6 dagar sen jag skrev, 6 dagar har gått sen jag informerade omvärlden om mitt otroligt spännande liv.

6 dagar, vad har hänt?
- Daniel har kommit hem
- vi har tvättat
- jag har bakat bröd två gånger
- vi har ätit lördags-lunch på gräddhyllan

Och ja, det var väl det. Saker är liksom inte så händelserika jämt. Rätt skönt ändå med tanke på hur det har varit på sistone och med tanke på hur det kommer att bli.

På Torsdag åker vi till Stockholm och på Söndag åker jag och Astrid hem igen och Daniel börjar sitt nya jobb på måndag, och en vecka senare flyttar vi!

Ungefär så ser det ut, jag är trött, Astrid som tillbringat stora delar av dagen med att sova är också trött och ligger här bredvid mig i gymmet och låter och sparkar för att hålla sig själv vaken.
Daniel skickade jag i säng för längesen, han har klagat över illamående och ledsen mage hela dagen och varit iväg två gånger till jobbet för att lämna in grejer. När han kom tillbaka för andra gången tröttnade jag och påpekade att om man mår dåligt så går man och lägger sig, så det gjorde han.

Det är tyst här hemma nu, otroligt tyst . Det är knappt så grannen törs ljuda då jag härom veckan tröttnade och gav honom en liten lapp i lådan om att inte alla uppskattat hans musik och fotbollsintresse.

Nä, nu ska jag göra något så jag inte bara ligger och blir bitter, matlagning väntar mig strax.

(Bebis har hittat sin tunga, och min tumme uppenbarligen. Mitt bröd och min lapp till grannen)

Sådär, då var halva lägenheten packad och ivägskickad. Jag och morsan kämpade på och det blev otroligt många vändor upp och ner för trapporna. Men nu är det över! Och det känns otroligt skönt att det mesta är borta nu. Men nu är vi igång och utan en hel del prylar i två och en halv vecka.

Ja ja, bebis var trött och skrikig, fick muta henne med att sova i våran säng ett slag och då lugnade hon sig. Nu har jag en lugn stund för mig själv i det tomma vardagsrummet. Ska kika på greys anatomi innan bebis vaknar och ska ha kvällsmat och pyjamas. Lite mys och sen tidigt i säng för oss båda.

Imorgon ska jag ut i världen och ta en lång promenad, kanske kika lite på stan och bara ta det lugnt, och sen är det äntligen fredag! Då kommer min käre make äntligen hem igen.

Nu har jag plockat och grejat ännu mer.

Halva köket är nu nedpackat i papperskassar (flott jag vet, men det ska ju liksom bara från plats A till plats B så då får det gå!)

Har möblerat om i alla mina små lådor också, funderar på att packa ihop extratäcken men man vet ju aldrig, handdukar och sånt kan ju också gå att slänga med i lasset, sen packar vi ihop alla våra kläder och tar med oss i bilen nästa helg när vi ska upp till Stockholm.

Känns faktiskt skönare att få saker gjorda såhär, slippa slita livet ur sig en-två dagar och istället få lagomt med svett ett par vändor. Blir kul när allting ska packas upp, jag vet ju vad jag har att göra fram till jul iallafall!

Hursomhelst, idag har jag varit gift i en hel månad, och det firas på avstånd då Daniel är i Skåne. Kul det där, men nu är det sista gången han måste jobba borta för sen slutar han i försvaret och blir tidvis istället, då blir det bara någon gång om året istället och inte var och varannan vecka som det varit denna höst.

Vi hörs!

(Hushållet)

Jahao, ligger i soffan med fötterna på bordet och samlar ork att göra något! Strax så, alldeles strax.

Bebis vaknade halv fem och fick då lägga sig hos mig för jag var inte sugen på att ta morgon då! Resultat av det var att bebis somnade om och jag låg så obekvämt att jag var vaken i en och en halv timme och sen sov jag i tjugo minuter innan bebis tog morgon igen. Då gick vi upp och hon fick mat och sen gymma lite och jag gjorde kaffe och satte ägg på kokning. När jag väntade på det så sorterade jag tvätten och bäddade sängen.

