Nu är jag här! Igår lämnade jag Astrid på dagis, gick hem och gjorde mig i ordning och sen åkte jag till stan och tog tåget  till Linköping, blev mött på stationen av Lovisa och fick en tur i hennes lägenhet. Sen gick hon och jobbade och jag mötte upp Cilia som en inte sett sen Sundsvall brann!

Av naturliga orsaker så blev våran lunch en heldag och sen en helkväll då jag blev medbjuden till att delta i hennes och mamis kvällsplaner som bestod av skaldjur och champagne. Behöver jag meddela hur fantastiskt gott det var? Alltså i all dena levnadsrum med vardag och tvångsmatlagning för familjens överlevnad (OBS. Grov generalisering av livet mitt) så var det helt fantastiskt att sitta vid ett bord i flera timmar utan kladd och istället med massor av samtal.
(Jag vet att du läser detta så TACK igen för en fabulös kväll!)

Blev följd till bussen och fick låna busskort samt direktioner om vart jag skulle och en sväng efter elva var jag hos lovis igen och satt uppe och störde henne så hon knappt fick någon sömn innan dagens arbetspass.

Sov och vaknade med huvudvärk (surprise kroppen tål ej någonting längre). Använder det som ursäkt till att inte plugga idag trots att jag har massor jag kan göra med mig! 

Sitter i soffan och glor på sex and the city filmen, ska fortsätta med det en stund till och sen ta mig ut i solen och se vad stan kan erbjuda mig. Tänkte överraska Lovisa med någon form av ätbart ikväll för att förfira hennes stundande 24års dag nästa vecka. Vi får se vart inspirationen för mig.

Fick ett samtal från ett jobb igår, ett jobb i Vendelsö på ett relativt nytt äldreboende, minns att annonsen var väldigt glad och kvinnan som ringde var även hon väldigt glad och trevlig. Ska dit på måndag sen får vi se vad som händer, men nu börjar verkligheten komma i rullning och det känns mindre stressande än tidigare. Jag finns där ute i arbetsdjungeln, nu ska jag bara bestämma mig för vad jag ska göra resten av mitt liv!
Ansiktet igår på tåget ner
Ansiktet idag efter två glas champagne, sen sänggång samt inte jättelång sömn.
Sådär, onsdag är över, igår skulle vi jobba hemifrån så det gjorde jag, idag hade vi skola på eftermiddagen. Trodde jag. 

Lämnade Astrid på dagis imorse och gick hem, hängde tvätt, bryggde kaffe, plockade fram studiekontoret (dator, böcker m.m som varsamt ställs på köksbordet) hällde upp kaffe och började i ena änden av det jag skulle hinna med innan dagens lektion. Öppnar kalendern för att dubbelkolla vilken tid jag börjar, 8.25 inser jag att dagens lektion börjar 8.30.

Som tur är kan jag alltid lita på min inre organiserade pedant, hon hade packat iordning allt och jag kunde kliva utanför dörren 8.30, 8.55 satt jag i skolbänken. 
Helt okej om jag får säga det själv.

Bra lektion idag! Och sen gymmade jag. Nackdelen med morgonens felberäkning var att jag liksom glömt äta, åt en sån där protein-kaka de säljer på gymmet innan träningen och en efter.

Sen gick eftermiddagen och nu är det kväll. Imorgon ska jag åka till Linköping.

Återkommer sen!



I måndags ville barnet gunga efter dagis, solen sken så jag menar varför inte hänga lite?
I lördags var vi friska igen och åkte till Ikea och köpte förvaring, igår så städade vi hemma. 
Äntligen fick jag gå igenom klädkammaren och förrådet ni när jag hade lite mer förvaring att packa om i! Det blev bra! Jag tror det alltså, mera ordning, sen vill jag ha en hylla i förrådet att bygga vidare på, men det får bli senare projekt.

När jag städade förrådet så dammsög och torkade Daniel lägenheten och sen avslutade vi dagen med fika på balkongen innan Daniel åkte och spelade fotboll. Känns så skönt här hemma igen, vi har plockat fram våren lite mer!




I fredags var vi tvugna att komma ut lite särskilt Astrid efter en vecka inomhus, vi åkte upp till tyresta en snabbis och Astrid lekte med bäcken.


