Ikväll har jag druckit vin, en hel flaska faktiskt, vi har haft middag med Daniels vänner här. Pulled pork i pitabröd, fläskytterfilé och potatis i ugn, diverse grönsaker och glass till efterrätt. Kaffe och rödtjut till glassen, dock körde alla bil så jag drack rött vin och den enda dryckeskamraten jag hade drack vitt, problemet ikväll var att jag hade ett riktigt sug på rödvin och det var riktigt gott så flaskan gick liksom åt.

Men det är sällan en dricker egentligen så jag passade på eller något..

Hur som så var det trevligt med besök, mat och vin! 

Imorse var jag hos kiropraktorn igen, fick lite mer justering och tips om stretch samt lite snack om hur det kan komma sig att kroppen blir så sne och stel, alla tecken leder till förlossningen, inte förlossningen i sig utan mer chocken för kroppen, den drog liksom ihop sig (OBS. En teori, vad och hur vet en aldrig egentligen). Dock var det ju fint att jag tränade en hel del förra året för jag köpte mig lite tid. Så det är bara att börja igen helt enkelt! Och så stretch som är bra för höfter/säte/ben för tydligen är det otroligt enkelt att stretcha ryggen fel och konstigt istället för de delar som skall stretchas och så även lite mer korrigering med knak. 

Blir ju svinbra det här, jag känner mig sne nu men tydligen så var jag flera cm sne tidigare och över och underdel var nästan på väg åt olika håll. Men jag är inte förvånad, särskilt inte med tanke på allt underligt min kropp genomgått de senaste två åren, göra ett barn, slemproppar och läckage, allt i vätska och sekret-väg när barnet skulle ut samt efteråt plus alla mirakel med mjölkproduktion, avslag, blod och var, läkning som var helt fantastisk (till slut), bakterier och inflammation med mera med mera. Ja bilden är väl rätt solklar, fantastiskt hur jag lyckades blotta så mycket äckelt i en text om att jag är sne och stel. Men snart, snart är vi på G igen! 

Nu ska jag ta med mig Nils och gå och sova, Astrid kommer förmodligen väcka oss alldeles för tidigt imorgon. Och förhoppningsvis är det fint väder så vi kan vara ute och leka hela dagen, jag saknar min unge, har inte träffat henne så mycket idag då jag lagat mat och pratat med gästerna hela kvällen och nu sover hon i sin säng.




Igår sov Astrid hos farmor, vi tänkte åka till stan och äta. Men insåg att vi har massor av mat hemma och att det är skönt att bara ta det lugnt hemma ibland.



Nils är en buse som gillar att sova under soffkuddarna och i närheten av mig. Tyvärr är Astrid lite för hårdhänt för hans smak men vi övar på att han inte ska vara räds för henne 

En flaska suddigt vin vars innehåll som nu är i min mage!

För en vecka sen nös jag. Lång historia kort, nu har jag varit hemma i en vecka, varit hos kiropraktorn en sväng och ska dit imorgon igen.

Typ så är livet, jag saknar jobbet faktiskt och har varit där två vändor på APT och föräldramöte eftersom det är ryggen som är sjuk och inte huvudet så klättrar jag på väggarna.

Men jag har kommit ikapp på sovningen iallafall, har sovit massor den senaste veckan. Både på nätter och på dagar. Daniel har fått sköta allt med Astrid och det mesta med hemmet så honom har jag bokat in på en timmes massage om en och en halv vecka så att han kan slappna av lite.

Förklaringen till ryggproblemen kunde kiropraktorn känna rätt omgående. Jag var sne helt enkelt, anledningen till min snehet var att jag hade en del muskelknutar och stelhet i överkroppen. Förstår det med tanke på att jag haft ont i skuldran sen Astrid föddes och jag drog till den, amningen tog hårt på vänster axel och sen en väldigt stressig höst.

Allt detta gjorde mig sne, och nu när jag var så nöjd över att jag inte har så ont längre så visar det sig att det beror på att jag blivit sne och förmodligen inte känner smärtan då jag anpassat mig. 

Så idiotiskt med tanke på att lite massage, kotknäckning och fortsatt träning hade fixat detta på nolltid. Men vi börjar om nu. Jag blev tipsad om en jättebra kiropraktor som kommer att "arbeta bort mina skador" som hon sa och jag tänkte lita på henne för det var ren magi hon gjorde i måndags, hon knäckte saker jag inte visste kunde knaka.

Lång historia som blev kort och sen lång igen. Men livet alltså. Vilken grej! 


Tömde telefonen igår så jag har inga bilder att visa annat än Astrids skor. Farmor och farfar var i USA och fick med sig dessa hem. Jag älskar dem, tänk att det går att göra barnskor så otroligt rejäla. De är lite för stora nu, de var väldigt stora i storlek, men jag hoppas att de är lagom i vår. 
Det är mycket som händer för tillfället så all fri tid går åt till att andas och finna små oaser i vardagen. Vi hittar dem genom att tillbringa all ledig tid tillsammans i familjen, hittills har vi varit massor inne i stan, ätit ute, varit på Skansen, shoppat nya kläder och bara varit. Vi håller fortfarande på att vänja oss vid vardagen med två heltidsjobb med tillhörande jourer, planeringsdagar, kvällsmöten, dagis med möten och scheman och allt annat som hör till.

Jag kan inte säga att vi stressar ihjäl oss direkt men det är mycket planering och många prioriteringar som ska göras just nu. 

När kvällen kommer och Astrid har somnar så stupar jag i säng, och sen är det fullt ös igen. Men jag trivs med mån-fre jobb och framförallt så trivs jag på jobbet!



Astrid är en rätt stor unge ibland, här om dagen när vi skulle åka iväg till Ikea så tog hon sin ryggsäck på ryggen och började gå mot förskolan istället för bilen.


Bryt ihop och bygg upp. När vi kom hem från Ikea upptäckte vi att allt vi köpt för att komplettera vår inredning hade moderniserats och ändrats vilket resulterade i att vi har två olika dörrar till vår bokhylla men det syns inte jättemycket, Daniel fick bygga om lite eget bara men hyllan hamnade i vardagsrummet och jag fick rensa och flytta om igen.



Gästrummet börjar äntligen kännas lite mer som ett rum med tavlor på väggarna och möbler där inne. Jag går
Omkring och pillar på saker hela tiden. Har bäddat vår säng med massor av kuddar så jag kan lägga mig uppepå på kvällen och bara njuta av lite tystnad!



Vi var i stan hela lördagen, åt massor av glass och passade på att uppdatera Daniels garderob (han är dyr i drift min man)

Daniel jobbar nattjour just nu så jag och Astrid sover som små barn med hela sängen själva, Astrid brukar komma in någon gång under natten och sova med mig så morgnarna är helt fantastiska med kramar och ugglor överallt.