Nu har jag ätit frukost och bebis har somnat om denna gång i gymmet, jag borde packa ihop lite i köket, sånna grejer som vi inte använder kan jag lika gärna skicka hem med min mor som kommer hit och har med sig ett släp.

Tre veckor kvar till det nya hemmet.

(Bebis sover i gymmet och sid har en räv bakom örat)

*detta inlägg skrevs fredagkväll men då ingenting fungerar på landet så gick det inte att publicera*

3h bil, 4h på erikslund (hittade ingenting men fick en hel del gjort på IKEA, lite klämma och känna inför flytten) 1h i bilen och så var jag i björnarbo. Här har jag nu ätit två ägg, lite tomater och kräftröra, pratat förvaring med min mor, gett barnet mat, blivit kräkt på och nu sitter jag i soffan, äter chillinötter och dricker hallonsoda det gäller att förse sig!

Imorgon ska jag ha mjukiskläder och åka till Karlsson och köpa en onepice till åt bebis då hennes två tycks ligga konstant i tvätten men de är så praktiska och bra mysa hemma-plagg (okej vi kan råka ha dem på henne ofta men vi gillar att mysa i våran familj!)
Annars vägrar jag göra någonting över huvud taget!

Vi hörs!

(Bebis höll tal för nationen en morgon, samma dag fejkade jag en "sitta själv" bild, om ni kollar på hennes arm så är den i rörelse då hon två sekunder senare föll omkull!)

 

q

Ja så ligger man här igen, bebis sover och allt som ska göras är gjort, tror jag.

Dagen idag, var till barnmorskan för att ordna en grej, och jag kan ju säga såhär, att det kommer dröja innan jag ska ha fler barn då jag fick panikångest och ville skrika lite av en kvart i stolen, man ska inte leka med smärtor i de södra regionerna! Egentligen var det inte smärtan som var illa (den varade bara en kort kort stund) det var den där rädslan som jag sluppit känna i några månader nu, den okontrollerbara rädslan som framkallats av smärtan.

Nog om detta, alla överlevde och nu har vi inte ont någonstans! en promenad och en latte senare så åt vi lunch hemma och sen så gick eftermiddagen åt att städa och plocka tvätten som stått och skrattat åt oss sen i måndags. Astrid hann med att få ett bad och en stunds välbehövlig massage och sen gick det ett par timmar till att sovvägra för hennes del och därav var hon hysterisk och ledsen och arg och vi fick turas om med att försöka underhålla/trösta barnet tills jag till slut fick henne att somna i sin säng två timmar för sent.

Middag och nu soffan, och livet fortsätter. Imorgon börjar Daniel jobba och vi ska till BVC på någon gruppträff med instruktioner till barnmassage.

(Humor och en Astrid med sin nya bästa vän som hon har långa djupa samtal med)

Så har nu startskottet gått, igår packade vi ihop vitrinskåpet som tills nu både fått tjänstgöra som finskåp och kontor. Dock höll det inte måttet längre så det fick skjuts till returen av Daniel (det var tyngre och jobbigare än man kan tro!) men fem kartonger och tre meter bubbelplast fixade biffen med innehållet i skåpet.

Idag packade vi in förrådet i vardagsrummet, gick igenom lådorna och slängde det som jag inte var mogen nog att slänga i förra flytten så efter att haft kaos i vardagsrummet ett slag då jag istället badade i nostalgi och min egna briljans när jag läste igenom mina gamla skolarbeten och hittade allt jag ramat in genom åren, och jisses vad man samlar på sig fotoramar. Ska gå igenom alla foton och ramar när jag packar upp sen.

Nu har vi iallafall alla lådor märkta det mesta ska in på det blivande kontoret/gästrummet dit vi ska köpa någon form av skitstor och snygg (?) bokhylla, vi har även fått erbjudande om en säng vi kan slänga in där, helt underbart och framför allt ett problem mindre för min hjärna (bäddsoffa vs säng har varit på tapeten ett tag!). När lådorna försvinner så är det dags att packa ihop resterande, vilket är köket och våra kläder, handdukar, lakan och extratäcken m.m och så möblerna såklart.