Astrid hade jeansjacka för första gången i lördags, tyvärr fick hon en släng åksjuka och kräktes ner sig själv samt baksätet på väg till Ikea sen fick hon vara utan jacka resten av dagen.



Vi klev upp klockan fem igår och Astrid chillade till madagascar medan jag våttorkade alla dammiga ytor.
Efter frukost somnade fröken om och jag kunde börja sortera i lugn och ro.
Jag tog upp barnkläderna från källaren för omorganisering.


Klädkammaren som det aldrig blir ordning i!


Klädkammaren efter ordningen
I vårt förråd har jag påbörjat mitt imperium av plastbackar, gjorde ett hörn där jag samlat allt man behöver till bebisens första 0-6månader ifall vi en dag får för oss att det är en bra idé att skaffa en till.




Sen blev det kaffe på balkongen som är under inredning, vi har bara inte skaffat fram det vi anser att vi vill ha där ute än. 
Så bytte jag färgschema i köket, från vinterns mörka dalahästar till ljust och blommigt.
Astrid var på dagis i måndags och har sen haft feber (tror vi men vi har ju ännu inte hittat någon termometer) när ett dygn med feber var över så var det magproblem, vi har turats om att pussla i schemat så fröken får vara hemma. Jag vill ha henne hemma tills vi ser att magen är i ordning igen, nackdelen med det är att jag fått samma symtom och har ett prov imorgon men känner inte för att sitta i ett tyst klassrum i tre timmar med en elak mage!

Som det ser ut nu så blir jag och grisekno hemma imorgon också, vet man inte vad det är för fel så är det dumt att riskera att sprida eventuell smitta till omgivningen! Får se om vi blir bättre till helgen, så får jag ta igen plugg och arbetssökande då, har hittills sökt ett jobb.
Som barnskötare.

I Järfälla.

Oddsen är små eftersom det är på andra sidan stan men det var en så frestade annons om barnskötare/usk till en tränings/särskoleklass, precis det jag saknat att jobba med! Men jag ska söka vidare så att en inte blir utan! 

Det var dåligt med matlust på det lilla barnet mån-tis, eftersom hon inte själv kan berätta vart det gör ont och vad som känns jobbigt så får man fiska upp de gamla knepen ur fickan, frågade om hon ville ha lite glass. Den slukade hon så helt av kartan var vi inte, kan tänka mig att det svalkade hennes varma kropp rätt bra också!
Idag har vi varit hängiga om varandra, när Astrid sov så var jag pigg och röjde, när jag sen var trött och somnade en skvätt så har Astrid röjt. Här var vi under ljuvliga 15 minuter på samma sida och kunde med andra ord få vila.
Jag har hört rykten om att kroppen ändras i takt med att åren går, men som det ser ut nu så är det ju på gränsen till löjligt! Jag kan knappt använda linser längre då mina ögon är alldeles för torra och gör ont, min rygg har börjat ge med sig och gör även den kraftigt ont. Jag väntar bara på åderbråcken och det gråa håret - jag är ju trots allt snart 25.
 
Nej fy sjutton, inga problem som inte går att lösa, ringde min optiker idag och bad om att få en utskrift på mitt recept, beställde hem provbågar från en billig sida och har tagit beslutet att köpa mig några billiga brillor att leva i istället (då mina gamla är 7 år gamla och jag har fått sämre syn i två omgångar sen jag fick dem), har mejlat linsboxen och sagt att jag vill göra slut och har även ringt min doktor för att eliminera lite andra kroppsliga problem som hemsökt mig de senaste månaderna.
 
vips så blev jag på lite bättre humör.
 
Jag är schemaledig idag (=inga lektioner) så jag har passat på att träna (för ryggens skull eftersom jag tror starkt på att smärtan beror på de senaste veckornas brist på motion), efter träningen så satte jag mig vid datorn och gick igenom lite punkter till provet på fredag, vet inte om jag blev så klokare man kanske lite. Vi har APL-prov och ska i tre timmar få sitta ned och skriva reflektioner om hur våra praktikplatser stämde överens med socialstyrelsens punkter om en god vård (yeyy, jag som älskar reflektioner!). Men jag känner att jag behöver lite mer kött på benen för att stödja mina tankar så hälso och sjukvårdslagen samt socialstyrelsens paragrafer bör läsas igenom tills på fredag. Det gör jag sen. Kanske på Onsdag. Eller Torsdag.
 
