Astrid 8 Månader

0kommentarer

Kom på att jag skulle göra lite noteringar, vem vill städa när man har fem minuter för sig själv när barnet sover?
 
Eftersom det stora intresset i min omgivning tycks ligga hos Astrid så skall jag nu ge lite information om hennes status just nu.
 
Hon har blivit åtta månader, 70 cm, 8785 gram vid förra vägningen
ögonfärgen är en blandning mellan brunt och grönt, de byter färg från dag till dag
håret är brunt (det lilla fjun hon fått).
 
Hon har inte fått några tänder men hon gillar att tugga så just nu så försöker vi ge henne mat med lite struktur, couscous funkar bra att öva käkarna på. Hon äter gröt morgon och kväll, älskar frukt i alla former och dricker vatten till maten, fullkornskex och banan är bästa mellanmålet men nästan allting går ner.
En gång per natt vaknar hon och är hungrig, då får hon en flaska välling. Hon sover i sin egen säg i ett eget rum men har sen hon var 6 månader börjat sova mer oroligt och vaknar och är gnällig om hon spottat ut nappen i sömnen, men sålänge någon kommer och stoppar tillbaka den så somnar hon lungt om.
Mellan klockan 18-19 somnar Astrid för natten och vaknar mellan 00-04 och vill ha välling, somnar sedan om till 05.30 (i sällsynta fall 06.30) och kräver då att bli underhållen oavsett vilken veckodag det är, hon vill gärna påbörja dagen i mammas och pappas säng och klättra överallt.
 
Att rubba på Astrids sovtider är omöjligt, oavsett vad vi har försökt och hur vi har försökt så kommer vi alltid tillbaka till de ovanstående tiderna, på morgnarna somnar hon gärna om 1-2 timmar beroende på vilken tid hon får frukost, håller igång i två timmar, sover 1-2 timmar igen och så fortstätter det hela dagarna.
 
Astrid skriker gärna i falsett oavsett humör, när hon är på minisats så skrattar fröknarna åt hennes glädjeskrik som låter som barngråt, hon älskar sin gåstol och springer vilt runt och drar i allt hon kan komma åt trots att jag spärrar vägen för henne till de allra roligaste sakerna så som elsladdar och tvättställ. Hon sitter själv, men tippar åt sidan i sin iver att ta sig någonvart, just nu försöker hon lära sig krypa, bakåt kan hon ta sig med hjälp av att hon skjuter sig bakåt med armarna men än är hon lite för ostadig och feg för att våga stå på knän och händer samtidigt.
På minisats så brukar hon få springa i deras gåstol, då springer hon gärna mot de lite större barnen som kan stå och gå och sliter tag i dem och suger tag i deras ansikten för hon älskar barn, särskilt äldre barn och kommer hon i kontakt med ett annat barn så vill hon gärna lägga sig över det, slå det i ansiktet eller slemma på det.
 
När någon gör något som hon inte tycker om, retas till exempel, så rynkar hon ihop ögonbrynen och skriker högt och argt, när hon vill visa sin kärlek så skriker hon pipigt och ljust, gärna i kombination med att hon drar personen i kinderna och slickar/suger sig fast i ansiktet på personen. Astrid älskar sin pappa, och när han kommer hem från jobbet på eftermiddagarna så lyser det i ögonen på henne. När han är bortrest så blir hon kinkig och får lätt till gråt.
 
Astrid vill inte frivilligt gosa utan har hela tiden siktet inställt på någonting hon vill känna på, när hon är jättetrött/halvt sovande så går det att få lite gos annars så påminner hon mer om en katt, hon måste själv få bestämma när och hur kramar och pussar skall ges och fås (inte ens mamma och pappa får gosa). Människor hon inte känner är kul, sålänge de inte tar i henne eller försöker hålla henne då blir hon arg och ledsen, personer som ger henne mycket uppmärksamhet älskar hon och särskilt tjejer med långt hår är populära.
 
Det är ungefär så långt vi kommit, hon äter, sover, gör sina behov och kräver underhållning och socialt sällskap. Hon underhåller oss här hemma så vi skrattar varje dag åt hennes miner och små egenheter.
 
Astrid 2013
 



När hon bara var en liten skit

Kommentera

Publiceras ej