Imorgon blir det barnmorskebesök och sen ska vi njuta av våran sista dag tillsammans innan Daniel åker iväg på 8 dagars jobb.

(Gårdagens packande och dagens samling av våra tillhörigheter som får bo bakom soffan just nu för att slippa kaos i hemmet)

Vi firar med Johan Falk, alltså Beck och Wallander i all ära men Falk filmerna är faktiskt bättre!

Dagen idag då, klev upp 04.23 med en jättegosig och kramig bebis. Hon fick mat och vi somnade om i soffan otroligt obekvämt för min del men hon gosade sig. Rolig ny grej på den fronten är att hennes mage förmodligen reagerade på en gång på maten för nu tycks hon ha blivit hård igen, stackars våran lille bebis som kämpar och kämpar. Vi avvaktar någon dag och ser hur vi ska gå vidare i projektet "mat vs avföring"

Sen så gjorde vi inte mycket alls på förmiddagen, frukost och umgänge, hann läsa min tidning i lugn och ro när barnet sov vilket hon gjorde i två timmar. Promenad till stan som vanligt där Astrid bjöd pappa på lunch på gräddhyllan, ett varv på stan där hon fick en rolig ny apa till sitt gym.

Hem igen och jag tog mig till ICA för att köpa lite ingredienser till brödbak, köpte fars dag present och blomma till Daniel också. Hem och bakade bröd som blev otroligt dåligt, ska inte baka de brödet igen! Men men nya tag imorgon.
Vi åt lyxmiddag på det misslyckade brödet och massor av pålägg och nu så är det Johan Falk på burken!

Imorgon så är det läkarbesök i Ryd som bjuds och sen ska vi packa ihop vardagsrummet och tömma förrådet och ställa det i vardagsrummet färdigt att packas med mamma när hon kommer så att allt är klart innan Daniel åker iväg på jobb igen.

Ska bli skönt att börja med flytten för även om det är en månad kvar så är det mycket annat som stör. Men snart sitter vi och fläskar i vårt nya hem, skojar inte om att jag längtar efter våran fyra!

(Jag har stulit ytterligare en bild från Cilia från dopet då besvikelsen över att jag inte har en endaste bra bild från våran dag svider i själen)

Jag är seg nu alltså, igår gick vi och lade oss strax efter åtta. Kikade först Johan Falk och åt godis, helgen blev lugnare än väntat. Daniel mådde inte bra igår så jag tog Astrid kvart över fem imorse när hon ville upp, hon var på otroligt gosigt humör och när jag tog upp henne så lade hon armarna om min hals och kramade om hårt.

Hon har nog världens bästa morgonhumör! När man väl fått sin trötta ända ur sängen så är det inte alls svårt att piggna till när hon ligger och babblar och skrattar åt en. Hon somnade i min famn och vi låg och gosade i två timmar, hon sov och jag roade mig med iPaden och sen kom Daniel upp, mycket piggare än igår och dagen startade.

Hittills så har vi ätit och kollat på partaj. Astrid har fått smaka på sin första riktiga mat idag, det blev ekologisk krav-märkt potatis och palsternacks-puré och ungen älskade det, verkligen älskade det! Den geggiga konsistensen på fingrarna som hon gärna , smaken bara högg hon efter (jag tog maten på mitt finger och hon högg som en haj) och hon verkade nöjd.

När hon sen fick eftermiddagsflaskan så körde vi lite smakprov igen och nu var hon ännu mer på hugget, tror dock att vi ska ta det i lite långsammare tempo och ge henne lite andra smakprov från sånt vi äter (typ en "slick" på fingret) för hon verkar ha lite ont i magen nu, lite gnällig och inte riktigt nöjd. Det är inte så konstigt med tanke på att hon aldrig fått i sig något annat än bröstmjölk och ersättning så kroppen är inte riktigt van vid att helt plötsligt få i sig massa stärkelse.

Men nu är vi igång, det ska bli awesome att se hur detta fortsätter, utveckling är verkligen grymt! Har väldigt svårt att förstå "bebissjuka" om jag ska vara ärlig, det är ju så sjukt mycket roligare när det händer grejer och man har en riktig unge, speciellt om den är som min, envis och skrikig men världens charmigaste när man är nöjd! (Och ja, jag tänker verkligen börja skryta helt galet mycket över min unge med tanke på de senaste fyra månadernas utmaningar!)