I helgen så skulle jag och Daniel ha datenight, har varit planerat i en månad. Gick sådär, jag hade haft en skittung vecka och Daniel hade haft en väldigt upptagen vecka så ingen av oss var särskilt peppade. Astrid blev hämtad från dagis av sin farmor och vi satte i oss en flaska bubbel hemma innan det var dags att dra in till stan (tror att inspirationen till bubbeldrickandet blev för att någonstans stressa av från veckan, funkade inte jättebra på två halvnykterister som blev trötta och packade).
Vi letade oss fram till Rival och såg på premiären av Özz Nujens nya stand up show, den var helt fantastisk!
Efter showen var tanken att dejtandet skulle ske, vi kom ut i regnet och klockan var trots allt 21.07 och utan konkret plan så kastade jag in handduken och bad om att få åka hem.
 
Kort promenad till slussen, tunnelbana, buss och kort promenad hem och sen stupade jag i säng och sov ut ända till klockan 7 morgonen efter (8,5h ostörd sömn). Vi tillbringade lördagen först framför tvn och sen åkte vi till farsta och fyndade kalsonger (lika kul som det låter), åkte till vårt barn, åt tacos med släkten och sen hem och invänta söndag. Söndagen bjöd på sol och min kropp skrek efter någon form av aktivering, hela familjen åkte upp till Tyresta och vi gick barnvagnsspåret på 5km så att Astrid fick sova. Hon vaknade lagom tills vi kom ut ur skogen och vi tog en lunch med korvgrillning.
 

Tyresta är ett naturreservat som har en del av sig ca två km från vårt hem, därifrån utgår en hel del motionsspår och vandingsleder och det finns Tyresta by som egentligen är ett par hästhagar och lera, men det är fint och harmoniskt och de har en pytteliten handel där man kan köpa korv för en billig peng och grilla utanför, helt perfekt söndagsnöje och det var inte bara vi som trotsat kylan och blåsten för lite korv.
 

Vi släppte Astrid på grönbete och vild som hon är så drog hon orädd iväg ut i livet, men vi är förutseende och hade galonställ med som vi drog på henne så hon fick springa fritt.

som det syns på bilderna så blåste det rätt friskt, det var riktiga is-vindar som blåste så man orkade inte lång stund utanför skogen så vi höll oss bara i en timme med Astrids springande.

Hemma igen så ville Astrid plocka fram sin tunnel, den underhöll hon sin pappa i medan jag lagade mat.

7 år gamla glasögon var det ja.. riktigt trött och sliten efter de senaste veckornas fantastiska inlärning som nästintill våldsamt tryckts in i mitt huvud.
 
Då är den här, sista veckan på praktiken. Känns väldigt sorgligt, men vem vet jag kanske kommer tillbaka en dag.

Astrid var hemma med Daniel idag då hon varit hängig hela helgen, jag har varit på Karolinska hela helgen och i lördags kom jag hem långt efter läggdags för henne och igår åkte jag långt före den kristliga tiden att kliva upp.

Idag när jag kom hem var lilla fröken som vanligt, hon har varit lite ledsen och hängig ett slag men idag var hon tillbaka med full kraft och var den där glada ungen vi brukar ha. 
Jag fick åka tidigare från Solna idag då Daniel hade en visdomstand som skulle ut som vi har bokat om flera gånger pga. andra förhinder men idag fick den åka ut. 
När han kom hem blödde munnen som bara den, halva ansiktet hängde och han pratade som om han fått smäll. Jag frågade om han fått med sig tanden hem, till min besvikelse fick den stanna kvar hos tandläkaren.

