Astrids rum

0kommentarer

När jag ändå sitter vid datorn så tänkte jag uppdatera lite om hur det ser ut. Jag bytte plats på kontoret och Astrids rum efter hennes födelsedag (Daniel kom hem och blev ytterst förvirrad då jag var i sluttampen av flyttandet och en hel del småsaker låg i hallen, såg ut som jag hade fått bryt och tänkte slänga ut honom).
 
Vi flyttade ju ner Astrids hylla till förrådet när hon började klättra i den och nnu har jag istället köpt en simpel billig expedithylla med fyra lådor som hon kan slita på (den rymmer grejer som bara den).
 
Fotade lite snabbt hur det ser ut nu, blev jättetråkiga färger då persiennen var nere. Planen är att byta Astrids spjälsäng mot en säng hon kan kliva ur själv, hon är så stor nu att det börjar bli dags. Hon vill gärna att man sitter bredvid henne vid nattning och då är spjälsängen bara i vägen. Dock har vi inte hittat någon vi gillar än, vill ha en växasäng så vi slipper ge henne en 160cm säng för det skulle nog inte damen gilla. Eller jag har hittat några jag gillar men de gick lös på 3-4000 och det kändes lite väl saftigt.
Vi fortsätter leta men planen är att byta lagom till det nya året så Astrid som har kläder och leksaker som kommer ur öronen på henne önskar sig bara bidrag/inredning till rummet i julklapp. (läser i efterhand och ser att det låter kallt och tråkigt men på riktigt så är vår dotter otroligt bortskämd, på ett bra vis av hela sin omgivning, och eftersom vi är hemma kör på regeln "används det inte så åker det ut" så känns det så jäkla onödigt med överflöd som inte används när hon själv är duktig på att byta favoritleksak hela tiden och variera sig)
 
Direkt efter att vi tog bort hyllan alla hennes saker stod i så tog vi upp en vit låda på hjul samt bokhyllor vi tidigare haft i köket i Skövde, Daniel borrade upp hyllorna på väggen och jag plockade ihop Astrids leksaker. Som synes så ser det inte så kul ut.

hyllorna på väggen blev bra iallafall, nu ställer hon sig nedanför och pekar när hon vill ha en bok så får hon hjälp att ta ner en. Vi har även länge pendlat i om vi ska sätta in en garderob eller köpa en byrå för hennes kläder och kommer ingenvart i våra funderingar så kläderna får ligga kvar i de otroligt snygga trådbackarna.
 

slängde i all hast och brist på annat ner alla hennes gosedjur i våran gamla tvättkorg.
 
Sängen, som inte ens var bäddad vid tillfället.

Det blev alltså en expedithylla, den åt upp allt där inne, djupa lådor med massor av plats, lätt att städa, lätt att riva fram. I lådorna krävs ingen som helst ordning vilket är tacksamt för både föräldrar (som lätt vill kunna slänga undan alla leksaker) och barn (som lätt vill riva fram).
 

Detta var precis när hyllan var uppmonterad och inställd, allting byter plats hela tiden varteftersom det används men det blev bra!

Tog ut tvättkorgen också, alla djur som ligger i korgen på bilden fick plats i en av lådorna till hyllan. vi ska fortsätta låta rummet växa fram lite i takt med damens behov, tidigare har hon enbart sovit inne i rummet men nu börjar hon vara där inne mer och mer.
 

Kommentera

Publiceras ej