Nej barn åt sidan, ikväll blir det ännu en Johan Falk film och sen sängen så hoppas vi på mer aktivitet imorgon!

(Mitt nya körkort kom igår så nu kan jag äntligen slippa det gamla. Och dagens äventyr med maten!)

Fint väder och en bebis som försöker vända på dygnet, vi försöker få henne att somna i "rätt" tid men hon vägrar så det blir tidiga morgnar här omkring, och då även tidiga kvällar.

Men dagarna blir rätt långa ändå, igår hade jag unga mödrar maraton hela dagen samtidigt som jag gjorde färdigt fotoalbumet, 228 bilder sitter nu i Astrids första album och mitt huvud var tungt och segt när det var dags att sova.

Imorse gick jag upp med bebis så att Daniel fick sova, vi mös och hon fick mat, sen somnade hon efter lite träning i gymmet och jag fick chans att plocka undan lite, diska, sterilisera nappar och annat smått och gott underhåll. Åt den sista bullen av brödet jag bakade häromdagen också, med en kopp kaffe och vakna med the voice på tv-burken. Det kallat jag livskvalitet!

Nu har jag epilerat benen,tagit en lång dusch tvättat håret och smörjt in min törstiga hösthud i barnolja. Ska klä på mig och göra lite frukost åt oss då daniel sitter och matar en sovande (!) Astrid, hon sover men har liksom lyckats få i sig en flaska ändå.

Sen får vi se vad helgen bjuder på, så lite som möjligt hoppas jag! Jag vill bara glida omkring lite precis som vi gjort de senaste 10 dagarna, njuta av att vara hemma och umgås med varandra. Äta gott och vila mycket, rena rama drömmen!

(Bebisgos och fräsching)

Onsdag, igen. Jag kollar på TV3s nya serie stalkers, otäck serie! Jag gillar den inte alls egentligen! Men jag är så trött i huvud och kropp att jag orkar inte ens gå och sova.

Igår var vi hos BVC, bebis väger nu 7085gram och är 61,5 lång. Idag var jag hos min barnmorska, hem och pyssla lite och sen tog vi en promenad ner på stan, köpte ett fotoalbum till de 240 bilder som kom på posten idag och vidare till esplanaden och köpte lite livsmedel till middagen.

Hemma igen så bakade jag bröd, lite specbröd gjort på fiberhusk, kokosmjöl och lite andra kul grejer. Det blev väldigt spännande, lite sött för min smak då jag inte alla gillar kokos men till brödet gjorde jag en underbar fisksoppa, klapp på axeln för det! Slog gårdagens matlagning som var hemmagjorda köttbullar som simmade omkring i ädelostsås med en mumsig spenatsallad till.
Måste jag tillägga att jag tröttnat på mina vanliga paradrätter? Känns som att man bara äter samma saker hela tiden.

När jag grejade i köket så underhöll Daniel Astrid och efter maten så satte jag mig ner och började på fotoalbumet, kom 9 sidor innan tejpen tog slut. Och nu ligger jag som sagt och kollar på otäck tv.

Ja men roligare än så är det inte just nu, vi ser till att hålla oss sysselsatta så gott det går, men det är skönt att bara hänga omkring också.

(Gårdagens mysbebis, dagens tjockisbebis, en bröllopsbild stulen av Cilia samt kvällens pyssel)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/243063/images/2012/pic_509ac6019606ee5bbfda964f.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/243063/images/2012/pic_509ac62addf2b319e60007a3.jpg" class="image">

Bebis har börjat med en ny grej, hon har börjat bli hungrig på nätterna. Detta resulterar i att hon vaknar och är supergnällig runt fyra och dumma föräldrar som vi är så trodde vi att hon bara vaknade rent allmänt så hon har fått nappen och sen somnat om. Imorse klockan fem efter ett par episoder av gnällande så satte hon dock ner sin lilla fot och tvingade mig att utfodra henne.
Hon låg och grät sitt lilla hungersgråt (utan tårar) men tog i lite extra så att jag verkligen skulle vakna.

