Föllisdagen

0kommentarer

Fyllde igår, inte mycket att säga egentligen. Astrid tyckte vi alla skulle gå upp halv sex, jag fick ett halsband (som ja tyvärr fick lämna tillbaka eftersom jag redan har ett likadant) och en ljusstake.
Vid tio kom mor och far, en syster och en bror. Jag fick en fabulös dalahäst, nya överdrag till stolarna i köket (med dalahästar på), en gardin till Astrids rum (med dalahästar på) så nu vet jag vad jag ska göra när Daniel är borta, heminreda!

Sen kom Daniels mamma, pappa, bror och mormor. Vi åt tacos, drack kaffe, åt marängsviss (mitt önskemål) åt gristårta (det andra födelsedagsbarnets önskemål) firade mig och mor lite lagom blygsamt med andra ord. Fick en peng och ett presentkort av Daniels familj.

Annars så glömde  faktiskt större delen av alla jag känner min födelsedag (eller struntade i), förutom några tappra krigare som hyllade mig vackert, så istället för att låta bitter eller klaga så sänder jag min kärlek till dem! Hellre en handfull riktiga grattisönskningar än fyrahundra kalla "grattis" på Facebook av folk jag inte pratat med sen lågstadiet liksom!

Idag har familjen varit på söderförorternas gräddhylla; Nacka, först åkte vi till Fisksätra bara för att se om det är lika illa som det sägs (enligt uppgift så ska det vara gräddhyllans slummigaste slum). 
Jag var i sickla köpkvarter för första gången (åker oftast till Nacka forum när jag är ute i svängen). Lämnade tillbaka halsbandet jag fick igår, kollade heminredning då jag behöver inspiration och så tog vi äntligen tag i vårt barns skobehov!
På barnskospecialisten mätte vi Astans fötter och blev först rekommenderade kavat (som överallt annars) men jag hade något annat i tankarna och efter att ha lagt fram min meterlånga kravlista på sko så tog expediten vänligt fram ett par kängor av märket Viking (enligt pappa Olsson är det ett märke som finska försvaret gillar) och efter mycket kläm och känn samt provning och jämföra med andra skor och diskussion oss föräldrar emellan så öppnade jag stora plånboken och betalade.

Vi lunchade, framtidsplanerande inför vintern hur vi ska kunna nyttja skorna på bästa sätt, när och vart vi ska köpa andra eventuella vinteratteraljer och allt annat mellan himmel och jord. Åkte till Nacka och kollade, köpte med lite baskläder åt Astrid och vid 18 var vi hemma igen.

Nu sover barnet och vi vuxna har gått och lagt oss, Daniel kollar på bostäder på hemnet och ligger och kommenterar alla bostäder han tittar på (en liten pervers hobby han har!) och jag skriver ett otroligt långt inlägg här.

Men nu är jag klar med helgens rapportering.
Astrids nya kängor, tror de ska passa allas behov särskilt efter årsskiftet när hon börjar förskolan. De är inte så vackra men faktiskt de snyggaste jag hittat eftersom de är nästintill helt enfärgade. Ska försöka hitta ett par "hemmaskor" också som hon kan ha när vi är iväg på andra aktiviteter som inte kräver varma och vattentäta skor!

I brist på bilder i telefonen så kommer bevis på Daniels perversa hobby - hemnet!


Kommentera

Publiceras ej