dra mig in i gymmet idag kan ju glömma det! Kroppen vill vila helt klart! Så vi kör öppna förskolan så Astrid får träna istället, hon kröp två handsteg på mattan de har på öppna förskolan när vi var där igår så idag ska vi öva vidare! Det är perfekt med andra barn som kryper för hon blir så taggad själv.

Men imorgon och på torsdag är det dags att svettas igen, imorgon är det mamma bebis gympa och på torsdag har jag personlig träning, ska bli kul att få lite tips från coachen!

Nu sover bebis, jag har röjt runt lite ordnat med tvätt och grejer och sitter just nu och njuter av en lång frukost med gårdagens program av familjen annorlunda på iPaden.

(Igår när jag skulle sätta på mig skorna på gymmet och åka hem så gick luften ur lungorna och jag blev tung som en sten! Morgonens frukost, danskt rågbröd med alla pålägg, jäkla gott faktiskt!)

Alltså på hugget här idag! Det är för Jennys skull, hon behöver läsning där nere i växjö!

Nej men skämt å sido, jag tänkte testa blogg-appen, het välförtjänt efter svinkalla utevistelsen plus att jag städat hemmet och om tio minuter ska jag börja med middagen och sen iväg på bodybalance.

Sen är måndag slut! Wioho.

(Mobilen bjuder enbart på ströbrödet av Astrid, imorse så la jag henne på en filt på golvet, två sekunder senare hade hon avancerat bakom soffan)

Kom på att jag skulle göra lite noteringar, vem vill städa när man har fem minuter för sig själv när barnet sover?
 
Eftersom det stora intresset i min omgivning tycks ligga hos Astrid så skall jag nu ge lite information om hennes status just nu.
 
Hon har blivit åtta månader, 70 cm, 8785 gram vid förra vägningen
ögonfärgen är en blandning mellan brunt och grönt, de byter färg från dag till dag
håret är brunt (det lilla fjun hon fått).
 
Hon har inte fått några tänder men hon gillar att tugga så just nu så försöker vi ge henne mat med lite struktur, couscous funkar bra att öva käkarna på. Hon äter gröt morgon och kväll, älskar frukt i alla former och dricker vatten till maten, fullkornskex och banan är bästa mellanmålet men nästan allting går ner.
En gång per natt vaknar hon och är hungrig, då får hon en flaska välling. Hon sover i sin egen säg i ett eget rum men har sen hon var 6 månader börjat sova mer oroligt och vaknar och är gnällig om hon spottat ut nappen i sömnen, men sålänge någon kommer och stoppar tillbaka den så somnar hon lungt om.
Mellan klockan 18-19 somnar Astrid för natten och vaknar mellan 00-04 och vill ha välling, somnar sedan om till 05.30 (i sällsynta fall 06.30) och kräver då att bli underhållen oavsett vilken veckodag det är, hon vill gärna påbörja dagen i mammas och pappas säng och klättra överallt.
 
Att rubba på Astrids sovtider är omöjligt, oavsett vad vi har försökt och hur vi har försökt så kommer vi alltid tillbaka till de ovanstående tiderna, på morgnarna somnar hon gärna om 1-2 timmar beroende på vilken tid hon får frukost, håller igång i två timmar, sover 1-2 timmar igen och så fortstätter det hela dagarna.
 
Astrid skriker gärna i falsett oavsett humör, när hon är på minisats så skrattar fröknarna åt hennes glädjeskrik som låter som barngråt, hon älskar sin gåstol och springer vilt runt och drar i allt hon kan komma åt trots att jag spärrar vägen för henne till de allra roligaste sakerna så som elsladdar och tvättställ. Hon sitter själv, men tippar åt sidan i sin iver att ta sig någonvart, just nu försöker hon lära sig krypa, bakåt kan hon ta sig med hjälp av att hon skjuter sig bakåt med armarna men än är hon lite för ostadig och feg för att våga stå på knän och händer samtidigt.
På minisats så brukar hon få springa i deras gåstol, då springer hon gärna mot de lite större barnen som kan stå och gå och sliter tag i dem och suger tag i deras ansikten för hon älskar barn, särskilt äldre barn och kommer hon i kontakt med ett annat barn så vill hon gärna lägga sig över det, slå det i ansiktet eller slemma på det.
 
När någon gör något som hon inte tycker om, retas till exempel, så rynkar hon ihop ögonbrynen och skriker högt och argt, när hon vill visa sin kärlek så skriker hon pipigt och ljust, gärna i kombination med att hon drar personen i kinderna och slickar/suger sig fast i ansiktet på personen. Astrid älskar sin pappa, och när han kommer hem från jobbet på eftermiddagarna så lyser det i ögonen på henne. När han är bortrest så blir hon kinkig och får lätt till gråt.
 