Daniel var hemma en kort stund och sen åkte han på teorikurs för C-körkort, jag och Astrid har ätit och sen sa jag att det var dags att sova, gjorde en flaska (hon har vägrat gå och sova utan någonting att dricka först de senaste veckorna). Efter blöjbyte, tandborstning och pyjamas så sprang hon in på sitt rum och studsade ner i sängen och när jag skulle ge henne flaskan sa hon bara nej, fick nappen istället och ungen verkligen gosade ner sig i sin kudde och ville bli ombäddad och somnade som på order på två minuter och struntade i min närvaro. Jag var oförberedd på den reaktionen då hon gick från hundra till noll på mindre än en minut. Men vår jänta vet vad hon vill och då kör vi på det bara, blir bäst för alla!

Jag fick en stund att plocka undan alla dessa leksaker och smågrejer som hamnar överallt på dagarna innan familjen annorlunda började. Nu glor jag på tv och är otroligt imponerad över att jag är vaken fortfarande, det har varit en hektisk helg följt av en lugn måndag så hjärnan är som deg!



Jag satt på toa idag när Astrid kom in och promt skulle bada, hon klädde av sig kläderna och blöjan och lekte sen vilt i vattnet.






Såhär kan det se ut ibland när vi är lite slitna hemma (oskarpa suddiga bilder tack vare dålig kamera på iPaden men jag var tvungen att ta kort när hon gjorde sin grej). Astrid gillar hår, det har hon gjort i princip sen hon kom ut ur min mage. Men ju äldre hon blir desto mer gosar hon med folks hår, klappar på det, drar i det, pussar på det osv. Har man så kort hår som mig så kan det bli smärtsamt ibland, men det är mest mysigt för hon är så rolig när hon håller på.
Igår va jag på Karolinska under dagen, fick se en nefrostomi (katetersättnin på njuren för att avlasta om den inte orkar göra sig av med vätska för egen maskin) helt sjukt intressant! 

Sen kom jag hem och hoppade in i bilen och åkte till Skogskyrkogården, jag har alltid vetat att den är stor, men aldrig haft en uppfattning om exakt hur stor. Igår när jag körde bil runt området så var det nästan skrämmande hur stor kyrkogården var. Men jag hade med mig numret dit jag skulle så det tog "bara" 20-30 minuter att hitta rätt. Lämnade av blommorna jag hade med mig och åkte sedan hem. Vi åt mat och sen somnade jag.

Vaknade ännu mera förkyld idag, Astrid var hängig imorse så vi har varit hemma allihopa idag, Astrid repade sig fort och jag sov några timmar och har testat på nässpray och mår bättre när jag kan andas. Har ingen feber, klart snor (=inga bakterier), inte ont någonvart så jag kör en hel helg på Karolinska (eftersom allmäntillståndet förbättrats under dagen). Förstår inte om det är trötthet eller en envis förkylning som inte lämnar min kropp! Försöker kurera mig så en kan börja träna igen, återfå lite energi, för tillfället bara somnar jag hela tiden och gör ingenting jag borde.

Måste söka jobb och gå igenom en del filmer till akutsjukvården så jag är med i tiden, men istället så är jag antingen på sjukhuset, gör roliga aktiviteter med familjen eller sover.

Struntsumma, livet är som det alltid är med andra ord. För mycket fika, för lite sömn, för mycket "att göra" och för lite gjort.







Det är inte för inte som den heter Skogskyrkogården. Det som syns på bilderna är inte ens ett halvt "kvarter" som det är uppdelat på, det fanns över 50 kvarter vill jag minnas. Galet stort, ska åka dit igen och bara ta en promenad eller något för det var skog, kapell, öppna ytor och gravplatser överallt i flera km.
Smidigt att gifta sig i marinblått, har en klänning till alla tillfällen! Fick beröm av gammelmoster på min bröllopsdag så det kändes naturligt att ha den på hennes begravning.


KnäppisAstrid har tänkt åka ifrån oss, hon hoppar upp på sin bil, ler stort och vinkar hejdå, lite som drottning Silvia vinkar hon. 
Redan i fredags kände jag hur det kom smygande, men i helgen var schemat fullspäckat så jag trängde bort det. Igår när besöket åkt hem så kliade det i halsen och öronen och idag stannade jag hemma från praktiken för att inte riskera att bli sjuk fullt ut, plus att vi har en del patienter som ofta är väldigt känsliga i immunförsvaret efter sina cytostatikabehandlingar och jag vill inte riskera att komma med något lätt virus som kan bli något mycket värre hos någon annan som är känslig.
 
