sjukdom

0kommentarer

Redan i fredags kände jag hur det kom smygande, men i helgen var schemat fullspäckat så jag trängde bort det. Igår när besöket åkt hem så kliade det i halsen och öronen och idag stannade jag hemma från praktiken för att inte riskera att bli sjuk fullt ut, plus att vi har en del patienter som ofta är väldigt känsliga i immunförsvaret efter sina cytostatikabehandlingar och jag vill inte riskera att komma med något lätt virus som kan bli något mycket värre hos någon annan som är känslig.
 
Är hemma idag och imorgon och blir frisk! sen är jag ledig onsdag och på Torsdag kör vi igen, sen är det helgen på praktiken, ledig tisdag och sen är det bara ons,tors,fre nästa vecka kvar innan det är över. tiden går så fort när man har roligt!
 
I helgen hade vi som ovan nämnt besök, det var Emma och Hakan med Sid och zakk som kom, vi hade bokat in att gå på vasamuseét (Sid, Håkan och Daniel) och Junibacken (Astrid, Zakk, Emma och jag) men på båten mellan slussen och djurgården så önskade Sid att få gå på skansen istället. Sagt och gjort, det var en bra dag och vi fick se massor av djur, enda nackdelen var att vi packat och klätt på oss för att vara inomhus hela dagen och inne i stan var det råkallt så alla utom Sid höll på att förfrysa kroppsdelar, men vi improviserade och delade de kläder och filtar vi hade med oss.
 
Under besöket så klämde 4 åringen ur sig en del roliga grejer (som vanligt) men en av de roligaste sakerna han sa till mig som är värt att lägga på minnet:
S: Kristin du har tur du som har tre ungar
K: Ja visst har jag, tre små fina ungar har jag
S: jaa, men det har inte mamma och pappa. De har inga ungar, de har bara lugn och ro.
 
Axplock av bilder:

Dagen började med storfrukost

Sid är sin fars son, mer behövs inte sägas!

De små skulle bada, sid utnämnde sig själv till badvakt

De små badade

En tapper skara på Skansen

Jag förklarar min kärlek till dalahästar

Vi satt på dalahästen

Vi kollade på rävar, Sid tjatade om att han skulle se rävar, det var dagens viktigaste uppdrag!

Det var kyligt men vi höll humöret uppe
Det finns vargar på skansen, var det någon som visste det? För jag har då nämligen aldrig sett någon, det är skyltat osv. Men jag har aldrig sett en skansen-varg. men nu har jag sett dem, de var otroligt tråkiga!

Det matades ugglor

Barnen lekte

Sen tog kylan överhand och mungiporna gick nedåt så vi tog skydd vid mini-skansen där man kan vara inomhus.

Men först fikapaus, med frukt, ägg och frön och nötter. Antingen var det uppskattat eller så var alla väldigt hungriga för det åt friskt av allt.

Håkan frös

På miniskansen var jag med Zakk så det hann inte bli så mycket bilder.

Vi avslutade med skansen-akvariet. Fick se en av de annars så livlösa krokodilerna vara på språng.

Sids minspel när jag berättade för honom att det var hajar han tittade på

En av krokodilerna badade och gick sedan upp och pussades med barnen som stod på andra sidan glaset, Zakk var modig och pussades med den.
 
Sen var det Söndag
De små barnen klev upp vid halv sju, Astrid kom in till oss kvart över sex och så fort Zakk fick nys om att hon var vaken hörde man honom inifrån gästrummet "Astid kooom".

Den stora som sov mellan mig och Daniel vaknade med ett ryck strax innan sju, slängde lika fort omkull sig igen och sov vidare. Klockan åtta väckte jag honom för frukost för att han inte skulle sova bort de sista timmarna i stockholm.

Jag körde lite nagellacksmålning på Zakk och Daniel.

Efter frukost så sanerade jag lägenheten, barnen lekte och de vuxna existerade mest.

Alltså dessa tre barn, de leker (oftast) så fint att man blir alldeles rörd, de älskar verkligen varandra.

Barnen och de vuxna lekte utomhus, jag stannade inne och städade upp och sanerade mig själv. vid tolv hade alla barn tröttnat och det var lagom att packa in dem i bilarna och gästerna åkte hem och familjen åkte upp till bahaus.

Astrid skallade en stolpe och blodvite uppstod. Tuff som hon är ville hon bara få lite sympatier innan hon insåg att hon har bråttom ut i livet igen.
Jag roade mig med att slipa Astrids matstol och sedan måla den, resultatet har jag inte tagit kort på med kameran, får lägga upp mobilbild sen. Den blev som ny, med lite kladd och spill om man ska vara petig men överlag blev den en helt ny mörkblå stol.

Kommentera

Publiceras ej