Jag gick upp med henne, bytte blöja, gjorde en flaska och sen satte vi oss i soffan och gosade och hon åt, samma ögonblick som flaskan var slut så drog hon igen sina små ögonlock och somnade om. Det gjorde dock inte jag, men jag fick däremot tid att läsa Aftonbladet och det är ju trevligt.

Jag somnade om vid sex och vid sju var det dags att gå upp och göra sig presentabel för att åka till Ryd för ett läkarbesök, dock insåg jag att jag glömt borsta tänderna så jag får inte gå nära någon idag! När jag klev upp så hade Daniel och Astrid stigit upp några minuter tidigare och de satt i soffan och tittade på nyheterna, Astrid satt i Daniels knä lutad mot hans bröst med nappen i munnen och sina små händer fingrade på hans gigantiska hand. Det hela såg så mysigt ut att jag också ville bli bebis och ligga och fundera ut vad allt i min omgivning egentligen är. Men jag gick och gjorde frukost istället.

Och nu sitter jag här, i ett väntrum i Ryd med informationen om att personen jag skall träffa är en kvart sen. Typiskt, jag som var en kvart tidig.

(Gårdagens övertrötthet)

Klockan är halv tolv, det känns som att klockan är tre på eftermiddagen, så blir det när bebis tycker att alla har sovit färdigt klockan sex! Men det är bra! Vi hinner slappa så otroligt mycket här hemma! Vi har gått igenom bilder och ska framkalla lite till ett album åt Astrid, gravidkort, bb-kort osv.

Jag har insett att vi inte har fotat med någon form av struktur, jag är besviken på mig själv! Jag har tidigare haft varje andetag av mitt liv dokumenterat och nu har jag inte ens en vettig bild från mitt egna bröllop (upptäckte idag att kameran på något mystiskt vis fått ändrade inställningar så alla bilder från dop/bröllop är i princip oanvändbara) då svor jag en lång ramsa och sen gick vi vidare i livet! Men från och med nu så ska dokumenteringen bli bättre, ungen min måste ju få se allt det där hon inte kommer minnas sen!

Hur som, det var kul att se bilderna igen, se hur bebis verkligen har utvecklats och blivit en riktig unge! Om ett år kommer vi kika tillbaka och förundras ännu mera över hur liten hon är nu.

Uppdaterat telefonen har jag även gjort, jag som vägrat hittills! Men idag gjorde jag det och det var som att få en helt ny telefon, dock försvann apparna och jag minns inte vilka jag hade men jag får väl ta hem dem när jag saknar dem!

Annars så har jag fortfarande ont i magen och mår illa men jag måste ta tag i dagen för det, vi ska ta oss ut på en liten söndagstur, men först lunch!

Hej svejs!

(Bebis gymmar loss nästan aggressivt och jag laddar bilder)

Yepp yepp, idag blir morsan 50 år, detta firar hon och pappa på Gotland. Mycket trevligt för dem!

Igår fyllde jag 23 år, detta firade jag inte alls egentligen. Vi uträttade ärenden och drev runt på stan som vanligt. Fyndade dock, vi skulle köpa ett nytt täcke och en kudde åt Astrid. Vi gick till hemtex där de hade finfina grejer och även lite specialpriser på kuddar och grejer till vanliga sängar.
Jag har länge velat byta ut både täcke och kuddar här hemma för att fräscha upp lite så det blev ett nytt dubbeltäcke och fyra kuddar till oss, täcke och kudde till Astrid, med alla dessa specialpriser så lyckades vi få ca 600-700 kronors rabatt på hela köpet. Inte illa pinkat!

Lunch på gräddhyllan och sen tidigt i säng, Astrid kastade in handduken och krävde att få gå och sova redan strax efter sex och vid åtta hade även jag gett upp! Vid tre inatt började lilla damen att gnälla och halv fyra var jag upp och matade henne.
Astrid somnade om och jag var vaken en stund till och kikade på tv på ipaden.

Nu ligger jag i soffan och känner mig sliten som en trasdocka, har ont i magen som har krånglat i ett par dagar och mår illa uppepå det.

Jag åtekommer när livet ljusnat!