Astrid vill inte frivilligt gosa utan har hela tiden siktet inställt på någonting hon vill känna på, när hon är jättetrött/halvt sovande så går det att få lite gos annars så påminner hon mer om en katt, hon måste själv få bestämma när och hur kramar och pussar skall ges och fås (inte ens mamma och pappa får gosa). Människor hon inte känner är kul, sålänge de inte tar i henne eller försöker hålla henne då blir hon arg och ledsen, personer som ger henne mycket uppmärksamhet älskar hon och särskilt tjejer med långt hår är populära.
 
Det är ungefär så långt vi kommit, hon äter, sover, gör sina behov och kräver underhållning och socialt sällskap. Hon underhåller oss här hemma så vi skrattar varje dag åt hennes miner och små egenheter.
 
Astrid 2013
 



När hon bara var en liten skit
I lördags var vi in till stan, vi vandrade lite planlöst och tittade på folk och hängde på Åhléns som känns som enda barnvänliga stället i hela stan där de har en barnstation på plan två med mikro och grejer om man vill ge avkomman mat när man är ute.
Vi lunchade även i deras restaurang, åter igen för att de är barnvänliga, det är stort där och man kan manövrera vagnen utan att känna sig elak mot de andra gästerna. God mat hade de också vilket var ett plus.
 
Vi gick mot gamla stan och hamnade av en ren slump i riksdagshuset som hade öppet hus, jag har aldrig varit i riksdagen så jag ville gärna gå omkring och andas samma luft som alla viktiga personer. Sagt och gjort, summering av besöket var att det var lätt att gå vilse, tur var att det var vakter och poliser överallt som fick peka vilsna besökare åt rätt håll.
 
Sen var vi lite mer på stan innan vi åkte hem och kollade på Johan Falk (lusten trängde på efter att vi såg Jacob Eklund på sergels torg). Orkade hålla oss vakna fram till 22, kors i taket!
 
Igår tog vi bilen till Nacka och köpte en ny bilbarnstol, hade gjort efterforskningar först och hittat fyra stolar jag ville klämma och känna på, men när vi kom dit så hade barnens hus enbart EN av dem, så jag gav upp för samhället och vi köpte en Britax Max-Way, ska tydligen vara väldigt bra så vi får se i eftermiddag när vi ska montera in den i bilen.
 
Vidare till bauhaus där vi skulle ha list-lim eftersom Astrid med hjälp av sin gåstol sprungit sönder listerna i valvet in mot lilla hallen. När vi var där ringde Klara som var på väg hemåt efter en helg i byn så hon mötte upp oss och sen for vi hem och gofikade.
 
Det var väl helgen i ett nötskal, lite nöje, lite nytta och en god vän.
 
Idag är det måndag för den som missat det, och jag har under morgonen städat och plockat det som inte blev gjort i helgen och den senaste halvtimmen har jag och Astrid haft maktkamp då jag tycker att hon borde sova eftersom hennes ögon gick så mycket i kors att de satt i bakhuvudet på henne men hon själv tyckte att hon var jättepigg. Gnällig och tjurskallig var hon så jag lät henne vara grinig och bökig i sängen i tio minuter, gick nyss in och lade henne på sidan, drog filten över henne, lite mysisdjur i ansiktet och hon gav upp så hårt och bara somnade.
 
Föräldraskap - like a boss!

Astrid har blivit så stor och envis att vi har bytt till sittdelen, i liggdelen upptäckte hon att man kunde vända sig på mage och fara omkring så att man såg allting runtomkring.

På Åhléns familjedel, min nya favoritdel av stockholms innerstad!

"Kan själv" börjar tidigt iallafall hos våran stålvilja till dotter, hon har inte ens tänder än men bita i bananen ska hon.
Offentligt möte om rösträtt för kvinnor, en affisch från 1912.

Ja men visst vettu, detta var i andra kammarsalen

Mr Olof Palme, avbildad i.. bajs?

WOHO, kändissalen. Jag tog på allt!

"Jo men sitt här nu så ska vi bara ta en bild till studentskylten!"

Astrid gillar saker man kan trycka på, knappar går att trycka på!

Hon är hal som en liten ål

Efter en stund och många bilder i rörelse så fick vi till en tjusig bild på Astrid i rollen som riksdagsledarmot

Pappa Olsson var också där!

Efter en helg med äventyr och människor och alldeles för lite sömn så somnade barnet och hade vilda drömmar, här ligger hon i fotändan på sin säng.
 