Är hemma idag och imorgon och blir frisk! sen är jag ledig onsdag och på Torsdag kör vi igen, sen är det helgen på praktiken, ledig tisdag och sen är det bara ons,tors,fre nästa vecka kvar innan det är över. tiden går så fort när man har roligt!
 
I helgen hade vi som ovan nämnt besök, det var Emma och Hakan med Sid och zakk som kom, vi hade bokat in att gå på vasamuseét (Sid, Håkan och Daniel) och Junibacken (Astrid, Zakk, Emma och jag) men på båten mellan slussen och djurgården så önskade Sid att få gå på skansen istället. Sagt och gjort, det var en bra dag och vi fick se massor av djur, enda nackdelen var att vi packat och klätt på oss för att vara inomhus hela dagen och inne i stan var det råkallt så alla utom Sid höll på att förfrysa kroppsdelar, men vi improviserade och delade de kläder och filtar vi hade med oss.
 
Under besöket så klämde 4 åringen ur sig en del roliga grejer (som vanligt) men en av de roligaste sakerna han sa till mig som är värt att lägga på minnet:
S: Kristin du har tur du som har tre ungar
K: Ja visst har jag, tre små fina ungar har jag
S: jaa, men det har inte mamma och pappa. De har inga ungar, de har bara lugn och ro.
 
Axplock av bilder:

Dagen började med storfrukost

Sid är sin fars son, mer behövs inte sägas!

De små skulle bada, sid utnämnde sig själv till badvakt

De små badade

En tapper skara på Skansen

Jag förklarar min kärlek till dalahästar

Vi satt på dalahästen

Vi kollade på rävar, Sid tjatade om att han skulle se rävar, det var dagens viktigaste uppdrag!

Det var kyligt men vi höll humöret uppe
Det finns vargar på skansen, var det någon som visste det? För jag har då nämligen aldrig sett någon, det är skyltat osv. Men jag har aldrig sett en skansen-varg. men nu har jag sett dem, de var otroligt tråkiga!

Det matades ugglor

Barnen lekte

Sen tog kylan överhand och mungiporna gick nedåt så vi tog skydd vid mini-skansen där man kan vara inomhus.

Men först fikapaus, med frukt, ägg och frön och nötter. Antingen var det uppskattat eller så var alla väldigt hungriga för det åt friskt av allt.

Håkan frös

På miniskansen var jag med Zakk så det hann inte bli så mycket bilder.

Vi avslutade med skansen-akvariet. Fick se en av de annars så livlösa krokodilerna vara på språng.

Sids minspel när jag berättade för honom att det var hajar han tittade på

En av krokodilerna badade och gick sedan upp och pussades med barnen som stod på andra sidan glaset, Zakk var modig och pussades med den.
 
Sen var det Söndag
De små barnen klev upp vid halv sju, Astrid kom in till oss kvart över sex och så fort Zakk fick nys om att hon var vaken hörde man honom inifrån gästrummet "Astid kooom".

Den stora som sov mellan mig och Daniel vaknade med ett ryck strax innan sju, slängde lika fort omkull sig igen och sov vidare. Klockan åtta väckte jag honom för frukost för att han inte skulle sova bort de sista timmarna i stockholm.

Jag körde lite nagellacksmålning på Zakk och Daniel.

Efter frukost så sanerade jag lägenheten, barnen lekte och de vuxna existerade mest.

Alltså dessa tre barn, de leker (oftast) så fint att man blir alldeles rörd, de älskar verkligen varandra.

Barnen och de vuxna lekte utomhus, jag stannade inne och städade upp och sanerade mig själv. vid tolv hade alla barn tröttnat och det var lagom att packa in dem i bilarna och gästerna åkte hem och familjen åkte upp till bahaus.

Astrid skallade en stolpe och blodvite uppstod. Tuff som hon är ville hon bara få lite sympatier innan hon insåg att hon har bråttom ut i livet igen.
Jag roade mig med att slipa Astrids matstol och sedan måla den, resultatet har jag inte tagit kort på med kameran, får lägga upp mobilbild sen. Den blev som ny, med lite kladd och spill om man ska vara petig men överlag blev den en helt ny mörkblå stol.