Försäkringskassan

0kommentarer

Ännu en kväll som gått åt till att sitta vid datorn och försöka förstå sig på försäkringskassan. Jag ska erkänna att varje gång jag sitter där så gissar jag mest, jag låtsas att jag förstår deras konstiga regler, ett exempel på hur det kan vara när man vill ansöka om föräldradagar så kan det dyka upp en ruta där det står:
 
"Du ansöker om 30 dagar enligt tomtenivå mellan den 1 maj och 34 Augusti, om ditt barn föddes med blont hår så kommer dina pengar att utbetalas första röda vardag efter påskafton, om inte påskafton sker på en lördag för då sker utbetalning nästkommande onsdag. Är ditt barn mörkhyat, med undantag för mulatter, så kommer utbetalning att ske den första måndagen innan månadskifte"
 
Alltså det är ju tur att man som människa har humor men efter varje session av klickande i rutor, räknande av dagar samt en och annan tår över byråkratins makt över den lilla människan så är jag helt slut i huvudet. Det är ett mirakel att de inte ringt till mig från försäkringskassan och erbjudit mig en bonus för att jag tillbringat halva min föräldraledighet i deras trånga tunnlar av lagar och regler.
 
Anyways, jag kan inte påstå att jag blev så mycket piggare efter förra inlägget men jag tog mig lite i kragen iallafall och nu är det dammat, dammsuget och halvt torkat (tokade bara kök, hall, badrum och eventuella spyfläckar som galningen lämnat bakom sig). Har plockat och pillat och grejat, somnade i soffan när Astrid sov middag också 1,5h middagslur som kändes som 5 minuter. Jag känner inte igen mig själv!
 
När Daniel kom hem och försökte socialisera den lilla stund han hinner på tisdagar innan han ska iväg igen så höll jag på att börja gråta av utmattning och orkade inte ens öppna munnen, han fick ta Astrid när jag lagade mat och efter mat och lite bullar (yepp, dålig moral infann sig idag också!) så for Daniel iväg igen och jag och Astrid satte på nya lakan på sängen, eller jag satte dit lakan och hon övade på att ställa sig upp mot saker och riva i mina prylar.
 
Sen kröp Astrid omkring på golvet och jag for omkring och uppmuntrade henne till att ställa sig mot saker (känns som att jag kommer få ångra det en annan dag!) helt plötsligt var klockan nästan sju och Astrid fick pyjamas och gröt och helt utan protester efter lite kramar och pussar så somnade hon och det har varit helt tyst inifrån hennes rum sen dess, inget gråt eller otäckt drömmande!
 
Själv så ska jag gå och duscha, längta lite till nästa måndag då det blir lite bodybalance eftersom jag missade gårdagens och inte kan gå imorgon för Daniel ska iväg och skjuta. Sen är det bara att invänta en blankett från försäkringskassan där de tycker att Daniel ska överlåta föräldradagar åt mig så att de sedan kan processa min ansökan. suck (behöver jag ens tillägga att Daniel inte fått ut sina pengar för de 3 dagar han tog i mitten av januari, han har inte ens fått något meddelande om att de dagarna blev godkända. Det är ju tur att familjens ekonimi inte är beroende av försäkringskassans beslut och hastighet).
 
Till något lite roligare, bilderna!
Var tvungen till att blanda lite nytt och gammalt idag.
Promenad en kylig "förvår"-kväll, Astrid var moderiktigt uppklädd i fleeceställ.

Dopet, Astrid var 3,5 månad. Vi tyckte att hon var så stor

Köket i Skövde, saknar Skövde oftare än jag törs erkänna. en kväll med en gosig bebis.

En av de två onykterheter jag varit inblandad i sen Oktober 2011, klasskalas med komvuxare. En kväll som var jäkligt rolig men som fick ett kasst slut alldeles för tidigt!

Astrid lyfter huvudet, ett stort kliv för mänskligheten!

Augusti 2012 - min lilla grisekno med pappa innan han åker till jobbet för att lämna oss i någon vecka.

Minns inte riktigt datum här, men det är Astrid jag håller i famnen. det ser ut som att filten är tom!

 Liten grisbebis, bara några dagar efter att vi kom ut från B.B. På nattygsbordet bakom henne står mina piller och de tog jag bara i någon vecka efter att vi kommit hem. Gigantiska antibiotikapiller (såg ut som stolpiller nästan), långtidsverkande alvedon samt helt vanliga ibumetin. Gulligt.
 
hej så länge då!
 
 

Kommentera

Publiceras ej