Som lovat blev det lite mer bloggande och bilder, man får passa på när tillfälle ges! Nu ska jag försöka städa och klockan 13 ska Astrid ha sitt första möte med folktandvården. Spännande!
 
Puss
 
Vi har varit på paus, levt livet utanför tekniken och de sociala medierna. Men nu tänkte jag försöka ge mig på ett försök att komma tillbaka.
 
Sen sist så har vi haft vardag, jag och Astrid har tagit oss både till öppna förskolan och till en babyrytmik-grupp som hålls på öppna förskolan. Det är fortfarande blandade känslor för vad vi tycker om det, men vi ska gå ett slag och se om vi trivs, eller Astrid trivs med barn och leksaker överallt. Det är nog mest jag som känner att jag borde göra annat, eller så kanske man saknar Huddunges öppna förskola som enbart bestod av kändisar.
 
Annars så jobbar Pappa Olsson, vi sköter hushållet och försöker underhålla oss, babysteps på onsdagar (typ step up gympa fast barnet är med i salen och används som styrkeredskap vid vissa övningar), Yoga på söndagar, bodybalance (blandning av yoga, pilates och tai chi) på måndagar. och då och då drar vi in röva i gymmet och försöker sparka igång konditionen.
Har med handen på hjärtat kört en riktigt lång starsträcka på träningen, försöker att inte köra slut på allt det roliga på en gång risken är att man tröttnar och ger upp då. Jag försöker köra ofta och relativt ordentliga pass med mycket fokus på just stretch och avslappning, för det ska gudarna veta att en bebis på 9kilo och ett (väldigt älskat) hem på 3 våningen utan hiss kan få vilken kropp som helst att bli stel!
 
Nog om detta, jag har utlovat lite "hemma hos" bilder som jag försökte fota häromdagen, vet inte om resultatet gjorde sig så rättvist men såhär långt har vi kommit i heminredningsväg hittills!
 
(Ser nu när jag laddar upp bilderna att jag inte riktigt varit så detaljerad i min städning, så ha gärna överseende till att bilderna är tagna i all hast när Astrid sov, samt att de är uppladdade i lite blandad ordning men jag ska försöka förklara hur vi har det)
 
Sovrumsingång från lilla hallen
sovrumsfönster mot innergården

    
Vår gigantiska garderob
Sovrumsfönster med en lycklig och en olycklig orkidé
 
Duschrum/toalett med ingång från lilla hallen (bredvid sovrummet)
Gästrum/kontor med ingång från lilla hallen (bredvid toaletten)
Gästrum/kontor
Gästrum/kontor, 140cm gästsäng
Vardagsrum
Vardagsrum sett från dörren in till köket (bakom valvet längst bort är lilla hallen och tre dörrar. sovrum, toalett, gästrum)
Balkongdörr åt höger, köksingång från vardagsrum till vänster

Balkongutgång
 

      ingång till köket från vardagsrummet
Köksbord och bänkar (observera min blixtsnabba bortplockning av disken från förra bilden)
        Vårt fullt utrustade underbara kök
 
     Köket sett från ingången ifrån stora hallen
     Utång till stora hallen från köket, dörren rakt fram är till Astrids rum
       stora hallen sett ifrån vardagsrummet, dörren till höger är till klädkammaren
          De gigantiska paxgarderoberna som var bland det första vi byggde ihop efter inflyttning
      Stora hallen sett ifrån ytterdörren (ingången till lägenheten med andra ord)
Skohyllan, dörren till vänster är klädkammaren
 

Astrids rum, ingång från stora hallen (Och ja, armbågen i sängen tillhör rumsägaren själv!)

Astrids rum

Astrids rum

Ungefär så långt vi kommit hittills på väggarna är lite blandad kompott med tavlor samt två tavelhyllor som just nu får bära böcker.
 
Badrum/tvättstuga, med ingång från stora hallen, bredvid köket, mittemot de gigantiska paxgarderoberna
Badkaret, som mest är Astrids för tillfället
Handfatet med "lyxkranen"

Min bäste vän som glamouröst nog var fullproppad vid fototillfället.
 
Som bonus för att visa att vi levde försökte jag mig även på lite  fina gemensamma bilder på mig och min avkomma, gick sådär kan man tycka!
 
(får även en uppenbarelse när jag ser dessa bilder, fy tusan vilken snygg unge jag har! tur att hon brås på sin far)
(ps. jag har inte fått akuta nackproblem, men försök själva att jonglera med en vild bebis och en systemkamera utan att något går sönder)
 
 
Ni som scrollat ner hit, Grattis! jag återkommer imorgon (eventuellt) då med bilder från sveriges riksdag där Astrid trivdes som fisken i akvariet!
 
Puss